İnşallah cnm amin 8 sene oldu. Eşim beni özel Dr a bile görürse bir araba dolusu laf ediyor babasi. Herşeye ama herşeye konusuyorlar. Eş destegi çok önemli cnm evdeki huzur hicbirseye benzemiyoİlk 4 sene benim eşimde aynıydı canım ailesine ses çıkaramıyodu ama zamanla gösterdim üstüme çok geldiklerini ve haksız yere sürekli huzur bozduklarını .. bizim geldiğimize gittiğimize giydiğimize yediğimize eve giriş çıkış saatlerine misafirimize herşeye karışıyorlardı bi de hepsi birden her kafadan ayrı ses :)))) eşimde desinler nolcak karıştıda noldu falan diyodu hep en son bi patladım işte noldunu gördü :))) ev ayrıldı evindeki rahatlığı sakinliği özgürlüğü tatdı ve herkes haddini yerini bildi keşke dedi daha önce evi ayırsaydık yeni evlenmiş gibi oldum dedi .. inşallah senin eşinde geç olmadan farkeder bazı şeyleri ve yanında olur canım
Kendi ailem öyle diyo cnm beni hiç tanımıyorlar mis gibi.Allah korusun canım .. valla işte eski kafamı diyim ne diyim banada kayınvalidem tesettürlüyüm zaten bol giyiniyorum öyle olduğu halde karnını ört diyip duruyo he he diyip geçiyorum napim yani senle mi uğraşcam :) ama göbüş sevme konusunda herkesin eli karnımda vay oynadı mı oynıcak mı :)) Sen değişirsen onlarda değişecek emin ol .. ben mesela eskisi gibi olsam kaynanam bana karnını ört dedi diye kafama takar oturur sinirlenir kendime saçma sapan dert ederdim sonra sonra baktım ben neye canımı sıkıyosam ordan üstüme geliyolar bende herşeye güldüm geçtim hala da öyle yaparım çok takılıp üzülsemde sinirlensemde asla onlara belli etmem bu yüzden onlarda pes etti ne olsa işlemiyor bana nasılsa :))) zamanla birbirini tanıyorsun ve ona göre hareket ediyorsun bence sende öyle yap istediklerini onlara verme canım
Bizimki de bir dogursaydin deyip duruyor. Akrabalar da anneme doğursun da kurtulursun diyo . Evlat böyle bişey mi kurtulunacak kadar mı diyorum kendi kendime. Cevap versem onlara annem ayıp der. Annemin emeği çok büyük bende benle ağladı sabahladi hastalığımda hamileligimde Allah razı olsun. Sen de kıymetini bil cnm ablanın.Kusura bakmada bu nasıl bir abla vallaha benimkine hormonlardan neler saydırıyom ben hep alttan alıyo doğumdan sonra biliyom ben sana yapcamı diyo gülerek .. bana hediye alsa onu bile soruyo nasıl istersin kızıma bişe yapcak olsa foto atar beğendin mi alayım mı beğenmezsemde söylüyorum tamam kardeşim diyor sen beğendiğini at sonra onu arar bulur sabah arayıp öpüp başıma koyacam ablamı valla şuan kıymetini bildim .. o kadar ilgileniyor bi de kıza ağız burun kıvırıyom onu farkettim şuan
Canım üzülme Allah'im evladına sana sağlık versin. İki yaşında istediğin takımı alırsın bekle istersen. Zaten şimdi anlamıyorlar odadan. Benim de ev küçük alamadım hem maddiyat da zorluyor 4.500e beğenmiştim ben de erteledim. Boşver cnm sen sağlıkla kucağına al da. Odası sonra da olurSlm kızlar, bugün bebek odası bakmaya gittik, birkaç yere bakmıştık, 3300 dü bitanesi güzeldi vs. Şimdi 4000 lira olmuş, başka yere gittik aynı Malesef fiyatlar çok yüksek. Eşim fiyatı duyunca çıktı mağazadan daha ben konuşuyorum falan, neyse satıcılara kızıyor çok yüksek satıyorlar falan diye bende gel tekzen e gidelim dedim gittik bi dolap beğendik bide şifonyeri ikisi 800 lira falan renk olarak ta gri beyaz sarı spor bi model, eşim çok sevindi uygun falan diye bende beğendim ama hayalimdeki değildi, neyse sipariş verdik eve geldik ama bana çöktü bi hüzün başladım ağlamaya kızım olacak ben onun odasını beyazlı pembeli yapmak istiyordum diye, şuan biraz sıkışığız normalde bende çalışıyorum ama hamilelikte çalışamadım raporluydum maaşım kesildi, ben çalışsaydım böyle olmazdı calan dedim, hem kendimi çok üzdüm ben onu.sonuç olarak istemiyorum bebek odası falan kalsın sonra alırız, siparişi de iptal et dedim, başım çok ağrıyor ağladığım için, anlatmak istedim içimden çıksın
Esin ne güzel izin veriyorsa cnm öyle yap tabi. Bizimki de hiç ilgilenmedikleri sormadiklari halde herşeyi bildiriyo.Yani aynen. Bazen insanlar ne tepki verecegni bilemiyor. Ama bende doguma giderken kimseye haber vermicem:) oyle hincimi alcam valla:) simdi istedkleri kadar dusunsunler bi kere icten kirildi kalbim. Uzatmadm ama kaldi yani biyerlerde
Allah bin kere razı olsun cnm evlatlarını sana bağışlasın. Çok güzel bağlar kuruldu burda. Eşim de insallah Buğra dan sonra aile kavramının ben kendisi ve oğlu olduğunu anlar.InsaAllah. Iyi anne baba olalim diye dua ederm bende hep. Cunku o da ayri bi sanat bence:) malum herkes beceremiyo. Umarim en dogrusunu yapariz. Hedefimiz bu olsun da ins.
Esin destegi en onemlisi. Tabi onun ailesi konusundaki tutumuna napilir bilemem. Arada kalmak gibi hissederler kesin. Oysaki aile sen ve cocuklarinz artik.
Artik insanlari degistrmyecegine gore sen kendine bakcaksin evladina bakcaksin. Hersey gonlunce olsun kardesim kalpten soyluyorum. Esinde her daim yaninda olsun. Etraftakilerde kostek degil destek olurlar ins. Guzel temennilerde bulunalim :)
Tşkr ederim canım, biraz da almamamızın sebebi erken Doğum riskim vardı yatarak geçirdik çok şükür,gerçekten herşey aşırı pahalandı, 30 lü haftalara gelelim de alırız dedik çok Şüküt geldik ama zam da geldicnm dolar kuru yüzünden malesef ev eşyasından tut yemek içmek elektirk vs hepsi zamlandıama darlama kendşni taksitle alsanız eşin ona damı razı gelmez,bebek arabası mecbur cnm ,bşrde şifınyer ve beşik ,kuzucuk nerede yatacak ailen ya da onun ailesi az da olsa destek olsa uzun taksitlerle alsanız olmazmı?800 tekzene vereceğine beğendiğin gruptan bşr kaç parça alsan olmazmı?bnm de evim daracık,ona sıkkınım,bende yatağı dolabı şifonyeri aldım,sıkış sıkış oldı,herşey para imkan cidden ...bşrde bizim diğeri de var,onun da masrafları ,ihtiyaçları var,bazı aylar iyice daralıyorz.mont bot eşıfman zamanı bu sene hepsi yenilenecek,erkek kardeşim alacak onları misal bekar henüz.allah yardımfımız olsın
Evet aynen öyle canım, sağlıkla kavuşalım da önemli olan o, hastaneden kucağı boş çıkmak zor, Allah kimseye yaşatmasınİnsan bunu başlarda çok takıyor canım ben de kızıma sadece park yatak almıştım doğacağı zaman önceleri takım istiyordum tabi oda yapıp süsleyenleyenlere özeniyordum falan sonra gördüm ki önemli oln işlevsellik kızımın doğduğu sene eşim çok uzun süreli görevlere gitti şehir dışına ben ailemin yanına ve en kullanışlısı o oldu çamaşırlarını bile bir dolaba koyamadım o dönem annemler kayınvalidemler git gel derken. Kızım böyle de büyüdü hayal ettiğim de tabi ki de bu değildi beklenöedik durumlar da olabiliyor böyle. Şimdi de kızıma oda yapacağım ama takım almayacağım çünkü şimdi beğendiğini 3-4 yıl sonra beğenmeyecek okula başlayacak o zamana kadar erteleyelim dedik çalışma masası kitaplık ihtiyaç durumuna göre bakar alırız diye zaten gelen kardeş de erkek kızsı bir şeyler alamayacağım. Of off bir de sürekli tayin gören insanlarız eve özenememek nasıl bir şey benden iyi bileni yokturhiçbir şey istediğin gibi olmaz eşyalarını taşınma durumuna göre alırsın falan filan... demem o ki hiç üzülme canım bebeğine odaklan dünyanın en güzel şeyi o gerisi sadece teferruat bir şekilde oluyor
Bu hafta danisacagim Dr a cnm çünkü gebe kalmadan önce içmem gereken ilaçlar var. Ablam biraz kendi istediği olsun ister mudahaleci şekilde.Yatak takımıma neden olmaz dio ablan protokole mi tersmiş:)) sanırım o da heyecanlı,cnm o zaman annem hep der anne olunca anlarsınız,evlat için kaygılanmak nedir,bak iştr sağlık sorunun varmış,elbette bebekten önce seni düşünecekler.bizde ilerde önce yavrularımızı düşüncez.içgüdüsel bişi,sende doktorlarına danışır bakarsın cnm
Bizim burda yok, haftaya Bursa'ya kontrole gideceğiz o zaman bakalım dedik eşimleIKEA da uygun oluyormuş vaktinizi mi oraya ?
Sert tepki versem annem babam tavır alır babam kötü konuşur bu sefer daha çok üzülürüm cnm. İdare ediyorum edebildiğimce. Ablam da kavgacı yapısı ve üste çıkma durumu var baskindirValla çok zor bu yaşadıklarınız.. burası benim evim ve ben böyle istiyorum diye daha sert mi tepki vermek gerekiyor acaba. Bugün nevresim seremiyorsanız yarın başka bir şey olacak..
Ayyy çok tşkr ederim, inşallah anne olmak nasip olsun, bende zaten olmamasından Ziyade olmasa da olurdu , Almaya acele ettik ve eşine alalım dedim diye de kendime kızmıştım, bide merak ettiğim bişey var, yorumlarını okuyorum da , sen psikolog falan mısın yoksaevremina Hic canini sikma,heves ayri bisy evet ama inan cocuklar o mobilyalari istemiyor bile.
Biraz arastir gelisim surecinde nasil rahatlik istediklerini gorursun canim.
Ben mesela kizimda da uyguladim simdide oyle aldim ozellikle onu acilan bi model.Cunku yapabildiginde sana ulasmasi istediginde yatagina gecmesi cocuga guven demektir.Bunun gb bircok sey var.Dolabi,masasi suan kendine gore hep.Hepsini sonradan yaptim buyudukce inan daha cok degisiyor fikrin.O yuzden hic dert etme onu anladikca arastirdikca fikrin degisecek inan bana
En fazla bi boya al odasini boya farkli sekillide olabilir tek duvarda tamamen pembede.Ikeada da yataklar biraz cikti ama bnm aldigim suan 750 mesela.En fazla bide sifonyer alirsin kucucukken asilacak esya pek olmuyor zaten.Standartlara sekillere takilma kendini uzme hic :) Yine guzellestirmek senin elinde
Artik annesin kiz sen kalk ayaga haydiiii butun cozumler sende artik :))))))))))
Amin canım sağlıkla kavuşalım hepimiz inşallahCanım üzülme Allah'im evladına sana sağlık versin. İki yaşında istediğin takımı alırsın bekle istersen. Zaten şimdi anlamıyorlar odadan. Benim de ev küçük alamadım hem maddiyat da zorluyor 4.500e beğenmiştim ben de erteledim. Boşver cnm sen sağlıkla kucağına al da. Odası sonra da olur
Normal çamaşır makinesinde deviri düşürerek sıktırsan olmaz mı ki? Ben elde yıkadığım şeyleri genelde makinenin sıkma programında çalıştırıyorum. Aksi halde ne kadar elimde sıksam da kurumuyor.Hanımlar bişey soracağım.
Dün el örgüsü hırkalar yelekler vs vardı onları yıkadım elde. Sıktım ama ıslak kaldı astım hem odada hem balkonda bekledi 1.5 gün oldu kurumadı hala su gibi
Kurutma makinasina atsam mı? Çeker, yapısını bozar diye korkuyorum ama bi türlü kurumadilar ya.
Makinanın yün programı varsa onda yıkayabilirsin ben öyle yapıyorum yünlüleri hafif ıslak çıkıyor ertesi gğn kuruyır ama ..kurutmaya atma bence çeker muhtemelenHanımlar bişey soracağım.
Dün el örgüsü hırkalar yelekler vs vardı onları yıkadım elde. Sıktım ama ıslak kaldı astım hem odada hem balkonda bekledi 1.5 gün oldu kurumadı hala su gibi
Kurutma makinasina atsam mı? Çeker, yapısını bozar diye korkuyorum ama bi türlü kurumadilar ya.
Canım o işi direkt dr a sordum 17 eylülde ayrılayım diyordum hiç okula başlamadan dr dedi ki yine ayrılmak istersen sen bilirsin ama üç gün gidebiliyorsan git perşembe ayrıl çünkü biz sisteme gün üzerinden değil hafta üzerinden giriyoruz haftan yanmasın dedi ben gün üzerinden düşünmüştüm sistem karışıyor p zaman dedi ben de 20 sinde ayrılmaya karar verdim tam 37 de. Doğum da 38+4 te olacak zaten ekleme yaparken onu nasıl yapacaklar şu kafayla inan çözemedim beynim durmuş gibi neden böyle olduysa. Bu hafta okulla konuşacağım işte ne diyecekler bakalımBizim aynı tarihlerimiz burada 12forunse de bnm de 11. Peki dr un sekreteriyle konustun mu 3gün okula gidersen ne sekilde yazacak iznini.. Benim kafam karıstı ya simdi aslında 37 hafta calısabilir alınca 5haftanın eklenmesi diye yazıyor. Bize iki haftanın mı yazcaklar? Srn o üç günü de calısırsan 2hafta3 gün mü dicekler nasıl olcak? Benim dr un sekreteri dedi ki günleri cok hesaplamıyoruz. 17 Eylül de gelirsen 36. Haftada ayrıldı diye veririm 19 eylülde gelirsen 37de ayrıldı diye veririm dedi. Halbuki 17 eylülde 36+4 oluyorum. 36mı yazılması benim icin iyi yoksa 37mi
Canim benim bebekliğimden kalma el orgusu vardi birde anneannemiz cesit cesit yeniden ördü makinanin hassas yikamasinda yikadim. Elde yikama pek haz etmem ben beceremem deHanımlar bişey soracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?