2018 Ekim Anneleri

uzun aradan sonra bizde bugun doktorumuza gittik. 34+1 iz. ama bir hafta önden gidiyormuş. 2487 gr 48 cm dedi. eşim tarafı çok uzun olduğu için hep korkum vardı ya iri olursa normal doğum yapmazsam diye. sezeryandan korkuyorum. bir fizyoterapist olarak karın kaslarımın kesilmesini istemiyorum. ilk defa nst ye de alındık.sanırım artık doğum gerçekten yaklaştı. çantamızı odamızı hazırlamalıyız. bi yandan sanki hep hamile kalacakmışım gibi geliyor :) bi yandan da doğumdan sonra napacam üstesinden gelebilecek miyim korkusu var

Doktor da öyle söyledi, haftaya bir değişme olmazsa doğuma alabiliriz dedi, insan nedense her şeyi normal akışında olsun istiyor. Allah hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize inşallah

Çok sağol cnm sütun fazla geldiğini nasıl anladın? Bebekler ilk başta az az emdiği için mi öyle yaptın?
Kızım emdiği halde göğüslerim hemdn doluyordu semsert oluyordu öecbur sağıyırdum hemde bazen günde 2-3 sefer ..belli oluyor o zaten birde sağdıkçada çoğalıyor diyen var belkide onla alakalı kızım 8aylık flndı bıraktı memeyi 1-1,5yaşına kdr sütüm gelmeye devam etti emmediği halde ama bu çok süt ilk zmnlardı ilk 6 ay çok sağdım ..bebekler ilk 3 ay sık ve az emiyorlar ztn küçücükler bir kısmınıda çıkarıyorlar bazen:)

Haftalik olarak alisina bakti oncelikle doktorum.
Bende 2 hafta arayla 600 gr almis iken 1 hafta hic artis olmamisti canim.
Kansizligimda cok var,ilac yazdi 3 tanesi takildi serum seklinde acilde 3 gunde 1.
Persembe sonuncu takilacak.
Bende de kansizlikla alakali beslenememe olabilir dedi.Kan akisi normal ama bu anneden giden kan.Bu haftada bebek kilo almisti ben kilo vermisim.

Son düzenleme:

Benim kiz dedigim gb hep ciplak ayak uyudu canim.Ayaksiz ince bi tulum giydirirdim sadece batyaniye niyetine.
Ustunu hic ortemedik kucukken yuzu kapanir diye,buyuyuncede o meshur ayaklari havaya dikip indirme hareketiyle acardi :) Hala yaz kış hic örtünmez.Sicagi sevmez uyurken.Tam buyume asamasinda bi kere ayaksiz tulum almistim kışın,gece kalkip ne goreyim tulumu cikartip yatmis :))))))))
Bakalim minik nasil olacak.
Koza kundak dikiyorum bu sefer ilk zamanlar icin heves ettim bakalim belki sever :)

Hadi inşaAllah. Yani burası kara kış malum. Isıtıcılar ne kadar çalışsada belli bi yükskliği geçmiyrm çnkü kuruluktan yazın bile ellerim çatlar burunlarımz hep tıkalı olur:) o zamn iyiki sevmiş benmki diyim. Yoksa zorlanırdk baya. Yine bu seferkilerde sever inş. Kundağı sevmeyen duymamıştm çnkü. Nyse yinede kötüyü düşünmiyim ben:)))

Yani hemen cikiyor mu hamilelikte degisiyor ya ona gore dusun canim,son haftanin icinde yaptirabilirsin bence 4-5 gun onceden
Hemen cikmiyor ama birden bi suprix olur bebis gelmek isterse ne yaparim diye dusunuyorum boyle gitmek istemiyorum doguma cok kararsizim

Canım kan serumu dediğin nakil mi alıyosun ?

İyi geceler kızlar ben ağrılardan ve mide yanmasından uyuyamıyorum günlerdir. Tecrübeli annelere bişey danışmak istiyorum. Prima premium care 1 numara bebek bezinden 1 paket (108 adet) almıştık malum bezlere inanılmaz zam geldi şuan eşim bir markette uygun görmüş premium care 1 no (126) ve 2 no (120) fırsat paketi ve premium care 3 no (204) varmış. Sizce hangisini almalıyız. Elimizdeki 1 no yeter mi ve bitince direk 3 noya geçebilir miyiz büyük mü gelir yoksa 1 ve 2 nolu fırsat paketini mi almak mantıklı. Bu arada bebişim biraz iri 31 haftada 2 kilogramdı.

1 numara çok kullanılmıyor bana kızım küçük olmasına rağmen 150 yeterli olmuştu. Direk 3 numara olmaz tabikide. 2 numara olur sonrasında da. Ama ne kadr gider o da artık büyüme şeklind göre değişir. Ben indirim denk geldkçe 3 numaraya kadar alıyrm:) 2 numarada ne kadar kullanacağımı bilemedğm için 2 paket aldım sadece.

Kizlaarrr minigim ile ilk temasınız bolbagirmali ağlamalı geçti. Biberonla alıştığı için memeden gelen süt az geliyor beyefendiye. Yoruluyor iki emiyor uyuyor . Karni doymuyor hali ile. Memeyi emsin diye uğraşıp hep biberonla takviye yaptık sonrasında çok yorucuydu ama değdi. Minnacık yarın çıkıyor teyzeleri

Gozunaydin cnm allah saglik versin anali babali buyutmeyi nasip etsin ins.

Benimki 2 hafta geri çıkıyor genelde. Ölçümleri karsilastirdi doktor haftalık gelisimleri normal kilo alıyor sadece minyon olacak dedi bi kaç hafta ölçüm değerlerini karsilastirinca. Ekstra takviye verdi daha kaliteli kilo alsın değerleri iyi olsun diye o kadar.

Gözün aydın :) Bitti hasret artık evinizde hep yanyanasiniz sağlıkla büyüsün minik bey bundan sonra inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…