2018 Ekim Anneleri

Valla banada gereksiz gibi geliyor ne yalan, ilk doğumda kendi ellerimle herseyi hazırladım o kadar güzel küvöz eteği fiyonk ayretten duvar süsleri... doğum yaptım odayı süsledik 4-5 saat sonra yoğun bakımlık olunca hiçbi işe yaramadı... eşim almak istememiş odadan süsleri hani ben fenalaşıp yoğun bakımlık olunca gözü görmemiş bile, ama hemşireler o kadar el emeği harcamış diyerekten hepsi çantasına koyup geri vermişler... bunu nezaman hatırlasam içim burkuluyor hiçte önemli değilmiş odayı süslemek diyorum, ama herkesin odası süslüyken aynen kınarlar mı acaba ayıplarlar mı, yada bebeğime özenmediğimi düşünürler mi diye yapmak istiyorum süslemeyi...

Ben olabildiğince her konuda tutumluyum fazla ve gereksiz masraf yapmam hele ki çevremdekiler görsün beğensin ne yaptığımı diye hiçbir şey yapmam :) 6 yıldır bekliyorum kızımı ve herşeye çok hevesliyim severek isteyerek kızım için kendim için yapıyorum

Ben hicbirini yapmadim. Suan oda yapmadigim icin kapi susunede ihtiyac duymadim. Yalnizca hosgeldin bebegim yazan klasik kapi susu aldim 20 tl ye. Dogumdan sonra evin sokak kapisina asarim bi sure o da gelen giden olur hani hos gorunur sonrada belki yatak odamin kapisina asarim cunku yanimizda olacak besigi sonrada buyuk ihtimalle gozume batar ve kaldiririm :) birde taki yastigi aldim isim vs yok beyaz ustu incili en sade o vardi. Hastanede yada evde hediyelik dagitmayi dusunmuyorum mevlut yapmayi dusunuyorum mevlutte de kucuk yasin kitabi ile tesbih yaptiracagim birde cikolata olacak dogumdan sonra eve gelenler icin o kadar ben eksiklenmiyorum acikcasi yapi meselesi bence kendi evlilik hayatimda da hic bu tarz seylere merakim olmadi ama yapilanlarin resimlerine bakiyorum masallah pek guzeller :)

Benimkide bundan. Yatış şekli bence bebekten bebeğe değişir. Nasıl rahat ederse öyle yatırırız deneye deneye :)

Mutlaka oyle ama yenidogan yan yatirilmaz diye bir kural mi var acaba yani saglik acisindan sakincali bir durum mu buna takildim

Ben hepsini kendim yaptım/yapıyorum. Çoğu evdeki malzemelerdendi. Seviyorum da ilgilenmeyi birde çocuğu için yapınca insan ayrı bi anlamlı oluyor. Hazır alacak olsam o kadar para vermezdim sanırım sadece gereklileri alır yapardım sadece.

Ancak tamamen kişisel bi tercih diye düşünüyorum. Insanin hevesi varsa yaptırmalı başkasına ayıp olacak diye değil de kendi mutlu olacaksa onlara ayıracak parası varsa neden olmasın.

Aynen öyle .. ben yıllardır hep arkadaşlarıma hediye olarak magnet kapı süsü şeker hamurlu kurabiye vs çok yaptım doğumunda olsun mevlüt doğuö gününde şimdi kendime yapasım gelmedi uygunda bulunca uğraşmadım aldım ama millete gösteriş için değil kesinlikle kendim heves ediyorum yılların birikimi diyelim :))))

Bu da çok güzelmiş

ay ben maddi olarak degil de hevesim yok hic ivir zivira tahammulum yok evde.nisanimdan dugunumden kalan seyleri filan da hep attim.ama annem kiziyor olur mu oyle diyor.ben de ona biraktim kapi susuymus magnetmis ne yapmak istersen yap dedim.oyle seylere hic gelemiyorum.evdeki fazlalik gordugum seyleri de hep atarim.simdi bile bi dunya bebek esyasi oldu icim sıkıldı.dolaplar doldukca kendi esyalarimizdan attim epey.hic gelemiyorum fazla esyaya.ama sanirim dedigin gibi gelen giden kinar bisey yapmamis suna bak diye.ama ben gittigim yerlerde verilen seyleri hep atarim hic evimde tutmam oyle sevmem cunku.karsi komsum bile sordu bebek odasi yaptiniz mi diye.yapmadik dedim yatak aldik sadece dedim.kim nasil istiyosa oyle yapsin ama insanlar kinamasin birbirini :)

Baby shower evet gereksiz bana görede ama herkes yaşadığı çevreye göre harkwet edip ayak uyduruyor olabilir herkesin kendi tercihleri ..oda süslemelere gelinxe abartmak bana görede gereksiz bende kızımdada kendim yapmıştım yine kendim yaptım süslerini ..sonuç olarak mutlu bir durum için yatıyoruz hastahanede ve insan mutlu oluyor süsler gördükçe odasında sapsade bir odadankendimi çol iyi hissetmezdim sanırım..

Ayni benim kafa :) atmak olsun yeter ki attikca rahatlayanlardanim bende :)

Herkesi memnun edecek beğeneceği bir isim bulmak imkansız.fırsat vermemek gerek.fikir sormamak gerek,herkrs okuma yazma bilio,aklı da başında bu güzsl değil demek kaş göz buruşturmak saygısızlık kaldı ki utku da çok güsel bir isim :))gayet güzel normal.ona ne kime ne.herkesin kendifikridir.missl bende arapça isimleri beğenmiyorum.çok ağır gelio bana.öztürkçe kendi dilimizde isim seviyorum.kimi dio saygıdır arapça isim.diorum türkçe olursa saygısızlık mı olur?kapatıyorum konuyu.

Nasıl yaptınız fotoları varmı?

Ben süs olarak hiçbir şey almadım. Masraf olmasını istemedim. Ama benim de yaptığım bazı masraflarım var, bana göre elzem başkasına göre fuzuli. Misal 0-6 ay için kitap arayışındayım. Henüz istediğim gibi bulamadım. Tek eksiğim kitaplar kaldı. Şöyle zıt renklerin olduğu siyah beyaz kırmızı yoğunlukta ama öyle boş boş masa sandalye resimleri göstermesin. Ağzına aldığında parçalanmasın boyası çıkmasın. Hoşur hoşur ses çıkarsın, farklı dokuları olsun, gerçek fotoğraflar olsun. Tek bir karede bir olay örgüsü anlatsın. Çıkarımlar yaptırsın ben o kareye bakarak anlatayım. Bulamadım ama Bir haftadır kitapçı dolaşıyorum çekiyorum bir sandalye 0-6 ay arası bölmeye oturup saatlerce her kitabı inceliyorum ama istediğim gibi bulamadım

Kizlar susler konuşulmuş bunlar da bizim kapi susumuz taki yastigimiz ve hediyelik magnetlerimiz
Çok güsller cnm bende çok seviyrm ilk doğumunda da baby showerden tut herşeyi yaptım.arkadaşlara katılıyrm,kişisel herkesşn tarzı farklı ama ben ömğrde kaç kez yaşanacak ,çok da seviyrm yaptım ettim.pişmanda değilim.büyüyünce vercem oğluma,desin annem ne özenmiş.kızıma da yaptım eksikler var tamamlıyorum.zevkli şeyler ben zevk alıyrm en azından.

Sizinki acı bir tecrübe olmuş, geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…