Kızlar bu biberonu kaynatma işinin püf noktası var mı? Emziği de kaynatıyoruz dimi? Yani şöyle yapma yada yap dediğiniz ?
Aynen katılıyorum canım ben de kızım 11 günlükken yalnız kalmıştım eşimle ikimiz büyüttük. Hatta iyi ki yanımda kimse kalmadı demiştim lohusalık haliyle zaten her kafadan bir ses çıkınca insanın canı sıkılıyor. Bu doğumda da aslında fazla insan istemiyorum ama taşınma durumumuz olabilir bir de kızımın da ilgiye ihtiyacı olduğunu düşününce olabilir kalabilirler biraz diyorum zaten onlar gidince bakıcıyla devam edeceğim. Allah hepimize sağlık sıhhat versin de üstesinden gelemeyeceğimiz şey yok kendimize güvenmemiz en önemlisi belki de çünkü böylelikle zihnimize ben yapabilirim üstesinden gelebilirim mesajını gönderiyoruzAyy arkadasim kim biliyor cocugu yapinca.
Otur evinde bosver.
Allah o gucu o kuvveti oyle bir veriyor ki zaten cogu sey icgudusel bence.
Aileleri yaninda olmayan nice insan var oyle dusun.Kendine guven.Kendi duzenine ne kadar cabuk alisirsan o kadar guzel inan bana.
Nuk gayet güzel
Cnm ben dalin hacı şakir baby and me,elime hangisi
Geçse hangisi kampanyadaysa alıyorm zaten somra öyle oluo:))çok şükğr bir sorunda olmadı:))
Ben de hep dalan roxy kullanmistim. Yine onlarla yikadim. Memnunum da. Senjn az kaldi di mi canim?Evet Nuk cidden guzel.
Dalin denemedim sevmiyorum kendisini :) Bide cogu bebek deterjanida olsa iceriklerinde istemedigimiz bazi seyler var.
Baska hicbisy denemedim.
Bi Dalan Roxy kullandim ilk kizimda o kadar.Green Clean cogu urununu seviyorum bebek deterjanini yeni deneyecegim.
Aaa evet kaplı değil penyeler.. penye evde daha rahat ettirir. Ust Çamaşırları başka markadan da penye aldım. Lcw den de 1 tane kaplı ust aldım. Ama atletli olandan hic almadim. Pentinin bu da penye olanı.Nette de görememiştim ben kaplı olanı bende bi gariplik var galiba :)
Aynen. Youtube da herşey var. Bebek yıkama vs anlatılıyor. Herkes nasıl öğreniyorsa biz de öyle öğreneceğiz.. Yoksa beklenti=hayal kırıklığı ve mutsuzlukCanim bu kadar sıkinti yapma benim ailemden hic kimse yok tek basimayim ailemle aramizda 18 saat var annem gelicek 1 ay sonra gidecek bir tane bile komsum yok esimden baska yani birileri gelse bile yine sen bakicaksin herkez bir yere kadar o yuzden hic stres yapma
neden kendiniz bakamıyorsunuz ki, kendinize güvenin, ailesini kaybedenler, kimsesi olmayanlar, yurtdisinda tek basına cocuk büyütenler nasıl bakıyor? kendinize güvenin..
Cnm ısıtıcıya neden karşı ki annenElbette gerek var geçiş mevsimi,banyodan sonra sudan çıkınca titriyorlar bebekler.evinde kal çok daha rahat edersin,bak bende tekim birde minik oğlum var.bebek tutmayı hiiiiiiç sorun etme,başkasının bebeği tutulmuyor ama allah gerçektrn derlerdi inanmazdım,anneye kendi bebeğini tutup korkmaması için resmen bir güven verio,anında alışırsın.bulunduğun yerde para ile 2gğn filan gelen yeni doğam hemşiresi varsa şiddetle tavsiye ederim,bnm kanka ankarada bankacı,2 gğn bir hemşire geldi meme nasıl tutulur alt nasıp açılır nasıl yıkanır gaz çıkartma sakin güzelce yaptı gitti,komşuları da takma gidip geliyormusun ki,ben karşı komşum ve 2 alt komşum var bşr tek ikisi ile görüşürüm.100 kişilik site diğerleri ile bir düğünleri cenaze vs olursa başka asla,dedikodu en gğnah şey ben de asla sevmiyrm.gıybet,sorsan sana en detaya kadar anlatırlarlar ama dediğin gibi sürekli başkalarının konuşulduğu gezmeleri asl asla sevmiyrm.
Ayy arkadasim kim biliyor cocugu yapinca.
Otur evinde bosver.
Allah o gucu o kuvveti oyle bir veriyor ki zaten cogu sey icgudusel bence.
Aileleri yaninda olmayan nice insan var oyle dusun.Kendine guven.Kendi duzenine ne kadar cabuk alisirsan o kadar guzel inan bana.
Cnm kızın hayırlısıyla bir doğsun ona herkesten iyi sen bakacaksın kimseye ihtiyacın yok sadece ilk bir hafta ağrın olabilir o zaman annen kalsın, ama sonra kimseye minnet etme... Senin yeter ki psikolojin iyi olsun ve en önemlisi de kendine güven. Yeterki bebeklerimiz sağlıklı doğusunlar bir şekilde Allahın izniyle büyütürüz inş
Canim bu kadar sıkinti yapma benim ailemden hic kimse yok tek basimayim ailemle aramizda 18 saat var annem gelicek 1 ay sonra gidecek bir tane bile komsum yok esimden baska yani birileri gelse bile yine sen bakicaksin herkez bir yere kadar o yuzden hic stres yapma
Arkadaşm bilmeye gerek yok ki insan zaten otomatkmen herşeyi öğreniyor. Etrafndakiler böyleyse ben net tavrımı koyar kendim bakardm. Niye milletn tasasyla uğraşıyosun. İnan bunlar hep devam edecek gibi ve sonradan pişman olcaksn bence. Evinde kal kocanla bak. Aç bak netten nasıl tutulur edilir. İnan bana yalnız çok daha iyi. Bak ikinci geliyor geçen eşime yazdım hafften zorlukları olsada iyiki tekiz diye:)
SaskinAnne bebeğimi bile yıkarken ilk 2-3 yıkamada eşim yardım etti. Sonrasında ben tek yıkamayı tercih ettim mesela. Onda bile tek olmak çok güzeldi. Ben aşırı memnunum. O yüzden üzme ve kendini sıkma şimdiden. İnan daha da güzel. Keşke anneler anlayişlı olup yanımzda olsa tabi ama benden tavsiye sonradan bilmedğn şeyler yada şikaytlerini bile çok sorup söylememmek lazım. Yine olan bize oluyor çnkü.
Ben de hep dalan roxy kullanmistim. Yine onlarla yikadim. Memnunum da. Senjn az kaldi di mi canim?
Canim bu saatten sonra her seyi bir kenara birakip bebisini dusun sen istedigin kadar uzul elde var sifir bebegin dogdugunda o guzel anlari dusun canimKendimi bazen uvey evlat gibi hissediyorum bunu da samimiyetle soyluyorum. Herseye koşturuyorum bisey olsa yardim ediyorum ama benim ne zaman boseye ihtiyacım olsa hoooopppp kimse yok
Kaynana desen oglunun cocuklari icin canini verir alir eder durmadan onlara yapar yaptigini yillardir yatak odasi takimi alicam derdi almadi :)
Cok sukur muhtac degilim kizima yaparım elimden geleni ama bu yuzsuzluk bu ukalalık canimi sıkıyor
Konusacak nelerim varda susuyorum.
Allah kolaylık versin cnm hayırlı, sağlıklı doğumun olsun inşallah sağlıkla al yavrularını kucağına. Küveze girmezler inşallah. Genel anestezi mı olacaksin?Merhaba kizlar
Uzun zamandir eski tarihli sayfalari oku oku bitiremedim vallahi
Ben de olsun yazayim dedim
Kizlar safra kesesindeki enzimlerin artisindan dolayi pazartesi dogumum planlandi
Bana dua eder misiniz?
Belki yazamam diye simdiden yazayim dedim
Bu buyulu zamanlarin sonuna cok yakinim keyfini cikarin olur mu?
Insallah bebislerim kuveze girmezler cunku dr girebilirler dedi
Dualarinizi bekliyorum
Evet devam ediyor. Sağ elimde oluyor daha çok bazı parmaklarım kilitleniyor açılmıyor hatta. Uyandıktan sonra 1 saate oldukça azalıyor ama.geranio selamlar, ellerindeki uyuşma geçti mi? Senin sağ elinde sabahları şişme oluyordu değil mi? Kapatamıyorum elimi doktoruma soracağım demiştin. Şu an nasılsın? Benim de sol elimde baş işaret ve orta parmağımda uyuşma kaldı öyle ve sağ elime de olacak gibi hissediyorum. Atel takıyorum ama pek faydası olmadı. Gece sancı yapıyor çünkü yatınca ellerim uyuşuyor. Sırt üstü yatınca uyuşukluk geçiyor ama bu sefer de karnımda baskı oluyor yan yatmam gerekiyor. Yan yatınca da ellerim uyuşuyor... Bir kısır döngüde gibiyim. Garip...
Hadi ya desene bu sinir sıkışması başımıza kalacak. Buz koyunca rahatlatıyor ama hiç denedin mi? Bir süre rahatlatıyor tabi geçici. Ama o süre bile nasıl değerli devamlı uyuşukluk insanın sinirlerini bozuyor. Ben ellerimi kapatıyorum ama iç güdüsel gibi bildiğin hissetmiyorum sol parmaklarımı, serçe parmak hariç. Doğumdan sonra geçecek diyorlar ama inşallah geçerEvet devam ediyor. Sağ elimde oluyor daha çok bazı parmaklarım kilitleniyor açılmıyor hatta. Uyandıktan sonra 1 saate oldukça azalıyor ama.
Doktora sordum kontrole gidince avucuna elma koyarsın ya yumruk yaparken anca o kadar kapatabiliyorum sabahları dedim. Son aylarda ödem artar ve gündüz hareket halindeyiz ve ayaktayız diye ayak ve vücudun alt kısmında toplanirmis. Yatarken yukarı çıkarmış ödem yüzde ve ellerde şişlikler gorunurmus benim yüzümde çok şişiyor sabahları. Bazı hamilelerde olmaz bazılarında aşırı olur normaldir dedi.
Benim anneminde böyle olurmuş hamileliginde, hatta şimdide ellerinde sinir sıkışması var ilgisi var mı bilmiyorum ama bence yatkınlık olabilir gibi geliyor.
Bakıp da sonradan söylenecek varsa hiç bakmasın bence. O yüzden dedim kendinize güvenin. Mis gibi bakarsınız.. Beklenti sadece kırgınlık ve hayalkırıklığı oluyor inanın bu herkes için geçerli. Kendinize guvenin. Allah sağlık versin yeter ki gül gibi bakarız hepimizKendimi bazen uvey evlat gibi hissediyorum bunu da samimiyetle soyluyorum. Herseye koşturuyorum bisey olsa yardim ediyorum ama benim ne zaman boseye ihtiyacım olsa hoooopppp kimse yok
Kaynana desen oglunun cocuklari icin canini verir alir eder durmadan onlara yapar yaptigini yillardir yatak odasi takimi alicam derdi almadi :)
Cok sukur muhtac degilim kizima yaparım elimden geleni ama bu yuzsuzluk bu ukalalık canimi sıkıyor
Konusacak nelerim varda susuyorum.
Canim Allah bi kolayligini verir. Icini ferah tutmaya calis. Ben normalde her seyi kafama takip uzulen bir insanim. Onun icin seni cok iyi anliyorum. Eminim cocuguna cok iyi bakacaksin.Cok sinirlerim bozuk.
Birimcisi oturdugum apartmanda kimseyi sevmiyorum herkes bi tuhaf dedikoducu tip evi tasimayi dusunuyoruz ama ikinci doneme artik.
Ikincisi annem babami kardeslerimi birakip bende kalmiyor
Ayni sehirdeyiz ama aramizda 40 dk. Mesafe var araba ike 20 dk. Sen bende kal dedi hadi tamam dedik. Herseye itiraz biktim ya. Simdiki mevzuda isiticiya gerek yok dedi. Banyo yaptirinca üşür dedim üşümez dedi hasta olur dedim kendin bak o zaman dedi. Kaynanami istemiyorum gorumcem manyak gibi sigara icer durmaz gece bile uyanir icer yatar. Yaptigini yiyemem elinden su icemem temizlik titizlik hak getire...
Sabahtan beri aglaya aglaya sinirlerim bozuldu. Esimde soyleniyor bu defa. Keske güçlü bi insan olsaydim kendi basima bakardim ama daha cocuk tutmayi bile bilmiyorum
Biz sizinle ayniyiz demek ki. Bugun fotograf cektirdim. Resmen gozlerim gozukmuyor. Sadece 39 numara spor ayakkabi giyebildigim icin corap giymistim. Coraplarin izi cikmis hep. Mor gibi olmus hatta lastik yeri. Normalde 36ydi ayaklarim. Insallah eskiye doner. Herkesin yarisi kadar yiyorum. Herkesin iki katiyim.Hadi ya desene bu sinir sıkışması başımıza kalacak. Buz koyunca rahatlatıyor ama hiç denedin mi? Bir süre rahatlatıyor tabi geçici. Ama o süre bile nasıl değerli devamlı uyuşukluk insanın sinirlerini bozuyor. Ben ellerimi kapatıyorum ama iç güdüsel gibi bildiğin hissetmiyorum sol parmaklarımı, serçe parmak hariç. Doğumdan sonra geçecek diyorlar ama inşallah geçer
Bu arada bende ödem bariz var 15 kilo aldım zaten toplamda. Ayakkabılarım zor oluyor kimisi hiç olmuyor. Yüzüm falan da şişti, bacaklarım da öyle. Sen toplamda kaç kilo aldın? Acaba kilo da mı etkili ki?
Yoo kontenjan varsa neden almasınlar alırlarcnm bende vermek istiyorum,anaokulu anasınıfı farkını bilmiyordum benKayıt tarihleri sıkıntı mı olır?yer varsa da almazlar mı?ya da mecbur değiller mi?çok iatiyoruz vermeyi
Benim uyanınca uyuşukluk 1 saate tamamen geçmiş oluyor neredeyse ama parmaklarımın eklemlerinde hafif ağrı kalıyor gün boyu. Buz denemedim çok zorladiginda denerim aklıma gelirse o an tabi :) Şişlik komple var 10 kilo aldım toplamda ama daha fazla almış gibi duruyorum sanki. Bi süre görmeyenler almışsın bayağı diyor artık :/ Ayakkabılar sıkıyor oradan anlıyorum ayaklarımın sistigini. Bol gelenler bile sıkıyor artık :/Hadi ya desene bu sinir sıkışması başımıza kalacak. Buz koyunca rahatlatıyor ama hiç denedin mi? Bir süre rahatlatıyor tabi geçici. Ama o süre bile nasıl değerli devamlı uyuşukluk insanın sinirlerini bozuyor. Ben ellerimi kapatıyorum ama iç güdüsel gibi bildiğin hissetmiyorum sol parmaklarımı, serçe parmak hariç. Doğumdan sonra geçecek diyorlar ama inşallah geçer
Bu arada bende ödem bariz var 15 kilo aldım zaten toplamda. Ayakkabılarım zor oluyor kimisi hiç olmuyor. Yüzüm falan da şişti, bacaklarım da öyle. Sen toplamda kaç kilo aldın? Acaba kilo da mı etkili ki?
Teşekkür ederim bu sene vermeyiz o zaman zaten kardeşi de olacak başımızdan atar gibi kıyamam ona seneye artıkAnasınıfına almazlar ama 3yas sınıfı varsa anaokuluna alırlar yer varsa .Kayıt iicn biraz geç kalmıssınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?