2018 Ekim Anneleri

Hele senin ne sıkıntılı gecti ilk zamanlarin canim. Ama herseyi ile guzel günlerdi umut oldukca hayat guzellesiyor.
Esime dedim gel bak oynuyor diye bi daha bulamazsin dedim dogunca sevwrim insaallah dedi :)))
Evet canım aynen.6-18 haftalar arası kabus gibiydi kanama sebebiyle ilk yatışımda zaten gitti Gözüyle bakıyordum bugünümüze şükür hayırlısıyla tamamına da Ersin inşallah.

Ah bu babalar ! Benimki de öyle karnıma dokunmaz izlemez hatta bana sorar ne anlıyorsun karnını sürekli izlemekten diye bebek de hissediyor Olmalı ki kıpır kıpır anlarında beyfendinin dibine girip bak bak kaçırma bak nasıl oynuyor dediğimde göz ucuyla baktığında tak duruyo hareket,o Kafayı çevirince tekrar başlıyo kuzucum:) doğunca sevsinler hadi inşallah erkekler baba olduklarını kucaklarına Alınca anlarlarmış bu bir gerçek hakikaten

Ben de ayni düşünceyle bekletiyorum.Annem gelicek inş ve genel bir temizlik yapıcak doğumdan bir gün önce de kısmetse annemin aldığı nevresim Takım'ı vs ile de yatağın malzemelerini yerleştiririz .Ayyy güle güle kullanalım inş :)

Tansiyonum hiç yükselmedi şimdiye kadar o zaman bir sıkıntı yok mudur yani şuan hiç rahat değilim çünkü ellerim baya zamandır şiş ve uyuşuk hiç geçmiyor aksine artıyor ..
Benim de ayaklarim ve ellerim sisiyor. Doktoruma sordum bunu. Tek basina el veya ayak sismesi yeterli bir belirti degil dedi. Eger sabah kalktiginda iniyorsa endiselenme. Tansiyonunu kontrol et. Tansiyonla beraber sisme varsa o zaman doktoruna hemen haber ver.

Canım korkma gebelik zehirlenmesi sadece ödem ile olmuyo tansiyon yüksekliği ve idrarda protein Kaçağı da olursa oluyo Allah korusun.Tansiyon kendini belli eder zaten başın arka taraftan ağrıyorsa gözünde Çakmaklar çakıyorsa tansiyon yüksek demek olur bilirsin

Ben kesmedim hic onlari ama kahve ozellikle uykusuzluk yapmasin diye hamileykn icsem bile dogumdan sonraki ilk zamnlar icmedim icmemde muhtemeln:) ama cayi hic dusunmemstm he:))

Ben kesmedim hic onlari ama kahve ozellikle uykusuzluk yapmasin diye hamileykn icsem bile dogumdan sonraki ilk zamnlar icmedim icmemde muhtemeln:) ama cayi hic dusunmemstm he:))
Bir yerde şöyle okudum : hamilelikte içilen her fincan kahve Bebeğin gramından Çalıyormuş.Ne kadar doğru bilmem bir yandan zekasını güçlendirdiği de yazıyo ben toplsm 4-5 fincan ancak içmişimdir hamilelikte

Turk kahvesyle isim olmaz zaten:) aci gelir bana. Yada sutle yaparm hep. Ama cayi kesmem ben. Yasaklarida sevmem zaten:))) bazi drlar sigaraya bile okey veriyoken bizim cayimiza karismasinlar ya:))
Tabi yasak olarak sevmyrm ama mesela ilk aylar ve son aylar mideme cay dokunuyo benim. Bi orta trimestrda icebildm herlde. Simdi sadece gebelik cayi icebiliyrm.
** yasaklar daha cazip geldigi icin o kelimeyi sevmyrm. Yoksa aslnda vucudumuza yaramayan yada zarar veren seyler hemen reaksyon gosteriyor bence

Tansiyonum hiç yükselmedi şimdiye kadar o zaman bir sıkıntı yok mudur yani şuan hiç rahat değilim çünkü ellerim baya zamandır şiş ve uyuşuk hiç geçmiyor aksine artıyor ..
Canım sen şimdilik gönlünü ferah tut dediğim gibi sabah geçmediyse dr unla falan da iletişime geçersin olmaz mı? Yani çoğu şey hamilelikte normal oluyor bazılarında böyle ödemler fazla olabiliyor tansiyon çıkmasa da

Ilk dogumumda hic oyle bi kisitlama yapmamisti doktorum ozellikle acik cay konusunda :) bir de bebeklerin cogunda zaten anne sutu anemisi olabiliyor. Malum, yavrular surekli sutle besleniyor ^_^ caydaki kafein miktari ciddi anlamda dusuk kahveye gore...

Hamilelikten çok emzirirken daha zararlı diye biliyorum ben sigaranın, bir araştırın isterseniz.
Baya konusulmus sigara konusu. Ben de bir seyler soylemek istedim. Nikotin nikotindir ya hamileligi emzirmesi ya da bunlarin disinda çocuga ornek olmasi var diye dusunuyorum. Ablam iki gebeliginde de emzirme doneminde de maslalah hic kesmedi sigara icme isini (o kadar isyan etmeme ragmen dusuncesine zerre fayda edemedim!) Ilk cocugunda dogustan tek kulakta total isitme kaybi oldu yani bir kulagindaki isitme sinirleri tamamen olu ve caresi yok malesef. Ama ikinci cocugu masallah tam bir bicirik kiz :) riske atmaya degmez diye dusunuyorum. Babami da sigara kullanimina bagli olarak KOAH tan kaybettik. Gozlerimizin onunde eridi ve nefes alamaz hale gelmisti can parcam o kadar aci ki bir insani o durumda gormek... her nefeste 2 sukur var diyolar ya hani: biri almak biri verebilmek... o nefesi almak icin nasil cabaladigini da gordum ne yazik ki... zaten oldum olasi nefret ediyorum o meretten kokusundan... gecenlerde ablam geldiginde balkonda sigara icerken oglum gordu ve hayrete dustu "teyze sigara icmee akcigerlerin ölür" dedi bana panikle kosup "anne kos teyzem sigara iciyo bi sey soyle" diyo garibim. Ablam yadirgadi niye bu kadar etkilendi diye. Dedim ki asil senin cocuklarinin yadirgamamaai ilginc olan. Bence hicbir cocuk ne annesini ne babasini elinde sigarayla gormemeli. Cok doluyum bu konuda kusura bakmayin yine uzattim

Dogru canim o mevzu. Anne karnindaki bebek kafeini sentezleyemedigi icin vucudunda biriktiriyor malesef.. ben tam bir kahve tutkunuyum. Hem evde hem isyerimde filtre kahve makinam var ve her gun 1-2 fincan kesin iciyodum. Filtre kahve, amerikano, espresso gibi gercek sentez kahvelerin minik bir fincanindaki kafein orani bile cok yuksek (150-300mg. arasi degisiyor) ama nescafe denen ve kahve sanilan, kahve aromali granul iceceklerdeki kafein orani oldukca dusuk zaten (buyuk kupada 50-100mg kafein maksimum oluyodu sanirim). Meyve suyu ve oralet gibi dusunmek lazim bunlari. Filtre edilmis sentez kahveler gercek kahve cekirdeginin ogultulmesiyle oluyo ama digerinde sadece kahvenin aromasini koyuyolar :) zaten cok masum bence o yuzden ^_^

Purpplee Son hazirliklar malum bakamadim bile :)

Sabah nasipse kavusuyoruz❤
Dualarınızı esirgemeyin kızlar❤
Caniim dualarimiz sizinle ❤ insallah hayirli ve saglikli guzel haberlerinizi bekliyoruz. Rabbim yardimcin olsun...

Kizlar vajinada dışta mi icten mi geliyor tarif edemediğim bir aci var bende birkac gündür

Kızlar hastaneye ziyarete gelenler için hediyelik hazirladinizmi??
kokulu taş, mini cam siselerde kolonya,mum vs guvenebilecegim site onerirseniz sevinirim..

Ben şuanda bitek kapı süsü ve takı yastigimi yaptim bide Hacı Şerif ten çikolata lokum siparisi verdim,ama hediyelikte hazırlamak istiyorum onerilerinizi bekliyorum

Kizlar vajinada dışta mi icten mi geliyor tarif edemediğim bir aci var bende birkac gündür

O ağrı bendede var cnm arti bide baskilanma mevcut sanirim çatı agrisi doğuma hazırlıklara başlıyor vücut zaman yaklastikca,
senin sanirim sezeryandi dimi bebegin tersti duzeldimi yoksa hala tersmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…