Evet canım aynen.6-18 haftalar arası kabus gibiydi kanama sebebiyle ilk yatışımda zaten gitti Gözüyle bakıyordum bugünümüze şükür hayırlısıyla tamamına da Ersin inşallah.Hele senin ne sıkıntılı gecti ilk zamanlarin canim. Ama herseyi ile guzel günlerdi umut oldukca hayat guzellesiyor.
Esime dedim gel bak oynuyor diye bi daha bulamazsin dedim dogunca sevwrim insaallah dedi :)))
Ben de ayni düşünceyle bekletiyorum.Annem gelicek inş ve genel bir temizlik yapıcak doğumdan bir gün önce de kısmetse annemin aldığı nevresim Takım'ı vs ile de yatağın malzemelerini yerleştiririz .Ayyy güle güle kullanalım inş :)Ben de daha kurmadım canım hafta içinde düşünüyorum ama bilmiyorum ki çok mu geç olur? Ya kurunca da ister istemez toz oluyor gezindikçe odada o yüzden erteliyorum zaten yatak çarşaf hepsi hazır park yatak olduğundan en fazla 10 dk mızı alıyor bebek doğduğunda bile olur yani çabucak
Benim de ayaklarim ve ellerim sisiyor. Doktoruma sordum bunu. Tek basina el veya ayak sismesi yeterli bir belirti degil dedi. Eger sabah kalktiginda iniyorsa endiselenme. Tansiyonunu kontrol et. Tansiyonla beraber sisme varsa o zaman doktoruna hemen haber ver.Tansiyonum hiç yükselmedi şimdiye kadar o zaman bir sıkıntı yok mudur yani şuan hiç rahat değilim çünkü ellerim baya zamandır şiş ve uyuşuk hiç geçmiyor aksine artıyor ..
Canım korkma gebelik zehirlenmesi sadece ödem ile olmuyo tansiyon yüksekliği ve idrarda protein Kaçağı da olursa oluyo Allah korusun.Tansiyon kendini belli eder zaten başın arka taraftan ağrıyorsa gözünde Çakmaklar çakıyorsa tansiyon yüksek demek olur bilirsinGece gece nerden çıktı karşıma bu ya .. el ve ayaklardaki aşırı ödem gebelil zehirlenmesinden olabilirmiş Allah korusun şimdi bana hem sabah olmaz hem akşam ya ellerim aşırı ödem oldu korktum ben şimdi yaa
Ben kesmedim hic onlari ama kahve ozellikle uykusuzluk yapmasin diye hamileykn icsem bile dogumdan sonraki ilk zamnlar icmedim icmemde muhtemeln:) ama cayi hic dusunmemstm he:))Kızlar doğumdan sonrada çay ve kahve sınırlı hem bebeğin demir gibi fln rezervleri dolduğu için hemde eğer hamilelikte içmediysek sütten bebeğe geçip bebekte alışkın olmadığı için çarpıntı yapabiliyormuş yada huzursuzluk uykusuzluk. Bu yüzden ben hala içmiyorum.
Bir yerde şöyle okudum : hamilelikte içilen her fincan kahve Bebeğin gramından Çalıyormuş.Ne kadar doğru bilmem bir yandan zekasını güçlendirdiği de yazıyo ben toplsm 4-5 fincan ancak içmişimdir hamilelikteBen kesmedim hic onlari ama kahve ozellikle uykusuzluk yapmasin diye hamileykn icsem bile dogumdan sonraki ilk zamnlar icmedim icmemde muhtemeln:) ama cayi hic dusunmemstm he:))
Turk kahvesyle isim olmaz zaten:) aci gelir bana. Yada sutle yaparm hep. Ama cayi kesmem ben. Yasaklarida sevmem zaten:))) bazi drlar sigaraya bile okey veriyoken bizim cayimiza karismasinlar ya:))Bir yerde şöyle okudum : hamilelikte içilen her fincan kahve Bebeğin gramından Çalıyormuş.Ne kadar doğru bilmem bir yandan zekasını güçlendirdiği de yazıyo ben toplsm 4-5 fincan ancak içmişimdir hamilelikte
Canım sen şimdilik gönlünü ferah tut dediğim gibi sabah geçmediyse dr unla falan da iletişime geçersin olmaz mı? Yani çoğu şey hamilelikte normal oluyor bazılarında böyle ödemler fazla olabiliyor tansiyon çıkmasa daTansiyonum hiç yükselmedi şimdiye kadar o zaman bir sıkıntı yok mudur yani şuan hiç rahat değilim çünkü ellerim baya zamandır şiş ve uyuşuk hiç geçmiyor aksine artıyor ..
Ilk dogumumda hic oyle bi kisitlama yapmamisti doktorum ozellikle acik cay konusunda :) bir de bebeklerin cogunda zaten anne sutu anemisi olabiliyor. Malum, yavrular surekli sutle besleniyor ^_^ caydaki kafein miktari ciddi anlamda dusuk kahveye gore...Kızlar doğumdan sonrada çay ve kahve sınırlı hem bebeğin demir gibi fln rezervleri dolduğu için hemde eğer hamilelikte içmediysek sütten bebeğe geçip bebekte alışkın olmadığı için çarpıntı yapabiliyormuş yada huzursuzluk uykusuzluk. Bu yüzden ben hala içmiyorum.
Baya konusulmus sigara konusu. Ben de bir seyler soylemek istedim. Nikotin nikotindir ya hamileligi emzirmesi ya da bunlarin disinda çocuga ornek olmasi var diye dusunuyorum. Ablam iki gebeliginde de emzirme doneminde de maslalah hic kesmedi sigara icme isini (o kadar isyan etmeme ragmen dusuncesine zerre fayda edemedim!) Ilk cocugunda dogustan tek kulakta total isitme kaybi oldu yani bir kulagindaki isitme sinirleri tamamen olu ve caresi yok malesef. Ama ikinci cocugu masallah tam bir bicirik kiz :) riske atmaya degmez diye dusunuyorum. Babami da sigara kullanimina bagli olarak KOAH tan kaybettik. Gozlerimizin onunde eridi ve nefes alamaz hale gelmisti can parcamHamilelikten çok emzirirken daha zararlı diye biliyorum ben sigaranın, bir araştırın isterseniz.
Dogru canim o mevzu. Anne karnindaki bebek kafeini sentezleyemedigi icin vucudunda biriktiriyor malesef.. ben tam bir kahve tutkunuyum. Hem evde hem isyerimde filtre kahve makinam var ve her gun 1-2 fincan kesin iciyodum. Filtre kahve, amerikano, espresso gibi gercek sentez kahvelerin minik bir fincanindaki kafein orani bile cok yuksek (150-300mg. arasi degisiyor) ama nescafe denen ve kahve sanilan, kahve aromali granul iceceklerdeki kafein orani oldukca dusuk zaten (buyuk kupada 50-100mg kafein maksimum oluyodu sanirim). Meyve suyu ve oralet gibi dusunmek lazim bunlari. Filtre edilmis sentez kahveler gercek kahve cekirdeginin ogultulmesiyle oluyo ama digerinde sadece kahvenin aromasini koyuyolar :) zaten cok masum bence o yuzden ^_^Bir yerde şöyle okudum : hamilelikte içilen her fincan kahve Bebeğin gramından Çalıyormuş.Ne kadar doğru bilmem bir yandan zekasını güçlendirdiği de yazıyo ben toplsm 4-5 fincan ancak içmişimdir hamilelikte
Caniim dualarimiz sizinle ❤ insallah hayirli ve saglikli guzel haberlerinizi bekliyoruz. Rabbim yardimcin olsun...Purpplee Son hazirliklar malum bakamadim bile :)
Sabah nasipse kavusuyoruz❤
Dualarınızı esirgemeyin kızlar❤
Aa ben neyi kacirdim:) hadi hayrli olsun hayrli haberlerini bekliyoruz. Ayyy cok cokk mutluluklarrrr canimPurpplee Son hazirliklar malum bakamadim bile :)
Canim haydi gozun aydın sag salim kavusun simay hanimaPurpplee Son hazirliklar malum bakamadim bile :)
Gözün aydın kuzum :) 2800 gr 49 cm di pazartesi günü haftaya bende tekrar gidicem inşallah herşey yolunda gider
Purpplee Son hazirliklar malum bakamadim bile :)
Kizlar vajinada dışta mi icten mi geliyor tarif edemediğim bir aci var bende birkac gündür
Purpplee Son hazirliklar malum bakamadim bile :)
Allah yardimcin olsun canm sağ salim kucağına almayı nasip etsin rabbimPurpplee Son hazirliklar malum bakamadim bile :)
Masallah canim azcik kaldi senindeBen oldum galiba:))) 37 bitcek yarin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?