- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
- 248
Benim ilk gebeliğimde 32.haftada bi döndü doğuma kadar baş yukarda ayaklar aşagıdaydı,Kızlar 38+2 bebegimin kafasi yukarı çıkmış ayaklar resmen baskiliyor beni şuan nstdeyim doktorum sancılar cikarsa sezeryana alicagini soyledi cok tedirginim başına böyle bir durum gelen varmı
Doğum sancısı çeken arkadaşlar gerçek doğum sancıları belden kasığa vururmuş yalancı doğum sancıları kasıkta sancı yaparmş doğru mu ? Birde benim bugün belimde sol tarafımda tatlı tatlı sancılar oluyo geçiyo 2 3 saniye sürüyor nişan suyum vs. Bişey gelmedi bu gerçek doğum sancılarının başladığı anlamına mı geliyo ? Dün pelvik ağrılarım çok olmuştu bebeğim çok kasıldı bugün ise hareketleri sınırlı yine hareket ediyo ama güçlü değil hareketleri. Sizce hastaneye gitmeli miyim?
Benim ilk gebeliğimde 32.haftada bi döndü doğuma kadar baş yukarda ayaklar aşagıdaydı,
Şimdi kızımın kafası aşağıda ayakları yukarda normal pozisyon yani...
Başı aşagıda olduğu için kasıklara, vajene, makat bölgesine o kadar baskı ve agrı yapıyor ki...
Anlıyorum ki aslında ters pozisyonda, yani başı yukarda olunca daha rahat oluyormuş,
Pozisyon ters olunca hiçbi sıkıntı olmuyo...
Sadece normal doğum yapamıyosun o kadar...
Inşallah canm erken doğurmak hiç istemiyorum dr.um da heran gelebilir dedi her belirtiyi kafaya takar oldm pazartesiye kadar bişey olmasa bari iyice paranoyak oldmDoğum sancısı olsa dayanamazsın canım bisey olmaz ay agrisi onlar nişan gelipte bekleyenleri duydum ilk doğumda,
Peki neden sezeryan olacaksın dönme ihtimali yokmuyumusBenimde ters duruyor haftalardır ama hiç sıkıntı değil dedi doktorum sezaryennolacağım ama ..
Senin ve bebeğinin hakkınızda ne hayırlı ise öyle olsun inş...Benim bebeğimde ayaklariyla resmen tekmeliyor asaga doğru aşırı baskı var, üçüncü doğum diğer doğumlara nazaran daha kolay ve hizli ilerliyormus,onun için tedirgin oldu doktor ayaklarıyla gelmeye çalışır falan diye,
ama alttan muayene ve nst bakti normaldi,cumartesi gene bakalım ters ise pazartesi sezeryan dedi
Allah analı babalı büyütsün canım :)Selam kizlar. Benim dogum tarihim notmalde 3 ekim gorunuyordu ama spinal sezaryen ile 25 eylulde oglumu kucagima aldim ve eylul annesi oldum. Darisi tum bekleyenlere agrisiz kolay dogumlar diliyorum. Bir arkadas tavsiye istemis. Yaninizda rezene cayi alin mutlaka ve ameliyattan bir gun once birkac bardak icin en guzel sut yapan icecek ayrica gaza da iyi geliyor sahsen benim sezaryen sonrasi hemen geldi sutum. Bir de gogus ucu kremi cok onemli her emzirmeden sonra mutlaka surun corap almayi unutmayin usutmemeniz cok onemli zira ben ameliyat agrisi degil gaz sancisindan olecek gibi agri cektim. Korkutmak istemem ama Normal dogumu da tatmis biri olarak soyleyebilirim ki iki dogum seklide agrili kendinizi hazirlayin. Ama unutmayin ki hersey gecici. Benim 9. Gunum toparlamaya basladim cok sukur ilk gunlerden eser yok. Rabbim hepinizin yardimcisi olsun hayirli dogumlar..
Benim ilk doğumumda sezaryendi oyüzden buda sezaryen olacak yani dönsede dönmesede :)Peki neden sezeryan olacaksın dönme ihtimali yokmuyumus
Canim gogusler zaten birkac emzirmeden sonra sertlesiyor. Ama sen ic tabiki faydasi olur. Bir de bu caylari aktarlardan almanizi tavsiye ederim hazir paketlenmis olanlardan daha etkili ve daha dogal oluyor. Ben de hala her gun kimyon rezeneyi karistirip demliyorum en az 2 kupa iciyorum. Bir de hurma goturun yaninizda hem lifli yapisiyla barsaklarinizi rahatlatir hem sut yapar hem enerji verir hem de kan yapimina ve demir eksikliginin giderilmesine cok katki saglar. Hayirli dogumlar..Yukarida arkadasin birisi yazmis. Sezeryandan once birkac bardak rezene çayi icin diye. Sut icin iyi geliyormus. Ben kimyonli rezene çayi aldim e-bebekten. Yarin da sezeryan olacagin. Cidden simdiden icsem faydasi olur mu.. goguslerim yumusacik eskisi gibi cunku..
kimyonu tohum olarak mı aldınız çay için peki? Toz mu kullandınız?Canim gogusler zaten birkac emzirmeden sonra sertlesiyor. Ama sen ic tabiki faydasi olur. Bir de bu caylari aktarlardan almanizi tavsiye ederim hazir paketlenmis olanlardan daha etkili ve daha dogal oluyor. Ben de hala her gun kimyon rezeneyi karistirip demliyorum en az 2 kupa iciyorum. Bir de hurma goturun yaninizda hem lifli yapisiyla barsaklarinizi rahatlatir hem sut yapar hem enerji verir hem de kan yapimina ve demir eksikliginin giderilmesine cok katki saglar. Hayirli dogumlar..
Aslinda ben de aktardan aldigim rezene vardi ama gittim Humana'ninkini de aldim. Cok faydali bilgiler bunlar teşekkür ederim :)Canim gogusler zaten birkac emzirmeden sonra sertlesiyor. Ama sen ic tabiki faydasi olur. Bir de bu caylari aktarlardan almanizi tavsiye ederim hazir paketlenmis olanlardan daha etkili ve daha dogal oluyor. Ben de hala her gun kimyon rezeneyi karistirip demliyorum en az 2 kupa iciyorum. Bir de hurma goturun yaninizda hem lifli yapisiyla barsaklarinizi rahatlatir hem sut yapar hem enerji verir hem de kan yapimina ve demir eksikliginin giderilmesine cok katki saglar. Hayirli dogumlar..
Şimdilik sarılık yok canım çok şükür inşallah da olmaz.Göğüsleri akşama kadar sık sık tuttuğum için öyle veya böyle boşaltıyoruz Akşama kadar bakalım.Canım sarılık kan şekerinin düşmesiyle de alakalı olabiliyor ama tek sebep değil bir de her zaman zararlı gibi düşünüyoruz ama belli sınırlar içinde sorun oluşturmuyor benim bebeğim de muhtemelen sarılık oldu ama sürekli emiyor sütüm de çok maşallah yine de böyle. Değeri yüksek olmadıkça yapabileceğimiz tek şey bolca emzirmek beslemek. Göğüslerini de sertleştikçe boşalt istersen canım bebişler ne kadar emseler de boşaltamıyorlar göğsü o da mastit yapabiliyor dikkat etmek lazım
Çok Sağol canım bunları dikkate alıcam.Konusmustuk di mi :)))
3 gun az ve sari gelen sutten sonra yavas yavas cogalmaya ve beyazlamayada baslar canim.Duş cok etkiler.Bebegini emzirdikce bebege gore ayarlanacak hep sutun.En az 20 dk gogsunde tutmaya calis.Hic sikinti yapma.Birbirinize daha da alisacaksiniz.
Uykuyada dalamasa emmek ister canim.Dusunsene yapabildigi tek sey aranmak ve emmekEn iyi sen bilirsin bebegini❤ Emerken baska hicbisyle ilgilenme onu dusun,sev,ellerini tut,eldiven kullanma zaten esyasinin icinde kaliyor cekince,emzirirken ellerini koy gogsune.
Annen icinde cok sevindim❤
Sağol canım :) evet çok güzel Rabbim ayırmasın hiçbirimizi sizleri de sağlıkla kavuştursun inş.Evet ilk gün midesi nohut kadar oluyormuş gün geçtikçe emme sıklığı da süt miktarı da artıyor birbirinize uyum Sağlıcaz inş.Hakikaten Yaşanarak öğreniliyor bu annelikNasıl sevindim annenin hareketinin duzelmesine anlatamam yoksa hepiniz için ayrı stres olurdu. Allahım bebisle uyumayı hayal edemiyorum bile ne kadar güzel bi duygudur kimbilir ❤
Sütün için endişelenme bence canım. Yenidoganlarin o kadar küçük oluyormus ki midesi 2 damla süt alsa bile yetebiliyormus. Zamanla bebekte emmeye alışır sutunde ona göre gelir sıkıntı yaşamazsın Insallah.
Amin canım çok karışık duygular yaşıyoruz daha şimdiden kimbilir doğunca neler hissetcez rabbim herkese yaşatsın bu duyguları inşallahKizlar nasilsiniz
Boyle anne olanlari okudukca duygu basiyor anlamsiz bir sekilde korkum azaliyor heyecan geliyor gorme isteği kokusu hasretim... 7 yil bu günleri bekledim cok sukur az kaldi Allahim saglikla kavusmayi nasip etsin
Boşver kuzum ya sağlıklı ol önemli olan o ödem çok oluyo son haftalarda oyüzdendir kilo artışı bence bende 2 kilo almışım hiçte takmadımIki haftada 3 kilo almisim. Doktora nasil soyliycem bilemiyorum. Kiziyor.
Dogum yapan arkadaslara hayirli olsun diyorum. Belki bana da gun verir bugun.
Aminnn insaallahAmin canım çok karışık duygular yaşıyoruz daha şimdiden kimbilir doğunca neler hissetcez rabbim herkese yaşatsın bu duyguları inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?