Bende aynı hatta az evvel düğünden geldim
Doğum zamanı yaklaştıkça enerji patlaması yaşıyorum sanki iki hareket edince pilim bitiyor ama dinlenip yine bişeyler yapıyorum. Azıcık son günlerin keyfini çıkartacağım ama sonra vakit olmayacak uyumaya dinlenmeye :)
Uyuşukluk bende de arttı şu an bile parmaklarımın eklem yerleri ağrıyor mesela inanılmaz şişti birde ellerim ve ayaklarım. Bişey tutarken yaparken zorlanmıyorum henüz ama şişlik ve ağrı zorluyor beni. Insallah doğumdan sonra kalmaz bişey yoksa yandık.
Bugüne kadar kasılma sancı yaşamadım. Benim de senin gibi adet sancılarım çok olurdu her ay iki günüm zehir olurdu sancıdan bakalım doğum sancısı nasıl olacak...Doğum başladığını, düzenli sancıları falan anlamam diye korkuyorum bazen. Kasılmalar oluyor onu da karnıma dokunmazsam anlamıyorum neredeyse. Ağrılar çok şiddetli oluyor mu herkeste? Anlamama gibi bi durum olmaz değil mi?
Adet sancısı çok çektim alışkınım o yüzden bu değildir yalancıdır demem herhalde
Merhaba kızlar yazıların hepsini okuyamadım yazan soran arkadaşlara teşekkürler .. çok gerginim patlamak üzereyim herkes bir şey söylüyor herkes çok bilmiş 2 günlük çocuğu yalayacaklar neredeyse büyüsün öyle diyorum açık açık herşeyi söylüyorum yine yapıyorlar şimdiden çıldırmak üzereyim çocuğumuda bunalttılar habire geliyolar bir yanlız bırakmadılar Allahım sabır ver ya rabbim yaaaaa darılıyolar ama hala da evimdeler bu nedir yav napalım sende bu kadar tatlı çocuk doğurmasaydın diyolar bide ya sabır
Olabilir zaman yaklaştıkça insan ne düşüneceğini şaşırıyor. Sağ salim gelsin de bi zarar gelecek dikkat edemeyeceğim anlayamayacağım diye korkuyorum.Gerçek sancı anlaşılır eminim ki benimde ara ara adet sancım oluyo geçiyo hemen adet sancısıda çok çekerdim iki düşüğüm var ki onların sancısıda berbattı gerçek sancıyı anlarsın canım artık beklediğimiz ve çok yaklaştığımız için böle düşünüyoruzdur bence bnde şimdi günümden önce gelmeye kalkarsa diye heycan yapıyorum annemde yok dua ediom erken gelmesin die öle bi alt kemiklerimde ağrı ve baskı varki heran çıkcak gibi
Insallah geçer canım gerçekten zorluyor insanı. Alışılmışın dışında yapabildigimiz şeyleri yapamayınca sinir oluyor insan. En çok istediğim şey çabuk toparlanip da eski halime dönmek. Insanın kendi işini kendisi yapması gibisi yok.Benim enerji akşama doğru hava kararırken sıfırlanıyor. Tüm gün ayakta ya da yürüyerek geçiyor. Akşama da yatıp kızımın hareketlerini dinliyorum.
Özellikle baş parmağın hissiz olması çok kötü. O olmadan bir şey tutamıyorsun. Bugün yemekleri zor yaptım. Bıçağı kavrayamadım bir türlü. Her kontrolde doktora söylüyorum geçecek diyor bakalım umarım haklıdır. Doğumdan sonra ödeminle birlikte hepsi geçecek diyor.
Bugüne kadar kasılma sancı yaşamadım. Benim de senin gibi adet sancılarım çok olurdu her ay iki günüm zehir olurdu sancıdan bakalım doğum sancısı nasıl olacak...
Tatlım sakin olmaya çalış. Henüz çok yeni bebeğinin aranıza katılması. Herkes bunun şaşkınlığını yaşıyordur muhtemelen. Insanları istemediğin şeyler konusunda uyar fakat kendine dert edinme. Stres sütünü ve hatta bebeğinin ruh halini de etkiler. Anneler gergin olunca bebekler de huzursuz oluyor.Merhaba kızlar yazıların hepsini okuyamadım yazan soran arkadaşlara teşekkürler .. çok gerginim patlamak üzereyim herkes bir şey söylüyor herkes çok bilmiş 2 günlük çocuğu yalayacaklar neredeyse büyüsün öyle diyorum açık açık herşeyi söylüyorum yine yapıyorlar şimdiden çıldırmak üzereyim çocuğumuda bunalttılar habire geliyolar bir yanlız bırakmadılar Allahım sabır ver ya rabbim yaaaaa darılıyolar ama hala da evimdeler bu nedir yav napalım sende bu kadar tatlı çocuk doğurmasaydın diyolar bide ya sabır
Hastanede de tulum veriyorlar. Erkek Bebekse altını değiştirirken genelde üstüne de yapiyo. Ama hastane için yeter 4takim. Kaç gün kalacaginiz da onemliHastaneye bebek icin 4 takim kiyafet koymustum. Yetmez mi diyorsunuz?
Sezaryen olacagi icin bir aksilik cikmazsa iki gece. Kiz bebek benimki. Ekstra bir sey olursa evden getirirler artik.Hastanede de tulum veriyorlar. Erkek Bebekse altını değiştirirken genelde üstüne de yapiyo. Ama hastane için yeter 4takim. Kaç gün kalacaginiz da onemli
Teşekkür ederim canım keşke evdekilerde anlasa 2 günlük bebeği sakalk bıyığıyla şap şup öpmeye çalışmasalar sigarasını söndürüp çocuğuma koşmasalar ve herkes herşeyi çok bilmeseSeni çok iyi anlıyorum. Bunaltmışlar iyice. Yanlış gördüğün bir durumda söylenmekten terslemekten çekinme sakın. Zaten açık açık söylüyormuşsun da. Varsın küssünler senin daralmaman daha önemli.
Ellerindeki uyuşukluk geçti mi? Ödemlerini attın mı? Umarım daha iyisindir. Bebişine de sana da sağlık ve huzur diliyorum.
Sinirimden ağlıyorum sabahtan beri kızım kalabalık olunca kucaktan kucağa gezince çok huzursuz olup ağlıyor ama kimsede anlayış yok zaten normal doğum diye girdim son açıklıkla sezaryene alındım hem o sancıyı çektim hem sesim çıkmıyor diye suni sancı bağladılar açtılar da açtılar 3 tane ebe üstüme çıktı tépindi resmen karnımda dikiş değil onun acısı var vajinam fena yani 2 doğum yapmış gibiyim resmen göğüslerim yara oldu kızımı ağlayarak emziriyorum resmen yani her yandan acım var bunalmışım bide bunlar darladıTatlım sakin olmaya çalış. Henüz çok yeni bebeğinin aranıza katılması. Herkes bunun şaşkınlığını yaşıyordur muhtemelen. Insanları istemediğin şeyler konusunda uyar fakat kendine dert edinme. Stres sütünü ve hatta bebeğinin ruh halini de etkiler. Anneler gergin olunca bebekler de huzursuz oluyor.
Herkese iyi akşamlar..bende doğum yapalı 8 gün oldu ..nstde kalp atışları 180i geçince doktorum hemen alalım dedi ve o gün apar topar sezeryan oldum..haliyle sütüm gelmedi mamayla besledim hep kızımı.. 4 gün sonra bi kaç damla geldi derken biraz çoğaldı ama yetmiyor hala mamaya devam ..kendimi çok kötü hidsediyorum sürekli ağlmk istiyorum.tavsiyesi olan var mı
Maşallah cnm biz de yarın 14gunluk olacağız inşallah. Göbeği düşmedi hala bekliyoruz geç olmadı mı bu süre?. Ve altını tam degistirecekken ya idrarını yapıyor yada yeni beze kakasını. İki haftada 150ye yakın bez gitti şimdiden. Sürekli üst degistiriyoruz bu arada.
Kizlar suyum geldi hastaneye giiyoruz
Allah kurtarsin canim.Kizlar suyum geldi hastaneye giiyoruz
3 cm acilmam yuzde 75 incelme. :)) bugun evde de baya sanciliydim. Ptesiye gun aldik ama dr haftasonuda geleblr dedi.:))
Teşekkürler cnm göbeği düşünce sünnet için randevu alacagim nasipse. Bez degdirmeneye çalışıyoruz. Hareket ettikçe degiyorsa o yüzden olmuş olabilir göbeği.Gobegi kanadigi icin devam etmistir sure.Kurudukca düsüyor canim.Bezi kapatmasın gobegi dikkat et.
Bez degisiminde bizde de durum ayni coguda oyledir :)
Canım nasılsın. Durumundan haberdar et bizi de. İnşallah bebişine sağ salim kavuşursunKizlar suyum geldi hastaneye giiyoruz
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah :)Tek tek alinti yapamiyorum yapamiyorum yapmayi bilmiyorum cunku :) Herkese guzel dilekleri için çok çok tesekkur ederim. Allah hepimize hayırlı,vicdanli evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin.
Spinal sezeryan oldum. Tabi daha once hic tecrubem olmadigi icin asiri korktum ameliyathaneye giderken. Anestezi ignesi yapildiktan sonra daha da heyecanlandim. Tansiyonum dustu,mide bulanmasi vs yaşadim. O sirada doktorum zaten operasyona başlamak uzereydi tansiyonumu kontrol altina aldiktan sonra sezeryana başladi. Zaten en fazla 3 dk icinde oglumu gosterdiler :) spinal sezeryan olacak ve korkan arkadaslar hicbir his yok emin olabilirsiniz. Garip bir dokunma hissi var sadece ama acı sıfır.. bebek 3 dkda alindiktan sonra geri kalan islemler 15-20 dk falan suruyor.. sonra hoop odaniza gidiyorsunuzama aklinizda bulunsun uyusukluk gecmeye başlayinca tekrar eski haline donmek isteyen rahim cok ciddi kasilmalar yapiyor. Ben inat ettim agri kesici kullanmamak icin ama aglayacak gibi olunca direkt vurdurdum igneyi.
Bu arada oglum 38+4'de 52.5 cm ve 3200 olarak dogdu.
Seninki beklemedi gününü :) Insallah sağ salim sakin ve kolayca kavusursunuz. Allah yardımcın olsun :)Kizlar suyum geldi hastaneye giiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?