Teşekkürler canım paylaşım için benimde en korktuğum göğüs ucu yarası bakalım nasıl olcakkizlar belki yazilmistir ama ben de ekleyeyim ilk gunlerin tecrubelerinden.oglum 3600 dogdu.bez prima 1 numara almistik ama biraz buyuk geldi.sleepynin 1 numarasini kullaniyoruz simdi.sonra primaya devam edicez.
emzirme konusunda epey zorlandim meme ucum cikmadigi icin.ama uyanik oldugumuz her firsatta memeyi verdim.2 gun sonra eve geldik.artik meme uclarimdaki acidan agliyordum.bi arkadasim silikon gogus ucu al demisti.esim gitti eczaneden 8 liraya wee baby silikon gogus ucu aldi.emzirmeden once bebege mememi biraz koklatip agzina verip sonra silikon ucu takiyorum.ordan emiyor boylece gogsum cok acimadan emzirebiliyorum.
keske silikon uctan emmek zorunda kalmasa ama obur turlu hic emziremiycem acidan.belki sizin ihtiyaciniz olmaz ama boyle bi durum yasarsaniz de iyi bi kurtarici oldu.
ayrica yine wee baby nin pompasini almistim.bebek gogusteki sutu tamamen bosaltamadigi icin emzirdikten sonra pompayla sagiyorum.biberonda sut birikmis oluyor.o sutu de bi sonraki emzirmenin arkasindan ya da geceyse direk emzirmeden veriyorum.boylece bu ilk sutler akip bosa gitmiyor.pompa cok gerekli bence.cunku sık sık atletim islaniyor sut aktigi icin.her an da bebek ememiyor.bosa gitmesin o sutler.umarim faydali olur yazdiklarim :)
bugün emzirme eğitimdeydim... bebeğe meme verilirken kahverengi alanın alabildiği kadar verilmesi gerektiğini gögüs ucunun zaten çocuk emerken ağız içinde boşta kaldığını videoda da gösterdi bana. asıl yara olan yer gögüs ucu dedi o yüzden kahverengi alanın verilmesi gerektiğini asıl sütü uyaranında o olduğunu söyledi. doğru emzirirsen yara olmaz dedi. bu da bugün öğrendiğim bilgi.Teşekkürler canım paylaşım için benimde en korktuğum göğüs ucu yarası bakalım nasıl olcak
Teşekkürler canım paylaşım için benimde en korktuğum göğüs ucu yarası bakalım nasıl olcak[/QU
Göğüs ucu yarası genelde azda olsa oluyor cnm ama inşallah en hafif şekilde atlatırız senin dogumun ne zman tarih belli mi?
Eşimde dışarıda bekleyen için daha zor seni bayıltacaklar bişey duymıycan diyor ama bu aralar çok duygusalım ağladım çok eşimde benimle beraber kıyamam onuda anlıyorum ama elimde değil işte allahım yardımcımız olsun inşallahAynı psikoloji ve ruh hali içindeyim biliyomusun
Ne güzel sütünüz bol demek ki maaşallah. Her emzirmeden önce ve sonra lansinoh krem sürün, kendi sütünüzden sürün meme uçlarına. Bi de lansinohun meme ucu çıkarıcı küçük bi aparatı var ondan alın, benim ilk çocuğumda çok faydası oldu çünkü benim de meme ucum yoktu. Zamanla meme uçları düzene giriyor hassasiyet kalmıyor.kizlar belki yazilmistir ama ben de ekleyeyim ilk gunlerin tecrubelerinden.oglum 3600 dogdu.bez prima 1 numara almistik ama biraz buyuk geldi.sleepynin 1 numarasini kullaniyoruz simdi.sonra primaya devam edicez.
emzirme konusunda epey zorlandim meme ucum cikmadigi icin.ama uyanik oldugumuz her firsatta memeyi verdim.2 gun sonra eve geldik.artik meme uclarimdaki acidan agliyordum.bi arkadasim silikon gogus ucu al demisti.esim gitti eczaneden 8 liraya wee baby silikon gogus ucu aldi.emzirmeden once bebege mememi biraz koklatip agzina verip sonra silikon ucu takiyorum.ordan emiyor boylece gogsum cok acimadan emzirebiliyorum.
keske silikon uctan emmek zorunda kalmasa ama obur turlu hic emziremiycem acidan.belki sizin ihtiyaciniz olmaz ama boyle bi durum yasarsaniz de iyi bi kurtarici oldu.
ayrica yine wee baby nin pompasini almistim.bebek gogusteki sutu tamamen bosaltamadigi icin emzirdikten sonra pompayla sagiyorum.biberonda sut birikmis oluyor.o sutu de bi sonraki emzirmenin arkasindan ya da geceyse direk emzirmeden veriyorum.boylece bu ilk sutler akip bosa gitmiyor.pompa cok gerekli bence.cunku sık sık atletim islaniyor sut aktigi icin.her an da bebek ememiyor.bosa gitmesin o sutler.umarim faydali olur yazdiklarim :)
Malt içeceğe başlamadım cnm ilerisi için aldım. Bizim minik yarım kundağı hiç sevmedi. İlla kolları dışarda olacak. Hastanede yüzünü çizmişti. O yüzden iki üç gün daha eldiven kullanıp sonra törpüleyip çıkaracağım eldiveni.Cizmiyor canim daha yumusak tirnaklari.Emerken gogsumu tutturuyorum zaten ya da elini tutuyorum.Uyaniksa yanindayiz zaten.Uyurkende kollarini tutturuyorum sadece musline sarip rahat uyusun diye,cizmiyor.
Hepsini birden yapma canim,yediklerin neyse guzel beslenme ayri ama kür,malt fln hepsi birarada olmasin, Allah korusun fazlasida zarar olarak donmesin sutun.
Sira sira yap,birine ara verince digerini yap hem devamlilik saglamis olursun.
Ben de bugun saglik ocaginda egitime gittim. Sizin dediklerinizi dedi ve ek olarak diyelim ki en son sag gogsumuzle emzirdik bebeği yatirdik. Uyandiginda yine en son verdigimjz gogusle emzirmek gerekiyormus. Diger gogusle verdigimiz zaman doymaz ve surekli aglar dedi. Ben bunu hic bilmiyordum gercekten. O kadar nette okudum arastirdim bunu bilmiyordum.bugün emzirme eğitimdeydim... bebeğe meme verilirken kahverengi alanın alabildiği kadar verilmesi gerektiğini gögüs ucunun zaten çocuk emerken ağız içinde boşta kaldığını videoda da gösterdi bana. asıl yara olan yer gögüs ucu dedi o yüzden kahverengi alanın verilmesi gerektiğini asıl sütü uyaranında o olduğunu söyledi. doğru emzirirsen yara olmaz dedi. bu da bugün öğrendiğim bilgi.
Valla bende 1 haftadr tedrgnm bu yuzden cok harektli bi bebekti birden bu kadar azalnca moralim bozuldu. Ama az da olaa harekt ettgi icin bekledm. Bugn kontrlm var soracagm insKızlar dünden beridir bebeğimin hareketleri epey azaldı.Sabahtan aklama kadar 3 kere vurdu diyebilirim,akşam artık çikolatalı ekmekleri zorla yedin süt içtim .Yatmaya yakın epey bir oynadı şükür ama bugün de sabahtan beri sadece sabah uyurken bi iki tıklattı hafif hafif.Korkmalı mıyım?
Bende ilk dogumumda kullandm o gogus ucunu. Dr 1 hafta kullan dedi ama ben 2 haftada anca birakabldm. Gogus ucunuda cok guzel cikariyor. Biraktin mi bilmyrm ama birakmakta cok kolay. Ilk onunla veriyodum agzina 1-2 dk sonra onu cikarp hemen memeyi direk veryrdum. Oyle oyle alisti.kizlar belki yazilmistir ama ben de ekleyeyim ilk gunlerin tecrubelerinden.oglum 3600 dogdu.bez prima 1 numara almistik ama biraz buyuk geldi.sleepynin 1 numarasini kullaniyoruz simdi.sonra primaya devam edicez.
Ya ben tam tersi ilk ay eldiven kullanmadim. Sevmezdm ama sonradan herlde 2-3 aylikken kullandm bi sure:))) hatta bosuna almisim diyip kaldrmistim hatrlyrm:)))) ama surekli tirnak bakimini yapmak ise yarayablr tabiMalt içeceğe başlamadım cnm ilerisi için aldım. Bizim minik yarım kundağı hiç sevmedi. İlla kolları dışarda olacak. Hastanede yüzünü çizmişti. O yüzden iki üç gün daha eldiven kullanıp sonra törpüleyip çıkaracağım eldiveni.
Ben de bugun saglik ocaginda egitime gittim. Sizin dediklerinizi dedi ve ek olarak diyelim ki en son sag gogsumuzle emzirdik bebeği yatirdik. Uyandiginda yine en son verdigimjz gogusle emzirmek gerekiyormus. Diger gogusle verdigimiz zaman doymaz ve surekli aglar dedi. Ben bunu hic bilmiyordum gercekten. O kadar nette okudum arastirdim bunu bilmiyordum.
Malt içeceğe başlamadım cnm ilerisi için aldım. Bizim minik yarım kundağı hiç sevmedi. İlla kolları dışarda olacak. Hastanede yüzünü çizmişti. O yüzden iki üç gün daha eldiven kullanıp sonra törpüleyip çıkaracağım eldiveni.
Eşimde dışarıda bekleyen için daha zor seni bayıltacaklar bişey duymıycan diyor ama bu aralar çok duygusalım ağladım çok eşimde benimle beraber kıyamam onuda anlıyorum ama elimde değil işte allahım yardımcımız olsun inşallah
Tamam canim. Bunu da not alıyorum. Cok tesekkur ederim :)Bu bebegin o göğsü kac dakika emdiği ile de alakali ama aklinda olsun canim.En az 20-25 dk emip 2 saat uyuyorsa tek meme olarak ilerleyebilirsin
Tamam canim. Bunu da not alıyorum. Cok tesekkur ederim :)
Aynen :) bebek gelsin bakalim insaallah. Ona gore duzenimi ayarlicam. Insaallah kolaylikla ilk zamanlari atlatiriz :)Bilgi cok guzel bisy ama deneyim bi o kadar onemli :) bunun icinde bebegi dinlemek,ona da ayak uydurmak lazimrica ederimm azcik yardimimiz olsa birbirimize ne mutlu
kizlar belki yazilmistir ama ben de ekleyeyim ilk gunlerin tecrubelerinden.oglum 3600 dogdu.bez prima 1 numara almistik ama biraz buyuk geldi.sleepynin 1 numarasini kullaniyoruz simdi.sonra primaya devam edicez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?