2018 Ekim Anneleri

Teşekkürler canım paylaşım için benimde en korktuğum göğüs ucu yarası bakalım nasıl olcak

Teşekkürler canım paylaşım için benimde en korktuğum göğüs ucu yarası bakalım nasıl olcak
bugün emzirme eğitimdeydim... bebeğe meme verilirken kahverengi alanın alabildiği kadar verilmesi gerektiğini gögüs ucunun zaten çocuk emerken ağız içinde boşta kaldığını videoda da gösterdi bana. asıl yara olan yer gögüs ucu dedi o yüzden kahverengi alanın verilmesi gerektiğini asıl sütü uyaranında o olduğunu söyledi. doğru emzirirsen yara olmaz dedi. bu da bugün öğrendiğim bilgi.

Aynı psikoloji ve ruh hali içindeyim biliyomusun
Eşimde dışarıda bekleyen için daha zor seni bayıltacaklar bişey duymıycan diyor ama bu aralar çok duygusalım ağladım çok eşimde benimle beraber kıyamam onuda anlıyorum ama elimde değil işte allahım yardımcımız olsun inşallah

Ne güzel sütünüz bol demek ki maaşallah. Her emzirmeden önce ve sonra lansinoh krem sürün, kendi sütünüzden sürün meme uçlarına. Bi de lansinohun meme ucu çıkarıcı küçük bi aparatı var ondan alın, benim ilk çocuğumda çok faydası oldu çünkü benim de meme ucum yoktu. Zamanla meme uçları düzene giriyor hassasiyet kalmıyor.

Malt içeceğe başlamadım cnm ilerisi için aldım. Bizim minik yarım kundağı hiç sevmedi. İlla kolları dışarda olacak. Hastanede yüzünü çizmişti. O yüzden iki üç gün daha eldiven kullanıp sonra törpüleyip çıkaracağım eldiveni.

Ben de bugun saglik ocaginda egitime gittim. Sizin dediklerinizi dedi ve ek olarak diyelim ki en son sag gogsumuzle emzirdik bebeği yatirdik. Uyandiginda yine en son verdigimjz gogusle emzirmek gerekiyormus. Diger gogusle verdigimiz zaman doymaz ve surekli aglar dedi. Ben bunu hic bilmiyordum gercekten. O kadar nette okudum arastirdim bunu bilmiyordum.

Valla bende 1 haftadr tedrgnm bu yuzden cok harektli bi bebekti birden bu kadar azalnca moralim bozuldu. Ama az da olaa harekt ettgi icin bekledm. Bugn kontrlm var soracagm ins

Bende ilk dogumumda kullandm o gogus ucunu. Dr 1 hafta kullan dedi ama ben 2 haftada anca birakabldm. Gogus ucunuda cok guzel cikariyor. Biraktin mi bilmyrm ama birakmakta cok kolay. Ilk onunla veriyodum agzina 1-2 dk sonra onu cikarp hemen memeyi direk veryrdum. Oyle oyle alisti.

Ya ben tam tersi ilk ay eldiven kullanmadim. Sevmezdm ama sonradan herlde 2-3 aylikken kullandm bi sure:))) hatta bosuna almisim diyip kaldrmistim hatrlyrm:)))) ama surekli tirnak bakimini yapmak ise yarayablr tabi

Doğum yapmış arkadaşların gözleri aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah Doğuma gireceklerede rabbim her türlü yardımcıları olsun kolay doğumları olsun.

Bugün kontrolümüz vardı açıkçası ağrılarımdan dolayı korkuyla gittim ama Allah’a şükür herşey yolundaymış 35+3 deyim 50cm boy 3 kg olmuş bebeğim dr böyle yolunda giderse 3 hafta sonra Doğum olabilir dedi ağrıların sebebini sordum vücudun sezeyanı bilmez seni normal doğuma hazırlıyor bu ağrılarında normal bol su bol dinlemek lazım dedi.

Göğüs ucu için ben başıma en kötüsü gelir mutlaka yara olur düşüncesiyle ve çevremdeki yaşananlardan dolayı gümüş kapak aldım şimdiden kullanıyorum inşallah işe yarar memnun kalan çok çünkü.

Bu bebegin o göğsü kac dakika emdiği ile de alakali ama aklinda olsun canim.En az 20-25 dk emip 2 saat uyuyorsa tek meme olarak ilerleyebilirsin

Evet yavas yavas benimkide mikirdaniyor,cikariyor elleri bi sure sonra yanaginin altina sıkıştırıyor ya da 2 yana aciyor :)
Oldu olacaklar derken buyuyorlar bile :)
2 haftayi devirdi minigim❤

Duysanda bide insan icerde yapayalniz hissetsede bana da beklemek daha zor gb geliyor.Icerde o ilerleyisi gormek,bebegi gormekte ayri hizlandiyor zamani sanki.
Bende en son girerken kizimi dusunup esimede ona iyi bak deyip koyverip aglamistim :) bi bakmissin hepiniz birliktesiniz❤

Tamam canim. Bunu da not alıyorum. Cok tesekkur ederim :)

Bilgi cok guzel bisy ama deneyim bi o kadar onemli :) bunun icinde bebegi dinlemek,ona da ayak uydurmak lazim rica ederimm azcik yardimimiz olsa birbirimize ne mutlu

Bilgi cok guzel bisy ama deneyim bi o kadar onemli :) bunun icinde bebegi dinlemek,ona da ayak uydurmak lazim rica ederimm azcik yardimimiz olsa birbirimize ne mutlu
Aynen :) bebek gelsin bakalim insaallah. Ona gore duzenimi ayarlicam. Insaallah kolaylikla ilk zamanlari atlatiriz :)

Çok teşekkürler bilgiler için :) inşallah bebek yakın zamanda sorunsuzca direk memeden emer hale gelir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…