- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Ise baslamadan gelmesi cok iyi olmus.. dinlenirsiniz hem. Yarım gun gelmesi bile epey fayda sağlar..Ben de hemen hemen asgari+sigortaya anlastim. Simdilik yarim gun geliyor calismaya baslayinca tam gune gececegiz. Semt bahcelievler, dikmen de bir arkadasim var o da asgari ucret veriyormus ama sigorta yok. Suan devlet tesviginden dolayi sigorta baya uyguna geliyor zaten
Bakici ucretleri ciddi o kdr oldu mu yasanirim oyle bir durumda olsam calismam kendim bakardim hemen hemen gelen giderdi cunku ama temizlik icin yardim almaya sonuna kadar katiliyorum yarim gun calismama ragmen eve gelince tek yapabildigim sey yemek o da eylul uyurken uyanikken hicbir sey yapamiyorum sizde de durum ayni mi
Kesinlikle, bana cok iyi geldi.Ise baslamadan gelmesi cok iyi olmus.. dinlenirsiniz hem. Yarım gun gelmesi bile epey fayda sağlar..
Cok gecmis olsun, bazen hic onemsemiyoruz boyle agrilari, sonrasi daha sancili geciyor iste. Benim de birkac doktor kapisi calmam lazim ama hep erteliyorum. Su bayrami da atlatayim birVosVos35 Hasta olmam pek yazdiktan sonra dun aksam acillik olmam beni guldurdu :)
Denize gecen hafta pazar gitmistik ama 1 hafta sonra cikti acisi.Kulagim iltihaplanmis kristalleri zorlamis.
Tum gune yayilan tikanma ve agridan sonra once sendelemeye basladim sonra surekli dönmeye basladi başım.
Bas donmesi icin igne vurdular sutu sagip attim zamani dolunca emzirmeye basladim.
Diger ilaclara devam.
Senin bacagindaki agrin ne durumda?
Cok gecmis olsun, bazen hic onemsemiyoruz boyle agrilari, sonrasi daha sancili geciyor iste. Benim de birkac doktor kapisi calmam lazim ama hep erteliyorum. Su bayrami da atlatayim bir
Haklısın canım.Eskiler de şöyle yapmiş aslında deyip kendi bildiğini yapanlardanım :)Kendi yemeklerimizden dedigin ben mesela ayri yemek yapmiyorum.Gun icinde yaptigimdan buyuguyle bende yiyoruz.Aksama kalansa yine ayni sekilde.
Salca zaten kullanmiyorum,tuzde.Eklemek isteyen sonra ekliyor o da sadece esim oluyor cogu zaman.Ama yemek baska yerde yedigimiz gibi tuz tuz olmuyor yine de.
Sutte mamada bi alisveris furyasi sonucta.Buna kendin karar ver.Cocugun yedikleriyle kendi duzenini sagliyorsa sen sadece yardimci ol.Ihtiyac halleri bambaska,genel haller baska.
Sutunde fermante olmus halleri bagirsaklar acisidan insana daha uygun.Bu yuzden zate yogurt,peynir,kefir yaptiginda tuketebilen bebege sute baslamak icin beklemek,ugrasmak zaten anlamsiz degil mi?
Isimize gelince bisy bilmiyorlar diyoruz isimize gelince eskiden boyleymis :)
Insanoglu kolayina alismaya yatkin.
Paketli gidalarin moda oldugu donemleri onlarda hakkiyla kullanmis tabii ki.Bilseler bence vermezlerdi.
Suan eskisi degil bence ne yapabilecegimizi gercekten ogrenmek bizim elimizde.
Ama 'birsey olmamis' kısmı ise tamamen insanin kendini yatistirmasi.Cunku hicbisy icin bu şu sebepten diyemeyiz.Genis zamanda artik dönülemeyecek kivama yakin zamanda anlasilir genelde hastalii vb durumlar.Yani cips yedin diye gozle gorulur bisy goremiyorum demek gibi birsey...☈
Beğen butonuna yıldız koymalılar :)
Bazen sadece begenmek az kalıyor
Baleye goturuyordum :)
Geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin. Bazen bir şeyi düşünüp onu yaşamamız da çok manidar oluyor üzerimize mi çekiyoruz içimize mi doğuyor muamma:)VosVos35 Hasta olmam pek yazdiktan sonra dun aksam acillik olmam beni guldurdu :)
Denize gecen hafta pazar gitmistik ama 1 hafta sonra cikti acisi.Kulagim iltihaplanmis kristalleri zorlamis.
Tum gune yayilan tikanma ve agridan sonra once sendelemeye basladim sonra surekli dönmeye basladi başım.
Bas donmesi icin igne vurdular sutu sagip attim zamani dolunca emzirmeye basladim.
Diger ilaclara devam.
Bayramdan sonra kadin doguma ve disciye gitmem gerek benim deHic agrimadi kulagim aslinda yani hafif nezle gibiydim o kadar.
Dün birden hepsi oluverdi.
Allah beterinden korusun.
Bende bayramdan sonra bi kadin doguma ve disciye gitmem gerek.
Uyanikken anca bulasik gibi kisa seyler, hizlica lavaboyu silmek, makineye camasir atmak, iceri sermek. Cocugu yanima koyup eline bir seyler veriyorum.Bakici ucretleri ciddi o kdr oldu mu yasanirim oyle bir durumda olsam calismam kendim bakardim hemen hemen gelen giderdi cunku ama temizlik icin yardim almaya sonuna kadar katiliyorum yarim gun calismama ragmen eve gelince tek yapabildigim sey yemek o da eylul uyurken uyanikken hicbir sey yapamiyorum sizde de durum ayni mi
Cok gecmis olsun. Bas donmesi de ne kotudur...VosVos35 Hasta olmam pek yazdiktan sonra dun aksam acillik olmam beni guldurdu :)
Diger ilaclara devam.
Ben de referansla buldum, bi arkadasimiz akrabasinin cocuguna bakmis dort yil. Cok memnunlarmis. Umarim biz de bakici surecini sorunsuz atlatiriz. Ise hem baslamak istiyorum hem de aklim evde kalcak diye korkuyorum. Baslamama daha cok var ama simdiden geriliyorum, keske yarim gun calisma sansim olsaydi ozaman benim icin cok daha kolay olurdu.Uyanikken anca bulasik gibi kisa seyler, hizlica lavaboyu silmek, makineye camasir atmak, iceri sermek. Cocugu yanima koyup eline bir seyler veriyorum.
Ben uyurken de bir sey yapamiyorum. Kendim de ya uyuyorum ya telefondan dizi izliyorum. Ara ara uyaniyor cunku. Ve sese cok dikkatli. Hic ses yapmiyoruz evde.
Esim eve gelince bir saat yerleri silmek, supurmek gibi isler yapiyoruz.
Bu arada ben 1500 liraya bir suru bakici buldum. Ama benimki yarim gun. 900 liraya tamam diyen de var. 2000den asagi bebek bakilmaz diyen de. Tanidik olmadigi icin tutmadim. Bu sene yine kp ve hanimi gelecekler. Aslinda esim yeni ise gececek ve daha cok maas alacak. Calismasam da olur ama kimsem de yok. Yalniz cok zor.
Ben de referansla buldum, bi arkadasimiz akrabasinin cocuguna bakmis dort yil. Cok memnunlarmis. Umarim biz de bakici surecini sorunsuz atlatiriz. Ise hem baslamak istiyorum hem de aklim evde kalcak diye korkuyorum. Baslamama daha cok var ama simdiden geriliyorum, keske yarim gun calisma sansim olsaydi ozaman benim icin cok daha kolay olurdu.
Canim çalışmak bana çok iyi geldi evet aklım evde kaldı ama psikolojik olarak çok rahatladım belki de bebeğim alerjik olduğu için, evde sürekli bebeğime odaklanmıştım vücudunu kakasını inceleyip inceleyip ağlıyordum, hep iyi tarafından düşünün bence alerjik bir bebeği bakıcıya teslim etmek çok daha zor, Allah'a şükür bildiğimiz biri bakıyor çok seviyorlar oğlumu ama yine de annemler gibi eski düşünce var eskiden alerji falan bilmediklerinden aman ne olacakmış düşüncesi hakimBen de referansla buldum, bi arkadasimiz akrabasinin cocuguna bakmis dort yil. Cok memnunlarmis. Umarim biz de bakici surecini sorunsuz atlatiriz. Ise hem baslamak istiyorum hem de aklim evde kalcak diye korkuyorum. Baslamama daha cok var ama simdiden geriliyorum, keske yarim gun calisma sansim olsaydi ozaman benim icin cok daha kolay olurdu.
Bütün bunlar bir anda olmamıştır elbet ama anneler kendini dinlemeye vakit ayırmıyor ki.. Ufak tefek uğultu olmuştur muhakkak denizden dönünce.. Çok geçmiş olsun, hasta olmak değil bu aslında, enfeksiyon kapmışsın... Allah korusun kalıcı bir sıkıntı olmasın da.. Şimdi daha iyisindir inşallahVosVos35 Hasta olmam pek yazdiktan sonra dun aksam acillik olmam beni guldurdu :)
Diger ilaclara devam.
Devlette calisiyorum, yarim gun yarim maas bize de gelecek gelecek dediler ama hala gelmedi. Keske gelse.Ozel sektorde cocuk okul cagina gelesiye kadar part time calisma hakkimiz var ben suan oyleyim analik kismi sureli calisma bi bak istersen
Yaptigim isi ve calisma arkadaslarimi seviyorum, o ortami ozluyorum. Eminim calismak bana da iyi gelecektir. Benim en buyuk korkum oglum inanilmaz hareketli. Evdeyken heran gozum uzerinde, hep arkasindayim. Ona ragmen kac kez dustu, kac kez son anda elimi kafasiyla yer arasina soktum. Cani hic kiymetli degil, dusuyo azicik agliyo yine ayni hareketleri yapiyor. Yabanci birisi benim kadar goz kulak olur mu bilemiyorum. Yada umarim yurumeye baslayinca daha az tehlikeli olur. Suan surekli tirmanmaya calisiyorCanim çalışmak bana çok iyi geldi evet aklım evde kaldı ama psikolojik olarak çok rahatladım belki de bebeğim alerjik olduğu için, evde sürekli bebeğime odaklanmıştım vücudunu kakasını inceleyip inceleyip ağlıyordum, hep iyi tarafından düşünün bence alerjik bir bebeği bakıcıya teslim etmek çok daha zor, Allah'a şükür bildiğimiz biri bakıyor çok seviyorlar oğlumu ama yine de annemler gibi eski düşünce var eskiden alerji falan bilmediklerinden aman ne olacakmış düşüncesi hakim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?