Salataligin icini bosaltiyor dışi kaliyor. Oyalansin diye veriyoruz biz de. Disi yok zaten.Ahh en zayif noktam hala cigneyemez bogazina kacar diye korkuyorumsalatalik sert gelmiyor mu peki cigneyebiliyor mu baska neler veriyosunuz
kendisi ısırıyor, ağzında ezmeye çalışıyor. ezemediğini geri çıkarıyor. küçük parça koparabildiyse ezip yutuyor. çoğunlukla suyunu emip geri atıyor ama :) yemesinde sakınca olmayan şeyleri veriyorum eline. soyup dilimleyip şeftali, elma, armut bile veriyorum. bebe bisküvisi verdim geçen gün, yumuşata yumuşata yedi :) önce ağzında eriyebilecek olanlarla başla. kavun ver bir dilim, çekirdeklerini ayıklayıp karpuz ver mesela.. çocuk eliyle tutup ısırmaya alışsın. ağzında ezdiği her şey damakları geliştirir. korkma, göz önünde tut yeter..Ahh en zayif noktam hala cigneyemez bogazina kacar diye korkuyorumsalatalik sert gelmiyor mu peki cigneyebiliyor mu baska neler veriyosunuz
Niliko yenecek seyleri eline verince agzina goturmuyor. Igrenip birakiyor veya paramparca minileyip atiyor. Sadece salatalik ve biber. Bi de ekmek. Yumusaklari istemiyor.kendisi ısırıyor, ağzında ezmeye çalışıyor. ezemediğini geri çıkarıyor. küçük parça koparabildiyse ezip yutuyor. çoğunlukla suyunu emip geri atıyor ama :) yemesinde sakınca olmayan şeyleri veriyorum eline. soyup dilimleyip şeftali, elma, armut bile veriyorum. bebe bisküvisi verdim geçen gün, yumuşata yumuşata yedi :) önce ağzında eriyebilecek olanlarla başla. kavun ver bir dilim, çekirdeklerini ayıklayıp karpuz ver mesela.. çocuk eliyle tutup ısırmaya alışsın. ağzında ezdiği her şey damakları geliştirir. korkma, göz önünde tut yeter..
Sert meyve verelim kuzuma :) kaşıyıcı görevi olmazsa dikkate alınmıyor demek meyveler :)Niliko yenecek seyleri eline verince agzina goturmuyor. Igrenip birakiyor veya paramparca minileyip atiyor. Sadece salatalik ve biber. Bi de ekmek. Yumusaklari istemiyor.
Ben de bu ara yeni servis takimlari, orjinal bardaklar vs arayisindayim, evdekileri begenmiyorum artik, yeni esyalar moral oluyo..madem bugün doğum günüm, gittim çocuklarıma hediyeler aldımkızıma güzel bir şapka.. oğluma bir scooter ve batman baskılı tişört-şort kendime de bimden çerezlik aldım 3 renk.. tabi önce Simay'a oyuncak oldular
asgari ucret arti sigorta yapiyorlarsa simdiki memuriyetimden istifa edip bebek/cocuk bakiciligi yapabilirim :) sincanda 1000 liraydi bi arkadasin bakicisi.semte gore degisiyo heralde.ve tabi bakicinin niteligine gore de.Çalışan anneler icin bakıcı sorunu büyük bi sorun. Gazetelere düşen olumsuz örnekler insanı iyice endişeye sokuyor..iyi, düzgün, vicdanli insanlar var tabi ki, mesele denk gelme meselesi..Ankarada bi kac arkadasimin bakicisi var, ucretler de asgari ücret+sigorta. Temizliğe ayrı kisi geliyor, o da ektra maliyet tabi..bazilari bebek bakimi dışında sadece yemek de yapiyor. Birkac arkadasim çok memnun..
Ben de hemen hemen asgari+sigortaya anlastim. Simdilik yarim gun geliyor calismaya baslayinca tam gune gececegiz. Semt bahcelievler, dikmen de bir arkadasim var o da asgari ucret veriyormus ama sigorta yok. Suan devlet tesviginden dolayi sigorta baya uyguna geliyor zatenasgari ucret arti sigorta yapiyorlarsa simdiki memuriyetimden istifa edip bebek/cocuk bakiciligi yapabilirim :) sincanda 1000 liraydi bi arkadasin bakicisi.semte gore degisiyo heralde.ve tabi bakicinin niteligine gore de.
Semte gore olabilir, ama lüks bi semtte oturmadigim halde 1500 alti hic duymadim..asgari ucret arti sigorta yapiyorlarsa simdiki memuriyetimden istifa edip bebek/cocuk bakiciligi yapabilirim :) sincanda 1000 liraydi bi arkadasin bakicisi.semte gore degisiyo heralde.ve tabi bakicinin niteligine gore de.
mutfağımı komple yenileyesim var benim de.. eşim biraz para kazanmaya başlasın yavaş yavaş başlarım bir uçtan.. masa sandalye, halı, ocak, davlumbaz v.s. küçük eşyaları ufaktan kendim de alıyorum arada..Ben de bu ara yeni servis takimlari, orjinal bardaklar vs arayisindayim, evdekileri begenmiyorum artik, yeni esyalar moral oluyo..
mutfağımı komple yenileyesim var benim de.. eşim biraz para kazanmaya başlasın yavaş yavaş başlarım bir uçtan.. masa sandalye, halı, ocak, davlumbaz v.s. küçük eşyaları ufaktan kendim de alıyorum arada..
bu arada bardaklara ben de dayanamam. ne zaman şok'a uğrasam değişik bardaklar görüyorum, zor tutuyorum kendimi almamak için :)
Teşekkür ederim canım benim :) nasıl Eylüş? Karpuzla tanıştırdın mı kızçeyiAlakasiz bi yerde giriyorum ama anla ki yeni firsat bulabilmisimdirdogum gunun kutlu olsun hemserim saglikli nice yillarin olsun evlatlarinla ailenle
Ben de bu ara yeni servis takimlari, orjinal bardaklar vs arayisindayim, evdekileri begenmiyorum artik, yeni esyalar moral oluyo..
Teşekkür ederim canım benim :) nasıl Eylüş? Karpuzla tanıştırdın mı kızçeyi
tahmin edebiliyorum canım çok zorlanıyorlar gerçekten. 20liklerde çektiklerimizi düşünecek olursak.. kazık kadar insanlar ne çok zorlandık.. onlar minicikler daha... o yüzden oyalanacak bir şeyler olması adına, kavun karpuz öneriyorum. dolaptan soğuk soğuk ver, damağı uyuşur birazcık yavrununKizce cok huysuz huzursuz mizmiz kizimizi taniyamiyoruz resmen istahi vardi ama 3 gundur oyle zor yiyor ki ac ama disinin agrisi basina vuruyor yogurt seviyor bende yogurda yukleniyorum hic degilse tutsun valla alt iki dis 5 aylikti gaz mi dis mi anlamadik ama bu ustler cok zorluyorplojovic demisti hepsi teker teker zorlayarak cikacak diye bebeklerin isi zor bize dusen onlarin hayatini kolaylastirmak fakat elden bir sey gelmiyor
Yarim gun 700 ortalama..Olayin tersinden bakilirsa bebek bakmak da hic kolay degil ve yorucu..hakkiyla bakarsa makul gibi de..Bakici ucretleri ciddi o kdr oldu mu yasanirim oyle bir durumda olsam calismam kendim bakardim hemen hemen gelen giderdi cunku ama temizlik icin yardim almaya sonuna kadar katiliyorum yarim gun calismama ragmen eve gelince tek yapabildigim sey yemek o da eylul uyurken uyanikken hicbir sey yapamiyorum sizde de durum ayni mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?