2018 Ekim Anneleri

Ahh en zayif noktam hala cigneyemez bogazina kacar diye korkuyorum salatalik sert gelmiyor mu peki cigneyebiliyor mu baska neler veriyosunuz
kendisi ısırıyor, ağzında ezmeye çalışıyor. ezemediğini geri çıkarıyor. küçük parça koparabildiyse ezip yutuyor. çoğunlukla suyunu emip geri atıyor ama :) yemesinde sakınca olmayan şeyleri veriyorum eline. soyup dilimleyip şeftali, elma, armut bile veriyorum. bebe bisküvisi verdim geçen gün, yumuşata yumuşata yedi :) önce ağzında eriyebilecek olanlarla başla. kavun ver bir dilim, çekirdeklerini ayıklayıp karpuz ver mesela.. çocuk eliyle tutup ısırmaya alışsın. ağzında ezdiği her şey damakları geliştirir. korkma, göz önünde tut yeter..

Niliko yenecek seyleri eline verince agzina goturmuyor. Igrenip birakiyor veya paramparca minileyip atiyor. Sadece salatalik ve biber. Bi de ekmek. Yumusaklari istemiyor.

Bugun buralarda pek kimse yok.
E exelanss nasil alistin mi yeniden calismaya?

Alismadim, alismakta istemiyorum anneme bile birakiyor olsam her sabah Eylulu birakip gitmekte cok zorlaniyorum evet yine onun icin calisiyorum evlatlarimiz icin artik her sey ama bazen diyorum hic degilse her annenin 4 yasina kadar kendi cocuguna bakma imkani olsa..

Ben de bu ara yeni servis takimlari, orjinal bardaklar vs arayisindayim, evdekileri begenmiyorum artik, yeni esyalar moral oluyo..

Çalışan anneler icin bakıcı sorunu büyük bi sorun. Gazetelere düşen olumsuz örnekler insanı iyice endişeye sokuyor..iyi, düzgün, vicdanli insanlar var tabi ki, mesele denk gelme meselesi..Ankarada bi kac arkadasimin bakicisi var, ucretler de asgari ücret+sigorta. Temizliğe ayrı kisi geliyor, o da ektra maliyet tabi..bazilari bebek bakimi dışında sadece yemek de yapiyor. Birkac arkadasim çok memnun..

asgari ucret arti sigorta yapiyorlarsa simdiki memuriyetimden istifa edip bebek/cocuk bakiciligi yapabilirim :) sincanda 1000 liraydi bi arkadasin bakicisi.semte gore degisiyo heralde.ve tabi bakicinin niteligine gore de.

asgari ucret arti sigorta yapiyorlarsa simdiki memuriyetimden istifa edip bebek/cocuk bakiciligi yapabilirim :) sincanda 1000 liraydi bi arkadasin bakicisi.semte gore degisiyo heralde.ve tabi bakicinin niteligine gore de.
Ben de hemen hemen asgari+sigortaya anlastim. Simdilik yarim gun geliyor calismaya baslayinca tam gune gececegiz. Semt bahcelievler, dikmen de bir arkadasim var o da asgari ucret veriyormus ama sigorta yok. Suan devlet tesviginden dolayi sigorta baya uyguna geliyor zaten

Semte gore olabilir, ama lüks bi semtte oturmadigim halde 1500 alti hic duymadim..

9 gun tatilde iki kilo alip gelmisim 57ye dusmustum 59 olmusum yeniden. Kendime hedef koydum 17 ekime kadar yani denizin dogumgunune kadar eski kiloma (53) donecegim yani umarim donerim
E elaelif123 ben de evdeki tabaklari sevmemeye basladim, biz esimle surekli kiyafet, ayakkabi ve elektronik alet alan bir ciftiz:) evdeki tabaklar, esyalar vs cok ilgi alanimiza girmiyordu ama simdi ben evde cok fazla takilmaya baslayinca tabagi-perdesi vs bana batmaya basladi. Bir ara bebek esyasi almayi birakip tabak almam lazim:)

Ben de bu ara yeni servis takimlari, orjinal bardaklar vs arayisindayim, evdekileri begenmiyorum artik, yeni esyalar moral oluyo..
mutfağımı komple yenileyesim var benim de.. eşim biraz para kazanmaya başlasın yavaş yavaş başlarım bir uçtan.. masa sandalye, halı, ocak, davlumbaz v.s. küçük eşyaları ufaktan kendim de alıyorum arada..
bu arada bardaklara ben de dayanamam. ne zaman şok'a uğrasam değişik bardaklar görüyorum, zor tutuyorum kendimi almamak için :)

Alakasiz bi yerde giriyorum ama anla ki yeni firsat bulabilmisimdir dogum gunun kutlu olsun hemserim saglikli nice yillarin olsun evlatlarinla ailenle

Bakici ucretleri ciddi o kdr oldu mu ya sanirim oyle bir durumda olsam calismam kendim bakardim hemen hemen gelen giderdi cunku ama temizlik icin yardim almaya sonuna kadar katiliyorum yarim gun calismama ragmen eve gelince tek yapabildigim sey yemek o da eylul uyurken uyanikken hicbir sey yapamiyorum sizde de durum ayni mi

Hic tahammulum yok tabak canaga bende de oyle bir huy var ki atmayi cok severim mesela gecen seneden beri kullanmadigim hemen her seyi hoop kizilay kutusuna bu kiyafet olur esya olur tabak canak aklina ne gelirse bi yemek takimim bide kahvaltisi var onun 6 kisilik 5 yillik evliyim hala ayni bardaklar tabaklar catal vs her seyim ayni kirilsa anca su bardagi alirim herhalde

Teşekkür ederim canım benim :) nasıl Eylüş? Karpuzla tanıştırdın mı kızçeyi

Kizce cok huysuz huzursuz mizmiz kizimizi taniyamiyoruz resmen istahi vardi ama 3 gundur oyle zor yiyor ki ac ama disinin agrisi basina vuruyor yogurt seviyor bende yogurda yukleniyorum hic degilse tutsun valla alt iki dis 5 aylikti gaz mi dis mi anlamadik ama bu ustler cok zorluyor plojovic demisti hepsi teker teker zorlayarak cikacak diye bebeklerin isi zor bize dusen onlarin hayatini kolaylastirmak fakat elden bir sey gelmiyor

tahmin edebiliyorum canım çok zorlanıyorlar gerçekten. 20liklerde çektiklerimizi düşünecek olursak.. kazık kadar insanlar ne çok zorlandık.. onlar minicikler daha... o yüzden oyalanacak bir şeyler olması adına, kavun karpuz öneriyorum. dolaptan soğuk soğuk ver, damağı uyuşur birazcık yavrunun

Yarim gun 700 ortalama..Olayin tersinden bakilirsa bebek bakmak da hic kolay degil ve yorucu..hakkiyla bakarsa makul gibi de..
-Ben buara yemek hic yapamiyorum, ya disarda, ya annem veriyo arada, ya da en kolay yemek neyse o.. menemen, hazir alinan kofte, mantı, firinda tavuk. (2 günü kurtariyo) Hep ayni seyleri yiyoruz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…