2018 Ekim Anneleri

Öyle öyle alışacak annesi benimde ilk bebeğim o kadar tedirgin oluyordum ki ilk zamanlarda sonra Baktım ben ne kadar rahat kızımda rahat sonra bıraktım kasmayı ben yesin diye üzerine düştükçe yemek istemiyor ama eline verdiğim herseyi az da olsa yiyip oyalıyor kendini
Çok geçmiş olsun zordur olmuştur sizin için yavrum canı yanmış unutur ama bir süre sonra
Ama üşüceğini düşünmeyin ben sıcak suyu açıyorum her seferinde ki bide havalarda sıcak çok şükür bir skıntı olmadı hatta dedim ya 1aylıktı kaka yaptığında yıkamaya başladığımda doktor tavsiye etmişti öyle öyle alıştık

Benim kızımın kilosu çok düşük istikrarlı bir ek gıda serüvenimiz yok. Dün sadece mama içti mesela asla yemedi cok üzülüyorum. Klozet denesem kesin aglar
Ağlarsa hemen kaldırın, ısrar etmek işe yaramıyor. keyif alıyor olması önemli.. Gülüşüp şarkı söylüyoruz biz kızımla :) alıştı da zaten. Artık hadi annem çişş, veya ıhh yapalım diyorum, varsa yapıyor. Yoksa ilgisi dağılıyor, tuvalet kağıdı rulosuna uzanıyor falan.. Klozetin üstüne bebek adaptörü takarsanız, kilo sorun olmayacaktır

Aaa midesini üşütmüş herhalde kuzum

Doktora götursen safra kusmus çünkü. Su içir annesi birde patates falan yedirme o arttırır. Ishal de var mi? Geçmiş olsun
Sağol canım suan için ateş ishal yok inşallah olmazda, kusma var hiçbirsey yemedi, uyudu şuan Dr a yarın randevu alayım dedim, ne yapabilirim başka

Her bebek farklıdır tabii ki, emeklemeden yürüyen bebekler de var.. Maşallah minik Zeynebe
Çok fazla detaylı düşünüyorsunuz, banyo yapmayı seviyorsa poposunun yıkanması da hoşuna gidebilir. Minik asaptör takıp oturtun, sonrasında adaptörü yıkarsınız, enfeksiyon kapmaz.
Eline kavun, karpuz gibi erimeye müsait meyveler verebilirsiniz. Bir yerden başlamak lazım :)

sağlık ocağı yakınsa götürün bence. üşütmüş olabilir, ilaç yazarlar.. çok geçmiş olsun..

Mendille silmek daha da kötü yapmıyor mu bez bölgesini? Ilık suyla yıkansa rahatlar çocuk bence. Yaz sıcağında iyi gelir hatta

Daha cesaretli olacağım insaallah bundan sonra. Dün eşime makarna aldik ama yiyebilir mi dedim sen bisey vermezsen nasıl alışacak dedi o da bende etli kabak yemeği ile makarna yaptım şimdi uyanmasını bekliyorum

Deneyeceğim çok teşekkür ederim. Bez c9k rahatsiz ediyor altını açtığımda orasını kaşımak istiyor genelde kızarmış oluyor zaten

Valla canim baya bi bez stogum var.5 numara kullaniyoruz simdi.külot bez alirsam bunlar kalicak.
Ben külot bezden pek memnun kalmadım kullanışlı aslında ama bizimkinin çişini ne zaman bağlasam tutamadı yukarıda normal bezde cırtların olduğu yer külot bezde ince kalıyor oradan çiş taşıyor bizim. Bez bağlamak bizim için de çok zor çocuk yatmak istemiyor koyarken basıyor çığlığı ama mümkün mertebe oyalamaya çalışıyorum. Eline ilgisini çekebilecek oyuncak vs bir şeyler veriyorum. Görünce yazmak istedim:)

yaa evet cok zorlasti.bezi acar acmaz oglum iki eliyle pipisini avucluyor tutup ceke ceke uzatiyor.oyuncak yerine pipiyi cekistirmek daha hos geliyo.hep bi mucadele icindeyiz bez degisiminde :)

Dun makarna aldim sebzeli bugun onu versem biraz kuculteyim mi yoksa eline vereyim mi
Eline vermeyi deneyin yiyemezse kucuk kucuk kopartip agzina verirsiniz. Makarna cok yumusak olur zaten bence kendisi basaracaktir:)
Uyaninca direk klozete otutturdum cok guzel yapti:) cok hareketli bir cocuk galiba o yuzden pek kabizlik problemi olmuyor.

Kızlar 9 ay kontrolünde ne yaptınız dra ulaşamıyorum. Bugün hastaneye gitmeyi düşünüyoruz, kan aldırma vs durumları varmış.. demirini hiç ölctürmedim ilaçları da bitti..

Canım benim kızımda 7 aylıktı o şekilde kustugunda çok korkmuştum karnından ses geliyordur yavrumun annemdeydim midesini üşütmüştür dedi nane limon yaptı 2-3çay kaşığı. Vermişti. Ne kadar iyi gelir bilmiyorum ama ateş olmayınca ertesi güne bişy kalmadı bnde midesini yormasın diye bişy yedirmedim emdi uyudu çok geçmiş olsun korkma onlar çok dayanıklı birer küçük savaşçı
Daha cesaretli olacağım insaallah bundan sonra. Dün eşime makarna aldik ama yiyebilir mi dedim sen bisey vermezsen nasıl alışacak dedi o da bende etli kabak yemeği ile makarna yaptım şimdi uyanmasını bekliyorum
Evet benimde eşim o konuda çok destekçim oldu hala daha bana göre çok daha soğukkanlıdır kızım konusunda bu arada ben lavobada yıkıyorum yada banyo yapmadan önce duş altında aklıma gelmişken söyleyeyim

Çatalla güzelce ezip verirseniz (kabak yemeğini) rahatlıkla yer bence. Geç kalınca da çiğnemeyi öğrenmesi uzuyor çocukların. Üniversite yıllarında ev sahibinin 2 yaşında oğlu vardı, hep blenderdan geçirirlerdi yemeklerini. Çiğneme hareketi yapmıyordu çocuk, ağzına verileni direk yutuyordu. Karşısına geçip sakız çiğneyerek taklit etmesini sağladık, sonra hafif hafif bir şeyler çiğnemeye başlamıştı çocuk :)

Üşütmüş olabilir mi? dr a götürün. Ali nin de karnindan ses geliyordu, mide hareketli dedi dr. 3 gun e.germina kullandik 1 dozu 2 ye bölüp.
sultan_gibi bizim dr nane limona 1 yasa kadar sicak bakmiyo. Az ihlamur sadece diyor..

kizlar oglum uyku saatlerinu degistirdi son bir haftadir.gunduz 1er saatlik iki uyku yapardi.aksam da 10 gibi uyurdu.simdi gunduz 3er saatlik iki uyku yapiyor hatta bazen daha da cok.gece 12bucuktan once uyumuyor dogal olarak.gunduz 1 saat uyuyunca uyandirayim mi.yoksa akisina mi birakayim.bi de biraz istahsizlasti.dis gelecek heralde cok kasiniyor.

yaa evet cok zorlasti.bezi acar acmaz oglum iki eliyle pipisini avucluyor tutup ceke ceke uzatiyor.oyuncak yerine pipiyi cekistirmek daha hos geliyo.hep bi mucadele icindeyiz bez degisiminde :)
Bizimkide bu ara her bez acisimda pipisine götürüyor farkina varma dönemleri gelmis olabilir. Uyku icinde gunduz uykusunun cok olmasi gece uykusunu cok etkiliyor. Uyku egitimi sayfalarinda okuduğum kadariyla uyumasi gerekenden fazla uyudugunda uyandirmak gerekirmis

Nilikoyu her gittigim yere goturuyorum ya, bazen korktugunu unutup sifonu cekiyorum. Yavrum nasil kaciyor. Arkasindan kosuyorum 'ozur dilerim ozur dilerim bi sey yok sifon sifon' diyorum. Hala alisamadi. Her ezan okundugunda da sasiriyor. Aaaa aaaa yapiyor. Kizim 10 aydir gunde 5 kere okunuyo iste, neye sasiriyorsun diyorum.
Bizimkinin pipisi yok ama o da kendini mincikliyor. Gobegini poposunu eline ne gelirse minicik cimdik atiyor. Normalde ulasamiyor ya degisik geliyor herhalde.
Bence akisina birak. Niliko 2 gun once ogleden sonra 4te uyudu. Yarim saat sonra kalkti agliyordu. Geri uyuttum. 5 bucukta kalkti aglayarak. Mutfaga getirdik hala mizmizdi. Yine geri uyuttum. Sabah 8e kadar arada uyanip emip uyudu. Normalde de uyumaz biliyorsun. Evde baskasi olsa uyutma gece uyumaz derdi. Gayet de uyudu cocuk. Ihtiyaci var ki uyuyasi var diye dusundum.
Okudugum uyku egitimi kitaplari gunduz uykusunun 45dk ile 1 bucuk saat arasi olmasi gerektigini soyluyor ama ben olsam birakirdim uyuyorsa.

3er saat biraz fazla olmuş gibi ama diş yüzünden halsiz düşüyor olabilir. ilk uykuyu uyusun da, ikinciyi uyandırsan daha iyi olur sanki. gece çok geç saate sarkmasın sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…