2018 Ekim Anneleri

41 kere masallah canim umarim boyle yolunda gider hersey bugun kadinlar gunu insallah anneler gununu her birimiz kutlariz ...
Greyfurtsuyunu biri zararli demis ben bosu bosu iskilllenmiyim bide vijdan azabi cekerim sen dr a bi sor kuzum sonra ye ..Hayir ben ilk defa duydum zararli diyem biri ama tedbir almanda fayda var ben sormucam cunki kullan diyen doc.dr um neyse kuzum senin ici kafama takildi bu . Dr demediyse bi sor.

Dün okudum bende internetde suyunu icmeyin diye ama zaten mide içinde asit açısından zararli zaten midem de kötü oldu benim sizin sorununuz yoksa belki o yüzden de doktor onermistir
Canim mide ulserinde bile bu meyveyi tavsiye ediyor valla sastim kaldim suan partakal mandalinadan daha masum bi meyve 2 su bardagi ic dedi benim dr . Belkide icme denilenlerin farkli bir rahatsizligi vardir haklisin .. ama normal birine zararli denildigini duyunca cok komik geldi şasirdim

Ekran resmini ekleyemedim okuduğum internet sitesi asagida sonucda bircok şeye internetden bakiyoruz orda okuduktan sonra söyledim
https://www.google.com.tr/amp/www.a...likte-dikkat-edilmesi-gerekenler/haber-515580

Bana boğazlarım acıyo deyince dr um dedi zaten greyfurt portakal kivi mandalina bol tüket dedi.

Greyfut A, B12, C, D vitaminleri ve kalsiyum, demir, piridoksin gibi besin değerlerinden oluşan harika bir meyvedir. Hamilelikte greyfurtun sağlığa 10 faydası makalemizde bu meyvenin gebe kadınlara ve bebeğe olan yararlarından bahsettik.

Sabah bulantısıyla savaşır
Hamileliğin erken dönemleri hamile kadınlar için her an mide bulantısı çekebilmek demektir. Greyfurtun mayhoş tadı mide bulantısını önler, lif içeriği ise mideyi yatıştırır.

Kansızlığı önler
Bazı çalışmalar B vitamini yüksek diyetlerin anemiyi azalttığını göstermiştir. Greyfurt hamilelikte anemiyi önleyebilir ya da zaten anemi varsa doktorun vereceği ilaçlarla birlikte tedaviyi destekleyebilir.

Ödemi giderir
Greyfurt biyoflavanoidler ve C vitamini içermesiyle hem şişliği hem de su tutmayı azaltır, gebelikte şişkinliği önler.

Kalsiyum ihtiyacını giderir
Hamilelikte beslenme çok önemlidir. Kalsiyum ise hamilelik sırasında gerekli bir mineraldir, az alınması bebekte ve annenin ilerleyen zamanlarında problem yaşamasına neden olabilir. Greyfurt da kalsiyum içeren meyvelerdendir.

Ödemi giderir
Greyfurt biyoflavanoidler ve C vitamini içermesiyle hem şişliği hem de su tutmayı azaltır, gebelikte şişkinliği önler.

Kalsiyum ihtiyacını giderir
Hamilelikte beslenme çok önemlidir. Kalsiyum ise hamilelik sırasında gerekli bir mineraldir, az alınması bebekte ve annenin ilerleyen zamanlarında problem yaşamasına neden olabilir. Greyfurt da kalsiyum içeren meyvelerdendir.

Hazımsızlık ve mide ekşimesini önler
Bebek büyüdükçe annenin hayati organlarına daha az yer kalır. Bu da hazımsızlık ve mide ekşimesine yol açabilir. Greyfurt mide asidini nötrleyerek hamilelikte hazımsızlık ve mide ekşimesini önler.

Hamilelikte uykusuzluğu giderir
Hamilelikte ilk trimesterde(ilk 3 ayda) uyku problemleri yaşayabilirsiniz. Gerginliğe bağlı olarak uykusuzluk gelişebilir. Özellikle uyumadan önce greyfurt tüketerek bu uykusuzluktan kurtulabilirsiniz.

Kan basıncının yükselmesini ve pre-eklampsiyi önler
Pre-eklampsi hamile kadınların %8’inde görülür. Prematüre doğuma hatta kontrol edilmezse ölüme bile neden olabilir. İlk hamileliğinizde pre-eklampsi görülmesi diğer hamileliklerinizde de görülmesi riskini artırır. Yüksek tansiyonu olanlar için bu risk daha da yüksektir. Greyfurt potasyum ve likopen içermesiyle kan basıncı sorunlarıyla iki yönlü savaşır. Kan basıncını düşürmeye çalışırken aynı zamanda hamilelikle ilgili kan basıncı problemleriyle de mücadele eder.

Kolesterolü düşürür
Greyfurt, lif ve pektin içermesiyle doğal bir vazodilatatör olarak çalışıp, gebelikte kolestrolün yükselmesini önler.

Kiloyu kontrol altına alır
Hamilelikte kilo almak gerekse de bazı anne adayları çok fazla kilo ya da çok hızlı kilo almakla mücadele ediyor. Greyfurt sadece 52 kalori içerir; harika bir atıştırmalık olarak kilo almadan sağlıklı beslenmenizi sağlar.

Astımı önler
Çalışmalar, Greyfurt gibi C vitamini içeren beslenme programlarının gebelikte astım hastalığı riskini azalttığını göstermiştir.

Bağırsak problemi ve hidrasyonu önler
Hamilelik ilerledikçe sindirim problemleri de daha sık görülür. Kabızlık, hamilelikte yaşanan en can sıkıcı sorunlardandır. Dehidrasyon da yaz hamilelerinde özellikle sabah bulantısını ağır yaşayanlarda görülebilir. Greyfurt ise meyveler arasında en yüksek su oranına sahip olmasıyla(%91) ve elektrolitlerle dolu olmasıyla bu iki sorunla da savaşır.

Greyfurt konusunda benim bildigim 3 aylik donemlerde belli rahatsizliklara bile iyi geldiği.
Ama ozellikle uyarısı var ilac kullanimi varsa ilacla greyfurt onerilmiyor.Ilac uzerinde etkisi olabiliyormus.
En guzeli sizi takip eden doktorlarinizla birebir gorusmeniz kizlar
Herkese hersey iyi gelmiyor,birine kotu gelen digerine gelmiyor.

Ama bildigim fazlaca tuketilmemesi gereken seyler maydonoz,
az pismis ya da cig et ya da icinde bulunan seyler,
ve cig ya da az pismis yumurta,tavuk icinde gecerli,
fazla oranda hurma,
yuksek miktarda ciğer,
doktor onayi olmayan bitki caylari,
civa oranı yuksek olan bazi balik ve deniz canlilari
Simdilik aklima gelenler.

Gözün aydın canım=)

Vallahi her yeni bilgiye acigim yanilmis olabilirim elbettr yanlis bildigim şeylerde olabilir .. insan ogluyuz ama faydali bir nimete heleki şifa dolu olan bir besine sirf ben tatli konusunda bir kac sey yazdim die bana muhalifet olmak amacli yanlis bilgi verilirse orda hop derim .. hanimlar bugun hanginiz dr unuza sorarsa sorsun greyfur yiyeyimmi die hic birinizinki hayir demez. HELEKI ZARARLI hic demezzz..... heleki bu kan pihtisi rahatsizligi olan bir gebeyse ... ben limonda karistiriyorum cunki benim pirti sorun7mda var.

#Gebelikte greyfurt ve greyfurt suyu tüketiminden kaçınılması gerekir. Greyfurt barsaktaki sindirim enzimlerini bloke ettiğinden, kullanılan demir, vitamin veya diğer ilaçların toksik düzeylere çıkmasına sebep olarak zarar verebilir.#

Canim dedigim gibi birçok bilgiye internetden bakıyoruz bende bunu okudum dün ictikten sonra icip içmemek kisiye kalmış sonuçta herkes burda öğrendigini paylaşıyor bende dün okuduğum için sizlerede söylemek istedim

Bu kadar gerilmeye gerek yok canim.
Sirf muhalefet olmak icin degildir diye umuyorum.
Bilip soylememek daha yanlis olur.
Ama herkese iyi geldigide soylenemez.
Tam tersi normal pihtilasma yapmayip sizin aksinize ilac kullanam gebelerde var.
Ya da dedigimiz gb kullanilan ilaclarinda goz onunde olmasi gerek demek ki.
En guzeli boyle muallakta kalinan seylerin takibi yapan doktora sorulmasi diye dusunuyorum

Anliyorum canim sende iyi niyetle elinden geldiginde paylasimda bulunuyorsun tabiki anliyorum .. ama bak simdi bi senin paylastigina bide benim paylastigima yani birak bizi dr ve uzamanlar bile ikiye bolunmus .. ben ozaman su sekilde konuyu noktaliyayim kendi adima ben kullaniyorum hemde limon suyuda ekleyerek hic bir zararini gormekdim şukurler olsun bulantimada cik iyi geliyo dr .umda zaten kullan demisti .

41 kere Masallah canim insallah pit pit iki kuzununda sesiyle şenlenir yuregin .. hayirli ugurlu olsun yavrularin

Çok saol canım Allah razı olsun inşallah dediğin gibi olur

Allah şifa versin hastasın galiba greyfurt suyunu içtiğine göre.. 3 gündür bendede boğaz yanması var sıcak biseyler içiyorum anca ve bol meyve yiyebiliyorum

Canim ben kalkipda zararli kullanmayi diyen arkadasa cevaben yazdim dr kullan diyor o haniminda dr u kullan diyor . Diyer hanimda nerden cikariyorsunuz bunlari zararli diyor ben orda hop derim kusura bakmasin .. yerden goge kadar haklisin bana iyi gelen sana gelmeye bilir evet dogru soyluyorsyn canim .. burda ayni fikirdeyiz ama unutmayalim kimyasal bi urunden bahsetmiyoruz hatta sor kuzum sende dr a kullaniyimmi die bakalim zararli gibi bi ibare kullanacakmi ....
Canim ben ilac kullanmiyo degilimki Hibor igne progestan hem fitil hemde iki gune bir igne olarak decavit aspirin b12 folikasit Dvitamini 7 ilac tuketiyorum gunde .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…