2018 Ekim Anneleri

Kızlar herkes iyidir insallah..
Sehirdışı vs derken bakamadım.
Bizde durumlar iyi,bebiste iyidir insallah..
10+5 olduk.Sikayetler azalmaya basladi cok sükür❤
26sında kontrolum.İkili test zamanlarina denk gelecek.Ilk gebeligimde istememistim yaptirmak,bunda da dusunmuyorum bakalim ultrasondaki kontrollede doktor yönlendirir.
Allah sikayetleri olanlara kolayliklar versin,haber bekleyenlere guzel haberler nasip etsin❤

Merhaba,

İkili testi yapırmanın bebeğe bir sakıncası mı var? Neden yaptırmıyorsunuz? Bir sonraki gidişimde bana da soracak muhtemelen, o yüzden size soruyorum.

Teşekkürler,

Öncelikle çok geçmiş olsun. Kahverengi akıntı birkaç hafta önce yaşadım. Kan uyuşmazlığımız olduğu için önce bi iğne yaptılar. Sonra da progesteron fitil başladı doktorum. Ertesi güne geçmişti. Bi de akıntının kırmızı olması daha kötüymüş bu yüzden ne kadar açık kahve olursa o kadar iyi. Ama bence doktora geç kalmadan gidin. Bi de hala yatıyorum sürekli. İlişki de yasak

Zeytinyagi evet dogal ve cok yararli olucaktir eminim fakat cok boyle yagli tabir caizSe vicik vicik olmuyor mu sonra camasir pant nasil giyiyosunuz ustune

Merhaba,

İkili testi yapırmanın bebeğe bir sakıncası mı var? Neden yaptırmıyorsunuz? Bir sonraki gidişimde bana da soracak muhtemelen, o yüzden size soruyorum.

Teşekkürler,
Canım ikili testte ultrasonda bebeğin ense kalınlığına falan bakıp sonra kan tahliliyle de 4 farklı değerin uyumuna baktıkları bir test. İntetnetten araştırırsan ne demek istediğimi anlayacaksın bebekte herhangi bir down sendromu riski falan var mı diye bakacaklar. Sadece ona bakmıyorlar tabi başka bir genetik hastalığın daha risk durumuna bakıyorlar. Tercih size kalmış yaptırıp yaptırmama konusunda.

Merhaba,

Teşekkürler,

Bi sakincasi yok canim.Zaten ultrasonda ense kalinligi kontrolu ve anneden kan alinmasi ile yapiliyor.

Trizomi 21(down) ve trizomi18(edwards) sendromları belirleniyor.
24 haftaya kadar boyle hastaliklar sebebiyle bebegin aldirilmasi kanunen haktir ailelere.

Ben bilmek istememistim o yuzden yaptirmamistim.Cunku tedavi seklide olmuyor bu testlere bagli.
Yalniz down testler harici ultrasonda belli olmazken edwards belirlenebiliyor.Fakat downda yasama suresi uzun olabiliyorken edwardsta anne karninda kayip ya da dogduktan sonra kayip goruluyor.

Yani yaptirip aldirma karari olabilecek aileler icin ve oncesinde bilmek isteyecekler icin...

Ben cok arastirip doktorumuzlada karsilikla uzunca konusup yaptirmak istememistim.Zaten kan verilip test tamamlanmasada doktor bu haftalarda ense kalinliğini kontrol ediyor.Takipleri yapan doktorlarlada karar vermek daha saglikli olacaktir.

ayın 10unda adet görüyordum hep ondan ağrıyor olabilir mi acaba? enteresan nette de buna benzer bişey görmedim ama
benim ilk hamileliğim kürtaj ile sonuçlandı canım. ne yaparsak yapalım sonucu değiştirmenin mümkün olmayacağı için Rabbim ne takdir ederse onu yaşıyoruz bunu bildiğimden öncekine göre biraz daha rahatım ama ağrı..vs olunca ne kadar rahatta olsam bir yanımda hep bir korku oluyor onu farkettim. birde çok şükür Rabbime bana 7 yıl sonra nasip ettı ve hamileliğim de çok rahat. tek tük bulantı dışında bulantım bile olmuyor :) inşallah sonu iyi olur hepimiz için.

Zeytinyagi evet dogal ve cok yararli olucaktir eminim fakat cok boyle yagli tabir caizSe vicik vicik olmuyor mu sonra camasir pant nasil giyiyosunuz ustune
Ben gratisten gidip kucuk bos bir puskurtmeli sise almistim icine doldurdum yagi. Gobegimin ustune bir kac fis sikiyordum sonra elimle iyice yediriyordum. Yag dogal oldugu icin ve zeytinyagi oldugu icin vucut cok hizli emiyor. Ben her sabah dus alan biriyim. dustan cikar cikmaz surerdim giyinene kadar emmis oluyor vucut onu. onumuzdeki hafta yine baslamayi dusunuyorum karnim cikmaya basladi.

Ben de ne yalan söyleyeyim araştırmadım böyle bir durum olmadığı için ama bazı arkadaşlar bahsetmişlerdi hatta hafif lekelenme oldu diyenler de oldu. Doğrudur canım kayıplar varken de insan en ufak ağrı ya da farklılıkta acaba bir şey mi var bir şey mi olacak beklentisi içinde oluyor. Allah yardımcın olsun canım hayırlısıyla kucağına alırsın inş

@__heidi_arkaşıma ben de çok üzüldüm şok oldum her şey yolunda gibiydi tiroid Hariç tabi

_heidi_ icin bende cok sasirdim.Hic yazmamis sonrasinda bi yere ama bilen arkadaslari yazmis hep sayfasina.
Allah en kisa zamanda saglikla tattirsin insallah tekrar❤

turuncu_girl ne yaptın canım? Bana kalp atışlarını duymak nasip oldu çok şükür. İnşallah senin kanama alanın kaybolmuştur. Rabbim bebişlerimizi korusun. Hayırla sağlıkla bize bağışlasın.

Bende yapayım o zaman boş yere para vermek istemiyorum pahalı kremlere evde mevcut olan doğal şeylerden kullanmak en iyisi
Aynen canim.iliinde vazelin surdum hic catlamadim.Bu defa da hindistan cevizi yagini daha dogal oldugu icin aldim yine ayni isi gorur.onemli olan nemli tutmak.

Amin canım.
Evet bende ikili testi yaptırmayı düşünmüyorum Allah'ıma emanet,insallah sağlıkla gelsin bebeklerimiz dünyaya ❤❤

@__heidi_arkaşıma ben de çok üzüldüm şok oldum her şey yolunda gibiydi tiroid Hariç tabi
Canım tiroitu kacti acaba.yani ondan mi oldu.bende dün baktirdim ilac kulladigim halde 3.01 di.
Bi korku sardı beni.heidi arkadasımiza da uzüldüm cünkü benimde kaybim var.ne yasadigini iyi bilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…