- 19 Ekim 2011
- 7.753
- 8.268
- 398
- 42
Bana kız gibi geldi dikkatli incelemedim mi acaba. Bu nub teorisi kaçıncı haftada belli oluyorSezenin erkek nuba göre
Evet bende ilk gebelipimde kullandım aventin kalkanlarını gerçekten güzel ama göğüsler hassas olduğu için sonuöta plastik sert bir malzeme acıtabiliyordu baZen herzaman kullanmadım oyüzden göğüs pedleride kullanıliyor tabiki kalkan ilk zamanlar iyi oluyor çok sütü gelenler için özellikleTesekkur ederiz canim bu detayi bizimle paylastigin icin :) peki gogus pedi de kullanacak miyiz bununla beraber?
Ay valla cok tesekkur ederim, boyle diyorum ki deneyimli bir anneyi alalim ortamiza sabaha kadar soru soralim
Peki catlak icin ne onerirsin? Krem fiyatlarina baktimda masallah epey tuzlu biz bunlardan kimbilir kac tup kullanicaz bide. Karnim hafif hafifte kasinmaya basliyor benim acaba dogal yaglardan mi biseyler yapsak? Ay bide elin degmisken musait oldugunda ihtiyac listesi yazabilirmisin biz taze anneler icin
Simdiden cookk tesekkur ederizz
Slm anneler bayadir giremedim ikili tarama yaptıran var mı bebişler nasıl hamilelik nasıl gidiyor cumartesiye randevu aldım rabbim sağlıkla aliria kucamiza
Öyle yapmaya çalışıyorum ama iştahım da yok canım hiçbirşey yemek istemiyorAynı canım ben de yaşıyorum. Zaten canım sadece meyve isyor. Devamlı şişkinlik var. Galiba hamileliğin sonuna kadar devam edecek. Az az sık yiyin diyorlar heralde bu yüzden
Basiniz sagolsun. Allah sabrini verir insallah bebeginizi size bagislasinMerhabalar,
uzun süredir yokum bir hafta önce babamı kaybettim.
Çok düşkündüm. deliririm zannediyordum fakat içimde atan o minik kalp bana öyle büyük bir güç verdi ki.
herhangi bir kanama düşük tehlikesi yaşamadım.
yani demem o ki Rabbim biten nefesi yanına aldığı gibi bir cana nefes bahşettiyse önüne geçilemez.
Kaybedenler olmuş Allah yardımcıları olsun.
Diğer bütün annelerimiz de sağsalim bebeklerini kucaklarına alsınlar.
Bu arada bizimki bize ultrasonda resmen el salladı. fakat ben hareket ettiğini kesinlikle hissetmedim.
11 12 haftalar galiba canimBana kız gibi geldi dikkatli incelemedim mi acaba. Bu nub teorisi kaçıncı haftada belli oluyor
İnşallah canım benim üçüncü gebeliğim ikizlerim olacak karnım baya çıktı mide yanmam bulantı var halsizim şükür halimizeyaparım tabi, hatta benim bir listem vardı onu bulursam atayım size, daha kolay olureminim benim gibi başka tecrübeli annelerde vardır burda, ben başak burcuyum o yüzden biraz detaycıyım ve ilk bebiş hazırlığımı ona göre yapmıştım. çatlak kremleri için ben en pahalı olanı kullandım canım ama sorarsan bence tırt, çünkü çatlayacaksan emin ol eenn pahalı olanıda kullansan çatlıyosun, benim annemde yok çatlak ve ben çatlamadım. kızkardeşim badem ve kakao yağı aldı aktarlardan sadece onu kullandı hiç çatlamadı ama dediğim gibi bu genetik tamamen. Tek önemli olan şey orayı nemli tutmak, tırnakla kaşımamak ( çıplak tende tırnakla sakın kaşımayın ), avuç içiyle yada parmak uçlarının yumuşak kısmıyla yavaş yavaş rahatlatın kendinizi. Tırnakla kaşımak çok daha kötü yapıyor, bir arkadaşım çatır çatır çatladı ve sadece göbüştenden değil, göğüsten, bacaktan, basenden. Yani genetikte en iyi kremde bi işe yaramıyor. cebinize yazık, nemli tutun hepsi bu
ben ilk aşamayı yaptırdım canım, yani doktora tok gitmiştim oda tok olan kan testlerini yaptırdı, cumada sabahtan gidip aç için yapılması gerekenleri yaptıracağım ve test tamamlanacak, çok şükür ilk aşamada sorun yok, inşallah hepimizinki öyle olur güzel güzel göbekleri büyüte büyüte atlatırız bu güzel zamanı
Bi sorun yoktu ama once bi kaybim vardi.onun etkisindeyim hala.kalbi durmustu gittigimde.Selam güzel anne, maalesef bundan sonra böyle olacak o nedenle az az ve sık sık yememiz lazım, birazda hafif yürüyüşler ama tempolu degil:)
Canım neden yaşıyor mu diye sordun, sorun mu vardı?
zencefil+bal ve limonlu ılık su ile geçirmeni öneririm, ilk 3 ay antibiotik kullanmamak gerekiyor. ilk hamileliğimde ağır faranjit oldum ve kadın doğum doktorum aile hekiminin verdiği antibiotiği kullanmamam gerektiğini söyledi, maalesef böyle olunca daha uzun sürüyor ama parol yada minoset dışında çok gerekmedikçe ( kadın doğumcuların izin verdiklerinin dışında ) kullanmamak lazım kızlar, bebişler çok küçük, biraz sabır:)
canım benim 2. hamileliğim çok şükür. Tavsiyem 7. ayda alman hem çok şişmemiş oluyoruz hemde hamişlik rahatsız etmiyor, son aylara bırakmamak lazım, yada kalsada tek tük şeyler, büyük alışveriş 7. ayda hallolmalı. istanbuldaysan en güzel ve en çok çeşit eminönünde var, sultan han içinde. umarım yanlış hatırlamıyorumdur hanın ismini, zaten orda kime sorsan herkes hemen gösteriyor yerini.
Saol canim.mide buoantim azaldi diyordum.bugün hastaneteye giderken çikardim.devam yani.ama eskisi gibi degil.Çok sevindim kuzum haftaya daha net ggörürsün çok şükür ki bebişin seninle. Mide bulantıların nasıl oldu benim azaldı baya bi ama sabahları hala çıkariyorum
Öyle yapmaya çalışıyorum ama iştahım da yok canım hiçbirşey yemek istemiyor
Oyy tatlı ayaklarına onun :) benimde baya azaldı çok şükür mide bulantısı :) ben pazartesi gideceğim bebişimi görmeye bakalım cinsiyet tahmini de yapacak mi doktor :)Saol canim.mide buoantim azaldi diyordum.bugün hastaneteye giderken çikardim.devam yani.ama eskisi gibi degil.
Bebisi de gordüm teyzesi
Ayaklari kulari kaldirmisti.yerim ben o ayaklari.
Ins sende sapasaglam görürsun canim
Mekanı cennet olsun inşallah başınız sağolsunMerhabalar,
uzun süredir yokum bir hafta önce babamı kaybettim.
Çok düşkündüm. deliririm zannediyordum fakat içimde atan o minik kalp bana öyle büyük bir güç verdi ki.
herhangi bir kanama düşük tehlikesi yaşamadım.
yani demem o ki Rabbim biten nefesi yanına aldığı gibi bir cana nefes bahşettiyse önüne geçilemez.
Kaybedenler olmuş Allah yardımcıları olsun.
Diğer bütün annelerimiz de sağsalim bebeklerini kucaklarına alsınlar.
Bu arada bizimki bize ultrasonda resmen el salladı. fakat ben hareket ettiğini kesinlikle hissetmedim.
Ay allahım ne güzel 4 çocuklu olacaksın yani benimde üçüncü olacak inşaallah iki tane oğlum var yaş 35 tecrübe tavan yaptı artık bizdeİnşallah canım benim üçüncü gebeliğim ikizlerim olacak karnım baya çıktı mide yanmam bulantı var halsizim şükür halimize
Bi sorun yoktu ama once bi kaybim vardi.onun etkisindeyim hala.kalbi durmustu gittigimde.
Inşallah temennin için çok teşekkür ederim çok rahatlattın beni, doğru söylüyorsun bazı arkadaşlar daha zor geçiriyor hamileliğini Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun bebişlerimiz iyi olsun 9 ayın sonunda sağlıklı bir şekilde hepimizi kucağımıza alalım inşallahkıyamam, azalıcak merak etme, 11. haftaya geldiğinde yavaş yavaş azaldığını görüceksin, bu bir süreç ve geçicek hep öyle düşün, hepimiz bunu yaşıyoruz ama allah bundan daha başka dert vermesin, çok şükür halimize deyip rahatlat kendini. bir dönem patlamış mısır, aralarda beyaz peynir ekmek ve açık çay ( bazen ıhlamur ), bazen sade makarna gibi şeylerle atlattım ben, yeni yeni su içmeye başladım öyle söyliyim. koku hassasiyetim hala devam ama en azından ağzımın tadı yavaş yavaş gelmeye başladı. seninde gelecek, bunu yaşayan herkesin ağız tadı yerine gelecek hiiççç merak etmeyin
Sende gorürsün ins canım.ama cinsiyet icin cok erken dedi doktor.kollari bile tomurcuk halinde simdi dedi.Oyy tatlı ayaklarına onun :) benimde baya azaldı çok şükür mide bulantısı :) ben pazartesi gideceğim bebişimi görmeye bakalım cinsiyet tahmini de yapacak mi doktor :)
Haftasıyla uyumlu gidiyor dimiSende gorürsün ins canım.ama cinsiyet icin cok erken dedi doktor.kollari bile tomurcuk halinde simdi dedi.
Haftaya kadar cok hızli büyürse belli tahmin yapabilir:)
Saol canim.ins sağlikla kucagima alirim.dogurana kadar endisem bitmez gibime geliyor.anladım canım, gönlünü ferah tut, yakında kıpırdamayada başlayacaklar ozaman şenlencek ortalık zaten hahahaha, daha güzel günler bekliyor, hemde çook keyifli günler
Evet canim.11+0 bugün.usgde 11+4 ciktiHaftasıyla uyumlu gidiyor dimi
Oo maşallah ona :) benim hesaba göre de benimki 11+2 bakalım pazartesi ne çıkacak :) sen bi daha hangi gün gideceksinE
Evet canim.11+0 bugün.usgde 11+4 cikti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?