2018 Ekim Anneleri

Canım evet bunlar lazım olan şeyler şimdilerde bu liste göz korkutucu olabilir vakti geldiğindeyse tekrar tekrar sorulacak aslında.

Bu ne yaaa gözüm korkttu vallahi :)) çoğu kapitalizimin bize muhtaç ettikleri :)) annelerimiz bunların onda birini almadan bizi büyütmüşler :))

Kizim Mayıs dogumlu canım :) hergun yikadım.Zaten yikanmaktan ziyade cicek gb sulaniyor :) Ovmuyorsun her gun sabun surmuyorsun,onun rahatligi yetiyor bebege.
Simdi havalar serin olursa arayi acarim tabii ki.
Hepsini 0-3 alma mesela sonra bu hemen kuculdu gidip alayim moduna girmezsin.Elinde de dursun 1-2 tane
Eldiven ben kizimda da hic kullanmadim simdide almayi dusunmuyorum mesela.

Ben kullaniyorum canim Pinna deluxe.Kizim 1 yasi da flnken almistim.Resmen benim icin yapilmis diyorum :)
Arabada iyisi kotusu yok aileye gore araba var bence ve bu kesinlikle bnm icin en iyisiymis :) Hafifligi,tek elimde acma-kapama yapabilmem,kapaninca dik kalmasi en sevdigim isime yarayan seyler.
Cok kucukken kullanilmaz ve baston oldugu icin tekerlek yapisi farkli tabii buyuk arabalara gore ama zaten ilk zamanlar kullanilacak bi araba degil.Sende sonrasi icin istiyorsun sanirim.

Cok agir asarsan ve icinde cocuk yoksa devrilir :) Alt sepetide var.
Yukarda da yazdim bence en iyi araba aileye en kullanisli olan

Bu ne yaaa gözüm korkttu vallahi :)) çoğu kapitalizimin bize muhtaç ettikleri :)) annelerimiz bunların onda birini almadan bizi büyütmüşler :))
Kesinlikle haklisiniz.
Bir coguna ihtiyac yok bence.
Almak icin aliniyor cogu
Cocugun giydigi haram yedigi helal derdi rahmetli babannem.
Daha once 1 cocuk buyuttum kiyafeti sadece abarttik o da annemler cok aldi tek torun o sebepden o da.
Ben bir cok seyi almayi dusunmuyorum.
cunku gereksiz.

plojovic hoops aradigimiz kan bulundu
Kullanici yorumu geldi hemen hay cok yasa.

Aynen canim 6-7.ayinda kullanirim ben.
Asiya falan kisin arabayla goturup getiricem.
Ancak 2019 yaza kullanirim.
Aklima iyice yatti sagolasin

hahaha dimi uzuuunn bir liste, dedim ya siz ihtiyacınıza göre bakın, arkadaşlarınıza sorun, annelerinize sorun şekillendirin bizim ailede benim bebeğim ilk bebekti o nedenle ödünç alacağım hiçbirşey olmamıştı, kızkardeşim benden 2 sene sonra doğum yaptı hiçbirşey almadı, ben hepsini verdim ve çok rahat etti. şimdi oda bana veriyor hahaha, bölece bizim bir bebek bank aksesuar hesabımız oldu, benden ona ondan bana misss

Ooo masallah 13 sene mii benimde kucuk kardesimle abim arasinda 11 yas var gerci simdi buyuduk ama buyuyunce gercekten guzel oluyor tam bi abla tam bi abi olmus olucak insallah yasiniz kac bu arada merak ettim ama soylemek zorunda da degilsiniz :) saglikla buyur hepimizinki insallah ne guzel anneanne evinde

Anladim canim o zaman yedekte bulunmasi icin 0-6 da alacagiz. Bebek arabasina netten baktim gayet kullanisli gozukuyor simdi Allah nasip ederse ekimde dogarsa nisanda 6 aylik oluyor hadi mayis gibi artik parka vs cikarmaya bebek arabasi lazim peki bu dediginiz 1 yas ve ustu icin mi yoksa 6 ayliklar icin guvensiz mi kalir?

ohh bee çok fazla birsey yazmak istemedim burda ki arkadaşlar yanlış anlamasın , hevesi kırılmasın diye benım gibi düşünen birisi varmış :))
ben bebek için yapılan birçok şeyi o kadar gereksiz buluyorum kı hoşgeldin bebeğim partisi, hastane süsü,birçok ikramlar, diş buğdayı, abartılı 1 yaş doğum günü partisi vbb.... çocukta daha bilinç altında bunları yaparak onları doyumsuz bir birey olarak yetiştiriyoruz,sonra ilerki hayatlarında hiçbirsey den mutlu olamayan, devamlı isteyen, en ufak birseyde depresyona giren çocuklar yetiştiriyoruz.... özellıkle bu instagramda bazı durumlar o kadar çok abartılıyor ki , o fotoğrafları gördükçe üzülüyorum, herşeyin abartılmasından, sankı tek çocuk doğuran instagram anneleri.... neyse daha fazla konuşmayayım ben :))

33 yasindayim.
Evde bir ergen bir bebek olacak.
Oglum uniye giderken beybi anaokullu olur heralde
Sil bastan gozumde nasil buyuyor.
Ama sevgiside baska olur
Pespese yapmak istemedim hic dusunmedimde.
Cunku o hengameyi kaldiramazdim.
Bakalim nasil olcak.

Kiyamam tek tek adetli yazmissin cok tesekkur ederiz hemen not alayim ben bu listeyi, herkes ekleme cikar yaparak kendi listesini olusturur cok sagolun :) biz izmirliler icinde tavsiye edeceginiz yerler var mi?

Bir arkadasimda sizin gibi yasinizda cokta gencmis ne guzel o da sizin gibi genc bir anne 11 yasinda bir oglu var simdi 2. Oglan 8 aylik abisiyle cok keyifli vakit geciriyorlar ki abiside yardimci oluyor annesine :) insallah sizinde oyle olur guzelce anlasarak yardimci olarak buyurler Allah bagislasin

cnm tesekkur ederım sen yardımcı oldun bize fikir verdin...
benım de görümcem var 8 aylık bebeği var, herşeyi sakladım çok şanslısın falan diyor... tabi cinsiyet farklı olursa çoğu seyi alamam :)

Canim herkesin butcesi, zevki , alma istegi farkli.

Ben ogluma ne salincak, ne oyun halisi, ne hazir mama, ne kavanoz mamalari, ne lux bebe arabasi hic birini almadim.

Gogus ucu kremi falan bile aklima gelmedi.
Sut pompasina da hic gerek duymadim.
Hic sut saklama posetim olmadi mesela cunku okadar sutumde olmadi ama cok sukur 8 ay emzirebildim.

Cok da guzel buyudu simdi 13 yasinda adam oldu.

Bunda da gerek duyarsam alirim ama almayida pek dusunmuyorum.

Zaten oglumun besiginde, anakucaginda, yurutecinde buyuyecek.
Saklamistim.

Kenara her ay 100tl atarim onlari alacagima cocugum icin hesap acarim.

Ama dedigim gibi herkes alinca bizde almak lazim demek diye dusunuyoruz.

Bende gogus kalkani gogus ucu kremi falan yazdim listeme ama alacagimi sanmiyorum.
Ihtiyac durumuna gore.
Onlar bile gereksiz bence.

Cok teseekkur ederim.
Oglumla arkadas gibi birlikde buyuduk neredeyse.
Hala ablasi saniyorlar okulda falan ogretmenleri arkadaslari
Cok sukur o kendi isini kendi hallediyor artik.
Onu kurtardim.
Darisi beybilerin basina

Gözüm korkmadi desem yalan olur alisveris listesi icin evet :) ama beni korkutan su etrafimda bebegi olan insanlar oyle bi anlatiyolar ki aman Allahim diyorum yani 1.500 tl den asagi bebek arabasi yok mesela eger sizin burada yazdiginiz o bebek arabasini gormeseydim belki bende onlardan alirdim, gereksiz seyleri almak yapmak istemiyorum ilk etapta oda bile istemiyorum aslinda bir tane dolap alir icine koyariz esyalarini diyorum ama evimize yeni bir birey geliyor ve tamamiyle bize muhtac o yuzden nasil bakicaz ne alicaz ne giydiricez nerede yatiricaz vs vs bu ara bu sorular oyle cok kafami karistiyor ki panikledim resmen asiri planci bir insanim bu da cok etkiliyor ama rahat ve tecrubeli annelerin yorumlarini okuyunca amaaan her yer e bebek kayniyor bir seyide eksik olursa gider aliveririm diyorum :)

Hangisi canim ? ben de hafif birsey almayi dusunuyorum.

plojovic hoops aradigimiz kan bulundu
Kullanici yorumu geldi hemen hay cok yasa.

Aynen canim 6-7.ayinda kullanirim ben.
Asiya falan kisin arabayla goturup getiricem.
Ancak 2019 yaza kullanirim.
Aklima iyice yatti sagolasin

Benim ilk zaman baska araba vardi onu da cok kullandim mevsimde bahar olunca hakkini yemem :) Ama bu kez bende almayacagim diger arabalardan.
Sling'te kullanmistim cok kizimda yuruyuslerde,alisveris yapmadigimda vs.O da duruyor.
Sende sadece arabana alirsin arac koltugu cok daha mantikli

Canim ona sende bi bak istersen ben oncesinde diger arabayi kullanmistim,bunu sonradan almistim.O zaman 1 yasinda flndi kizim.Yuruyordu kizim gerci ama gunduz uykulari,gezerken uyku vs icin ayrica guzel oluyor tam yattigi icinde.
Ve mutlaka gordugun bi yerde dene

Allah kullandirtmasin :) diyelim :)
Beni mastitten kurtaran manuel sagma makinesiydi.3 kez yasadim.Ne olur ne olmaz sagip cikmak zorunda kalabiliriz diye bulundurmustum.
Lazim olursa alinacak seyler aslinda cogu ve alinincada illa kullanilacak seyler olmayabiliyor :)

O bireyin en buyuk ihtiyaci süt ve annesi :)
Allah nasipse sutunude verir.Vermezsede vardir bi bildigi.
Aslinda kalan tum seyler bizim istedigimiz,hayatimizi kolaylastiran seyler.
Oda icin iyi dusunmussun,cocuklarin koca koca mobilyalara ihtiyaclari yoktur.
Boyle yazilari vs okudukca cok fikir edinirsin hic acele etme

evlendikten sonra eve alışveriş yapmak nasıl zevkliyse bebek doğduktan sonra almakta o kadar zevkli. Oyüzden kasmayın, herşey çok çeşitli ve dağ başında değiliz çok şükür, belki olan arkadaşlar vardır onlara allah kolaylık versin ayrıca. sadece bir beşik bir dolapla çocuğu büyüten arkadaşlarım var, bu tamamen sizin ne istediğiniz, maddi durumunuz, evinizdeki alan ile ilişkili. ayrıca çocuğun yediği helal giydiği haram. ihtiyaç oldukça çıkıp almak en güzeli ve en keyiflisi. hiç gözünüzü korkutmayın bence. onların tek derdi süt içip, altını doldurmak olucak hahaha, mutfak lavabosunda bebek yıkayan arkadaşım var benim, ne küvet aldı bebeğe ne kova, en güzel rahat olmak, rahat olunca işler daha güzel yoluna giriyor, sağlık olsun herşey olur:)

Kizlar uzaninca karninizda kalp atiyor gibi hissediyormusunuz birde ne zaman büyüdügünü hissedecegiz karnimizin benim hafif karnim cikmis gibiydi demek kiloymus bu ara iştahım azaldi karnimda indi sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…