2018 Ekim Anneleri

Ya masallh ne güzel göbiş cıkmıs
Teşekkür ederim :) ama benim önceden de göbeği serbest bırakınca böyle duruyordu :) Göbeğin Altın'da çıkıntı var biraz bir an önce yukarı çıksın istiyorum

Teşekkür ederim :) ama benim önceden de göbeği serbest bırakınca böyle duruyordu :) Göbeğin Altın'da çıkıntı var biraz bir an önce yukarı çıksın istiyorum
Cıkar canını sıkma iki haftaya artık göbek deliğine yaklasmya baslar yavas yavas
Kaç kilo aldın bn 13+1 im 4 kilo aldım

Cıkar canını sıkma iki haftaya artık göbek deliğine yaklasmya baslar yavas yavas
Kaç kilo aldın bn 13+1 im 4 kilo aldım
En son 12+5 te tartıldığımda 700 gr filan aldığımı görmüştüm.Ayakkabısız 54 tüm şimdi ayakkabı ile 55 kg :) İştahım çok açılmadı ondan sanırım

Ben oğlumda çok zorlandım her deneme hüsranla sonuçlanıyordu . Ben çalıştığım için gündüz annemdeydi annem çabuk pes ediyordu o yüzdende biraz uzadı ,en büyük sorun tutuyordu bir keresinde 1 hafta boyunca korkudan büyük tuvaletini yapmadı en sonunda zeytinyağı falan müdahale ettim çok korktum bişi olacak diye . Sonra tam 3.5 yaşında kreşe verdim aslında bezli sınıfa gitmesi gerekiyordu üst sınıfın öğretmeni tek çocuk hallederim dedi evde ben okulda öğretmen 1 haftada her şey bitti . Kabus gibiydi ama . Bazıları da çıkarıyorum bezi deyip hallediyor . Allah kolaylık versin.

Kızlar sağlık ocağından tetanoz aşısı için 20. Hafta dediker hemşire de istersen doktoruna sor ama bana kalırsa yaptırmanı öneririm dedi siz ne düşünüyosunuz yaptırcakmısınız

Bnde ıkıhaftador soruyorum bunu sag solmnazen orta kısım sırt ustu yayınca ara sıra daha cok gunduz sertlesıyo hıssedıyorum ama bıkac dk suruyo encok normalemdonuyor
Canım ben 1 haftadan beri net şekilde hissediyorum ara ara sertleşiyor. Ve insan bebeğini hissedince çok mutlu oluyor

Kızlar tuvalet konusu ilk günler cok zor.
Bide 1 ay gecti oldu bitti olmuyor malesef.
Arada kacirmalar,gece aliskanligi,oyun oynarken olan durumlar hep zamanla oturuyor.
Yani simdi uzun bi zaman var gb gorunsede bebek olduktan sonra size geri donebilir bu is.
Tuvaletim var dediginde cogunlukla kalkamayabilirsiniz mesela.
Yerinizde olsam acele etmem.
Eger ciddi anlamda istiyorsanizda cok sabirli olmaniz lazim.
Sormayin mesela oncelikle.
Araliklar yavas yavas degistikce siz goturun,tesvik edin,olumsuz seylerde şöyle yapmalisin degilde bidahakine yakalariz vb seyler kullanin.Yani olumlayin hep.
Oturak alacaksaniz ona sectirin.
Etiketleri kullanabilirsiniz wc kapisina hem aklinada gelir.
Ilk 3 gun resmen bu isin hic olmayacagina inanmistim ben inanilmaz sık ve sıfır söyleme :)
Baslar cok kotu cidden.
Allah kolaylik versin.
Ama mevsim olarak en iyisi bence cunku altlatinda uzun bisy olmasi tutuyor en azindan ama kisa olunca tamamen yere iniyor :)
Bide tepki veriyor inadina yapiyor gb sakin dusunmeyin.Bunu yapmazlar.
Sadece onlara verilen tepkiden dolayı içgüdüsel davranisa dönüşür.

Kızım suan 4 yasinda.2 yasında birakmisti.
Kendi istegiyle baslamasina ragmen oldukca degisik bi surec :)) Ama cogunlukla bizim acele etmememiz,sabrimiz dogrultusunda ilerleyen bi surec.

yaaaa cok tesekkur ederim zaman ayirip ilgilendigin icin. Benimde forumlardan ozellikle okudugum kadariyla
Bu konuda erkek cocuklar biraz daha erken ogreniyor. Ben de 1 aydir surekli okuyorum arastiriuorum tuvalet egitimi kitabini bende aldim kiz cocugu icin olani hatta buyuk bi zurafa posteri var icinde tuvalete yapistirdik cisini yaptikca sticker yapistiriyorsun kitap cok ilgisini cekti. Soyledigin tum fiziksel gelisimi de tamam evimiz dubleks zaten merdiven surekli cikiyor. Bizim sorunumuz anlamsiz bir sekilde tuvaletteb korkuyo bunu da soyluyo korkuyorum diye surekli ara verip tekrar deniyorum nafile.sanirim her cocuk farkli tepki veriyor bakalim dun bi kez yapti bugun de denemelere devam.

Evet sanirim en onemlisi sabir pes etmek yok ben cok kararliyim bu kez :)

ayy hic sorma benim goruncem oyle yapti bezi cikardi okadar yani bana soyledigi o ne kadar dogru bilmiyorum ama bez artik yok demis cikarmis o da cisi gelince soylemis

Canım ben 1 haftadan beri net şekilde hissediyorum ara ara sertleşiyor. Ve insan bebeğini hissedince çok mutlu oluyor
Sanrm bebek hareketlinden bız rahmı hıssedıyorız bebek hareketlerı daha binet degıl benımde sertlesıyo dr uma da sorcam bu hafta baya net bende su zamanlar encok zaten moralım olması gereken zaman kasıkta yag olmadıgı ıcın sertlesınce hafıf anlıyorm cok mıtlu oluyorum

Benim kanamam var bu rüyayı bende okadar çok görüyorum ki farklı farklı versiyonlar kabus resmen yaşadığım yetmiyor gibi bide rüyalarıma giriyor

Kot giymeyi özledim ben küçük beden baktim o zaman tam oldu ama cok sıktı dedigine bakayım canim sagol

Canim sadece gobekten zorluyorlarsa terziye goturup dugme kisminin oldugu yere penye diktirebilirsin.Genisligi sana kalmis ucgen bicimde de eklenebilir.
Ama yok bozulmasin dogumdan sonra giyerim dersen ayri :)
Normal hamile kotlarida malesef bi düşük bol oluyor.Bende alamiyorum.

Instgrmda bu konu ile ilgili bir sayfa var bir araştırsana hatta kitap 'ta var belki işine yarar. O kitap sayesinde kadının biri çocuğunu bir yaşına gelmeden tuvalete alistirmis
Aaa ben de merak ettim. Linki var mi

Bezsiz Bebek olabilir :)
Ama wc kesinlikle aceleye gelecek bisy degil aklinizda olsun kizlar.

Günaydın. Artık elime sertlik gliyor galiba rahimi hissediyorum. Benim bebiş sağ tarafta. Özellikle de gece sırt üstü yatarken sağ taraf semsert oluyor. Bu arada 14. Haftadayım. Sizde de oluyor mu

Bebisin o :) cok guzel his.
Benim bayaa belli artik.

Kızlar sağlık ocağından tetanoz aşısı için 20. Hafta dediker hemşire de istersen doktoruna sor ama bana kalırsa yaptırmanı öneririm dedi siz ne düşünüyosunuz yaptırcakmısınız

Ben hamilelik surecinide dusununce basimiza ne geleceği belli olmaz diye dusunup yaptirmistim ilkinde.Allah korusun.

Evet sanirim en onemlisi sabir pes etmek yok ben cok kararliyim bu kez :)

Cocuk konusunda genelde işin anneler isteyince kısmı ağır basıyor :)
Canım sadece ordan korkuyorsa farkli yerlerde alistiranlarda var.
Ben mesela ayirt etsin istedigimden hic lavabodan cikarmadim oturağını ama arkadaslarimdan oldu deneyen :)
Alistiktan sonra sanki hic bez kullanmamis gb oluyor insan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…