Teşekkür ederim :) ama benim önceden de göbeği serbest bırakınca böyle duruyordu :) Göbeğin Altın'da çıkıntı var biraz bir an önce yukarı çıksın istiyorumYa masallh ne güzel göbiş cıkmıs
Cıkar canını sıkma iki haftaya artık göbek deliğine yaklasmya baslar yavas yavasTeşekkür ederim :) ama benim önceden de göbeği serbest bırakınca böyle duruyordu :) Göbeğin Altın'da çıkıntı var biraz bir an önce yukarı çıksın istiyorum
En son 12+5 te tartıldığımda 700 gr filan aldığımı görmüştüm.Ayakkabısız 54 tüm şimdi ayakkabı ile 55 kg :) İştahım çok açılmadı ondan sanırımCıkar canını sıkma iki haftaya artık göbek deliğine yaklasmya baslar yavas yavas
Kaç kilo aldın bn 13+1 im 4 kilo aldım
Yaa hiç almamıssın ne güzel ben rekordayım o zamn bnm de iştahım cok yok ama alıyorum ne hikmetse işteEn son 12+5 te tartışıldığımda 700 gr filan aldığımı görmüştüm.Ayakkabısız 54 tüm şimdi ayakkabı ile 55 kg :) İştahım çok açılmadı ondan sanırım
Ben oğlumda çok zorlandım her deneme hüsranla sonuçlanıyordu . Ben çalıştığım için gündüz annemdeydi annem çabuk pes ediyordu o yüzdende biraz uzadı ,en büyük sorun tutuyordu bir keresinde 1 hafta boyunca korkudan büyük tuvaletini yapmadı en sonunda zeytinyağı falan müdahale ettim çok korktum bişi olacak diye . Sonra tam 3.5 yaşında kreşe verdim aslında bezli sınıfa gitmesi gerekiyordu üst sınıfın öğretmeni tek çocuk hallederim dedi evde ben okulda öğretmen 1 haftada her şey bitti . Kabus gibiydi ama . Bazıları da çıkarıyorum bezi deyip hallediyor . Allah kolaylık versin.Kizlar ikinci dogmadan kizima bezi biraktirmam lazim ikisini birden bezleyecegim belki kiskanclik falan da derken daha da zorlasacak 27 aylik aylik oldu kizim deli olacagim her deneme husran adaptordur muzikli lagzimlik normal lagzimlik hersey aldik denedik yok yok bugun artik kararliydim takmicam bezi ama bu kezde yapmiyo tutuyo korkuyo tuvalete oturmaktan biliyorum alakasiz bi konu ama cok stressliyim
Kafayi yiycem napicam bilmiyorum gene vazgecmek uzereyim((
Yanlış hatırlamıosam senin üç meleğin vardı dini canım senin alman çok normalYaa hiç almamıssın ne güzel ben rekordayım o zamn bnm de iştahım cok yok ama alıyorum ne hikmetse işte
Canım ben 1 haftadan beri net şekilde hissediyorum ara ara sertleşiyor. Ve insan bebeğini hissedince çok mutlu oluyorBnde ıkıhaftador soruyorum bunu sag solmnazen orta kısım sırt ustu yayınca ara sıra daha cok gunduz sertlesıyo hıssedıyorum ama bıkac dk suruyo encok normalemdonuyor
Canım bastırmadan dokunuyorum. Sertlik bariz bellimoluyor. Ama ara ara oluyor. İnsan bebeğin olduğunu hissedince bi mutlu oluyorben korkuma dokunamiyorum
Kizlar ikinci dogmadan kizima bezi biraktirmam lazim ikisini birden bezleyecegim belki kiskanclik falan da derken daha da zorlasacak 27 aylik aylik oldu kizim deli olacagim her deneme husran adaptordur muzikli lagzimlik normal lagzimlik hersey aldik denedik yok yok bugun artik kararliydim takmicam bezi ama bu kezde yapmiyo tutuyo korkuyo tuvalete oturmaktan biliyorum alakasiz bi konu ama cok stressliyim
Kafayi yiycem napicam bilmiyorum gene vazgecmek uzereyim((
Canım kızım bu ay tam 2.5 yaşına giriyor biz de aynı sıkıntılardn muzdaribiz. Birkaç haftadır tuvalet eğitimindeyiz ama bazen çok güzel söylüyor bazen saatlerce tutuyor bu sıra kendini tuvalet konusunda kapatmış durumda hiçbir şekilde söylediklerimi duymuyor cevap vermiyor bu konuda. Ama şöyle bir durum var sen ona şimdi baskı yapma nasılsa öğrenecek bezle gezen yetişkin var mı yok. Onun hazırlık durumunu iyi gözlemle bence ve sen örnek ol yanında gelsin tuvalete kendisi tuvaletini yaptığında görsün yaptığı zamanlar oluyorsa ödüllendir. Süreci bir şekilde atlatacağız benimki de huysuz bu sıralar o yüzden gece bezini atamıyoruz daha çocuk gece çiş yapınca ne bez ne üzerini değiştirtmiyor kriz geçiriyor. Zaten uykudan kendi isteğiyle uyanmazsa huysuzluk fena oluyor bu durumdaysa ciddi kriz yaşıyor çocuk. Kafama takmamaya onu da bunaltmamaya çalışıyorum. Üstünde durdukça durumlar daha kötü oluyor çünkü
yaaaa cok tesekkur ederim zaman ayirip ilgilendigin icin. Benimde forumlardan ozellikle okudugum kadariylaTuvalet eğitiminde birkaç önemli nokta var diye biliyorum (kendim de eğitim alanında olduğum için naçizane kendi fikrim ve uyguladıklarımdan çıkardıklarım diyeyim) ilki çocuğun kas gelişiminin yani fizyolojik gelişiminin buna hazır olması. Bunun bazı göstergeleri var: merdivenleri tek ayağını atarak çıkabilmesi (normalde minişler tek ayak atıp diğerini de aynı basamağa atıp tırmanır ya genelde :) eğer tuvaletini bezine ayaktayken yapıyosa duraksaması, rahatsız olması gibi. Ya da doğrudan kendisinin bunu ifade etmesi "anne çişimi yapıyorum" "anne çişim geldi" "anne kakamı yaptım" gibi demesi. Bu gibi belirtiler çocuğun kas kontrolünü artık yapabileceğini gösteriyor. Eğer çocuk bu döneme ulaşamadıysa zaten tuvalet eğitimi vermeye çalışmak nafile bir çabaya dönüşüyor çünkü çocuk istese de kas sistemini kontrol edemediği için tuvaletini tutamayabiliyor...
İkinci önemli nokta da; tuvalet eğitiminin psikoseksüel gelişim evrelerinden "anal dönem" olarak adlandırılması ve bu dönemde çocuğa karşı tuvalet eğitimi konusunda sergilediğimiz her tavrın, çocuğun ilerdeki psikolojik yaşamı üzerinde kalıcı etkiler yaratabilmesidir. Örneğin kakasını yapmak istemeyen çocuğu buna zorlamak ve zorla yaptırmak ilerde böyle anıları olan bireylerin cimri olmasına ya da eşya toplayıcısı (diğer adıyla eşyalarla arasında duygusal bağ kurup onlardan kopamama ile ilgili bir rahatsızlıktı sanırım) olmasına neden olabiliyormuş (NTV yayınlarının cep kitaplarından Psikoloji isimli kitapta okumuştum bunu, bilimsel kanıtları bulunuyormuş). Ya da çocuğu belirli zaman aralıklarında sürekli "tuvaletin var mı? hadi tuvalete gidelim, hadi tuvaletimizi yapalım" şeklinde zorlamak çocuğun ilerde zaman saplantısının oluşmasına neden olabiliyormuş. Bu tür anıları olan kişiler genelde obsesif düzeyde dakik kişiler haline geliyormuş. Bir de bu anal dönemde istisnasız tüm çocuklar özellikle "kakalarını" bedenlerinin bir parçası olarak / bir uzuvları gibi görerek ondan ayrılmayı reddedebiliyorlar. Benzer durum yenidoğan bebekler ve anne arasında da oluyor psikolojik olarak bebek anneyi kendinin bir parçası olarak gördüğü için gözünün önünde sürekli olmasını istiyor, anneyi göremeyince ağlıyor. Biraz büyüdüklerinde farklı bir beden olduklarının farkına varabiliyorlar. O nedenle öncelikle çocuğa "kaka"nın ne olduğunu ve neden tuvalete atılması gerektiğini açıklamak gerekiyor. Ben bu noktada, takip ettiğim bir pedagogun tavsiye ettiği bir kitabı aldım ve inanılmaz işimize yaradı: "Teo'nun Kaka Kitabı" . Bu kitap madalyon psikoyatri merkezi onaylı ve çok güzel bir kitap. Benim oğlum çişini çok çabuk öğrendi söyledi "çişim geldiii" diye bağırıyodu hemen koşuyoduk lazımlığa. Ama kakaya gelince yapmak istemiyodu. Bu kitabı aldım ve her fırsatta okumaya başladık. Kitapta kakaların nasıl oluştuğunu ve neden bedenden atılması gerektiği çok güzel anlatılmış :) Sonra oğlum kitabı her açtığımızda 3-4 kez arka arkaya okutmaya ve dikkatini çeken sayfaları ısrarla defalarca okutmaya başladı. kitapta çocuk klozete yapıyor kakasını, bir gün kendisi dedi "anne hadi kaka yapalım" lazımlığa götürdüm. "ıı ıııhh ona değil, buraya" dedi klozeti gösterdi ve işi çözdük böylece
Bir de benim oğlumda gözlemlediğim şeylerden biri de: tuvaletini altına yaptığında onun verdiği rahatsızlığı hissetmesi ve bu rahatsızlığın tuvalet eğitimini kolaylaştırması oldu. Bir kaç kez altını ıslattı ve ağlamaya başladı "çişim geldiii çişim geldii anneeeğğğ" diye. o rahatsızlığı hissetmek de tuvaletini tutmaya teşvik ediyor bence
Bir de altın ipuçları var: tuvalet eğitimine başlandığında aşamalı olarak gündüz ve sonra da geceleri asla bez bağlamamak gerekiyor. Çocuğun bunun bir süreç olduğunu anlaması açısından ve tutarlılığımızı görmesi açısından. Bu süreçte de ikili diyaloglar çok önemli bence. Ben hep oğluma anlatmaya çalıştım. bezleri bebekler kullanıyor çünkü tuvaletlerini söyleyemiyolar konuşamıyolar. Ama sen artık konuşabiliyosun ve tuvaletini söyleyebiliyosun dimi? o yüzden artık beze ihtiyacımız yok şeklinde sürekli konuştum.
Çok şükür süreci çok vukuat yaşamadan atlatmış oldukBaya da uzunca yazdım ama umarım faydası dokunur. Zor ve uğraştırıcı bi süreç o yüzden tüm bildiklerimi yazmak istedim
Evet sanirim en onemlisi sabir pes etmek yok ben cok kararliyim bu kez :)Kızlar tuvalet konusu ilk günler cok zor.
Bide 1 ay gecti oldu bitti olmuyor malesef.
Arada kacirmalar,gece aliskanligi,oyun oynarken olan durumlar hep zamanla oturuyor.
Yani simdi uzun bi zaman var gb gorunsede bebek olduktan sonra size geri donebilir bu is.
Tuvaletim var dediginde cogunlukla kalkamayabilirsiniz mesela.
Yerinizde olsam acele etmem.
Eger ciddi anlamda istiyorsanizda cok sabirli olmaniz lazim.
Sormayin mesela oncelikle.
Araliklar yavas yavas degistikce siz goturun,tesvik edin,olumsuz seylerde şöyle yapmalisin degilde bidahakine yakalariz vb seyler kullanin.Yani olumlayin hep.
Oturak alacaksaniz ona sectirin.
Etiketleri kullanabilirsiniz wc kapisina hem aklinada gelir.
Ilk 3 gun resmen bu isin hic olmayacagina inanmistim ben inanilmaz sık ve sıfır söyleme :)
Baslar cok kotu cidden.
Allah kolaylik versin.
Ama mevsim olarak en iyisi bence cunku altlatinda uzun bisy olmasi tutuyor en azindan ama kisa olunca tamamen yere iniyor :)
Bide tepki veriyor inadina yapiyor gb sakin dusunmeyin.Bunu yapmazlar.
Sadece onlara verilen tepkiden dolayı içgüdüsel davranisa dönüşür.
Kızım suan 4 yasinda.2 yasında birakmisti.
Kendi istegiyle baslamasina ragmen oldukca degisik bi surec :)) Ama cogunlukla bizim acele etmememiz,sabrimiz dogrultusunda ilerleyen bi surec.
Tesekkuler bakacagim :)Instgrmda bu konu ile ilgili bir sayfa var bir araştırsana hatta kitap 'ta var belki işine yarar. O kitap sayesinde kadının biri çocuğunu bir yaşına gelmeden tuvalete alistirmis
ayy hic sorma benim goruncem oyle yapti bezi cikardi okadar yani bana soyledigi o ne kadar dogru bilmiyorum ama bez artik yok demis cikarmis o da cisi gelince soylemisBen oğlumda çok zorlandım her deneme hüsranla sonuçlanıyordu . Ben çalıştığım için gündüz annemdeydi annem çabuk pes ediyordu o yüzdende biraz uzadı ,en büyük sorun tutuyordu bir keresinde 1 hafta boyunca korkudan büyük tuvaletini yapmadı en sonunda zeytinyağı falan müdahale ettim çok korktum bişi olacak diye . Sonra tam 3.5 yaşında kreşe verdim aslında bezli sınıfa gitmesi gerekiyordu üst sınıfın öğretmeni tek çocuk hallederim dedi evde ben okulda öğretmen 1 haftada her şey bitti . Kabus gibiydi ama . Bazıları da çıkarıyorum bezi deyip hallediyor . Allah kolaylık versin.
Sanrm bebek hareketlinden bız rahmı hıssedıyorız bebek hareketlerı daha binet degıl benımde sertlesıyo dr uma da sorcam bu hafta baya net bende su zamanlar encok zaten moralım olması gereken zaman kasıkta yag olmadıgı ıcın sertlesınce hafıf anlıyorm cok mıtlu oluyorumCanım ben 1 haftadan beri net şekilde hissediyorum ara ara sertleşiyor. Ve insan bebeğini hissedince çok mutlu oluyor
Benim kanamam var bu rüyayı bende okadar çok görüyorum ki farklı farklı versiyonlar kabus resmen yaşadığım yetmiyor gibi bide rüyalarıma giriyorGünaydın arkadaşlar;
Bugün rüyamda kanamam oluyor her tuvalete gidince kıpkırmızı kan görünce elim ayağım titriyor. Eşime söylüyorum kanamam var diye kkdaki arkadaşlarında oluyor normal diyorlar diyorum. Gel doktora gidelim diyor. Olabilir onlarda progestan iğne ilaç kullanıyorlar belki bana da verirler hadi gidelim diyorum
Aslında benim kanamam yok hamdolsun . Ara ara burundan ve 2 defa makattan kan geldi. Buraya yazdıklarınızı o kdar içselleştiriyorum ki sizin sıkıntınız bana yansıdı. Rüyada bile büyük stres yaşadım Allah kanamalı arkadaşlara öncelikle sabır versin Sonra kanamalarının tez zamanda bitmesini nasip etsin. Bir de burayı yatmadan önce okumamaya karar verdim
Hicccc almamışsın suppeerrr..... Benim şimdiden en son 3 tu sanıyorum ki 4 kg olduEn son 12+5 te tartıldığımda 700 gr filan aldığımı görmüştüm.Ayakkabısız 54 tüm şimdi ayakkabı ile 55 kg :) İştahım çok açılmadı ondan sanırım
Kot giymeyi özledim ben küçük beden baktim o zaman tam oldu ama cok sıktı dedigine bakayım canim sagol
Instgrmda bu konu ile ilgili bir sayfa var bir araştırsana hatta kitap 'ta var belki işine yarar. O kitap sayesinde kadının biri çocuğunu bir yaşına gelmeden tuvalete alistirmis
Aaa ben de merak ettim. Linki var mi
Günaydın. Artık elime sertlik gliyor galiba rahimi hissediyorum. Benim bebiş sağ tarafta. Özellikle de gece sırt üstü yatarken sağ taraf semsert oluyor. Bu arada 14. Haftadayım. Sizde de oluyor mu
Kızlar sağlık ocağından tetanoz aşısı için 20. Hafta dediker hemşire de istersen doktoruna sor ama bana kalırsa yaptırmanı öneririm dedi siz ne düşünüyosunuz yaptırcakmısınız
evet canım dogru hatırlıyrosun .o yüzden bende cok takmıyorum kafamaYanlış hatırlamıosam senin üç meleğin vardı dini canım senin alman çok normal
Evet sanirim en onemlisi sabir pes etmek yok ben cok kararliyim bu kez :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?