cok guzel anlatmissin arkadasim. Bu kitabi not ettim
yaaaa cok tesekkur ederim zaman ayirip ilgilendigin icin. Benimde forumlardan ozellikle okudugum kadariyla
Bu konuda erkek cocuklar biraz daha erken ogreniyor. Ben de 1 aydir surekli okuyorum arastiriuorum tuvalet egitimi kitabini bende aldim kiz cocugu icin olani hatta buyuk bi zurafa posteri var icinde tuvalete yapistirdik cisini yaptikca sticker yapistiriyorsun kitap cok ilgisini cekti. Soyledigin tum fiziksel gelisimi de tamam evimiz dubleks zaten merdiven surekli cikiyor. Bizim sorunumuz anlamsiz bir sekilde tuvaletteb korkuyo bunu da soyluyo korkuyorum diye surekli ara verip tekrar deniyorum nafile.sanirim her cocuk farkli tepki veriyor bakalim dun bi kez yapti bugun de denemelere devam.
Yaa hiç almamıssın ne güzel ben rekordayım o zamn bnm de iştahım cok yok ama alıyorum ne hikmetse işte
Ben de 4 kilo aldım ya Allah sonumu hayır etsin
Kızlar sağlık ocağından tetanoz aşısı için 20. Hafta dediker hemşire de istersen doktoruna sor ama bana kalırsa yaptırmanı öneririm dedi siz ne düşünüyosunuz yaptırcakmısınız
Sanrm bebek hareketlinden bız rahmı hıssedıyorız bebek hareketlerı daha binet degıl benımde sertlesıyo dr uma da sorcam bu hafta baya net bende su zamanlar encok zaten moralım olması gereken zaman kasıkta yag olmadıgı ıcın sertlesınce hafıf anlıyorm cok mıtlu oluyorum
Benim kanamam var bu rüyayı bende okadar çok görüyorum ki farklı farklı versiyonlar kabus resmen yaşadığım yetmiyor gibi bide rüyalarıma giriyor
Evet bendede tam tersi durum kızımda cildim çok güzeldi şimdi sivilce dolduBen kizima hamileyken cildim isildiyordu, tek puruz bile yoktu.Simdi alnimda ergen gibi minik minik sivilceler var, solgun gibiyim.
Kiz cirkinlestirir, erkek guzellestirir derler; kulliyen yalan.
Cinsiyeti öğrendin mi canım ben pek takip edemiyorum iki yaşında kızım var ikizlerim olacak bu cumartesi randevum cinsiyetleri öğrenci ez İnşallah benimde suratımı sivilce bastı cirkinlestim sankiBen kizima hamileyken cildim isildiyordu, tek puruz bile yoktu.Simdi alnimda ergen gibi minik minik sivilceler var, solgun gibiyim.
Canım senin kahverengi akıntı oluyor mu artık ?Teşekkürler canım benim, faydası olursa ne mutlu
Ben kendi çocukluğumdan biliyorum, annem olmadığı için babannem büyüttü beni. annemi küçük yaşta kaybetmiştim. Tuvalete mutlaka babannemle gider, tuvalet bitene kadar onu bırakmaz habire konuşurdumTuvalet deliği beni yutacak babanne nolur gitme derdim ve evimizdeki alaturka tuvaletti, ondan bile korkarken bi de misafirlikte klozet falansa hayatta oturmaz kabızlıktan ölürdüm Dediğin çok doğru her çocuk için farklı bir deneyim, inşallah en kısa zamanda alışır prenses
Ben de 3 kilo almıştım son kontrolde ama 2 haftadır kesin bir 2 kilo daha almışımdır. Bir de yaz meyveleri falan da çıktı ya, dünyaları yiyesim gelior. Nasıl bir anda açıldı iştahım yaAma işin kötüsü süt ve özellikle de yoğurtla aram hiç iyi değil, çok zorlarsam günde bir bardak sütü anca içiyorum. Yoğurt da ayran falan olursa anca öyle tüketebiliyorum ya da sos olarak yemeklere döküyorum bazen
Benim ilk gebeliğimde de kanama sorunlarım olmuştu ama doktor tetonoz aşını yaptır demişti ve ben de güverek yaptırmıştım hatta sanırım 2 doz şeklinde vurulmuştum. Bilmiyorum ki bi zararı falan mı oluyomuş neden yaptırmak istemiyosunuz?
Ben henüz hiçbir şey hissedemiyorum ya acaba iyi mi kötü mü bilemedimzaten ilk oğlumda da taaa 18.haftada hissedebilmiştim. Şimdi sabırsızlanıyorum ama ufak tefek gaz hareketlenmeleri dışında bir şey hissedemedim henüz
Al benden de o kadar canım ya... Acaba geçti mi ay bugün akıntı sarı gibi falan düşündüğüm günler gece kesin rüyama giriyo: kanamam oluyo hastaneye koşuyoruz falan. Hep bi kabusHayırlısıyla sağlıkla atlatsak şu süreçleri de kanama kabusu sona erse bi
kesinlikle katiliyorum arkadasim bu oglan beni mahfetti bu eskilerdeki kiz cocugu muhalefeti nedir boyle ya :)))Ben kizima hamileyken cildim isildiyordu, tek puruz bile yoktu.Simdi alnimda ergen gibi minik minik sivilceler var, solgun gibiyim.
Benim kız bu ay 2.5 yaşına giriyor canım aslında tutabiliyor geldiğinde söyleyebiliyor hatta hafta sonu şehir dışındaydık dışarıda gezdiğimiz için bez bağlamıştık ortam bulamazsak lavabo diye kalacağımız yere gittik gece bir baktık ki hala çiş yapmamış 8 saat tutmuş şok oldum korktum da çok sonraki gün de avm deydik çocuk tuvaletleri oluyor ya oraya gitmek için her defasında söyledi orada yaptı öğrenmek üzereyiz de gece sorunumuzu nasıl çözeceğiz onu bilemiyorumWc eğitimi için psikolog birarkadaşım tavsiyesi ile 3 yaşta başladık çabucakta atlattık erken başlamayın derim 2.5-3 yaş ideal zamandır şimdi olmasada ilerde sorunlar oluşabiliyormuş hassas bir konu bu çcuğun kas gelişimide önemli zorlamamak gerekir ama yinede her şekilde zor oluyor malesef 1 yıl süren arkdşlrımda oldu bizim çok şükür 1 ayda bitti
Ogrendim canim gecen hafta.Erkekmis. Ikizler ne guzel, masallahCinsiyeti öğrendin mi canım ben pek takip edemiyorum iki yaşında kızım var ikizlerim olacak bu cumartesi randevum cinsiyetleri öğrenci ez İnşallah benimde suratımı sivilce bastı cirkinlestim sanki
Son 4-5 gündür çok şükür kahverengi akıntı yok ama haftasonu çok tuhaf bi şey oldu:Canım senin kahverengi akıntı oluyor mu artık ?
Benim kanama alanı küçülmüş ama bir defa iğne olmuştum ondan mi küçüldü,küçüleceği vardı da mi küçüldü bilmiyorum,inşallah Öyledir.Ahmet hoca da dahil olmak üzere her gittiğim Dr Tarafından iğnenin bir etkisi yok hatta ptogestan bile artık işe yaramıyordur bile denildi.Aklım karışıyor herkese iğne var bana yok
Ben kızımda son zamanlarda artık aynaya bakamıyordum lekelenme sivilceler falan. Şimdi yine başladı hatta çene çukurum simsiyah bugün bir öğretmen arkadaşım bir şey olmuş sil istersen dedi anlattım hamileliğimde olup doğum yapınca geçiyor o diye utandı söylediğine yazık. Ben bu hamilelikte de oldukça sivilcelendim ama iki farklı dr erkeğe benziyor dedi. Demek ki alakası yok kişiyle ve hamilelikle alakalı kimi pırıl pırıl oluyor sizlerin söylediği gibi bense iyice çirkinleşiyorumKesin
kesinlikle katiliyorum arkadasim bu oglan beni mahfetti bu eskilerdeki kiz cocugu muhalefeti nedir boyle ya :)))
Sorma kasim , tuyum bile hizli uzuyor sankiKesin
kesinlikle katiliyorum arkadasim bu oglan beni mahfetti bu eskilerdeki kiz cocugu muhalefeti nedir boyle ya :)))
Çok güzel ama bence bez bağlamayın kesinlikle gece tutuyordur bu sorun olmazki ben ilk zamanlar geceleri kaldırıyordum yaptırıyodum uykudayken sonra alıştı hiç kalmıyor gece yaniBenim kız bu ay 2.5 yaşına giriyor canım aslında tutabiliyor geldiğinde söyleyebiliyor hatta hafta sonu şehir dışındaydık dışarıda gezdiğimiz için bez bağlamıştık ortam bulamazsak lavabo diye kalacağımız yere gittik gece bir baktık ki hala çiş yapmamış 8 saat tutmuş şok oldum korktum da çok sonraki gün de avm deydik çocuk tuvaletleri oluyor ya oraya gitmek için her defasında söyledi orada yaptı öğrenmek üzereyiz de gece sorunumuzu nasıl çözeceğiz onu bilemiyorum
Bende de son birkaç gündür sadece silince azıcık azıcık kuru kuru geliyo çamaşıra çok bulaşmıyor ama tabi be olacağı hiç belli olmaz güvenmiyorum ben.inşallah daha da küçülmüştür Aksi bişey olmadıkça 2-3 hafta sonra gidicem kontrole.Tuhaf olan şey en başından beri gelen ve doktorun normal dediği sarı akıntı 10.haftada Yaşadığım o 1 günlük yoğun kanamadan sonra bir daha hiç gelmez oldu.hayrolsun :)kanamadan 2-3 gün önce çok çok geliyordu o Sarı akıntı.Son 4-5 gündür çok şükür kahverengi akıntı yok ama haftasonu çok tuhaf bi şey oldu:
Biraz iğrenç olacak nolur kusura bakmayın ama belki başka yaşayanlar da vardır diye yazayım dedim. Kanama döneminde gittiğim 3 farklı doktor da progestanı vajinal kullanırsan daha fayda sağlar demişti ben de ilk başta yapamamıştım ama bir kaç güne alıştım ve yaklaşık 3 hafta falan vajinal olarak kullanmıştım. Her seferinde olmasa da bazen günlük pede ilacın bir kısmının çıktığını görüyodum. Bir de tuvalette de ilacın idrarla birlikte bir kısmının (beyaz partiküllerden anlıyodum) atıldığını görüyodum. Ama son kontrolde doktor her şey yolunda diyince hapı ağızdan alın günde 2 kez demişti 16. haftaya kadar kontrol amaçlı devam edicez dedi. Ben de öyle yapıyorum ama artık vücut o önceki ilaçları attı 2-3 gün boyunca.
Akıntı dışında mesela tuvaletten sonra kağıtla silince o önceki ilaçların resmen kremimsi şekilde geri geldiğini gördüm. cuma-cumartesi-pazar devam etti bu durum. Artık bi şey gelmiyor ama ben de şunu anladım: ilacı ağızdan alsak hadi neyse midede sindiriliyo bağırsaktan atılıyo falan. Ama vajinal alınca vücut ordan geri atıyo. Bunu hocaya da sormuştum ama içerden kalan kısmı yeterli zaten demişti. Bilmiyorum yani ne ne kadar fayda etti, şüphe içine düştümBelki iğne de ilaç da kullanmasak yine toparlanacaktı? Ama bir ümit işte, bebişler için elimizden geleni yapıyoruz canım
Senin nasıl son durumlar? inşallaha azalmıştır ya da tamamen bitmiştir lekelenmeler? Benim son günlerde hiç yok gibi, ama genelde böyle olunca arkasından yine başlıyoDua ediyorum artık nolur yine başlamasın diye
Ne fenaymış bi de görümceler Allah sabır versin en iyisi uzak durmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?