2018 Ekim Anneleri

Instgrmda bu konu ile ilgili bir sayfa var bir araştırsana hatta kitap 'ta var belki işine yarar. O kitap sayesinde kadının biri çocuğunu bir yaşına gelmeden tuvalete alistirmis

Iyi aksamlar kizlar
Gecenlerde et cikarmistim buzluktan disarda cozdurmustum ama pisiremedim sonra yine buzluga koydum

Bugun yine cikardim
Cozundurdum duduklude pisirdim tadinda bi sorun yoktu iyice pismisti. Sorun olur mu sizce?
Cnn buzluktan çıkardığın bir ürünü tekrar dondurma.bir işlemden geçir öyle dondur eğer dondurmak zorundaysan. Pişir mesela öyle dondur. Bozulur yoksa

Instgrmda bu konu ile ilgili bir sayfa var bir araştırsana hatta kitap 'ta var belki işine yarar. O kitap sayesinde kadının biri çocuğunu bir yaşına gelmeden tuvalete alistirmis
Lütfen zorlamayın. İleride cimrilik, sigara bağımlılığı gibi şeylere sebebiyet veriyor. İsterseniz bir pedagogtan yardım alın ya da kitaplar var ordan destek alın. yadegarim

Günaydın. Artık elime sertlik gliyor galiba rahimi hissediyorum. Benim bebiş sağ tarafta. Özellikle de gece sırt üstü yatarken sağ taraf semsert oluyor. Bu arada 14. Haftadayım. Sizde de oluyor mu

Hm nin taytları guzel
tayt işte giyilmez diye tercih etmedim birde hm.nin fiyatlari lcw.nin iki kati. Lcw.den 4 parca sey aldim 200 tl, hm.den 2 parca alabilecektim. Cesit olsun diye lcw.den aldim.

Çzülen et tekrar dondurulmaz diye dibiliyorum bence sen ywme yinede
yedim bile. Ama tadi kokusu iyiydi yuksek basinc ve sicaklikta pisirdim.

Kizlar cevap veren herkese teskekurler sagolun. Bi daha yapmam. Ya biliyorum aslinda ama yapilmayacagini aksam gec saatte yaptim o yuzden yapivereyim dedim napiim. Bi daha yapmiim artik

Kizlar ikinci kez toxoplazma testi yaptiran var mi? Bendeki bu pimpiriklilikten gittim kadin dogjm hastahanesine yaptirdim cok sukur negatif cikti. Dr ilk defa benden bi hamile bu testi gelip istiyor dedi hemde kadin dogum hastahanesi cok ilginc geldi bana.

Tuvalet eğitiminde birkaç önemli nokta var diye biliyorum (kendim de eğitim alanında olduğum için naçizane kendi fikrim ve uyguladıklarımdan çıkardıklarım diyeyim) ilki çocuğun kas gelişiminin yani fizyolojik gelişiminin buna hazır olması. Bunun bazı göstergeleri var: merdivenleri tek ayağını atarak çıkabilmesi (normalde minişler tek ayak atıp diğerini de aynı basamağa atıp tırmanır ya genelde :) eğer tuvaletini bezine ayaktayken yapıyosa duraksaması, rahatsız olması gibi. Ya da doğrudan kendisinin bunu ifade etmesi "anne çişimi yapıyorum" "anne çişim geldi" "anne kakamı yaptım" gibi demesi. Bu gibi belirtiler çocuğun kas kontrolünü artık yapabileceğini gösteriyor. Eğer çocuk bu döneme ulaşamadıysa zaten tuvalet eğitimi vermeye çalışmak nafile bir çabaya dönüşüyor çünkü çocuk istese de kas sistemini kontrol edemediği için tuvaletini tutamayabiliyor...

İkinci önemli nokta da; tuvalet eğitiminin psikoseksüel gelişim evrelerinden "anal dönem" olarak adlandırılması ve bu dönemde çocuğa karşı tuvalet eğitimi konusunda sergilediğimiz her tavrın, çocuğun ilerdeki psikolojik yaşamı üzerinde kalıcı etkiler yaratabilmesidir. Örneğin kakasını yapmak istemeyen çocuğu buna zorlamak ve zorla yaptırmak ilerde böyle anıları olan bireylerin cimri olmasına ya da eşya toplayıcısı (diğer adıyla eşyalarla arasında duygusal bağ kurup onlardan kopamama ile ilgili bir rahatsızlıktı sanırım) olmasına neden olabiliyormuş (NTV yayınlarının cep kitaplarından Psikoloji isimli kitapta okumuştum bunu, bilimsel kanıtları bulunuyormuş). Ya da çocuğu belirli zaman aralıklarında sürekli "tuvaletin var mı? hadi tuvalete gidelim, hadi tuvaletimizi yapalım" şeklinde zorlamak çocuğun ilerde zaman saplantısının oluşmasına neden olabiliyormuş. Bu tür anıları olan kişiler genelde obsesif düzeyde dakik kişiler haline geliyormuş. Bir de bu anal dönemde istisnasız tüm çocuklar özellikle "kakalarını" bedenlerinin bir parçası olarak / bir uzuvları gibi görerek ondan ayrılmayı reddedebiliyorlar. Benzer durum yenidoğan bebekler ve anne arasında da oluyor psikolojik olarak bebek anneyi kendinin bir parçası olarak gördüğü için gözünün önünde sürekli olmasını istiyor, anneyi göremeyince ağlıyor. Biraz büyüdüklerinde farklı bir beden olduklarının farkına varabiliyorlar. O nedenle öncelikle çocuğa "kaka"nın ne olduğunu ve neden tuvalete atılması gerektiğini açıklamak gerekiyor. Ben bu noktada, takip ettiğim bir pedagogun tavsiye ettiği bir kitabı aldım ve inanılmaz işimize yaradı: "Teo'nun Kaka Kitabı" . Bu kitap madalyon psikoyatri merkezi onaylı ve çok güzel bir kitap. Benim oğlum çişini çok çabuk öğrendi söyledi "çişim geldiii" diye bağırıyodu hemen koşuyoduk lazımlığa. Ama kakaya gelince yapmak istemiyodu. Bu kitabı aldım ve her fırsatta okumaya başladık. Kitapta kakaların nasıl oluştuğunu ve neden bedenden atılması gerektiği çok güzel anlatılmış :) Sonra oğlum kitabı her açtığımızda 3-4 kez arka arkaya okutmaya ve dikkatini çeken sayfaları ısrarla defalarca okutmaya başladı. kitapta çocuk klozete yapıyor kakasını, bir gün kendisi dedi "anne hadi kaka yapalım" lazımlığa götürdüm. "ıı ıııhh ona değil, buraya" dedi klozeti gösterdi ve işi çözdük böylece

Bir de benim oğlumda gözlemlediğim şeylerden biri de: tuvaletini altına yaptığında onun verdiği rahatsızlığı hissetmesi ve bu rahatsızlığın tuvalet eğitimini kolaylaştırması oldu. Bir kaç kez altını ıslattı ve ağlamaya başladı "çişim geldiii çişim geldii anneeeğğğ" diye. o rahatsızlığı hissetmek de tuvaletini tutmaya teşvik ediyor bence

Bir de altın ipuçları var: tuvalet eğitimine başlandığında aşamalı olarak gündüz ve sonra da geceleri asla bez bağlamamak gerekiyor. Çocuğun bunun bir süreç olduğunu anlaması açısından ve tutarlılığımızı görmesi açısından. Bu süreçte de ikili diyaloglar çok önemli bence. Ben hep oğluma anlatmaya çalıştım. bezleri bebekler kullanıyor çünkü tuvaletlerini söyleyemiyolar konuşamıyolar. Ama sen artık konuşabiliyosun ve tuvaletini söyleyebiliyosun dimi? o yüzden artık beze ihtiyacımız yok şeklinde sürekli konuştum.

Çok şükür süreci çok vukuat yaşamadan atlatmış olduk Baya da uzunca yazdım ama umarım faydası dokunur. Zor ve uğraştırıcı bi süreç o yüzden tüm bildiklerimi yazmak istedim

Günaydın. Artık elime sertlik gliyor galiba rahimi hissediyorum. Benim bebiş sağ tarafta. Özellikle de gece sırt üstü yatarken sağ taraf semsert oluyor. Bu arada 14. Haftadayım. Sizde de oluyor mu
ben korkuma dokunamiyorum

Günaydın arkadaşlar;

Bugün rüyamda kanamam oluyor her tuvalete gidince kıpkırmızı kan görünce elim ayağım titriyor. Eşime söylüyorum kanamam var diye kkdaki arkadaşlarında oluyor normal diyorlar diyorum. Gel doktora gidelim diyor. Olabilir onlarda progestan iğne ilaç kullanıyorlar belki bana da verirler hadi gidelim diyorum

Aslında benim kanamam yok hamdolsun . Ara ara burundan ve 2 defa makattan kan geldi. Buraya yazdıklarınızı o kdar içselleştiriyorum ki sizin sıkıntınız bana yansıdı. Rüyada bile büyük stres yaşadım Allah kanamalı arkadaşlara öncelikle sabır versin Sonra kanamalarının tez zamanda bitmesini nasip etsin. Bir de burayı yatmadan önce okumamaya karar verdim

cok guzel anlatmissin arkadasim. Bu kitabi not ettim

Pantolon konusunda ben de hm den alamadım açıkçası 100 tl den başlıyor hamile kıyafetine çok para da yatırmak istemiyorum hamileliğin sonrasında kullanımı yok duruyor evde. Et konusuna gelince ben de çok pimpirikliyim mesela ben pişirip yemem eşim yerse bir şey olmaz deyip dokunmam bile. Neyse ilk gebelikte toksoplazma bağışıklılığım yoktu bu kez de sadece şu an var olup olmadığına bakıldı zaman zaman benim de aklıma gelmiyor değil yaptırsam mı bakıyorlar mı acaba diye

Bnde ıkıhaftador soruyorum bunu sag solmnazen orta kısım sırt ustu yayınca ara sıra daha cok gunduz sertlesıyo hıssedıyorum ama bıkac dk suruyo encok normalemdonuyor

Geceleri uykum kaçmaya başladı neden bilmiyorum.
3 de bir uyaniyorum gün ağarıyor uzerime.
Çok erken daha ya azıcık daha uyku diye dolaniyorum.
Naparsam yapim dalamiyorum.
Bir sikayetimde yok anlamadim.

Ben bi hafta her gün aynı şeyi yaşadım ve günüm zehir olmaya başlamıştı. Çözümü kendimi yormakta buldum. her gün 5000 adım atıyorum. gündüz hiç uyumuyorum. Artık geceleri uyanıyorum ama gözümü açamıyorum yorgunluktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…