2018 Ekim Anneleri

Kızlar, doktor bana demir hapı verdi. Geynoferon adı. Ama mide bulantısı yapıyor. Mİdemde sürekli bir boşluk hissi var siz de de böyle etkiler yaptımı acaba?

Evet, mide bulantisi yapmamasi icin ac karnina al demisti doktor.. denemediysen bi de boyle kullan insallah ise yarar

Ayy canm işin çok zor bende clexane coraspin bide multivitamin kullanıyorum o vitamin beni öldürüyo kokusu bide iri yutamıyorm nefret ettim

Kızlar kafanızı karıştırmak istemem ama bu vitaminler konusu baya karışık yurtdısında bu kadar vitamin verilmemesi üzerine tanıdığım bir doçente sordum en iyisi en doğalıdır her zaman diyor. Kendi dr um hergün alman lazım diyor eşimle aynı hastanede çalışan kadın doğumcu arada sırada bugün yeterli beslenemedim dediğinde multivitamin, arada demir hapı, arada sabahları pekmez, arada magnezyum alman en sağlıklısı boylece eksik kalmaz fazla olma ihtimali de olmaz zaten vücuduna bu kadar yarasalar yan etki minimum olur kullandıkca yan etki artıyorsa etki de artıyor yani ihtiyaç azalıyor demektir demişti.

Icraati da önemli tabiki. Burda daha önce yazdığım için aynı konuları birdaha yazmayım dedim. Ama yazayim uzun uzun ne demek istedigimi. Ismi lazım değil o dr a gittiğimde herşey allah'tan napalim fln diyordu bana ne bir ilaç ne bir iğne hiçbirşey vermedi.hatta bakmadı bile bana. Düşerse düşer yaşarsa yaşar dedi.umursamadi hiç ne haldeyim ne yaşıyorum? Sekreterine ve hemsiresine havale ediyirdu herseyde. Kendi umursamiyordu.belkide bebeğim yaşardı...
bende burada yazdıklarınla aynı görüşteyim. Icraat lazım. Ama benimle konusacakta aynı zamanda sorularımı da yanıtlayacak. Ben detaycı bir insanım ve sorarım herşeyi yapım gereği. Okurum araştırıken bir şeyleri körü körüne yapamam nedenini öğrenmem lazım.

Bana da, vitamin verdi beslenemedigini dusundugunde alirsin demisti.. oyle deyince eczaneye gitmedim bile..zorunlu olmadigi surece uzak durmak lazim aslinda ilaclardan. Vitamin hiperaktif yapiyomus cocuklari, bi de kilo aldiriyormus..

Ben ilk kizimda da ogrendikten sonra yani 2 ay folik asit,doguma 1 ay kalada sadece kan hapi kullanmistim.
Vitamin fln hic vermemisti doktorumda.
Ihtiyac durumunda ya da tahlillere gore verilmesi gerektigini dusunuyorum bende.
Ama bu kadar rutine baglanmasi garip.
Zaten pek ilac özürluyümdür :) Agri kesici bile yok evde.

Bu ilaç konusu benim de kafamı karıştırıyor. Corasprin claxane kan hapı decavit gıda takviyesi olarak geçen başka bir ilaç var sidefer diye aslında üzerinde ilaç değildir yazıyor ama bilemedim. Birde en son gittiğimde doktora ellerinde uyuşma kramp karıncalanma var mı dedi birazcık vardı magnezyum verdi. Normalde de beslenmem fena sayılmaz. Vitamin tahlillerim gayet iyiydi demir hariç. 4 tane vitamin ilacım var bunların içerisinde aynı vitaminler var ve günlük ihtiyacın üzerine de çıkabiliyor.

Folik asit zaten tartışmasız gerekli. Ama dediğin gibi tahlil yok bisi yok dayıyorlar bisürü vitamin.benim gittiğim ozel hastanedeki kadın da 4vitamin verdi hergün ic dedi ama tanıdığım drlar yanlış dediler. Ablam yurtdısında yasıyor iki doğum yaptı folik asit dısında hiçbir şey içmedi. Türkiye bu konuları cok geriden takip ediyor. Ben haftada bir kere multivitamin iki yada üç kere demir hapını iciyorum bir iki kere de magnezyum kasılmalarım olduğu icin ama bir docente gore cok yanlış. Magnezyum icene kadar iki bucuk bardak süt ic demir hapı yerine pekmez iç vs diyor. Burada bakıyorum herkes kullanıyor insan ne yapcağını sasırıyor...

En güzeli besin ile almak vitaminleri ama Dr lar gerekli goruyor kaç dr a gittim. Folik asit bile doğuma kadar kullan dediler

Benim de dört vitamindi ve dediğin gibi günlğk dozu fazla fazla geçiyor üstüne bide yiyoruz iciyoruz kat kat artıyır. Ben arada sırada iciyorum vitaminleri. Magnezyum bana da kasılmalar icin verildi fakat kabak cekirdeği bitter cikolata ve soda daha etkili denedim gördüm canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…