- 30 Ocak 2018
- 476
- 234
- 103
Gece yatmadan içersen yam etkiler azalırKızlar, doktor bana demir hapı verdi. Geynoferon adı. Ama mide bulantısı yapıyor. Mİdemde sürekli bir boşluk hissi var siz de de böyle etkiler yaptımı acaba?
Kızlar, doktor bana demir hapı verdi. Geynoferon adı. Ama mide bulantısı yapıyor. Mİdemde sürekli bir boşluk hissi var siz de de böyle etkiler yaptımı acaba?
Ayy canm işin çok zor bende clexane coraspin bide multivitamin kullanıyorum o vitamin beni öldürüyo kokusu bide iri yutamıyorm nefret ettimGenetik olarak folik asit ve b vitaminleri yokmuş bende. Pıhtılaşma var. Vücudum d vitaminini eritiyor. Düşük riskim var. İlaç gormek istemiyorum artık. Afedersin çıkartıp tekrar içiyorum. Folbiol, apikobal, coraspin, clexan iğne, progestan, osteocare, Solgar d vitamini, OMEGA 3, decavit. Doğuma kadar hepsi. Bakalım yeni ilaç eklenmezse
Şu an gittiğim dr nihat gök umi palaza bursa ve çok memnunumcok.merak ettim.kim acaba? ben de doktor arayisindayim. yanlış birini seçmek istemiyorum
Icraati da önemli tabiki. Burda daha önce yazdığım için aynı konuları birdaha yazmayım dedim. Ama yazayim uzun uzun ne demek istedigimi. Ismi lazım değil o dr a gittiğimde herşey allah'tan napalim fln diyordu bana ne bir ilaç ne bir iğne hiçbirşey vermedi.hatta bakmadı bile bana. Düşerse düşer yaşarsa yaşar dedi.umursamadi hiç ne haldeyim ne yaşıyorum? Sekreterine ve hemsiresine havale ediyirdu herseyde. Kendi umursamiyordu.belkide bebeğim yaşardı...Alttan ultrason ile bakıyorlar.
Ben hep kıllı tüylü bir insandım o yüzden bendeki yeni olan birşey değil ancak hiç sivilcem yoktu zırt pırt bir yerlerden sivilce pörtlüyor.
Özellikle zayıfsan ve Kalp ritmi gibi düzenli bir atış hissediyorsan karnımızda bulunan büyük bir atardamar var, aort, onu hissediyorsundur
Elif ada çok hoş ama kızlarda çift isim evlendikten sonra sorun bence. O yüzden nehir diyorum.
Valla benimkinin de ağzını bıçak açmaz ama olsun. Önceki sezeryanim öyle rahat geçti ki, normal doğudan dan erken ayaklandim falan. Bir de hastalarını yağlayıp bağlayan, hastasıyla can ciğer kuzu sarması olan sonra da iki dk süren sezeryanında dikişi bile asistanına yaptıran dr da gordum. O yüzden benim için konuşması değil icraatı önemli.
Benim oğlum karnımda çok sakindi. Doğduktan sonraki birkaç ay da rahat geçti. Sonra bir hareketlendi durdurabilene aşkolsun. Şimdi de hiperaktif diyorlar :)))
Sağolasin cnm Dr da böyle soyledi. 8saat arayla progestan alıyorum. İştahsızlık yaptı bende, baş dönmesi ve sersemlik yaptı. Doğuma kadar iç dedi. Çalışmıyorum cnm çocuk için yıllardır tedaviler derken... Annem kalıyor
Hepimizin dersi ayrı. Kendine çok iyi bak kafana takma hiç birşeyi napalim. Bizim bebisler bizi zorladı.
Bana da, vitamin verdi beslenemedigini dusundugunde alirsin demisti.. oyle deyince eczaneye gitmedim bile..zorunlu olmadigi surece uzak durmak lazim aslinda ilaclardan. Vitamin hiperaktif yapiyomus cocuklari, bi de kilo aldiriyormus..Kızlar kafanızı karıştırmak istemem ama bu vitaminler konusu baya karışık yurtdısında bu kadar vitamin verilmemesi üzerine tanıdığım bir doçente sordum en iyisi en doğalıdır her zaman diyor. Kendi dr um hergün alman lazım diyor eşimle aynı hastanede çalışan kadın doğumcu arada sırada bugün yeterli beslenemedim dediğinde multivitamin, arada demir hapı, arada sabahları pekmez, arada magnezyum alman en sağlıklısı boylece eksik kalmaz fazla olma ihtimali de olmaz zaten vücuduna bu kadar yarasalar yan etki minimum olur kullandıkca yan etki artıyorsa etki de artıyor yani ihtiyaç azalıyor demektir demişti.
Defne :) biz biraz kalabaligiz kizda cok isim bulmak sikinti hep var.Eger olmasaydi sulalede ya İpek ya Defne olurdu kizimin adi :) ama bunlar ve daha nicesi var :) Bizimkinin ismi Sezen :))
Sezen ismide çok hoş, evet çok fazla seçenek var. İşimiz zor
:)))
Bu durumun kontrolunu her doktor yapar aslinda canim ama aslinda herkes bilmediginden urkmesin diye de konusu olmaz riskte olmayinca.Bizim sandigimiz gb sadece bebegi gormuyorlar.
Ama sorarsan icin rahatlar
Gozunaydiiinnn :))))
Cok ozlemis oluyor bide insan :) zaman hizli akmasin tadini cikarayim bol bol diyorum :) 4 seneden sonra :)
Benimde kizim cok hareketliydi karnimda.
Hatta 40.haftada ters döndü zoru basarıp,sonradan makat gelisli olmayi basardi.
Doguncada son gaz devam :)
Hala cok hareketlidir.Daha gecen gun magazada kadin kiz sen erkek cocugu gibisin dedi :)))) zarari,kirmasi vs yoktur ama,babasi kilikli aslinda :)))
Alttan ultrason ile bakıyorlar.
Ben hep kıllı tüylü bir insandım o yüzden bendeki yeni olan birşey değil ancak hiç sivilcem yoktu zırt pırt bir yerlerden sivilce pörtlüyor.
Özellikle zayıfsan ve Kalp ritmi gibi düzenli bir atış hissediyorsan karnımızda bulunan büyük bir atardamar var, aort, onu hissediyorsundur
Elif ada çok hoş ama kızlarda çift isim evlendikten sonra sorun bence. O yüzden nehir diyorum.
Bende kesinlikle o yüzden iki isimden vazgeçtim yoksa ilk tercihimiz buydu
Valla benimkinin de ağzını bıçak açmaz ama olsun. Önceki sezeryanim öyle rahat geçti ki, normal doğudan dan erken ayaklandim falan. Bir de hastalarını yağlayıp bağlayan, hastasıyla can ciğer kuzu sarması olan sonra da iki dk süren sezeryanında dikişi bile asistanına yaptıran dr da gordum. O yüzden benim için konuşması değil icraatı önemli.
Benim oğlum karnımda çok sakindi. Doğduktan sonraki birkaç ay da rahat geçti. Sonra bir hareketlendi durdurabilene aşkolsun. Şimdi de hiperaktif diyorlar :)))
Kızlar kafanızı karıştırmak istemem ama bu vitaminler konusu baya karışık yurtdısında bu kadar vitamin verilmemesi üzerine tanıdığım bir doçente sordum en iyisi en doğalıdır her zaman diyor. Kendi dr um hergün alman lazım diyor eşimle aynı hastanede çalışan kadın doğumcu arada sırada bugün yeterli beslenemedim dediğinde multivitamin, arada demir hapı, arada sabahları pekmez, arada magnezyum alman en sağlıklısı boylece eksik kalmaz fazla olma ihtimali de olmaz zaten vücuduna bu kadar yarasalar yan etki minimum olur kullandıkca yan etki artıyorsa etki de artıyor yani ihtiyaç azalıyor demektir demişti.
Maşallah ne güzel bende kızıma hamileyken ilk 3 ayda 3 kg vermiştim daha iyi oluyor ilk aylar almamak şimdiden sonra özellikle 6-7aydan itşbaren durdurmayacaksınız kilo alımını bu sefer 3 kg aldım benMerhaba anneler bugun kontrolum vardi kizcem 105 gram olmus ama hala ben kilo alamdm
Tüm güne yayiyorum ilaçları decavit i sabah alıyorum cnmBen öyleydim ilk zamanlar doktor dediki vitamini gündüz iç gece değil
Çok büyük haplar ben de hiç sevmiyorum midem kalkiyo çıkarıp tekrar içiyorumAyy canm işin çok zor bende clexane coraspin bide multivitamin kullanıyorum o vitamin beni öldürüyo kokusu bide iri yutamıyorm nefret ettim
Folik asit zaten tartışmasız gerekli. Ama dediğin gibi tahlil yok bisi yok dayıyorlar bisürü vitamin.benim gittiğim ozel hastanedeki kadın da 4vitamin verdi hergün ic dedi ama tanıdığım drlar yanlış dediler. Ablam yurtdısında yasıyor iki doğum yaptı folik asit dısında hiçbir şey içmedi. Türkiye bu konuları cok geriden takip ediyor. Ben haftada bir kere multivitamin iki yada üç kere demir hapını iciyorum bir iki kere de magnezyum kasılmalarım olduğu icin ama bir docente gore cok yanlış. Magnezyum icene kadar iki bucuk bardak süt ic demir hapı yerine pekmez iç vs diyor. Burada bakıyorum herkes kullanıyor insan ne yapcağını sasırıyor...Ben ilk kizimda da ogrendikten sonra yani 2 ay folik asit,doguma 1 ay kalada sadece kan hapi kullanmistim.
Vitamin fln hic vermemisti doktorumda.
Ihtiyac durumunda ya da tahlillere gore verilmesi gerektigini dusunuyorum bende.
Ama bu kadar rutine baglanmasi garip.
Zaten pek ilac özürluyümdür :) Agri kesici bile yok evde.
En güzeli besin ile almak vitaminleri ama Dr lar gerekli goruyor kaç dr a gittim. Folik asit bile doğuma kadar kullan dedilerFolik asit zaten tartışmasız gerekli. Ama dediğin gibi tahlil yok bisi yok dayıyorlar bisürü vitamin.benim gittiğim ozel hastanedeki kadın da 4vitamin verdi hergün ic dedi ama tanıdığım drlar yanlış dediler. Ablam yurtdısında yasıyor iki doğum yaptı folik asit dısında hiçbir şey içmedi. Türkiye bu konuları cok geriden takip ediyor. Ben haftada bir kere multivitamin iki yada üç kere demir hapını iciyorum bir iki kere de magnezyum kasılmalarım olduğu icin ama bir docente gore cok yanlış. Magnezyum icene kadar iki bucuk bardak süt ic demir hapı yerine pekmez iç vs diyor. Burada bakıyorum herkes kullanıyor insan ne yapcağını sasırıyor...
Benim de dört vitamindi ve dediğin gibi günlğk dozu fazla fazla geçiyor üstüne bide yiyoruz iciyoruz kat kat artıyır. Ben arada sırada iciyorum vitaminleri. Magnezyum bana da kasılmalar icin verildi fakat kabak cekirdeği bitter cikolata ve soda daha etkili denedim gördüm canımBu ilaç konusu benim de kafamı karıştırıyor. Corasprin claxane kan hapı decavit gıda takviyesi olarak geçen başka bir ilaç var sidefer diye aslında üzerinde ilaç değildir yazıyor ama bilemedim. Birde en son gittiğimde doktora ellerinde uyuşma kramp karıncalanma var mı dedi birazcık vardı magnezyum verdi. Normalde de beslenmem fena sayılmaz. Vitamin tahlillerim gayet iyiydi demir hariç. 4 tane vitamin ilacım var bunların içerisinde aynı vitaminler var ve günlük ihtiyacın üzerine de çıkabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?