Benim rutin Dr da böyle konuşuyordu hep ve ben onunla tatmin olmayıp başka doktorlara bakındım.Bu sözler bu tavırlar pek hoşumuza gitmese de aslında doğruymuş biliyor musun nette de çok okudum araştırdım hep öyle yazıyor düşüğün ilacı olmaz iğnesi olmaz tatmin Amaçlı veriyoruz sadece deniliyor.Tatmin Amaçlı da olsa versinler çünkü psikolojimiz kafamızın rahat olması da çok önemli bizler için.yoksa eli kolu bağlı,kaderine terk edilmiş bi şekilde beklemek çok çok zor oluyor.Icraati da önemli tabiki. Burda daha önce yazdığım için aynı konuları birdaha yazmayım dedim. Ama yazayim uzun uzun ne demek istedigimi. Ismi lazım değil o dr a gittiğimde herşey allah'tan napalim fln diyordu bana ne bir ilaç ne bir iğne hiçbirşey vermedi.hatta bakmadı bile bana. Düşerse düşer yaşarsa yaşar dedi.umursamadi hiç ne haldeyim ne yaşıyorum? Sekreterine ve hemsiresine havale ediyirdu herseyde. Kendi umursamiyordu.belkide bebeğim yaşardı...
bende burada yazdıklarınla aynı görüşteyim. Icraat lazım. Ama benimle konusacakta aynı zamanda sorularımı da yanıtlayacak. Ben detaycı bir insanım ve sorarım herşeyi yapım gereği. Okurum araştırıken bir şeyleri körü körüne yapamam nedenini öğrenmem lazım.
Folik asit zaten tartışmasız gerekli. Ama dediğin gibi tahlil yok bisi yok dayıyorlar bisürü vitamin.benim gittiğim ozel hastanedeki kadın da 4vitamin verdi hergün ic dedi ama tanıdığım drlar yanlış dediler. Ablam yurtdısında yasıyor iki doğum yaptı folik asit dısında hiçbir şey içmedi. Türkiye bu konuları cok geriden takip ediyor. Ben haftada bir kere multivitamin iki yada üç kere demir hapını iciyorum bir iki kere de magnezyum kasılmalarım olduğu icin ama bir docente gore cok yanlış. Magnezyum icene kadar iki bucuk bardak süt ic demir hapı yerine pekmez iç vs diyor. Burada bakıyorum herkes kullanıyor insan ne yapcağını sasırıyor...
Gunaydin
Bende hissetmiyorum hala.
Diğer ay başlar sanki.
Aksam karnim sisiyor sabah iniyor ben anlamadim niye boyle.
Bağırsaklar icin her gun kuru meyvemi yiyorum.
+800gr ilerliyorum hayirlisi.
Baskı hisside bi kaç defa oldu gecti surekli olmuyor.
Ama cok yürümek ve is yapip yorulmak artik bana iyi gelmiyor.
Kilo konusunda benim dr. Fazla rahat geldi banaBende de ayni sekilde aksamlari tam bir hamisim sabahlari ise sanki cok yemisimde sismis gibi o kadarcik ben 3 kg almisim dr sitem etti henuz cok erken tuZu kesiyosun hemen diye bende cok cabuk yorulmaya basladim
Ben resim vs koymayı sevmiyorum.Kızlaaar hamıle oldugunu ınternette paylasan var mı :)) ben daha paylaşamadım hala bir korku var içimde fotograf atmaya korkuyorum normal olsa da biri anlıycak diye :))
Ayy hiç sorma bide çikolata kokuyor ben hiç sevmem çikolatayı mahvediyo beni öğür öğür zor yutuyormÇok büyük haplar ben de hiç sevmiyorum midem kalkiyo çıkarıp tekrar içiyorum
Ben resim vs koymayı sevmiyorum.
Yani test, gobek, ya da usg resmi vs.
Benim haz etmedigim birsey değil ama koyanada saygı duyarim.
Benim bir kac akrabam arkadasim esimin kardeşleri annesi ve ofisindekiler biliyor.
Şuan karnımdan kimse anlamiyor.
Anladıklarında cevremde öğrenir zaten.
Bebeğim doguncada resim koyarmiyim sosyal medyaya bilmiyorum.
Ama aklımda bir kac konsept resim var .
Onları mutlaka cekicem.
Ileride atarim tbt vs olarak.
Mesela oglumun'dan kalan bi tavşanlı bornoz var.
Bu da erkek.
Aynı bornozu ayni yaşlarda bu beybime giydirip aynı pozu alicam.
Hatıra kalsinlar.
Merhaba anneler bugun kontrolum vardi kizcem 105 gram olmus ama hala ben kilo alamdm0
Bende ilaç icemiyorumAyy hiç sorma bide çikolata kokuyor ben hiç sevmem çikolatayı mahvediyo beni öğür öğür zor yutuyorm
12+1 de ense 3.2 çıktı sınırı geçmiştikizlar size bisey sormak istiyorum. Ben ikili testimi yaptirdim 11 hafta 4 gunluktu yaptirdigimda ense kalinligi 2 mm cikti. Doktor biraz kalin dedi. Risk faktorlerimin hepsi 1/10000 cikti bisey yok gayet guzel sonuc diyor ama benim icim rahat etmiyor. İlk kalin dedi ya icim icimi yiyor benimle ayni durumu yasayan varmi
Aynı şekilde benimde 2mm cıktı sınırda dedi doktor.kan testine göre yorumlarız dedi testte düşük risk cıktı doktor normal bi sorun yok dedi.ensesi kalın olucaktir yavrucağın bende başta çok taktım ama kesin sonuç veren testler değiller 3 'ün üzerinde de değil panik yapmaya gerek yok bencekizlar size bisey sormak istiyorum. Ben ikili testimi yaptirdim 11 hafta 4 gunluktu yaptirdigimda ense kalinligi 2 mm cikti. Doktor biraz kalin dedi. Risk faktorlerimin hepsi 1/10000 cikti bisey yok gayet guzel sonuc diyor ama benim icim rahat etmiyor. İlk kalin dedi ya icim icimi yiyor benimle ayni durumu yasayan varmi
Doktor zaten dediki bebek büyüdükce ense kalinligi artar dedi yani 13. Haftada yaptrsam demekki daha kalin cikicakti onu demeye getirdi. Sonra riskler hesaplaninca normal gozukuyor dedi ama.bi kere soktu fitneyi benim aklima. Sen ne güzel rahat konusuyosun ben niye boyle paronayak oldum iyice insallah cok saglikli dogar bebeklerimiz12+1 de ense 3.2 çıktı sınırı geçmişti
2 li test de down riski 1/730 yaş riski 1/320 trozmi riski 1/6600 cikmisti dr normal dedi
16+1 de ultrason da hersey normal çıktı
20+1 de ayrıntılı ultrason var orda belli olur artik her şey
Ensenin kalın olması sadece down riskini elde etmiyor
Bazı kalp hastalıkları rahatsızlıklar olabiliyor ileride
Ama sapa sağlam olanda var
Şimdi bunları kafana takma hamileliğin doya doya yaşa
Bende öyle yapıyorum arrik
Hatta senin bebeğin den fazla ense kalınlığı benim bebegimin
Kalin olsun tek sagligi yerinde olsunda. Cok etkiledi beni bu olay. Benim ilk gebeligimde bebegimn kalbi durdu 8. haftada, simdi iknci hamileligmde bunu soyleyince korkuyorum ister istemez yinemi diyorum allahim.kimseye yasatmasinAynı şekilde benimde 2mm cıktı sınırda dedi doktor.kan testine göre yorumlarız dedi testte düşük risk cıktı doktor normal bi sorun yok dedi.ensesi kalın olucaktir yavrucağın bende başta çok taktım ama kesin sonuç veren testler değiller 3 'ün üzerinde de değil panik yapmaya gerek yok bence
İnşallah amin canımDoktor zaten dediki bebek büyüdükce ense kalinligi artar dedi yani 13. Haftada yaptrsam demekki daha kalin cikicakti onu demeye getirdi. Sonra riskler hesaplaninca normal gozukuyor dedi ama.bi kere soktu fitneyi benim aklima. Sen ne güzel rahat konusuyosun ben niye boyle paronayak oldum iyice insallah cok saglikli dogar bebeklerimiz
Dogru soyluyosun elden bisey gelmez biraz icim rahatladi saol canim. bende oyle yaptim Allahtan gelen hersey kabulum hep dua ediyorum saglicakla aliriz insallah hepimiz kucagimizaİnşallah amin canım
Rabbim yavrularimiza sağlık sıhhat afiyet versin insallah
Bende ilk zamanlar çok taktım
Çünkü rabbim 13 seneden sonra nasip etti bebegimi
Perinotolog rahatlattı beni
Otur şukret hamileliğine dedi
Ayrıca çok hikayeler duydum
Ense 7 olup da sağlıklı bebeği olanlar hayli fazla
O yüzden sende hiç korkma
Rabbime Sığın çünkü hersey rabbimizden geliyor
Elimizde bir şey yok bol bol dua oku
Ben öyle çok kilo aldım ki doktorum bana ekmeği kes dedi sadece tuzu kesme dedi böbreklerin süzmez falan gibi birşey dedi bende uyguluyorum.Bende de ayni sekilde aksamlari tam bir hamisim sabahlari ise sanki cok yemisimde sismis gibi o kadarcik ben 3 kg almisim dr sitem etti henuz cok erken tuZu kesiyosun hemen diye bende cok cabuk yorulmaya basladim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?