• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Pztsi sali carsamba Eyluse annem bakiyor sabah ise giderken anneme birakip geciyoruz uyuyor zaten aliyorum yatagindan hop annemin kucagina veriyorum yakiniz zaten hissetmiyor ama pers. Ve cuma babanesi bize geliyor bizde bakiyor ve bu 2 gun sabahlari uyanirken Eyluste bizimle uyaniyor hemen emziriyorum veya uykuya cevirmeye calisiyorum ama cok zor oluyor kacarak gitmek hic istemiyorum izah etmek istiyorum ise gidiyorum gelicem vs ama agliyor arkamdan neden boyle oluyor anlamiyorum :(( gerci uyuyor sonra babanesi ayaginda salliyor 8 bucuga kadar uyuyor. Calisan anneler sizlerde de oluyor mu bu?

Aklima su da geliyor anneme birakcagimiz sabahlar alip direk cikiyoruz ama birakmayacagimiz 2 gun biz babasiyla hazirlaniyoruz is icin acaba sesten mi etkileniyor ki

Evet ya ben inanmak istemiyorum, elbette hasta olsunlar hic olmasinlar degilde yok ben yinede inanmayayim :) bagisikligi kuvvetlendirmek lazim evet bende genelde hasta oldugumda mandalina yerim mesela kardesimde hep der abla hasta olmadan once yiyecektin yalniz onu diye :)
Niyeyse hep 1. Yas hastaliklarla geciyor diyolar burada da arkadaslarin minnoslarini gorunce boyle gecti aklimdan

Hasta olmadan yaptıklarımız kadar olunca yaptıklarımız önemli olsun :)

Günaydın arkadaşlar oğlum inek sütü içmiyor sevmedi sizde nasıl durum ? Sevdirmek için napmak Lazım acaba
Neden sevdirmek istiyorsun?

Süt konuşulmuş. Benim izlenimim artık doktorların süt içmeye teşvik etmediği yönünde. Daha çok fermente halini tavsiye ediyorlar ama süt içirmeyin gerek yok diyorlar.

Karışığım bu konuda, ben henüz vermedim düşünmüyorumda sadece yemeğine poğaça kekine vs gerekirse o kadar. İçimi rahatlatan verin yararlı diye bi makale okusam da versem diye bakmıyor değilim ama.

Yararlı diyebilecek ne varsa yerine koyabileceğin seylerde var. Kalsiyumsa o, proteinse o vs.

Teşekkür ederim canım benim ben de arkadaşların yazdıklarına cevap yazamadım zaten herkesten özür diliyorum yoğunluğum o kadar fazla ki görüyorum beğeniyorum mesajları ama cevap yazamıyorum:(ateş olarak daha iyiyiz ama burnu akıyor çok. Boğaz enfeksiyonu olmuştu iki hafta önce şimdi de nezle gibi

Özüre gerek yok ask olsun:) iyi olun yeter🎈

Süt ürünleri peynir ve yoğurt çok tüketiyorum, yağ olarak geri dönüyor sanırım :D bel ve mide bölgesinde yoğunlukla..
peki ben ne yiyeceğim bu durumda? Balık desen daha şurda birkaç yıl oldu severek yemeye başlayalı, halen de olmasa aramam hiç. Ama tavuk ve kırmızı eti bir süre yemezsem aklıma geliyor canım istiyor. Yoğurt da çok seviyorum, yerine ne koyabilirim hiç aklım ermiyor.. Ne edecüüük?

Yerine bişy koymadığımız için alışık oldugumuz tadı çekiyor tabii:) ama can cekincede bi başka tatlı😂
Yani sebzesiyle, bakliyatıyla cesit o kadar cok ki bi şekilde bulunuyor, saydıklarımızıda her akşam yemiyoruz aslında. Bizde tavuk pişmiyor mesela hiç.
Ama ızgara olunca bende dayanamıyorum zaten çoğu içimi bayıyor ama 1 parçada olsa o is kokusuyla mmmhhh🤤🤤😂
Ay nerden girdik nerden çıktık tühh😂
Yani birebir kan grubuna göre beslenme apayrı bişy tabii o ayrı bir süreç, uğraş. Ama görmeye başladıkca cesitte artar.Yaşlar geçmiş diyemem insan isteyince hersey olur ama sonucta yılların verdiği alışkanlık, agız tadı, değişim kolay değil.
Bunları yapamıyorum dersen en azından su orucu, günlük açlık orucları, işte dediğim gibi arada detoks vs vucudunuda dinlendirmeni sağlar
Yani hiçbişy yapmadıkca, yediklerimizide gözden gecirmedikçe, eee vucut sadece öğütücü değil? İstediğide bu değil? Görevide bu değil? ♥️

Pztsi sali carsamba Eyluse annem bakiyor sabah ise giderken anneme birakip geciyoruz uyuyor zaten aliyorum yatagindan hop annemin kucagina veriyorum yakiniz zaten hissetmiyor ama pers. Ve cuma babanesi bize geliyor bizde bakiyor ve bu 2 gun sabahlari uyanirken Eyluste bizimle uyaniyor hemen emziriyorum veya uykuya cevirmeye calisiyorum ama cok zor oluyor kacarak gitmek hic istemiyorum izah etmek istiyorum ise gidiyorum gelicem vs ama agliyor arkamdan neden boyle oluyor anlamiyorum :(( gerci uyuyor sonra babanesi ayaginda salliyor 8 bucuga kadar uyuyor. Calisan anneler sizlerde de oluyor mu bu?

Canım büyüdükçe daha da olur.
Konusmaya basladıkca daha da zor oluyor hatta söyledikleri, sordukları için.
Bi zaman anneme cok baglı beni sevmiyor mu yaa bile dedirtir (arkadaslarımdan üzülen cok oldu böyle) ama sen annesin o baska,ve gidip geleceğini bilse de yanında olma isteği, guveni başka sonucta.
Kaçarak gitme yine de söyle, zamanla bunun geri dönüşü kaçarak gitmekten daha iyi olur. Sürekli kaybolacak mı diye düşünmek daha ağır bence cocuk adına

Iyiyim canim.bu aralar ev isleri bitmiyor.ne cabuk gece oluyor anlamiyorum.iş cok.cocuk uyumuyor.gece 12 yatis.gün icinde de 1 kere azcik uyku.ben pert.

Bu minnaklar herseyin farkinda.kandirilmiyorlar aslinda.yiyecekleri varsa yiyorlar.sadece biz öyle zannediyoruz.hic ağzini açmayan tipoşlar da var:)

Bende hic zorlamiyorum.metostan meme yemek gibi laflar duymadan ne meme ne yemek nede meyve veriyorum.
Acıkınca mutfaktaki tezgaha tirmanmaya calisip biseyler söylüyor.epey acikmis oluyor.bende Allah ne verdiyse tabağa koyup yediriyorum.eğer kalkip giderse doydu diyip kaldiriyorum tabaği.tabagı kaldirdigima kizarsa daha doymamis diyorum.kizmazsa tamamdir diyorum.metehana güveniyorum.acikirsa zaten belirtiyor bi sekilde.
Yada ben mi fazla rahatim:KK66: hic aç mı bisey hazirliyim demiyorum:)
Benden baba olurmuş:)
Bence Metehan seni gayet iyi yönlendiriyor canım, hiç sıkıntı yapma kendine. Mis gibi, acıkınca belli eden kuzu :KK36: maşallah.. Darısı bizimkine inşallah :D
Yerine bişy koymadığımız için alışık oldugumuz tadı çekiyor tabii:) ama can cekincede bi başka tatlı😂
Yani sebzesiyle, bakliyatıyla cesit o kadar cok ki bi şekilde bulunuyor, saydıklarımızıda her akşam yemiyoruz aslında. Bizde tavuk pişmiyor mesela hiç.
Ama ızgara olunca bende dayanamıyorum zaten çoğu içimi bayıyor ama 1 parçada olsa o is kokusuyla mmmhhh🤤🤤😂
Ay nerden girdik nerden çıktık tühh😂
Yani birebir kan grubuna göre beslenme apayrı bişy tabii o ayrı bir süreç, uğraş. Ama görmeye başladıkca cesitte artar.Yaşlar geçmiş diyemem insan isteyince hersey olur ama sonucta yılların verdiği alışkanlık, agız tadı, değişim kolay değil.
Bunları yapamıyorum dersen en azından su orucu, günlük açlık orucları, işte dediğim gibi arada detoks vs vucudunuda dinlendirmeni sağlar
Yani hiçbişy yapmadıkca, yediklerimizide gözden gecirmedikçe, eee vucut sadece öğütücü değil? İstediğide bu değil? Görevide bu değil? ♥
Bakliyatı da fazla tüketemiyorum ki, aşırı şişkinlik ve gaz yapıyor. Sancısını çekmektense yemiyorum çoğu zaman.. Taze veya kuru fasulye çok severim ama ikisi de mahfediyor beni. Özellikle kuru fasulye ve nohut, ne şekilde pişirsem de çok sancı yapıyor, karnımı şişliyorlar sanki.. Ağrı eşiğim çok düşük olduğu için hiç gelemiyorum böyle şeylere.. Hemen yemekten vaz geçiyorum.
İyi tarafı da var bu işin. Mesela mide ve bağırsak ağrılarından usanıp gazlı içecekleri ve nescafeyi bırakmıştım :) halen de evime cola fanta ve türevleri alınmaz. Oğlum da alışkın değildir.
Geçenlerde komşuya gittik, bize Türk kahvesi pişirdi, 6 yaşındaki kızına da kocaman bir fincan sütlü nescafe yaptı. Şok oldum, ne kadar erken yaşta veriyorlar çocuklara kahveyi.. Hem de o hazır kahveler..

Dönüp dolaşıp aynı şeyleri yiyorum. E hal böyle olunca, eşim de seçici, var sen anla mutfaktaki çeşitliliği.. Ondan sonra çocuklar yemiyor.. Yemezler tabi... Bizden görmediler ki... Onlara ayrı pişirsem ne fayda...

Oruç olayı da ayrı bir facia zaten. Hiç tutamıyorum, başımı mengeneyle sıkıştırıyorlar sanki acıkınca, öğleden sonra başlıyor şiddetli bir ağrı, ezan saatine kadar öyle devam ediyor. Mide zaten sabah 11'de başlıyor yoklamaya... Yıllardır açlık benim için ağrı demek. O yüzden uzun zamandır oruç tutmuyorum. Üniversitede tutuyordum da, sağlık durumum çok da farklı değildi. Mide spazmıyla sağlık ocağına gidip 2 litre serum yediğimi bilirim. Ne idrar yolu enfeksiyonum biterdi, ne faranjitim ne sinüzitim.. Temelim sağlam değil zannedersem :KK70:

Bu sabahki denemelerimde başarısız bir dilim tereyağlı ekmek yedi hala daha istiyor vermedim ben ne yersem onu istiyor diye ekmeğe yumurta sarısını sürdüm yedim ama hanımefendi yemedi çok akıllı maşallah :)))))

Hahahaahh ay ofiste sesli guldum🤭 ya cok akilli degiller mi? Kimisi hamur isi ister kimisi tereyagli ekmek nasil bi damak tatlari bu acaba bizim karnimizdan mi alisiyorlar ki🙈 yumurtali ekmek mi denesen firinda? Birde verdigimiz seylere aninda alismalari.. dun bizimki tv onune gidip parmagini salliyomus hani biz diyoruz ya tv yasak olmaz guzel bisey degil deyip hayir anlaminda👆🏻 Şşştt diye seslenmeyi ogrenmis bide

Şimdi benim kızım sürekli meme diyo başka bir şey demiyor hiç vermeyim mi yemek
Hahahaahh ay ofiste sesli guldum🤭 ya cok akilli degiller mi? Kimisi hamur isi ister kimisi tereyagli ekmek nasil bi damak tatlari bu acaba bizim karnimizdan mi alisiyorlar ki🙈 yumurtali ekmek mi denesen firinda? Birde verdigimiz seylere aninda alismalari.. dun bizimki tv onune gidip parmagini salliyomus hani biz diyoruz ya tv yasak olmaz guzel bisey degil deyip hayir anlaminda👆🏻 Şşştt diye seslenmeyi ogrenmis bide

Ya evet hemen öğreniyorlar dün ben baya sinirlendim yerleri sildim sağa sola ufaladım koydum bir şeyler yemedi aldı oynadı kafa göz yine battı eşimde evdeydi al çocuğu çok sinirlendim bağırmak istemiyorum dedim eşimde öp kızım anneyi bak üzülmüş dedi öp öp diyor hemen peşine hemen sinir geçti öpmeye gerek kalmadı :)))) haftaya eşim öğlenleri evde olacak bende kızıma görünmeyeceğim acıkınca mecbur kalıp yer mi diye deneyeceğim beni görünce meme diye direniyor çünkü ağlıyor memeeee diye kıyamıyorum 😊 yumurtalı ekmek kızartmıştım ama tavada doğru dedin fırına atayım yarın sabahta bunu deneyim 😬

Pztsi sali carsamba Eyluse annem bakiyor sabah ise giderken anneme birakip geciyoruz uyuyor zaten aliyorum yatagindan hop annemin kucagina veriyorum yakiniz zaten hissetmiyor ama pers. Ve cuma babanesi bize geliyor bizde bakiyor ve bu 2 gun sabahlari uyanirken Eyluste bizimle uyaniyor hemen emziriyorum veya uykuya cevirmeye calisiyorum ama cok zor oluyor kacarak gitmek hic istemiyorum izah etmek istiyorum ise gidiyorum gelicem vs ama agliyor arkamdan neden boyle oluyor anlamiyorum :KK43:( gerci uyuyor sonra babanesi ayaginda salliyor 8 bucuga kadar uyuyor. Calisan anneler sizlerde de oluyor mu bu?
Ara sıra oluyor canım çoğu zaman ben dışarı çıkarken uyanık oluyor el sallıyoruz öpüyor sarılıyoruz biraz buruk ayrılıyoruz ama sonra ben inerken sakinleşiyor ben de çok sorun etmiyorum elbet onlar olmadan dışarı çıkmamız gerekiyor çalışmasak da alışmak durumundalar. Ha bir de şu var zamab zaman tepkileri değişiyor bizim şu an çok sıkıntımız olmuyor gelen gidene alıştı el sallıyoruz sonra dikkatini çekiyoruz başka bir şeye

D dooris123 anabelgunes anabelgunes doğum günleriniz kutlu olsun nice mutlu seneleriniz olsun 😘

@Umudumbitmedi_siz ne güzel anlaşıyorsunuz öyle bazen bende hiç üstüne gitmeyeyim acıkacak nasıl olsa diyorum ama teklif etmedende içim rahat etmiyor bende senin rahatlığından istiyorum belkide çocuk bi Burak beni anne acıkınca yiyeceğim zaten diyecek ☺️

Ben dün akşam kendimize bol sebzeli fırında mücver yaptım biz çok severiz kerem asaf çok aç değildi yinede bizimle birlikte masa sandalyesine koyuyorum önünede küçük bir dilim mücverden koydum bir güzel yedi ikinciyi verdim onuda yedi hatta üçüncüyüde bu şekilde sebze yumurta yedirmiş oldum çocuk doydu anne mutlu oldu B Bir mucize evde bayat ekmek varsa bende yumurtalı ekmek yaparım ama tavada değil tost makinesinde yağlı kağıtla pişiriyorum yağsız yumurta karışımına 1 tatlı kaşığı koyarsan yeterli oluyor kerem asafda seviyor yaa bu çocuklar niye hamurişi ekmek çok severki 🧐

plojovic plojovic yaşam tarzın ve bunu ailenle yaşaman çok güzel,isteyince olur aslında ama alışkanlıklara bırakmak lazım 😊
dr aidin salih diye birisi var belki duymuşsundur bu kişinin keşfetmiş olduğu bir beslenme şekliyle tüm hastalıklara meydan okuyor 6 seviye sürüyor içinde dediğin oruçlarda var ve seviyeler bitince kan gurubuna göre beslenerek hayata devam ediyorsun
bende denedim ama 4. Günümde vücut yenik düştü ve rahatsızlandı bir dahada başlayamadım meyve dahil şeker yok tüm un çeşitleri dahil pirinç patates yok bunun dışındakileri doyana kadar yiyorsun bir ay sonunda yaklaşık 6-8 kiloya veda ve temizlenmiş bir karaciğerin oluyor sonra oruçlar başlıyor neyse çok uzattım sen geldin aklıma belki biliyordur diye 😉cesaretimi toplayıp yeniden başlamak istiyorum Kerem asafla benim kan gurubum 0 negatif babanın A negatif biz anne - oğul aynı beslenelim o zaman 😌

Ben dün akşam kendimize bol sebzeli fırında mücver yaptım biz çok severiz kerem asaf çok aç değildi yinede bizimle birlikte masa sandalyesine koyuyorum önünede küçük bir dilim mücverden koydum bir güzel yedi ikinciyi verdim onuda yedi hatta üçüncüyüde bu şekilde sebze yumurta yedirmiş oldum çocuk doydu anne mutlu oldu B Bir mucize evde bayat ekmek varsa bende yumurtalı ekmek yaparım ama tavada değil tost makinesinde yağlı kağıtla pişiriyorum yağsız yumurta karışımına 1 tatlı kaşığı koyarsan yeterli oluyor kerem asafda seviyor yaa bu çocuklar niye hamurişi ekmek çok severki
Ben yoruldum artık sanırım bu da bende sinir yaptı şuan uyumasını bekliyorum bütün her yer baştan aşağı süpürüp silinecek halılar yıkamaya gidecek yemiyor tamam anladım eline alıp atmak istiyor şu saate kadar ikinci banyosunu yaptırdım akşama kadar be olur Allah bilir .. Önlük kesinlikle takmıyor toka desen öyle el hemen saçta sofra bezi sersem onudonuda istemiyor ya sanane 😬 benim kafamdaki tokaya bile salça oluyor görmesin hemen çıkartır çok değişik olmaya başladı git gide😁

plojovic plojovic yaşam tarzın ve bunu ailenle yaşaman çok güzel,isteyince olur aslında ama alışkanlıklara bırakmak lazım 😊
dr aidin salih diye birisi var belki duymuşsundur bu kişinin keşfetmiş olduğu bir beslenme şekliyle tüm hastalıklara meydan okuyor 6 seviye sürüyor içinde dediğin oruçlarda var ve seviyeler bitince kan gurubuna göre beslenerek hayata devam ediyorsun
bende denedim ama 4. Günümde vücut yenik düştü ve rahatsızlandı bir dahada başlayamadım meyve dahil şeker yok tüm un çeşitleri dahil pirinç patates yok bunun dışındakileri doyana kadar yiyorsun bir ay sonunda yaklaşık 6-8 kiloya veda ve temizlenmiş bir karaciğerin oluyor sonra oruçlar başlıyor neyse çok uzattım sen geldin aklıma belki biliyordur diye 😉cesaretimi toplayıp yeniden başlamak istiyorum Kerem asafla benim kan gurubum 0 negatif babanın A negatif biz anne - oğul aynı beslenelim o zaman 😌

Ben aldım kitabını canım kızımın alerjisinden dolayı tanımış oldum kendisini Allah rahmet etsin mantığıma uyuyor

Ay kızlar ben a grubunun ama etsiz yoğurtsuz yumurtasız bir hayat benim için ölüm zaten. Kayınvalide hep sağlıklı sebzeli ev yemekleri yapıyor. Bir buçuk ay oldu. Çok mutsuzum. Dönercilerin önünden geçerken kokuyu içime çekiyorum vallahi. Hiç de alışamadım etsizliğe. Hafta sonu babamgile gitsek de bize pirzola yapsa diye bakıyorum. Oraya gidince de Kv aç kalıyor. Tanımadığı hayvanın etini sütünü yumurtasını yemez. Makarna varsa onu yiyor sadece.

Ben dün akşam kendimize bol sebzeli fırında mücver yaptım biz çok severiz kerem asaf çok aç değildi yinede bizimle birlikte masa sandalyesine koyuyorum önünede küçük bir dilim mücverden koydum bir güzel yedi ikinciyi verdim onuda yedi hatta üçüncüyüde bu şekilde sebze yumurta yedirmiş oldum çocuk doydu anne mutlu oldu B Bir mucize evde bayat ekmek varsa bende yumurtalı ekmek yaparım ama tavada değil tost makinesinde yağlı kağıtla pişiriyorum yağsız yumurta karışımına 1 tatlı kaşığı koyarsan yeterli oluyor kerem asafda seviyor yaa bu çocuklar niye hamurişi ekmek çok severki 🧐
Mücverin tarifini alabilir miyim lütfen :kk77:
Ay kızlar ben a grubunun ama etsiz yoğurtsuz yumurtasız bir hayat benim için ölüm zaten. Kayınvalide hep sağlıklı sebzeli ev yemekleri yapıyor. Bir buçuk ay oldu. Çok mutsuzum. Dönercilerin önünden geçerken kokuyu içime çekiyorum vallahi. Hiç de alışamadım etsizliğe. Hafta sonu babamgile gitsek de bize pirzola yapsa diye bakıyorum. Oraya gidince de Kv aç kalıyor. Tanımadığı hayvanın etini sütünü yumurtasını yemez. Makarna varsa onu yiyor sadece.
Sen de bendensin canım yaa.. Ama kayınvalidenin tarzına da hayran kaldım. Alışkanlık mıdır irade mi artık... İradeyse helal olsun.. Bende yok şu an o irade.. Hep açım sanki

meyve dahil şeker yok tüm un çeşitleri dahil pirinç patates yok bunun dışındakileri doyana kadar yiyorsun
bu saydıkların benim menümün %90'ı zaten. geri kalanı yesem de doymam, doyacak bişey kalmadı ki :KK70:
edit: kan grubu nedeniyle et ve süt ürünleri de iptal olunca, geriye bişey kalmadı

Sen de bendensin canım yaa.. Ama kayınvalidenin tarzına da hayran kaldım. Alışkanlık mıdır irade mi artık... İradeyse helal olsun.. Bende yok şu an o irade.. Hep açım sanki
Alışkanlık değil irade değil nanemollalık. Sadece benim bildiğim ve yaptığım doğruculuk. Bir adamsendecilik. Sonuncu olmadı sanki.

[/a.QUOTE]
Aynen canım değişiyorlar büyüdükçe benimkide kafaya şapka bere taktırmıyor ne yapacam diye düşünüyorum soğuk havalarda 😟
Sen söyleyince aklıma geldi yeğenim 5-6 yaşlarındayken annesinin kıyafetine bile karışıyordu onu giyme bunu giy diye bakalım daha bizi ne maceralar bekliyor 🙃

Ben iki kabak bir havuç bir patates bir küçük soğan rendelenip suyu sıkılacak içine taze nane dereotu maydanoz doğradım iki yumurta, un tam buğdayda olur biraz tuz ve yarım paket kabartma tozu karıştır at fırına sarmısaklı yoğurtla mis 😋
bu saydıkların benim menümün %90'ı zaten. geri kalanı yesem de doymam, doyacak bişey kalmadı ki :KK70:
edit: kan grubu nedeniyle et ve süt ürünleri de iptal olunca, geriye bişey kalmadı
😂😂 benide tatlı yasağı zorladı ama aslında çoksa zor değil bir kere miktar kısıtlama yok ekmek ve tatlıyı çok sevmeyen kolaylıkla yapabilir

Back
X