2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Yok canim biliyorum sağolasın ben daha rahat olayım diye söylüyorsun, tek mama da değil derdim alerji var mı yok mu hiçbir şey bilmiyorum Dr a gidiyorum bir netice alamadan dönüyorum sadece alerji maması kullanıyoruz, popoda geçmeyen kızarıklık var ,boyun altıda pisik gibi, kollarda hahif kuruluk var eklem yerlerinde, kulak arkası kabuklu, sacindaki konak bitmiyor ve kakası yoğun mukuslu :KK43:
Merhaba benim bebegimde de soylediklerinin hepsi var ben yumurta ve sut diyeti yapiyorum emziriyorum. Yeni basladim diyete doktor diyetin etkisini gostermesi 20 gunden fazla surer dedi. Eger sende alerjik mamaya basladiysan etkisini gostermesi 2 haftayi bulabilir o yuzdrn endiselenme...

Yok canim biliyorum sağolasın ben daha rahat olayım diye söylüyorsun, tek mama da değil derdim alerji var mı yok mu hiçbir şey bilmiyorum Dr a gidiyorum bir netice alamadan dönüyorum sadece alerji maması kullanıyoruz, popoda geçmeyen kızarıklık var ,boyun altıda pisik gibi, kollarda hahif kuruluk var eklem yerlerinde, kulak arkası kabuklu, sacindaki konak bitmiyor ve kakası yoğun mukuslu :KK43:
Ah canım çok geçmşl olsun inşallah biran önce netlik kazanır durumu ve iyileşir yavrun. Doktoru mu değiştirseniz, farklı görüşler olsun. Yazmışsın ya bu doktorun doğru düzgün açıklama yapmıyor sbelli ki

Merhaba benim bebegimde de soylediklerinin hepsi var ben yumurta ve sut diyeti yapiyorum emziriyorum. Yeni basladim diyete doktor diyetin etkisini gostermesi 20 gunden fazla surer dedi. Eger sende alerjik mamaya basladiysan etkisini gostermesi 2 haftayi bulabilir o yuzdrn endiselenme...
Ishal var mi? Kakada kan falan

Canim bir ay oldu hiç değişmez mi ama

2. Ve 3. Çocuğu olan anneler size bir sorum olacak yaz bitiminde yani Ağustos 6 da büyük kızım 4 yaşını bitirip 5 den gün almaya başlayacak devlet anasınıfına göndermeyi düşünüyorum oranın şartlarını bilmiyorum size sorum şu kızım tuvaletten sonra kendini temizleyemiyor ben yardımcı oluyorum okula gidene kadar bunu nasıl öğretebilirim hiç bir fikrim yok erken mi acaba öğrenmesi için öz bakımını kendi yapmasını öğrenmesini istiyorum hatta ufaktan kendi kendine banyo yapmaya teşvik ediyorum :) aceleci mi davranıyorum acaba ?

Cnm benim buyuk kiz da 4 yasinda devlete basladi benimki alaturka tuvalet kullaniyor okulda hep alafranga vardi ilk baslarda okulda yapmadan geliyordu zaten 4.5 saat suruyordu tutabiliyordu. Sonradan okuldada yapmaya baslamis oradaki yardimci hanimlar ilgilenmis bir sikinti yasamadik. Her gun camasir degistiriyorduk temiz geliyordu camasirlari.

Kendini temizlemeyide ilk beraber yaparak ogrettim sonra ben wcnin kapisindan izledim onu soyle yap boyle yap diye soyledim sonra soylemeden izledim onu ondan sonrada kendi yapmaya basladi hatta ben gormeyeyim diye kapilarida kapatiyordu

Cnm benim buyuk kiz da 4 yasinda devlete basladi benimki alaturka tuvalet kullaniyor okulda hep alafranga vardi ilk baslarda okulda yapmadan geliyordu zaten 4.5 saat suruyordu tutabiliyordu. Sonradan okuldada yapmaya baslamis oradaki yardimci hanimlar ilgilenmis bir sikinti yasamadik. Her gun camasir degistiriyorduk temiz geliyordu camasirlari.

Kendini temizlemeyide ilk beraber yaparak ogrettim sonra ben wcnin kapisindan izledim onu soyle yap boyle yap diye soyledim sonra soylemeden izledim onu ondan sonrada kendi yapmaya basladi hatta ben gormeyeyim diye kapilarida kapatiyordu
Anladım canım benim kız biraz inat o yüzden çok zıtlaşmamaya çalışıyorum zor bi çocuk olduğu için elim ayağım dolanıyor inşaAllah biraz kırılır şu inadı diye dua ediyorum tam Trabzon kızı bu kadar damar çeker dediğim dedik bir de aslan burcu bazen kafayı yediriyor bana ama idare ediyorum :D okulda zorlanmasın diye elimden gelen en iyi şekilde eğitimini vereceğim :)

Anladım canım benim kız biraz inat o yüzden çok zıtlaşmamaya çalışıyorum zor bi çocuk olduğu için elim ayağım dolanıyor inşaAllah biraz kırılır şu inadı diye dua ediyorum tam Trabzon kızı bu kadar damar çeker dediğim dedik bir de aslan burcu bazen kafayı yediriyor bana ama idare ediyorum :KK70: okulda zorlanmasın diye elimden gelen en iyi şekilde eğitimini vereceğim :)
Benimkide cok inatti hayatta oturmazdi alafranga tuvalete bir yere ya da disariya gittigimizde alaturka tuvalet bulamazsak diye kap tasirdim yanimda. Okulda gore gore heves ediyorlar herhalde yardimci hanimlara ve ogretmenine sormustum wc sikintisi yok yapabiliyor demislerdi cok sasirmistim. Simdi zorda kaldigimiz bulamadigimiz zamanlarda sikinti yapmadan kullaniyor alafranga tuvaleti

Selam kızlar o kadar yoğun geçiyor ki günler buraya giremiyorum 15 gündür oğlum kızım hasta bir turlu öksürük geçmedi gece gündüz karıştı uyku düzeni az çok vardı herşey alt üst oldu nasıl bir salgın ya geçmiyor bir turlu evden cikmiyorum ama ne msular falan geliyor onlardan kızım da alıyor hstalii sanırım oğlum çok sıkılıyor onun için çağırıyorum yaz gelse de parklarda otursk hava alsak kızım çok hareketlenfi durmuyor artik dönüyor kucak ilgi istiyor ama çok tatlılar ya yarin oğlumun doğum günü 3 yas bitiyor ikisi zor büyüse de anne olmak çok güzel ya sevgileri çok başka her an başka bir keyifli zaman çok hızlı geçiyor sağlık olsun da Rabbim tüm çocuklarımızı korusun kızlar birde sürekli okuyun yavrularinizi nazar çok oluyor

Selam kızlar o kadar yoğun geçiyor ki günler buraya giremiyorum 15 gündür oğlum kızım hasta bir turlu öksürük geçmedi gece gündüz karıştı uyku düzeni az çok vardı herşey alt üst oldu nasıl bir salgın ya geçmiyor bir turlu evden cikmiyorum ama ne msular falan geliyor onlardan kızım da alıyor hstalii sanırım oğlum çok sıkılıyor onun için çağırıyorum yaz gelse de parklarda otursk hava alsak kızım çok hareketlenfi durmuyor artik dönüyor kucak ilgi istiyor ama çok tatlılar ya yarin oğlumun doğum günü 3 yas bitiyor ikisi zor büyüse de anne olmak çok güzel ya sevgileri çok başka her an başka bir keyifli zaman çok hızlı geçiyor sağlık olsun da Rabbim tüm çocuklarımızı korusun kızlar birde sürekli okuyun yavrularinizi nazar çok oluyor
Geçmiş olsun cnm

Tam 2 aydır geçmeyen öksürük ve 3 haftadır grip ten başımı kurtaramiyorum bugün artık beyin damarlarım ağrımaya başladı Rabbim günah yazmasın psikolojik olarak bitik durumdayım 2 evladım var onlar olmasa intihar etmeyi bile düşündüm :( çok kötüyüm kızlar doktora randevu zor buldum ayın 14 üne gün aldım ölmezsem o zamana kadar tabi :( maddi açıdan oldukça sıkışık bir dönemdeyiz özel e de gidemiyorum of ya çıldıracağım

İyiyim canım çok şükür ...diyet yapıyorum :bicak:.. kız hiç durmuyor sürekli kucağımda... bu arada ilk defa dün döndü... ya sürekli kucakta olduğundan dönmeyi de beceremiyor senin oğlan nasıl bu arada ek gıdaya başladın mı
Diet mi o da ne :D bnmkide dönmüyo yerinden kipirdamiuo tembrlll. Basladim ben herseyden veriyorm az az corba yemk falan arada ekmegin kiyisini veriyorm bi tatli emiuo görmen lazim :D bide ari mama veriyorum kaşik mamasi olarak elmalisini sevdi bayaa

uyusun maşallah ya bari gün içinde uyusunlar :)) iki buçuk aylıkken döndü ilk. çok şaşırmıştım hatta oyuncağını gösteririm tekrar dönmesini videoya çekmiştim. ablam inanmayınca ona izlettim aa ne acelesi var bu çocuğun demişti ama bu harekete hala alışamadı sanırım uykusunda bile yapıyor sindiremedi. dönünce de sinir oluyor niyeyse agresif adam.
Yaa ne erken baslamis masallahhhh bnm bugun sabah poposundan ust tarafini dondurdu bana dogru baska da yok ona bile sasirdm acikcasi :D

Tam 2 aydır geçmeyen öksürük ve 3 haftadır grip ten başımı kurtaramiyorum bugün artık beyin damarlarım ağrımaya başladı Rabbim günah yazmasın psikolojik olarak bitik durumdayım 2 evladım var onlar olmasa intihar etmeyi bile düşündüm :KK43: çok kötüyüm kızlar doktora randevu zor buldum ayın 14 üne gün aldım ölmezsem o zamana kadar tabi :KK43: maddi açıdan oldukça sıkışık bir dönemdeyiz özel e de gidemiyorum of ya çıldıracağım
Allah kolaylık versin üst üste geldi az çok biliyoruz buraya yazdığım kadarı ile
inş geçecek bu günler Allah güç kuvvet versin
Ülke olarak sanırım bi çok insan zor durumda maalesef
İnşaallah düzelir diye ümit ediyorum
Sakinleştirici çaylar oluyor iç istersen papatya gibi

Allah kolaylık versin üst üste geldi az çok biliyoruz buraya yazdığım kadarı ile
inş geçecek bu günler Allah güç kuvvet versin
Ülke olarak sanırım bi çok insan zor durumda maalesef
İnşaallah düzelir diye ümit ediyorum
Sakinleştirici çaylar oluyor iç istersen papatya gibi
Canım içiyorum aslında ama etki etmiyor herşeyi geçtim öksürmekten çok yoruldum 28 yaşındayım ömrümde bu kadar acayip uzun süre gitmeyen bir hastalık yaşamadım Rabbim beterinden korusun ama dayanamıyorum artık yarın kulak burun boğaz doktoruna gideceğim yüksek ihtimal bir de orta kulak iltihabı oldum :/ geçmiyor ya tam iyileştim derken tekrar hasta oluyorsun :(

Diet mi o da ne :KK70: bnmkide dönmüyo yerinden kipirdamiuo tembrlll. Basladim ben herseyden veriyorm az az corba yemk falan arada ekmegin kiyisini veriyorm bi tatli emiuo görmen lazim :KK70: bide ari mama veriyorum kaşik mamasi olarak elmalisini sevdi bayaa

Yaa ne erken baslamis masallahhhh bnm bugun sabah poposundan ust tarafini dondurdu bana dogru baska da yok ona bile sasirdm acikcasi :KK70:
Abovvvv kaç kilo oldun kız... ya benim kızım çok az demiyor o yüzden bende ek gıdaya Mart başı başlıcam.... bende günde bi sefer arı mama veriyorum... ama çok şekerli yaaa... bazen hiç vermiyorum.... bu ayı da atlatırsak rahatlarız artık

Selam yorgun bir o kadar da güçlü annişler.
Hepimiz zaman zaman pes ediyoruz, istemediğimiz düşünceler içine giriyoruz ama zor olsa da geçecek.
Ben sürekli eşime bağırıyorum aramız fena :KK42:
bi ağlıyorum bi gülüyorum sanırım delirmek üzereyim :rolleyes:

Bebeği alerjik olanlara Allah kolaylık versin bir ara ben de şüphelendim, doktorlara danistim ama pek önemsemediler. Hala kafamda soru işaretleri var. Bebegimin yüzünde bazen kırmızı noktalar oluyor sivilce gibi ama geçiyor. Doktor sıcaktan ya da sütünden diyor. Onun dışında bir ara yoğun mukuslu kakası vardı ama artık o kadar değil birkac günde bir bazen görüyorum.

Korka korka yoğurda başladık iki gündür bir değişiklik yok, alerji olsa belirti verirdi diyorum.

Bebegimin kilo alımı bu aya kadar çok iyiydi ama 3 hafta oldu olçuleli 200 gr anca almıs. 4.-5. Ayda azalır dediler ama bu kadar az olmamalı demi :(

Selam yorgun bir o kadar da güçlü annişler.
Hepimiz zaman zaman pes ediyoruz, istemediğimiz düşünceler içine giriyoruz ama zor olsa da geçecek.
Ben sürekli eşime bağırıyorum aramız fena :KK42:
bi ağlıyorum bi gülüyorum sanırım delirmek üzereyim :rolleyes:

Bebeği alerjik olanlara Allah kolaylık versin bir ara ben de şüphelendim, doktorlara danistim ama pek önemsemediler. Hala kafamda soru işaretleri var. Bebegimin yüzünde bazen kırmızı noktalar oluyor sivilce gibi ama geçiyor. Doktor sıcaktan ya da sütünden diyor. Onun dışında bir ara yoğun mukuslu kakası vardı ama artık o kadar değil birkac günde bir bazen görüyorum.

Korka korka yoğurda başladık iki gündür bir değişiklik yok, alerji olsa belirti verirdi diyorum.

Bebegimin kilo alımı bu aya kadar çok iyiydi ama 3 hafta oldu olçuleli 200 gr anca almıs. 4.-5. Ayda azalır dediler ama bu kadar az olmamalı demi :KK43:
Bende pazartesi gidicem kontrole ama kilo alımı en az ne kadar olmalı bilmiyorum en son 6800gr di. Oğlum cok hareketli benim iki dk durmuyor bıraktığım yerde o yüzden çok kilo aldığını düşünmüyorum

Onu denicem zaten canım istettim bugün yarim elimde olacak, iyi de Dr hicbisey demiyor ne mama değişikliği yapalım diyor ne başka bişey, çok sinir oldum eli boş geri donduk
Canim sen alerji doktoruna mi gidiyorsun yoksa normal cocuk doktoruna mi eger alerjiye gitmiyorsan cocuk doktorlari pek anlamiyor bence mutlaka alerji doktoruna gitmelisin

Kizlar naber ? Ben 5 ay sonunda anca bormal hayatima döndüm artik alistim sanirim ev islerini yapabiliuorum oglumla ilgileniuorum geziyorum uykusuzluga da alistim sizde durumlar nasil :)

Back
X