ayyy ben o sondadan cok korkuyirum yaa takarken aciyormuonu :)Aynen benim de suyum gelince birden ishal oldum ve ne var ne yok herşey gittiay hatta nasıl korkmuştum ilk bebek ya insan bilmiyor hemen doğacak sanıyor tuvalette dogacak diye ödüm kopmuştu
Ama sonra bana hastanede tuvaletim olup olmadığını sormadilar ve lavman da yapmadılar sonda takildi sadece. Dogumda da tuvaletimi filan yapmadım yani...
ben bunalrin her gun yiyorum benin bebis ondanmi kilouKızlar geciktim biraz ama kusura bakmayın bnm listede bu gerçi fazla bireysel bir liste ama en azından fikir olur.
Cnm benim arkadaşım 2004 doğum yaptı biz o zaman yine bu konuyu konuşmuştuk. Sadece Ankarada tek bir banka vardı. Fiyatlar çok yüksekti fln. Bir de o kadar karışık ki bilgiler. İnternetten tam bilgi edinemiyorsun da. Bir de benim doktorum onkoloji alanında görev yapıyor. İlik nakli yapılmış hastaları var ve prof. onun bu sözleri karar vermemde etkili oldu. Yine kadın doğum doktoruma da soracam inşallah.
Yeni duyduğum bir şey var cnm. O konuda bilgisi olan var mı ki. Anlağım kadarıyla anlatmaya çalışacam. Özellikle normal doğumda doğum kanalında olan yararlı bakteriler bebeğe yapışıyormuş. Sezeryan ise eğer annede idrar yolu enfeksiyonu yok ise annenin vajinasından gazlı bez yardımıyla o bakteriler alınıp bebeğin yüzüne sürülüyormuş.
Eğer enfeksiyonlu ve sezeryan ise diyetisyenim ameliyata girip bebeğe probiyotik damlatabilirmiş. Biraz araştırdım istediğim bilgiye ulaşamadım.
evet haklısın değişmiştir tabi annem zamanında da öyleymiş yapmıyorlarmış artık yapılsada yapılmasa da onu düşüncek durumda olacağımızı hiç sanmıyorum :)Zaten soyledigim 30 sene oncesi arkadasimin annesi anlatiyo bunu.mutlaka degismistir hersey.simdi sanci bile cekmeden dogum yapiliyo
ayyyyyyy ondan bende çok korkuyorum çocuğu doğurim normal ama onu takmasınlar banaayyy ben o sondadan cok korkuyirum yaa takarken aciyormuonu :)
Yok malatya ekmeklerinden aldı kg kızım :))) 2 haftada 3 kg aldım anam nasıl beslediyse :) şaka bi yana bnm genel beslenme şeklim buydu düğün memleket vs derken ipin ucu biraz kacti şimdi hedef bnm değil bebeğin kg alması onun için bunu hazırladı diyetisyen imben bunalrin her gun yiyorum benin bebis ondanmi kilou
Aaa ciddi misin ya ? Şaşırdım doğrusu...vitamin ilacının iştah açtığını duydum ama kalorili olduğunu duymamıştım. Bir doktoruma danışayım. Çok teşekkür ederim.Canim senmi cok kilo almistin yanlismi hatirliyorum. Emin olamadim. Ama imom yazmissinya doktorum onun kalorili oldugunu kilo aldirdigini soylemisti.
bende oyle canim yaa bide anesteziden cok korkuyorhm :) gecen doktora dedim bana anestezi yapmasaniz oylr aliverseniz bebegi :))ayyyyyyy ondan bende çok korkuyorum çocuğu doğurim normal ama onu takmasınlar bana
Kızlar geciktim biraz ama kusura bakmayın bnm listede bu gerçi fazla bireysel bir liste ama en azından fikir olur.
bende her gun boyle yiyiyorum tabi kacamaklafimda oluyor arada :) ben 8 kilo aldim amaYok malatya ekmeklerinden aldı kg kızım :))) 2 haftada 3 kg aldım anam nasıl beslediyse :) şaka bi yana bnm genel beslenme şeklim buydu düğün memleket vs derken ipin ucu biraz kacti şimdi hedef bnm değil bebeğin kg alması onun için bunu hazırladı diyetisyen im
Tatlı nerdeyse 1 yildir hayatımdan cikti abur cubur da çok nadir türk kahvemin yanında bitter 1 dilim cikolata oda bazen istemiyorum gün kurusu kayısı yiyorum çikolata yerine olay porsiyon düzenleme aslındaBen bundan daha az yiyorum boyle cok ogun degil tabi ama tatlisiz olmuyo ya biskuvi ya seker illa oluyo
Kuzum ben son 1 ayda aldım kg yoksa yrm kg almistim ama malatyaya gidince yiyecem demiştim hakkında verdim geldim şimdi düzenleme zamanı çok olmadıkça kaçamak dert değil haftada 1 gun zamanla dengelmeyi öğreniyorsunbende her gun boyle yiyiyorum tabi kacamaklafimda oluyor arada :) ben 8 kilo aldim ama
yaaa bu konuda aynıyız senleeeebende oyle canim yaa bide anesteziden cok korkuyorhm :) gecen doktora dedim bana anestezi yapmasaniz oylr aliverseniz bebegi :))
Ben dün misafirlikte kaçırdım. Ayağa kalkarken hopp kaçtı. Gülme krizine girdim. Kimse duymamış aslında kendi kendimi açık ettim :)Tutmaya çalışsam da durmuyo zatenayy çok rahatladım bir ben de var zannettim sıkıntıyı noluyo diyorum
Normal dogumda evet bebegin bunyesi daha saglam oluyo cunku bebek hazir bir sekilde dunyaya geliyor dogal olarak saglikli. Ama sezeryanda oyle bisey oldugunu ilk kez duydum bence oyle bisey yoktur dogum kanalina bez sokulup surulmesi bebege fln cok sacma
Canım ben abbott freestyle optium şeker ölçüm cihazı kullanıyorum. Yedek iğneleri ve şeker ölçüm çubukları ayrı satılıyor. Onları filan hep internetten gittigidiyor n11den filan alıyorum kargoyla geliyor. Eczane eczane gezmeye gerek de yok. Bu resimdekiKızlar malum bizde gebelik şekeri çıktı şimdi düzenli ölçüm için şeker ölçüm cihazı alacağım aranızda kullanan ve memnun olan tavsiye ettiği iyi bir marka olan arkadaşlar var mı...
ayy inşallah öyledir canım yaa belkide acımıyor ama bizde ki birazda psikolojik
bana direk pat diye sen kilolusun gec hissedersin dedi hönk diye kaldım ama cok sukur 19.haftam da hıssettım19.haftaya girdim. Doktor 20 den sonra hissedersin derdi. Bekliyoruz bakalım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?