Kaç kilosun ki benimde kilom var ama boyuma göre normal görünüyorum:)bana direk pat diye sen kilolusun gec hissedersin dedi hönk diye kaldım ama cok sukur 19.haftam da hıssettım
Ben bundan daha az yiyorum boyle cok ogun degil tabi ama tatlisiz olmuyo ya biskuvi ya seker illa oluyo
aynen canim oylee bana sadece serbetli tatli yeme dedi sutlac ve dondurma yiyebilirsin dedi sutlaci zayen sevmem ama dondurma yiyorum ben :)Kuzum ben son 1 ayda aldım kg yoksa yrm kg almistim ama malatyaya gidince yiyecem demiştim hakkında verdim geldim şimdi düzenleme zamanı çok olmadıkça kaçamak dert değil haftada 1 gun zamanla dengelmeyi öğreniyorsun
Kızlar geciktim biraz ama kusura bakmayın bnm listede bu gerçi fazla bireysel bir liste ama en azından fikir olur.
normalin agrisindan aorkuyorhm brn yaaa normal yapamam dedim doktora :) sezeryan cok kolay dedi yaaa size kolay bana zor dedim soyle kesecek boyle keseceksibiz dedim hissetmiyceksin bisey olmaz dedi yaa bide iste onun icinanestezi vereceksiniz dedim adam brni ikna edemediyaaa bu konuda aynıyız senleeeebende doktoruma normal doğum istiyorum sezeryandan korkuyorum uyutuyorsunuz istemiyırum dedim.. Epidural yaparız normal olmzsa dedi bende onda da ben uyanıkken beni keseceksiniz buna asla izin vermem dedim kadın ne diceğini bilemedi zor bi insanım sanırım biraz doğumda doktoruma çektiricem gibi geliyor bana.. şimdi de yaa normal olmazsa çocuk gelmezse bi sıkıntı olursa napcam ben diyorum onun stresi var hayırlısı bakalım yaa napcaz bilemiyorum
yaaa oylemiii benim ablamki cok acimisti o yuzden aklimda kalmis benimde
Kızlar hepinize çok teşekkür ederim desteğiniz için. Moralimi yükselttiniz gerçekten takmıycam morlukları. Ama canımı sıkan iki şey vardı ondan bu kadar kötü oldum. Aylardır morarmayan göbeğim bu hafta heryeri morardı 10 gün daha geç olsa hiç üzülmezdim. Bir de en büyük sorunumuz daha 125 tane iğne var nereye yapıcam artık bilmiyorum. Kol deseniz 1 ayda göçüyor üstüne yatamaz hale geliyorum.göbek de iptal oldu artık. Allah yardımcımız olsun, dayansın vücutlarımız da bebeklerimiz de çektiklerimize.
Ben sonda takılacağını bile bilmiyordum, ebe geldi duruşumu ayarladı derin nefes al dedi, o sırada arkadaşım bunu ameliyathane de uyuşturduktan sonra yapmiyorlar mı dedi, aşağıda takacak kimse yokmuş, ben biraz gerildim o ara acıyacak diye düşündüm, kadın taktı hicbirsey hissetmedim, döndüm arkadaşa kızdım niye geriyorsun beni diyeayy inşallah öyledir canım yaa belkide acımıyor ama bizde ki birazda psikolojik
Ay valla kokusu yeter orada okadar insanın içinde :) eşim zaten giremem ben dayanamam diyo :))ahahahah bence bi kez daha düşün derim canım ahahahah ayy sabah sabah güldüm çok bi an hayalimde canlandı doğumda eşim bebeğimizi beklerken bi de ne görsün ahahahahahah
ayyy bebeğin mis kokusu oldu b*k kokusu ayyy midem bulandııKiz onlar gormuyo o kismi yanimizda oluyolar asagidan haberleri yok rahat olunarkadasimin annesi diyodu bunu doguruken catir catir micmisim kucagima aldiktan sonra bu koku ne dedim ebe catir catir mictin onun kokusu dedi hic farkinda degilim demis buda artik normal dogum nasil bir seyse kadin anlamamis bile aydingelini
aynen canım ben bu ferda hanıma ulaşana kadar neler çektimCnm benim arkadaşım 2004 doğum yaptı biz o zaman yine bu konuyu konuşmuştuk. Sadece Ankarada tek bir banka vardı. Fiyatlar çok yüksekti fln. Bir de o kadar karışık ki bilgiler. İnternetten tam bilgi edinemiyorsun da. Bir de benim doktorum onkoloji alanında görev yapıyor. İlik nakli yapılmış hastaları var ve prof. onun bu sözleri karar vermemde etkili oldu. Yine kadın doğum doktoruma da soracam inşallah.
Yeni duyduğum bir şey var cnm. O konuda bilgisi olan var mı ki. Anlağım kadarıyla anlatmaya çalışacam. Özellikle normal doğumda doğum kanalında olan yararlı bakteriler bebeğe yapışıyormuş. Sezeryan ise eğer annede idrar yolu enfeksiyonu yok ise annenin vajinasından gazlı bez yardımıyla o bakteriler alınıp bebeğin yüzüne sürülüyormuş.
Eğer enfeksiyonlu ve sezeryan ise diyetisyenim ameliyata girip bebeğe probiyotik damlatabilirmiş. Biraz araştırdım istediğim bilgiye ulaşamadım.
Allah onlarında yardımcısı olsun ozaman canım cok çekecekler bizden belli oldunormalin agrisindan aorkuyorhm brn yaaa normal yapamam dedim doktora :) sezeryan cok kolay dedi yaaa size kolay bana zor dedim soyle kesecek boyle keseceksibiz dedim hissetmiyceksin bisey olmaz dedi yaa bide iste onun icinanestezi vereceksiniz dedim adam brni ikna edemedi
bu alıntıda canım gözükür inşallah aradım taradım buldum :)
Hayırlı olsun tatlım güzel günlerde kullanalım inşallah:)aynenn canim kadinla konustum olur o fiyata dedi :) bend ehemen aldim 15 gunr anca cikar dedi aclem yok zaten benimde :) vlla kuzu esler alisacak artik ben cikartmadigim zaman adet agrilari gibi agrilar oluyor oda sukur biseydemiyor allahtan nasil rahat edersen diyor :)
Herkesin iştahı farklı zaten dedim ya bireysel ben günde tek ogun besleniyordum hasimatom var balıktan hallice balina yavrusu kivamindaydim 8kg verip ole yaptık tup bebeği alıştı bunye bu aralıkta beslenmeye olayın özünü çözünce zsten kendine göre ayarlarsinCanım biz bu listelerle değil hamilelikte kilo almak bence 3- kilo veririz. benim normal beslenmemin çok altında. :)... Zayıf hamişler oluruz artık tek artı yönü bu.. yoksa ben doymam..
Yani kişisel desem neyi kişisel olacak ki, iğne değil, kesik değil, çok mu kastı kendisini ne yaptıyaaa oylemiii benim ablamki cok acimisti o yuzden aklimda kalmis benimde
haklısın aslında şu an öyle düşünüyoruz.. inşallah mutlu mutlu bebeğimizi severken hiç bişey hissetmeyiz bile kendimi böyle telkin edim benBen sonda takılacağını bile bilmiyordum, ebe geldi duruşumu ayarladı derin nefes al dedi, o sırada arkadaşım bunu ameliyathane de uyuşturduktan sonra yapmiyorlar mı dedi, aşağıda takacak kimse yokmuş, ben biraz gerildim o ara acıyacak diye düşündüm, kadın taktı hicbirsey hissetmedim, döndüm arkadaşa kızdım niye geriyorsun beni diyetakarken de çıkarırken de hissetmedim şöyle birşey var, şu an oturduğunuz yerden düşünüp değerlendiriyorsunuz, doğum anı bebeğe o kadar odaklı olacaksınız ki canlı kesseler sesiniz çıkmıyor.
Canım ben abbott freestyle optium şeker ölçüm cihazı kullanıyorum. Yedek iğneleri ve şeker ölçüm çubukları ayrı satılıyor. Onları filan hep internetten gittigidiyor n11den filan alıyorum kargoyla geliyor. Eczane eczane gezmeye gerek de yok. Bu resimdeki
Tatlı nerdeyse 1 yildir hayatımdan cikti abur cubur da çok nadir türk kahvemin yanında bitter 1 dilim cikolata oda bazen istemiyorum gün kurusu kayısı yiyorum çikolata yerine olay porsiyon düzenleme aslında
yok canım benimki de girmicek doğuma.. Aslında girsen ne güzel olur elini tutarım senden destek alırım dedim yok ben yapamam dedi zaten sen yapmıcaksın ben yapıcam cocuğu ben doğurucam sana mı doğur dedim ben dedim yok yok ben orda sende once doğururum seni bırakır benimle uğraşırlar dedi o zaman canıö sen kapıda bekle mümkünse beni de hiç strese sokma dedim konu böylelikle hiç açılmamak üzere kapandıAy valla kokusu yeter orada okadar insanın içinde :) eşim zaten giremem ben dayanamam diyo :))
ayyy bebeğin mis kokusu oldu b*k kokusu ayyy midem bulandıı
aynen canım ben bu ferda hanıma ulaşana kadar neler çektim
normal doğumda bebeğe yararlı bakterilen bulaştığını ve bu da bebeğin sağlığı için yararlı olduğunu biliyorum canım. ama sezaryende oradan o bakterileri bebeğe sürdüklerini vs bilmiyodum ilginçmiş. olada bilir olmayada bilir açıkcası.
bebeğe probiyotik damlatmayıda ilk defa duydum canım ama artık herşeyin çaresi var
benimki düşünmek bile istemiyo öyle bi seçeneği. bayılır kalırım bide benle uğraşırsın orada diyoyok canım benimki de girmicek doğuma.. Aslında girsen ne güzel olur elini tutarım senden destek alırım dedim yok ben yapamam dedi zaten sen yapmıcaksın ben yapıcam cocuğu ben doğurucam sana mı doğur dedim ben dedim yok yok ben orda sende once doğururum seni bırakır benimle uğraşırlar dedi o zaman canıö sen kapıda bekle mümkünse beni de hiç strese sokma dedim konu böylelikle hiç açılmamak üzere kapandı
Yaa bir videoda gördüm geçen kadın sezeryan dogum yapıyor eşi de yanına oturmuş belli bir süreden sonra adam heyecandna bayılıyor hemşireler kadını bırakıp adamla uğraşıyor filanyok canım benimki de girmicek doğuma.. Aslında girsen ne güzel olur elini tutarım senden destek alırım dedim yok ben yapamam dedi zaten sen yapmıcaksın ben yapıcam cocuğu ben doğurucam sana mı doğur dedim ben dedim yok yok ben orda sende once doğururum seni bırakır benimle uğraşırlar dedi o zaman canıö sen kapıda bekle mümkünse beni de hiç strese sokma dedim konu böylelikle hiç açılmamak üzere kapandı
Yaa bir videoda gördüm geçen kadın sezeryan dogum yapıyor eşi de yanına oturmuş belli bir süreden sonra adam heyecandna bayılıyor hemşireler kadını bırakıp adamla uğraşıyor filanöyle bir durum olacaksa girmesin boşver ben de çok istiyorum eşim yanımda olsun ama ben yapamam olmaz dedi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?