Aa dikkat lütfen. Bende 19 dayım ama daha ayni kilomdayım.63 kg ile hamile kaldım 25.haftama giriyorum 14 kg aldım da bırazcık ilk zamanlar hızlı kılo aldım sonra dıkkat etmeye basladım ama nafıle :)
:)) arada kacamaktan biseycik olmaz. Bende eve abur cubur almiyorum artik. Kendim hazirliyorum tatli pasta tarzi seyleri. Avmye de gitmiyorum pek canim ister biseyler diye :))Çok yemek yemeyi seven biri değilim yaşamak için yiyenlerdenim.ama zararlı şeyleri severim aramızda kalsın kimse duymasın
Normalde dogum acisi agri esiginin cok ustunde deniliyor dayanamaz kimse diyolar. Ama biz 9 ay boyunca o ana hazirlaniyoruz. Yapimiz bunyemiz agri esigimiz hepimizin farkli. Kimi adet agrisi gibi hissederken kimi cok daha agiri oluyor. Kotu dusunme hic. Kotu olaylari cikar kafadan guzel gecicek ve bebegin yormayacak seni. Hep guzel dusunursen daha kolay atlatirsin. Gebelik okulunda kiz 7cm acilma olmus hala sancisi yokmus karin agrisi gibi arada geliyomus ve 1 2 saatte de dogurmus. Ustelik ilk dogum. Bol bol dua et guzel olsun kolay olsun en onemlisi saglikli olsun. Gerideki herseyi unutucaz emin ol. Arkadasim cok zor bir hamilelik gecirdi kizin tum organlari tum hormonlari sikintiliydi. Dogurdu 2 ay sonra tekrar hamile. Normal bi insan yapamaz bunu ama o duyguyu tadinca hep istiyosun sanirim. Simdiden korkutma kendini hic vardir herseyde bir hayir dersen teslim olursan emin ol hersey daha guzel olur canim
Normalde dogum acisi agri esiginin cok ustunde deniliyor dayanamaz kimse diyolar. Ama biz 9 ay boyunca o ana hazirlaniyoruz. Yapimiz bunyemiz agri esigimiz hepimizin farkli. Kimi adet agrisi gibi hissederken kimi cok daha agiri oluyor. Kotu dusunme hic. Kotu olaylari cikar kafadan guzel gecicek ve bebegin yormayacak seni. Hep guzel dusunursen daha kolay atlatirsin. Gebelik okulunda kiz 7cm acilma olmus hala sancisi yokmus karin agrisi gibi arada geliyomus ve 1 2 saatte de dogurmus. Ustelik ilk dogum. Bol bol dua et guzel olsun kolay olsun en onemlisi saglikli olsun. Gerideki herseyi unutucaz emin ol. Arkadasim cok zor bir hamilelik gecirdi kizin tum organlari tum hormonlari sikintiliydi. Dogurdu 2 ay sonra tekrar hamile. Normal bi insan yapamaz bunu ama o duyguyu tadinca hep istiyosun sanirim. Simdiden korkutma kendini hic vardir herseyde bir hayir dersen teslim olursan emin ol hersey daha guzel olur canim
doğumdan sonra işe gelmiyceğimi biliyo canım. doğuma kadar dursunda, doğumdan sonrasını hiç düşünmüyorum o zamandan sonra da bişey beklemiyorum açıkcasıayy dur ses etme doğum izninde sonra da eğer çıkartırsa tazminat fln alırsın en azından belki sonrasında işsizlik maaşı bağlatabilirsen bağlatırsın çok iyi olur senin içinde
Tamam canım çok sağol aklımda olsun. Çünkü çok sık ölçüm yapılıyormuş. parmaklar olacak delik deşik ...herşey sağlık için. Sabredeceğiz. Sanada çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin...
ekmegi makarnayı pilavı falan kestim ama yapım geregı alıyorum sanırım bende anlamadım son haftalarım da bebek alıyor sanırım canım 22.haftam da 600 gr olmustuAa dikkat lütfen. Bende 19 dayım ama daha ayni kilomdayım.
mavila canım dün benim arkadaşım doğum yaptı. tırnağı kırılsa ağlayan, saçını tararken çıldıran bi kızdı. ve normal doğum yapmış hemde 2 gün sancılanmış dün suni sancı vermişler. altta dikişi varmış. hiç korkulacak gibi değil ben yaptıysam sen aynı anda 2 kez yaparsın diyo. düşün acı eşiği ne kadar düşüktü ama rabbimin hikmeti inşallah bizde öyle kolay doğurabiliriz
hmm biliyorsa tabi istifanı beklicektir aman neyse buna da şükür canımdoğumdan sonra işe gelmiyceğimi biliyo canım. doğuma kadar dursunda, doğumdan sonrasını hiç düşünmüyorum o zamandan sonra da bişey beklemiyorum açıkcası
Amin canım Allah razı olsun. Güzel düşünüyorum canım. Dediğin gibi herkesin ağrı duygusu algısı farklı ama her anne bebeğini görünce herşeyi unutuyor. Bir bayan normalde ağrı hafızaları unutulmaz ama doğum öyle birşey ki bitince resetleniyorsunuz demiş. İnşallah 3 ay sonra burada yaptığımız güzel doğumları gülerek paylaşırız tatlı tatlı bebişlerimizi severken, koklarken..
Canim anneannem 30 yildir seker hastasi ne igneden nede olcmeden hic yarasi olmadi. Simdiki cihazlar cok iyi gercekten
Normal dogumda bu olayin gerceklestigini duymustum ancak . Sezeryanda yaptiklarini ilk defa senden duydum. Sezeryanmi istiosun normalmiCnm benim arkadaşım 2004 doğum yaptı biz o zaman yine bu konuyu konuşmuştuk. Sadece Ankarada tek bir banka vardı. Fiyatlar çok yüksekti fln. Bir de o kadar karışık ki bilgiler. İnternetten tam bilgi edinemiyorsun da. Bir de benim doktorum onkoloji alanında görev yapıyor. İlik nakli yapılmış hastaları var ve prof. onun bu sözleri karar vermemde etkili oldu. Yine kadın doğum doktoruma da soracam inşallah.
Yeni duyduğum bir şey var cnm. O konuda bilgisi olan var mı ki. Anlağım kadarıyla anlatmaya çalışacam. Özellikle normal doğumda doğum kanalında olan yararlı bakteriler bebeğe yapışıyormuş. Sezeryan ise eğer annede idrar yolu enfeksiyonu yok ise annenin vajinasından gazlı bez yardımıyla o bakteriler alınıp bebeğin yüzüne sürülüyormuş.
Eğer enfeksiyonlu ve sezeryan ise diyetisyenim ameliyata girip bebeğe probiyotik damlatabilirmiş. Biraz araştırdım istediğim bilgiye ulaşamadım.
Bana ilkinde ailede seker var die 100 luk yapti ama bisey cikmamisti canim75 gr lık yaptı belki de ondan dır
Aynen canım, inşallah bizde kolayca yapabiliriz sağlıcakla kucağımıza alabilirizMaşallah canım demek Rabbim ona göre sabrını veriyor. Benim şuan çok korkum yok aslında daha çok sezeryandan korkuyorum nedense. Zamanında bazı rahatsızlıklarımdan dolayı sabahlara kadar sancı çekmeye biraz talimliyim ..:) Olsun Günahlarımıza keffaret olur inşallah. Annenin doğum anında çektiği sıkıntı da birçok hayır gizli. En büyük hayır sağlıkla bir mücizeyi kucağımıza almamız değil mi. Sonsuz şükürler olsun. :)
aynen canım, buna şükür yine öyle böyle para biriktiriyorum. doğum parasını da alırsam Allah bin bereket versin yeterhmm biliyorsa tabi istifanı beklicektir aman neyse buna da şükür canım
Canım Annene Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah. Sağlıklı bir hayat nasip etsin. Bizde 3 ay katlanacağız. 30 yıl dile kolay...
diyestisyen falan demedi ama doktorumu degıstırıyorm zaten bu gıdecegım doktor ne dıyecek bakalım canım elımden geldıgınce dıkkat etmeye calısıyorummaviss_34 canım sen de baya kilo almışsın. Ben 10 aldım, doktorum diyetisyene gitmemi önerdi.
Önümüzdeki hafta gideceğim. Sen de doktorunun fikrini al bence bi.
ayyyyyyy ondan bende çok korkuyorum çocuğu doğurim normal ama onu takmasınlar bana
Aaa ciddi misin ya ? Şaşırdım doğrusu...vitamin ilacının iştah açtığını duydum ama kalorili olduğunu duymamıştım. Bir doktoruma danışayım. Çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?