2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Anladım canım aynen bende bittim ama daha zamanım var Senin bebişin başı aşağıdamı?
Sormadım dr da demedi normal doğum olmayacağı için bilgi vermek istemedi mi acaba ? Haftaya unutmazsam sorayım ama ilk gebeliğimde 32 de baş aşağı dönmüştü ..

Belkide baş aşağı olduğu için bana dememiştir

Benimki baş aşağı bayadır o yüzden vajinaya çok baskı yapıyo ondan sordum canım seninkide ondan olabilir diye

Çok Çok sevindim canım sonunda onlara kavusacagimizi bilmek herşeyi çekilir kılıyor işte merak ediyorum sürecini seninde baslamasi iyice heyecanimi arttırdı sabırsızlandım bi an aramız çok az ya seninle

çarpıntı da normal gibi sık sık ve çok kötü olmuyosa.
ben de nefes nefese kalıyorum bazen yatarken
biraz dik ve yan yatmaya çalışıyorum öyle durumlarda
Böyle durumlarda sola yatmak en iyisiymiş. Tam da sola yatarken çarpıntı oldu :) neyse Allah devamını göstermesin inşallah :)

Evet bana da denicez olmazsa sezeryana alicam dedi kafam da deli sorular yapabilecek miyim acaba
Kolay dogum yapanlarin yazilarini okumak bana iyi geliyor tavsiye ederim canim. bende kendime gaz veriyorum veriyorum sanci gelince vazgecmekten korkuyorum. İnsan kendine hicmi güvenmez sifir güven insallah vazgececegimiz agri esigine ulasmadan kolayca dogururuz :)

Hayirlisiyla saglikla kucagina al minnosunu canim benim heyecanlar dorukta

Oh guzel habrler gelsin boyle saglikla gelsin bebis temizliginizide bitirin rahat olursun

Ayni canim bende öyleyim kendimi gördüm sende Rabbim oyle bi kolaylik versin ki Doğum sancisi oldugunu bile anlamayalim insallah

Denicem canim sabirla bekliyorum muayene gununu hayirlisi insallah

Ah herkesi bi Doğum telaşı sardı galiba ya sonlara yaklaştıkça hakikaten günler geçmiyor sanki. Kızlar normal Doğum düşünenler için ilk Doğumda yaptığım birkaç şeyi anlatayım size 4,5 yıl önce. Öncelikle sancıdan korkmayın, nefes tekniği olarak çok basit bir örnekleme var Gül koklarmış gibi nefes alıp mum üfler gibi vermek. Her sancı geldiğinde of yinemi diye düşünüyorsunuz ama tam tersi yaklaşın her sancı sizi bebeğinize bir adım daha yaklaştırıyor. Bu yol böyle geçilecek her sancı yolun sonuna ulaşmak için bir adım diye görün. İnsan bu yolda herşeyin başına geleceğini kabullenmeli. Suni sancı da olur epizyo da olur zorunlu sezeryan da. Önemli olan siz elinizden geleni yaptığınızı düşünün içinizi rahatlatın. epizyodan da korkmayın çünkü hiçbirşey hissetmiyorsunuz hatta doktorunuz söylemezse anlamazsınız bile bence ben sancılar başladığı andan itibaren hep yürüdüm açılma ilerlesin diye. Otururken sancıyı karşılamak daha zor geldi bana ayakta daha az hissediyordum. Hatta artık sona yaklaştığımda hastanede illa yat artık seni nst ye bağlamamız lazım dediler olmaz uzanamam öyle daha zor oluyor demiştim olabildiğince son anı beklemiştim. Bu arada Meryem suresini okudum ama uzundu bir kere okuyabildim inşirah suresini sürekli okumuştum.

Son düzenleme:
Şöyle söyliyim. Ben normal doğum yaptım ilk olarak gecelik giydik hemen doğum sonrası. Muayeneye falan gelebiliyorlar ve wc acısından rahatlık olsun diye. Zaten bir gece kaldım ertesi gunede normal sabahlıklı pijama takımı giydim.

Çok çok güzel anlatmışsın :) tecrübeli annelerden böyle güzel şeyleri duymak çok motive edici oluyor nefes çalışıyordum ama gül koklama mum üfleme fikri harika odaklandigin zaman o gül kokusunu içine çektiğini düşünmek rahatlamayı iyice kolaylaştırır gibi geliyor :)

Herkese merhaba, bugünlerde canım sıkkın hastane durumuna. Benim doğum sigortam var 6.300 tl limitli. İlk haftalar yakınımda bulunan medicana international a gittim. İlk haftalarda yapılan toksoplazma vs. Kan tahliline 850 lira gitti limitten, doğum fiyatına 6200(normal doğum+anestezi istersen 1000 lira daha) dediler, nst burada pahalı dışarda çektirirsin dediler, doktor gereksiz yere 20. Haftaya kadar 2 haftaya bir geleceksin 30. Haftadan sonra da yine 2 haftaya geleceksin diyordu. Durum böyle olunca bizim limit muayenelerde biter bir de üstüne en az 6000 veririz diye hastaneyi değiştirdik 15. Haftalarda. Gittiğim hastanede normal doğum 1000+anestezi 300 lira. Oldukça kalabalıktı bir sürü sıra bekledik.
Geçen gün medicanaya giden arkadaşıma 5200+anestezi 300 demişler(çalıştıkları kuruma indirim varmış ki eşim de aynı iş yerinde çalışıyor, bize söylemediler böyle bişey)

Şimdi acıbademi arayıp öğrendim 3.150 lira limitim kalmış. Şimdilerde medicanaya gidecek olsam en az 2.500 lira para veririm. Diğer hastaneye normal doğum olursa hiç para vermem, isteğe bağlı sezaryen olursam en fazla 500 lira veririm cebimden.
Sizce bu saatten sonra hastane değiştirmeye değer mi?
Onca sıra bekledim, saatler harcadım. Ama diğer taraftan da şimdi gittiğim doktorun beni hatırladığını sanmıyorum. Öyle kalabalıktı.
Sizce ne yapayım?

Kızlar hemen hemen çok şükür hazırlıklarımız bitti. dün hastane çantamızı hazırladık. sağolsun Emira SY verdiği kilitli poşet fikri çok çok işimize yaradı herşey çok düzenli tertipli oldu. Çok teşekkür ediyorum buradan... Kroplastın poşeti çok kaliteli değil. imkan olsa ikeadan alınırsa çok ıyı olur. ama iş gördü. birde son eksiğimiz bebeğe banyo seti alacağım ama mustela ile bübchen arasında kararsız kaldım.. çanta halindeki setlerden alacağım şampuan , krem, yağ olan. ikisi içinde çok güzel yorumlar var. mustela biraz daha pahalı ama milim olarak daha fazla.. sizler ne aldınız acaba daha önce kullananlar var mı bu çantalı setlerden alan var mı hangisini sipariş versem acaba.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…