Herkese merhaba, bugünlerde canım sıkkın hastane durumuna. Benim doğum sigortam var 6.300 tl limitli. İlk haftalar yakınımda bulunan medicana international a gittim. İlk haftalarda yapılan toksoplazma vs. Kan tahliline 850 lira gitti limitten, doğum fiyatına 6200(normal doğum+anestezi istersen 1000 lira daha) dediler, nst burada pahalı dışarda çektirirsin dediler, doktor gereksiz yere 20. Haftaya kadar 2 haftaya bir geleceksin 30. Haftadan sonra da yine 2 haftaya geleceksin diyordu. Durum böyle olunca bizim limit muayenelerde biter bir de üstüne en az 6000 veririz diye hastaneyi değiştirdik 15. Haftalarda. Gittiğim hastanede normal doğum 1000+anestezi 300 lira. Oldukça kalabalıktı bir sürü sıra bekledik.
Geçen gün medicanaya giden arkadaşıma 5200+anestezi 300 demişler(çalıştıkları kuruma indirim varmış ki eşim de aynı iş yerinde çalışıyor, bize söylemediler böyle bişey)
Şimdi acıbademi arayıp öğrendim 3.150 lira limitim kalmış. Şimdilerde medicanaya gidecek olsam en az 2.500 lira para veririm. Diğer hastaneye normal doğum olursa hiç para vermem, isteğe bağlı sezaryen olursam en fazla 500 lira veririm cebimden.
Sizce bu saatten sonra hastane değiştirmeye değer mi?
Onca sıra bekledim, saatler harcadım. Ama diğer taraftan da şimdi gittiğim doktorun beni hatırladığını sanmıyorum. Öyle kalabalıktı.
Sizce ne yapayım?
Şu an gittim yer devlet hastanesinden hallice. Ultrason cihazları bile eski bi ayrıntılıda gördüm yüzünü. Özele gitme nedenimiz sıra beklemeyiz, daha çok ilgilenirlerdi ama bu gittiğim hastane devlet hastanesinden farkı yok. 2 si de yakın ama medicana yürüme mesafesinde.Bence hastane kaliteleri hemen hemen aynı ise ve alıştığın seni hatırlayan bir doktorun yok ise ki, belki çoğumuzunda dokturunun nöbetine gelemeyeceğimiz için farklı bir doktorun doğum yaptırması çok olası... bence sana uygun olanı seç artan paran ile de bebeğine ekstra istediğin herşeyi al.. sonuçta hepsi iyi hastaneler.. benim fikrim bu canım.
Reflü çok olunca o borunun acısı felaket oluyor. Bu yeni doktor gece içmem için bi mide koruyucu yazdı, gün içinde gaviskona o kadar ihtiyaç duymazsın bile, dedi. Çarpıntı bende de oluyor o da 110 çıktı daha yüksek olsa ne yaparım bilmem. Tansiyonunu da ölçüyor musun canım? Gözlerde kararma, kulak çınlaması, kaburga altında Bebek hareketine bağlı olmayan ağrı ve ayak bileği yukarısı ödem yoksa önemli değil dendi bana.Günaydın kızlar. Az önce su içeyim dedim( aç karnına) yok böyle acı. Tüm gece reflüden mahvolmuştum.( rennie duo içmeme rağmen) midem yapışmış galiba. İçince açıldı ama canım çok acıdı ve korktum da. Bi de uykumdan 2-3 saniyelik çarpıntıyla uyandım. Ondan da korktum. Ama çarpıntı normal değil mi?
Bi doktora gözüksen faranjit isen ilaç gerekebilir.Kizlar bogazimin acisina ölüyorum dunden beri zencefil bal ama yok gecede hic tuvalete kalktim uyumak ne kelime
Umarım sen galip gelirsin.Sagolasin canim ailede can la ilgili cok isim var malesef o yuzden dusunmeduk hic dun biraz bakindik ama yine pek bisey bulamadik ne aradigimizida bilmiyoruz gerci esim hala arada buray diyo bende kutayda israr ediyorum bakalim kim galip gelcek
İsmi çok güzelmiş. Aman her türlü birşey bulunur takılmak istenildikten sonra.Yaaaaa
Biz de meva ya karar verdik ama korkuyorum meyva derler diye
Herkese teşekkür ederim
Doktor doğumdan birkaç gün önce başlar dedi bu sızıntılar. Nst de sancım çıktı ben dayanabilirim dedim. Sırtımda ağrı var ama bu bile hoşuma gidiyor sanırım beklemekten delirdim:) Tamam eve gidebilirsin ama sancı şiddetlenir kalan su boşalırsa hemen gel sezaryene alalım dedi. Kızıma kavuşmama çok az kaldı çok mutluyum.
Herkese merhaba, bugünlerde canım sıkkın hastane durumuna. Benim doğum sigortam var 6.300 tl limitli. İlk haftalar yakınımda bulunan medicana international a gittim. İlk haftalarda yapılan toksoplazma vs. Kan tahliline 850 lira gitti limitten, doğum fiyatına 6200(normal doğum+anestezi istersen 1000 lira daha) dediler, nst burada pahalı dışarda çektirirsin dediler, doktor gereksiz yere 20. Haftaya kadar 2 haftaya bir geleceksin 30. Haftadan sonra da yine 2 haftaya geleceksin diyordu. Durum böyle olunca bizim limit muayenelerde biter bir de üstüne en az 6000 veririz diye hastaneyi değiştirdik 15. Haftalarda. Gittiğim hastanede normal doğum 1000+anestezi 300 lira. Oldukça kalabalıktı bir sürü sıra bekledik.
Geçen gün medicanaya giden arkadaşıma 5200+anestezi 300 demişler(çalıştıkları kuruma indirim varmış ki eşim de aynı iş yerinde çalışıyor, bize söylemediler böyle bişey)
Şimdi acıbademi arayıp öğrendim 3.150 lira limitim kalmış. Şimdilerde medicanaya gidecek olsam en az 2.500 lira para veririm. Diğer hastaneye normal doğum olursa hiç para vermem, isteğe bağlı sezaryen olursam en fazla 500 lira veririm cebimden.
Sizce bu saatten sonra hastane değiştirmeye değer mi?
Onca sıra bekledim, saatler harcadım. Ama diğer taraftan da şimdi gittiğim doktorun beni hatırladığını sanmıyorum. Öyle kalabalıktı.
Sizce ne yapayım?
Bebişi müZik sesine tepki vermeyen varmı acaba?
Senin msjini görmemisim canim k. Bakma. Uykusuzluktan gozlerimi acamaz oldum zombiler gibiyim cok fazla dikkat daginikligim var. İnsirah suresini bende okuyorum. Hurma aldim yemeye basladim gunde 7 tane uzerine okuyup yicem sifa olsun diye. Canim benim illede dogumum söyle olsun diye bir düsüncem basindan beri olmadi. Hep akisina biraktim. Gönül ister hersey normal seyrinde gelissin normal dogum olsun bi kerede bitsin gitsin ama sezeryanda olsa olur. İkiside beni korkutuyor zaten. Cesaret veriyorum vermesinede dedigim gibi azicik bir agrim olsun buna dayanamiyosun dogumda napcan diyorumGünaydın hepinize bende uyuyamayanlardanim. B betka2013 ve @maviss_34 kızlar sizin durumlarla alakası olmayabilir çünkü bana da dedi ki normal gibi duruyor ama son dk. Acil sezeryana döner bilemem çünkü bi takım ani durumlar oluyor sezeryandan korkmana gerek yok dedi. Bunu şundan ötürü de telkin ediyorlarmış normal doğumu çok isteyen bir anne adayı bi anda sezeryanla doğum yaptığında depresyona girebiliyormuş belki de dr.larimiz bizi bundan korumaya çalışıyo olabilir. Ve biz anne olacağız yapamayacağım diye düsünmeyin cesaretiniz kırılmasın doğanın kanunu bu allah bizi böyle yarattı hepimizin içinde bu güç var eğer sağlığınız elveriyorsa cesaretinizi motivasyonunuzu arttırın. Geçen arkadaşım dedi inşirah suresini oku bol bol diye.. doğuma gidecek kadınlara iyi geliyormuş. O duayı çok severim ve doğum için aklıma gelmemişti deneyebiliriz.
Amin canim insallah. Aramizda 11 gün varmis benimde muhtemel dogum tarihim ekim sonu. Tam 14 gün gozukuyor takvimde. Ben önce dogurursam normal yaparsam seni cesaretlendiririmAyni canim bende öyleyim kendimi gördüm sende Rabbim oyle bi kolaylik versin ki Doğum sancisi oldugunu bile anlamayalim insallah
Şu an gittim yer devlet hastanesinden hallice. Ultrason cihazları bile eski bi ayrıntılıda gördüm yüzünü. Özele gitme nedenimiz sıra beklemeyiz, daha çok ilgilenirlerdi ama bu gittiğim hastane devlet hastanesinden farkı yok. 2 si de yakın ama medicana yürüme mesafesinde.
Bu haftalara kadar ucuz hastanenin bütün sıkıntısını çektim bu saatten sonra doğum da sıkıntı yaşar mıyım bilmiyorum.
Kızlar hemen hemen çok şükür hazırlıklarımız bitti. dün hastane çantamızı hazırladık. sağolsunEmira SY verdiği kilitli poşet fikri çok çok işimize yaradı herşey çok düzenli tertipli oldu. Çok teşekkür ediyorum buradan... Kroplastın poşeti çok kaliteli değil. imkan olsa ikeadan alınırsa çok ıyı olur. ama iş gördü. birde son eksiğimiz bebeğe banyo seti alacağım ama mustela ile bübchen arasında kararsız kaldım.. çanta halindeki setlerden alacağım şampuan , krem, yağ olan. ikisi içinde çok güzel yorumlar var. mustela biraz daha pahalı ama milim olarak daha fazla.. sizler ne aldınız acaba daha önce kullananlar var mı bu çantalı setlerden alan var mı hangisini sipariş versem acaba.....
canim mustelanin cantali oaketini aldim ben. icind3 hersey mevcut pisik kremi ,sampuani , bebek yagi, losyonu hediye olarakta alt acma bezi cikti icinden vmcantasida kullanilir dogum sonrasi iyiki almisim dedim.Kızlar hemen hemen çok şükür hazırlıklarımız bitti. dün hastane çantamızı hazırladık. sağolsunEmira SY verdiği kilitli poşet fikri çok çok işimize yaradı herşey çok düzenli tertipli oldu. Çok teşekkür ediyorum buradan... Kroplastın poşeti çok kaliteli değil. imkan olsa ikeadan alınırsa çok ıyı olur. ama iş gördü. birde son eksiğimiz bebeğe banyo seti alacağım ama mustela ile bübchen arasında kararsız kaldım.. çanta halindeki setlerden alacağım şampuan , krem, yağ olan. ikisi içinde çok güzel yorumlar var. mustela biraz daha pahalı ama milim olarak daha fazla.. sizler ne aldınız acaba daha önce kullananlar var mı bu çantalı setlerden alan var mı hangisini sipariş versem acaba.....
canim mustelanin cantali oaketini aldim ben. icind3 hersey mevcut pisik kremi ,sampuani , bebek yagi, losyonu hediye olarakta alt acma bezi cikti icinden vmcantasida kullanilir dogum sonrasi iyiki almisim dedim.
Yok önemli değil canım aynı zombilik bende de var.. gece hiç uyuyamiyorum bi yerden bi yere dönmek çok zor oluyor...hicbir sekilde rahhat edemiyorum..ama az kaldı bebelere kavuşcaz :) aynen öyle yıllarca bu ülkede doğum hikayeleri korkunç birşeymiş gibi anlatıldı halbuki dünyanın en güzel hissi... insallah o anlar su gibi alıp geçer hepimiz içinSenin msjini görmemisim canim k. Bakma. Uykusuzluktan gozlerimi acamaz oldum zombiler gibiyim cok fazla dikkat daginikligim var. İnsirah suresini bende okuyorum. Hurma aldim yemeye basladim gunde 7 tane uzerine okuyup yicem sifa olsun diye. Canim benim illede dogumum söyle olsun diye bir düsüncem basindan beri olmadi. Hep akisina biraktim. Gönül ister hersey normal seyrinde gelissin normal dogum olsun bi kerede bitsin gitsin ama sezeryanda olsa olur. İkiside beni korkutuyor zaten. Cesaret veriyorum vermesinede dedigim gibi azicik bir agrim olsun buna dayanamiyosun dogumda napcan diyorumhani bizim halkinda kadinsan biseyden korkuyorsan hep doguma baglama huyi vardir ya. ben ignedende cok korkarim oldum olasi cevremde herkes sen igne olamiyosun nasil dogum yapcaksin diye diye sanirim bilinc altim islenmis. Kolay dogum hikayeleri okuyorum o zaman biraz rahatliyorum. Dogumun animasyonlarini fln izliyorum. O zamanda özeniyorum diyorumki keske dogursam
Teşekkür ederim canım aynen ben de öyle düşünmüştüm her nefes aldığımda sanki Gül kokluyormuşum gibi ve insanı rahatlatıyordu gerçektenÇok çok güzel anlatmışsın :) tecrübeli annelerden böyle güzel şeyleri duymak çok motive edici oluyor nefes çalışıyordum ama gül koklama mum üfleme fikri harika odaklandigin zaman o gül kokusunu içine çektiğini düşünmek rahatlamayı iyice kolaylaştırır gibi geliyor :)
Canım sen daha iyi karar verirsin ama şimdiki hastanen kalabalıksa Doğumda seninle çok ilgilenemezler, verdikleri hizmetten memnun kalmayabilirsin bence. Hatta Doğumdan sonraki yenidoğan bakımı ve doktoru da çok önemli. O konuda da ne kadar iyileridir bilinmez.Eğer çook fazla paran gitmeyecekse ben diğer hastaneyi tercih etmeni öneririm.Şu an gittim yer devlet hastanesinden hallice. Ultrason cihazları bile eski bi ayrıntılıda gördüm yüzünü. Özele gitme nedenimiz sıra beklemeyiz, daha çok ilgilenirlerdi ama bu gittiğim hastane devlet hastanesinden farkı yok. 2 si de yakın ama medicana yürüme mesafesinde.
Bu haftalara kadar ucuz hastanenin bütün sıkıntısını çektim bu saatten sonra doğum da sıkıntı yaşar mıyım bilmiyorum.
canta gayet guzel kaliteli ic kismi pedli tek kumastan dikilmemis oyle.. alt acma pedi de oyle guzel . fermuar bolumu acinda yanlarda 2 adet minik fileli bolum var.kremini koymak icin . boyutuda guzel oyle kucuk degil. 2 karis var eni. ay4ica onde bir bolum daha var fermuarliCanım çantası nasıl küçük mü boyutu nasıl kullanışlı mı. kalitesi falan. ürünlerin kokusu nasıl.. bübchen ile arasında kararsız kaldım.
Aynı benimki yaa korkuyorum böyle olunca oh içimi rahatlattınBenim kiz hicbi sese tepki vermiyo
Bebişi müZik sesine tepki vermeyen varmı acaba?
Benimki hiçbi sese tepki vermiyoki gün içinde hareketli ama hareketsiz olduğu zaman müzik falan dinletiyorum hiç tepki yokValla bi klasik müzik dinleteyim dedim tepki verecek mi diye ama kıpırdamadı küçük hanım. Babası ben biliyorum onun ne seveceğini dedi ve haklı da çıktı, bizim kız rock fanı olarak geliyor
Ara ara değişik müzikler deneyebilirsin canım, ama genel olarak alıştığı seslere tepki verir diyenler de var, annesinin babasının sesi gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?