2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kulaklıkla mı dinlettin yoksa normal müzik açıp mı?

Ben de ilaç istedim doktordan yazmadı bu rennie duoyu verdi ki ağır mide hastasıyım buna rağmen vermedi hap keşke verseydi. Bugün az iş yaptım tansiyon 12-10 nabız 142 çıktı. Beni 14-9 çıksa da artık çok önemsemiyolar . Çünkü testler her şey normal protein kaçağı yok, ödem yok , idrar da biriktirdim temiz çıktı. Sürekli yüksek olmadıkça önemsemiyorlar. Şu an da tansiyonu düzenli ölçüyorum canım. Bu sebeple 2 gün hastanede bile yattım. Doktorum ev kontrolü verdi. Yüksek çıkıp düşmezse hemen gel dedi. :) sol kulağımda basınç oluyor ara ara ama tansiyonum çok yüksek olmadığı için gitmedim 3 hafta olacak en son kontrol üstüne. Neyse ki çok az kaldı. Allah tüm gebelerin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin evet beraber büyüyecekler inşallah.

Merhaba benimde kontrolüm vardı bugün nts ye girdım sancı falan çıkmadı herşey yolunda dedi dr :) boy :48 cm kg: 2511 gr olmuş kızım oda çok iyi kan ve ıdrar verdim kan ılacını kullanmıyordum kansızlık çıktı birde enfeksıyon ılac verdi artık kullanmalıyım 36 bugün olduk Zaten kaldı 28 gün bebeğime kavuşmama baş asagı pozisyon da zaten catı muyanesın de belli olcak normal mı sezeryan mı 1600 normal Doğum ücreti 2600 sezeryan onlarıda bugün ögrendım .. herkese sağlıklı doğumlar ınsallah :)

Teşekkür ederim hepimiz inşallah. Su gelince hemen doğum oldu mu?

Amin canim insallah. Benim uykusuzlugumun sebebi fiziksel degil cok sismedi karnim oyle rahatsiz etmiyor. Vucut kendini anneligemi hazirliyor nedir sebepsiz yere uykusuzm. Kafama birsey taktigimda yok. Uykum geliyor yatiyorum yatakta cin gibiyim evin icinde sabaha kadar ordan oraya gidiyorum. Evde bütün odalarda yatak acik :)) yarim saat daliyorum uykuya sonrs 3-4 saat ayaktayim. Bu sekilde bir döngü olustu. Ben ki uyku diye ölen bir insandim. Bi kere uyursam 9 saatten asagi uyanmazdim. Öyle olsaydim buyuk ihtimalle bebek bakamazdim o yuzden Allah tarafindan bu hale geldigime inaniyorum :))

Hanımlar sonunda kendi çantamı da hazırladım fakat valize koymak istemedim niyeyse ve spor çantama koydum ve biraz sıkıştı sanırım pijamalar kırışacak. Bir de ne kadar depend koymalıyız? Ben 6 adet koydum. Çanta içindekileri de şöyle sıralayayım belki fikir olur;
- Bir adet uzun kollu pijama
- Bir adet kısa kollu pijama( bana başkaları aldığı için evde duracağına koyayım dedim)
- Bir adet gecelik( ilk bunu giydiriyolarmış) ve sabahlığı
- Bir adet emzirme sütyeni
- Bir adet emzirme atleti
- Üç adet külot
- Bir normal, bir kalın olmak üzere 2 çorap
- Bir miktar göğüs pedi( zaten çok ince koymamın zararı olmaz dedim)
- Göğüs ucu kremi( şart değil)
- Havlu
- Seyahat boy şampuan
- Seyahat boy diş macunu ve fırçası( doğum için hususi almadım zaten bi yere giderken bunları götürüyorum)
- Sabun( hastanede sıvı sabun var ben sevmiyorum)
- Depend 6 adet( ben önceden almıştım baktım orta boymuş inşallah sıkıntı çıkmaz. )
- Normal ped
- Hastanede giymelik terlik
- Lohusa tacı ve terliği( tamamen isteğe bağlı)

Ekstra bir poşet yaptım içinde;
- Magnetler
- Magnet koyacağım çukur tepsi
- Çikolata
- Çikolata koyacağım düz tepsi
- Plastik bardak
- Plastik tabak
- Kullan at masa örtüsü

Arkadaşım çeşme sürahi verdi ama o kadar büyük ki götürmeye üşeniyorum yemin ederim :) o yüzden o muamma. Sonuçta kimse çeşmeden gidip doldurmayacak yine annem falan ikram edecek içecek o da şişeden doldurulur yani belki :)

Eksiğim varsa söylerseniz sevinirim :)

Kizlar bilgisi olan varsa birsey soracagim. Ben cati muayenesini oldum hersey yolunda giderse normal dogum dedik. benim 39. Haftamda rutin kontrolum var eger sancim olmazsa, dogum da baslamazsa beni yine cati muyanesine alir mi doktor? Yani ortada hicbir belirti yokken aciklik var mi diye kontrol ediliyor mu? Ben kurcalanarak dogum baslasin istemiyorum cocuk gelecegi zamani kendi belirleyip gelsin istiyorum.

Cnm ben hep bubchen kullandım oğlum hiç pişik olmamıştı. Kızımda da yine bubchen aldım. Şampuan pişik kremi, bakım sütü ve yağını aldım. Ben memnunum tavsiye ederim.

Gerçekten buna bende inanıyorum vücut anneliğe hazırlıyor Allah tarafından verilen bi durum..bende de hiçbir zaman 9 saat kesintisiz uyuma durumu olmadi uykuya hiç düşmedim ama bu da fazla oluyor sanki artık kızımda bana benzerse birlikte otururuz

Havlu ve sampuan aliniyormuydu, dus aliniyor mu hastanede? bana kimse bir sey demedi

Bence sancın çıkarsa bakar.

Havlu ve sampuan aliniyormuydu, dus aliniyor mu hastanede? bana kimse bir sey demedi
Benim hastanede var canım banyo. Ha 1 günde çıkarsam zaten yapmam banyo. Ama Allah korusun aksilik olursa vs diye. Çünkü 2 gün tutulursam sezaryen olmama rağmen duş alabilirmişim bu da gaz çıkışını kolaylaştırıyormuş. Ama inşallah bir günde çıkarım da evimde yaparım banyomu.

Ben eski halimle olsam diyorum ya mumkun degil bir bebege bakmak gelsinde minnoslarimiz uykusuzlugumuza degsin bari. Simdi bos bos uykusuz kalmak insanin canini sıkıyor. Dogunca en azindan bebege baktimda uykusuzm der insan :))

Sezeryan olursa eger bizim hastanede 2 gün yatiriyormus ama benim hic aklima gelmemisti dus almak. Hani dikis olursa izin vermezler zaten diye düsünmüstüm. Normal dogumdada zaten 1 gece kaliniyormus. Bende aliyim yanima ne olur ne olmaz kan falan rahatsiz ederse bende alirim dus aliniyor madem. İyiki soyledin :) insallah dogumun gönlüne göre olsunolsun

Amin canim insallah. Aramizda 11 gün varmis benimde muhtemel dogum tarihim ekim sonu. Tam 14 gün gozukuyor takvimde. Ben önce dogurursam normal yaparsam seni cesaretlendiririm
Aynen canim birbirimize destek olalim buna cok ihtiyacimiz var :)

Beni cuma günü çağırdı yine. Sordum bı daha yine bakilicak mı hayir dedi.ama tabi sancı çıkar başka bsy olursa bakabilir canim

Ben de havlu koydum.dogumdan önce duş alın diyorlar ya olur da evde alamazsam hastanede vücuduma su dökerim, doğum sonrası da yıkamam gerekir belki düşüncesiyle koydum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…