- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Geçmedi kzum ya gidicem hafta içi inşallah sen iyimisinCanım ya senin gribin daha geçmedi mi
Ben şimdilik şeker ve tansiyon takibi yapıyorum aynı hastanedeki gibi düzenli. Bir de bol bol sıvı alıyorum. Bugün sonuç çıkarsa belki yarın bi uğrarız Nereida hanıma. Ne diyecek bilmiyorum canım.
Sen de kbbye bi git bak son haftalara giriyorsun zaten çok yoruldun... Sağlık ocağı belki o kadar detaylı bakmamıştır...
Yapıp deneyip yaZcam :))Kızlar salihe hamileyken temmuz annelerinde bir arkadaş şey demişti. Sırtınızi dik şekilde duvara yaslayarak yere oturuyorsunuz, ayaklarınızı dümdüz uzatiyorsunuz. Sağ ayağınızın topuğunun alt kısmını sol ayak baş parmağınızın üstüne koymaya çalışıyorsunuz. Yapamazsaniz doğum yakin demişti :) benim salihte tutmuştu. Yapamadıktan tam iki gün sonra doğum oldu.
Güzel tarif edebildim mi bilmiyorum bı deneyin bakalım yapabilecek misiniz
Canım varis olduğunu doktorun biliyo mu? Varis olan kişilere doğumdan sonra hemen varis çorabı falan giydiriyorlarmış öyle duymuştum. Benm bikaç damarımın şişliği hariç diğerlernin sadece rengi bariz belli. Ama morluk çok fazla. İnşallah çaresi bulunur öncelikle sağ salim kucağımıza alalımda :)Canım yanıltmak istemem ama benim ilk sızıntı şeklinde geldiğinde damla damla idrar kaçırıyormuşsun gibiydi. Çişini tutamıyormuşsun gibiydi. Seninki oldukça azmış akıntı da olabilir. Doktoruna sormaktan çekinme zaten son günlerin.
Geçmiş olsun canım. Ben de sıcaklarda çorap önerir de giyemem diye gitmedim. Hem çarpma izi gibi koca koca motluklar ve patlayacak gibi damarlar oluştu. Çorapla olmayacak galiba. Neyse bakıma gireriz doğumdan sonra fırsat bulursak artık.
Geçmiş olsun. Maalesef evde tek hasta olmasa da şuan hepimiz rahat hasta olabiliriz. Boğaz ağrınız da varsa doktora gidin ilerlemesin zor olur. Burun spreyi de kesin kullanın.
Odaya sıcak suyun içine lavanta koymak da mikrobu kırıyormuş. Hem güzel de kokuyor :)
Sarılık olunca uyanmıyor da kolay kolay. İlk oğlum kalkmazdı emmeye burnunu sıkardık, ayaklarını ovardık. Gerçi koca dana oldu hala uykucu. Keşke mama ya da biberonla sütümü vermeyi önerseymiş doktor demiştik. Çünkü uyurken bile emiyor biberondan. İkincide biberon verince çabuk atlattık. Sıksanız kendi sütünüzü uyanmasını beklemeden verseniz.
Bana öyle gelmiyor ama annem de dün düşmüş dedi. Gerçi birkaç haftadır midem rahatladı, idrara sık çıkma başladı demek ki inmiş :) Ama bu hemen doğum olacak demek değil.
İyiyim çok şükür canım. Ara ara düzensiz sancım oluyor, biraz da tansiyonum yükseliyor ama sıkıntı olmaz inşallah.. Şu tahlilin sonucu da hala çıkmadı ya şaka gibiGeçmedi kzum ya gidicem hafta içi inşallah sen iyimisin
Oy kiyamam ya ilk donemler normal seyler :)
Sarilikti kilosuydu memeyi aldi almadi uyudu gazdi derken ilk 1 ay sersem oluyo insan sonraki ay her sey yoluna giriyo her gun bir oncekinden daha zevkli geciyo
Sarılık olunca uyanmıyor da kolay kolay. İlk oğlum kalkmazdı emmeye burnunu sıkardık, ayaklarını ovardık. Gerçi koca dana oldu hala uykucu. Keşke mama ya da biberonla sütümü vermeyi önerseymiş doktor demiştik. Çünkü uyurken bile emiyor biberondan. İkincide biberon verince çabuk atlattık. Sıksanız kendi sütünüzü uyanmasını beklemeden verseniz.
Ilk önce kişisel temizliği hallet derim ben . Dün gidip hallettirdim içim rahatladi rüyalarıma giriyordu artik o halde acil dogum olursa naparim diye. Kötü senaryolar yazma bence :) suyu patlar falan diye . Esim.oyle dedi ama pazartesk kontroldeydik doktorbisey demedi yuzunü bile gösterdi. Icim titriyorAy valla bnde şok dün farkettim ama üstüne konduramamıştım. Gelmesini istemediğimden. Ama bugun karnımı açıp aynaya baktım göbek deliğim ve göbeğim aşağı kaymış elimide koyunca gercekten 5 parmak rahat sığıyo yanı. Anlamadım ne acelesi var ki bizim kızın. Kanala giriyo sanırım benim ki. Bi o kalmıştı zten orayada girerse 3mm olan uzunluğumuz iyice kısalıe en son suyu mu patlatır napar bilmem öbür cumayıda görsek iyidi.
Daha kişisel temizlik işim var
Evin genel temizliği var
Cocugun pzartesıye doğum gunu yapalım dıyoduk o var.
Degil sabieim gecen cuma geldi brnim bahsettigin gibi bi akinti . Bebekler ilk dogduklarinda üzerlerinde beyaz bisey oluyor ya öyleydi hatta burda mukus akıntısı vs diye konuşuyorlardi. Bende bi oroblem çıkmadı normal sanırım böyle seyler.KıZlar nişan dediğimiz şey kaymak gibi bi şey de olabiliyor mu?
Ilk önce kişisel temizliği hallet derim ben . Dün gidip hallettirdim içim rahatladi rüyalarıma giriyordu artik o halde acil dogum olursa naparim diye. Kötü senaryolar yazma bence :) suyu patlar falan diye . Esim.oyle dedi ama pazartesk kontroldeydik doktorbisey demedi yuzunü bile gösterdi. Icim titriyorsimdi ben dogum mu yapcm diyoeum kendi kendime. Yapabileceğin ne varsa ertelemeden yap ki aklinda kalmasin .
Evet cnm kişiseli yarın hallettircem eşimin mesailerinin başlayacagı tuttu . Bı gun 10 bi gün normal saatte gelıyo. Dolayısıyla yapcagım seyler hep kalıyo. Cocuk olunca ona bırakıp gıdıyorum halıyle. Yarın gun ııcınde kayınvalıdeme bırakıyımda hallettiriyim artık ama ya gununu beklerse 2 haftaya cıkmazmı sızce ben zaten lazerlıyım az var. Ev temizliği için kadın arıyoruz. Eşimin annesi bulck esıme dedım soyle buluyosa bulsun bulmuyısa biyerddn bulup halletirelim bi an önce dedım
Degil sabieim gecen cuma geldi brnim bahsettigin gibi bi akinti . Bebekler ilk dogduklarinda üzerlerinde beyaz bisey oluyor ya öyleydi hatta burda mukus akıntısı vs diye konuşuyorlardi. Bende bi oroblem çıkmadı normal sanırım böyle seyler.
Kızlar salihe hamileyken temmuz annelerinde bir arkadaş şey demişti. Sırtınızi dik şekilde duvara yaslayarak yere oturuyorsunuz, ayaklarınızı dümdüz uzatiyorsunuz. Sağ ayağınızın topuğunun alt kısmını sol ayak baş parmağınızın üstüne koymaya çalışıyorsunuz. Yapamazsaniz doğum yakin demişti :) benim salihte tutmuştu. Yapamadıktan tam iki gün sonra doğum oldu.
Güzel tarif edebildim mi bilmiyorum bı deneyin bakalım yapabilecek misiniz
Normalde de akıntım çok olmadı da bu biraz farklı gelmişti. Aman doktoruma danışmayacağım :) takipteyim. Teşekkürler canım.nisan tutmak istesende tutamadigin akinti seklinde gelir su gii hafif pembemsi olur,ama senin dedigin normal beyaz akinti.
icin rahat olmasi icin yinede dr a danis istersen.
İnşallah mantar olmazsınBelki öyle gelenler de vardır canım. Öyleyse o gün de olabiliyor birkaç gün de bekleyebiliyor.
Bende şuan akıntı çoğaldı mantar olacak gibi sanki
İşte ben de normalimden farklı bi şey görünce acaba diyorum. Sag ol canım.Ilk önce kişisel temizliği hallet derim ben . Dün gidip hallettirdim içim rahatladi rüyalarıma giriyordu artik o halde acil dogum olursa naparim diye. Kötü senaryolar yazma bence :) suyu patlar falan diye . Esim.oyle dedi ama pazartesk kontroldeydik doktorbisey demedi yuzunü bile gösterdi. Icim titriyorsimdi ben dogum mu yapcm diyoeum kendi kendime. Yapabileceğin ne varsa ertelemeden yap ki aklinda kalmasin .
Degil sabieim gecen cuma geldi brnim bahsettigin gibi bi akinti . Bebekler ilk dogduklarinda üzerlerinde beyaz bisey oluyor ya öyleydi hatta burda mukus akıntısı vs diye konuşuyorlardi. Bende bi oroblem çıkmadı normal sanırım böyle seyler.
Ben cuma gördüm cumartesi pazar her ağrıyı dogum sancisi sandm :) farkli olunca banada öyle gelmişti ama gidince bi sor doktoruna . Ben daha söylemedim bisey olsa suana.kadar doğururdum sanirimİşte ben de normalimden farklı bi şey görünce acaba diyorum. Sag ol canım.
Sonuç çıktı mı kuzum. Benmde dünden beri adet ağrısı gibi ağrım var. Ama vakit daha erken inşallah gelmezler:)İyiyim çok şükür canım. Ara ara düzensiz sancım oluyor, biraz da tansiyonum yükseliyor ama sıkıntı olmaz inşallah.. Şu tahlilin sonucu da hala çıkmadı ya şaka gibi
Oy maşallah canım hadi sayılı günün kaldı rabbim kurtarsın. İsme karar verdiniz mi :)Selam kizlar kontrolden geldik 36+1 iz 2900 olmusuz usg da 36+4 gozukuyo tam bi hafta ilerideydi biraz geri dusmus gibi herseyimiz iyimis nstde sanci falan cikmadi biraz kilo olcumunde zorlandi drum demekki bu haftalarda bole oluyor hafta da bir cagiriyodu 10 gun sonra gel dedi anesteziyle gorusturelim seni dediEmira SY 12 sine dogum yazabilirsin hayirlisiyla
Sağol canm valla eşime tekrar etmiştim bak nolcağımız belli değil ay sonuna kadar ne var ne yok bitirelim gelsede gelmesede bebek dedim . Konuş bulamayacaksa bulalım yaptıralım 1 gunluk iş sonucta. Evet cocuk olunca malesef zor. Zaten benım bu erken olma durumlarıda tamamen ondan kaynaklı. Peşini toplamaktan eğil kalk yorul o yuzdenBende lazerliydim ama hamilelikte durum nr oldu göremiyorum. Pişik oldum galiba dün den sonra . Olsun diyorum yine de hic yoktan iyidir. Temizlik icin kayinvalideden ses cikmiyorsa tanidik konu komsudan memnun kalan yok mu kadın konusunda
.cocuk olunca cok zordur ilk olmasina ragmen bu kadar zorlaniyorsam seni düşünemiyorum Allah yardimcin olsun insallah .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?