- 27 Şubat 2018
- 3.666
- 5.473
- 158
Zaten 6 gün sonra sezaryenim varBen cuma gördüm cumartesi pazar her ağrıyı dogum sancisi sandm :) farkli olunca banada öyle gelmişti ama gidince bi sor doktoruna . Ben daha söylemedim bisey olsa suana.kadar doğururdum sanirim
Hmmmm o zaman doktorun en doğrusunu biliyodur ona güven bence :) en kolay şekilde doğumun gerçekleşir umarımDoğum kanalına girmesi sezeryansa biraz tehlikeli olabiliyor onu göze alamıyorlar
Sancın kaç çıktı ki canım? Düzenli miydi?Kızlar acil desteğinize ihtiyacım var. Bugün 37+4 olduk kontrole gittim nst sancı çıktı. Benim bebek hala dönmemiş doktor salı gel alalım dedi. Sancıların var suyun gelir , kordon önden gelir falan dedi. İnsan ilk olunca çok acemi oluyor. Çevremdeki birçok kişi de doğum anında bile dönebilir niye acele ediliyor deniyor. Kafam allak bullak. Beklemelimiyim doğum başladığında döner mi yoksa zaten o zaman sezeryana alınır mı... Sezeryan günü 38+1 oluyor erken değil mi. En azından 39 olsak. Kafamda bir deli sorular. Doktora güveni soracak olursanız emin değilim. Sanki uğraşmak istemiyorlar gibi geliyor.
Sancın kaç çıktı ki canım? Düzenli miydi?
Kızlar acil desteğinize ihtiyacım var. Bugün 37+4 olduk kontrole gittim nst sancı çıktı. Benim bebek hala dönmemiş doktor salı gel alalım dedi. Sancıların var suyun gelir , kordon önden gelir falan dedi. İnsan ilk olunca çok acemi oluyor. Çevremdeki birçok kişi de doğum anında bile dönebilir niye acele ediliyor deniyor. Kafam allak bullak. Beklemelimiyim doğum başladığında döner mi yoksa zaten o zaman sezeryana alınır mı... Sezeryan günü 38+1 oluyor erken değil mi. En azından 39 olsak. Kafamda bir deli sorular. Doktora güveni soracak olursanız emin değilim. Sanki uğraşmak istemiyorlar gibi geliyor.
Doktoruna güveniyorsan en iyisini o bilir bence
Dönebilir mi bilmiyorum ama okuduğum kitaplara göre 34 ten sonra biraz zor
Riske atmaya gerek yok bence38 gayet iyi bi hafta
Bebeğin durumunu kilosunu doktorun takip ederek bu kararı vermiştir zaten diye düşünüyorum
Ay hadi ya :/ neyse doğunca illaki isim bulunur sıkma kendini :)Yok canim daha isim belli degil secenek bile yok bizde o derece
Kalp damara gözük kuzum ama kendi doktoruna da kalp damardan alcağın raporu göster. Ne olur ne olmaz ona göre tedbir alırlar. Aklında olsun yani doktorunun bilmesi gerekliHiç aklıma gelmedi sorayım bakalım bi gittiğimde. Direk kalp damara giderim diyordum.
Geçmiş olsun canım. Kan sulandırıcı ne zamana kadar devam edeceksiniz? Çoğu doğan bebek boynunda kordon dolanmış şekilde doğuyor. Endişe etmeyin sıkıntı olsa söyler mesela kordon kısaysa gibi.
Maşallah bebişe. Aklıma Kutay ismi geldi bi söyliyeyim dedim.
Valla o hareketi hamile olmasam da yapamam ben :))))
Geçenler de bana da geri dedi sonraki hafta ileri çıktı. Tutmuyor canım milim oynasa değişiyor ölçü hiç sıkma canını.
Hmm çok galiba yarım saatte üç kere.. Doğum anında dönme ihtimali yüzde kaçtır bilmiyorum ama suyun gelip bir de dönmezse riski daha çok diye biliyorum. Tıp gerçekten ilerledi, bu riske girmeye gerek var mı bilmiyorum canım...Canım yarım saatte üç kere 100 gördüm. Ben hafif kasılma hissettim sadece bilmiyorum gün içerisinde de ara ara oluyor. Bazen saatte 2 bazen 3-4 saatte oluyor..
Hmm çok galiba yarım saatte üç kere.. Doğum anında dönme ihtimali yüzde kaçtır bilmiyorum ama suyun gelip bir de dönmezse riski daha çok diye biliyorum. Tıp gerçekten ilerledi, bu riske girmeye gerek var mı bilmiyorum canım...
Aynen cnm sureklı bi adet ağrısı var. Daha yenı bıraz gectı gıbı sankı. Bakalım yarın devam ederse gıdıcem normalde salı kontrolum
Benimde hareketlerde bi sorun yok. Su yok kanama yok. Ama ebenın nosu var yazdım sancı var gene bide baskı vs dıye oda sancılar rahmı kısaltır batma hıssı devam ederse gec olmadan hastaneye gıt dedı. Evet malesefki su kanama vs olmasada bu baskılar ve batmalar kanala yerleşme cabası oldugundan sancılarla kasılmalarda eslık edınce rahım boyunda kısalma olusuyo oda sıfırlanınca açılma başlıyo. Açılma oldugu andada zaten sezeryanlı oldugum için alıcaktır muhtemelenBenimde çarşamba günü kontrolüm. Oglusumun hareketlerinde bi sorun yok kanamam yada köyü renkli z
İşte bende emin olamıyorum ki canım..insanın kafası çok karışıyor. Bazen özele gitmekle hata mı yapıyoruz diyorum... Devlete gitsek... Orda doktorlar son çare sezeryan yapıyor diye biliyorum. Niyeyse bize de sezeryan öyle kötü lanse ediliyor ki ... Valla normalden daha çok korkuyorum... Allah'a tevekkül edip hayırlısı diyeceğim artık....
Benimde hareketlerde bi sorun yok. Su yok kanama yok. Ama ebenın nosu var yazdım sancı var gene bide baskı vs dıye oda sancılar rahmı kısaltır batma hıssı devam ederse gec olmadan hastaneye gıt dedı. Evet malesefki su kanama vs olmasada bu baskılar ve batmalar kanala yerleşme cabası oldugundan sancılarla kasılmalarda eslık edınce rahım boyunda kısalma olusuyo oda sıfırlanınca açılma başlıyo. Açılma oldugu andada zaten sezeryanlı oldugum için alıcaktır muhtemelen
Canım sen bakma bir doğumu yerip diğerini övenlere, önemli olan senin ve bebeğin için en doğru doğum şeklini seçmekte... Allah kalbine de ısındırsın. İnşallah sağlık sıhhatle al da kucağına, en önemlisi oİşte bende emin olamıyorum ki canım..insanın kafası çok karışıyor. Bazen özele gitmekle hata mı yapıyoruz diyorum... Devlete gitsek... Orda doktorlar son çare sezeryan yapıyor diye biliyorum. Niyeyse bize de sezeryan öyle kötü lanse ediliyor ki ... Valla normalden daha çok korkuyorum... Allah'a tevekkül edip hayırlısı diyeceğim artık....
Çol sağol canım. Allah razı olsun sendenLezzetliCipetpet canım rüyamın bebeği için dua okunacaktı sayfa açıldı mı bilmiyorum. 3 yasin okudum ben de. Allah şifa bekleyen bebeklerimize şifa versin. Tüm bebeklerimiz annelerimiz sağlıklı olsunlar inşallah.
İşte bende emin olamıyorum ki canım..insanın kafası çok karışıyor. Bazen özele gitmekle hata mı yapıyoruz diyorum... Devlete gitsek... Orda doktorlar son çare sezeryan yapıyor diye biliyorum. Niyeyse bize de sezeryan öyle kötü lanse ediliyor ki ... Valla normalden daha çok korkuyorum... Allah'a tevekkül edip hayırlısı diyeceğim artık....
Valla devlette kızın teki sezaryen son çare diye saatlerce bağırtıldı. Açılması da yokmuş hiç. İçim gitti zavallıcığa. Hangisi daha kötü siz düşünün.İşte bende emin olamıyorum ki canım..insanın kafası çok karışıyor. Bazen özele gitmekle hata mı yapıyoruz diyorum... Devlete gitsek... Orda doktorlar son çare sezeryan yapıyor diye biliyorum. Niyeyse bize de sezeryan öyle kötü lanse ediliyor ki ... Valla normalden daha çok korkuyorum... Allah'a tevekkül edip hayırlısı diyeceğim artık....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?