- 5 Temmuz 2018
- 1.417
- 851
- 43
- 34
36 doldu demek diye biliyorumKızlar bişey sorcam simdi ben bugun 36+0 ım ya yarın takvimim 37 ye gecıcek. Bu 36. Hafta doldu mu demek? Bebek 37 de mi 36 ya mı başlıyo ? Ne olarak algılamalıyım ? Doğsa premature mi bu hafta da
Kızlar bişey sorcam simdi ben bugun 36+0 ım ya yarın takvimim 37 ye gecıcek. Bu 36. Hafta doldu mu demek? Bebek 37 de mi 36 ya mı başlıyo ? Ne olarak algılamalıyım ? Doğsa premature mi bu hafta da
Kızlar salihe hamileyken temmuz annelerinde bir arkadaş şey demişti. Sırtınızi dik şekilde duvara yaslayarak yere oturuyorsunuz, ayaklarınızı dümdüz uzatiyorsunuz. Sağ ayağınızın topuğunun alt kısmını sol ayak baş parmağınızın üstüne koymaya çalışıyorsunuz. Yapamazsaniz doğum yakin demişti :) benim salihte tutmuştu. Yapamadıktan tam iki gün sonra doğum oldu.
Güzel tarif edebildim mi bilmiyorum bı deneyin bakalım yapabilecek misiniz
37. Hafta (36+1, 36+2,....36+6) yı kapsar diye yazıyor benim programımdaKızlar bişey sorcam simdi ben bugun 36+0 ım ya yarın takvimim 37 ye gecıcek. Bu 36. Hafta doldu mu demek? Bebek 37 de mi 36 ya mı başlıyo ? Ne olarak algılamalıyım ? Doğsa premature mi bu hafta da
Yok canim daha isim belli degil secenek bile yok bizde o dereceSonuç çıktı mı kuzum. Benmde dünden beri adet ağrısı gibi ağrım var. Ama vakit daha erken inşallah gelmezler:)
Oy maşallah canım hadi sayılı günün kaldı rabbim kurtarsın. İsme karar verdiniz mi :)
@Emira SY ben yapabildim çok zorlanmadım ama baldır mı oluyo dizden yukarısı orası acıdı biraz o da kilodan olsa gerek
Ben normalde de değemezdim kiBende şöyle duydum, yere aynı şekil oturuyorsun ve ellerinle uzattığın ayak ucuna dokunmaya çalışıyorsun, eğer parmaklar ayak parmakların ucuna değiyorsa vakit var, yok ulaşamıyorsa Doğum yakın demek oluyormuşben 37+4 üm benimkiler değyo, aşırı kilom da Yok bide kollarım uzun da acaba ondan mı
Benımde şuan acayıp sekılde ağrım ve kasılmam var. Ne yapcagımıda pek bılmıyorum dr gitsem mi gitmesem mi bilemiyorum valla. Yarını beklerim heralde36 yi doldurup 37 den gün almaya basliyosun yanlış bilmiyorsam . Bende yarın 36+0 oluyorum . Dünden beri belim agriyo korkuyorum valla doğurcam mi acaba diye .. çarşamba günü nst ye bağladılar sandım falan çıkmadı hiç . Ama bu ağrı normal mi bilmiyorum adet öncesi bel ağrısı gibi .
sağol cnm37. Hafta (36+1, 36+2,....36+6) yı kapsar diye yazıyor benim programımda
Ben 32+0’da gitmiştim 1800dü canım muz tahin kilo aldırıyor demişlerdi istersen ye onlardan. Bazen ultrason cihazından da kaynaklanabiliyorSelam herkese bugun bizimde kontrolumuz vardı.her zaman uc dort gun ilerde gorunen bebegim bu kez 10 gun geri gorunuyor dedi.su an 34+6 yız ve 2.150 gr gorunuyor.iki hafta önceki kontrolde 2 kiloydu.moralim çok bozuk.
hftaya tekrar gel takip altında ol.yine kilo alamamışsa ona göre karar vericez hareketlerini takipte ol dedi.sizinkiler nasıldı bu haftada.haftaya 36 haftalık olucaz.inşallah kilo alır.bi hafta nasıl gececek bilmiyorum
Evet sezeryan ayın 5 inde almak istiyor. doktorlar da panik oluyor her an normal doğabilir diye.senle aynıymış nerdeyse günlerimiz
sezaryen mi olacaksın neden tarihi öne çekeriz dedi?
Haftada 300 gr alıyor normalde canım .Selam kızlar.
Dün kontroldeydim. Gelişimi geride kalmaya başladı cok az kilo almış, doktor riske girip uzun uzun bekleyemeyiz sana en uygun 5 kasım dedi.38+3 felan oluyor. Tek dileğim solunum ya da başka sıkıntısı çıkmasın. Çünkü düşük kilolu bir bebek olacak abisi gibi. Şuan 2530gr. Taş çatlasa 2650 olur. İnşallah kalan şu günlerde ciğerleri iyice gelişir. Tam 10 gunumuz var geri sayım başladı benim için... Hem gergin hem heyecanlı...
:) inşallah senin istediğin tarihte olurEvet sezeryan ayın 5 inde almak istiyor. doktorlar da panik oluyor her an normal doğabilir diye.
Suyun gelirse kesin gel dedi.
Ben de 9 unda olmak istiyorum en azından 39 dolsun istiyorum .
Bakicaz bebek de beklerse benim dediğim olacak gibi bakalım .
Sen sezeryan mi olacaksın
41 haftaya kadar ne kadar dururlarsa o kadar kâr.:) inşallah senin istediğin tarihte olur
ama bebekler bazen aceleci de oluyorlar
benim doktorum planlı sezaryeni onaylamıyor
bi kere sordum nasıl olacak diye.
tersledi beniher şey normalken ameliyata ne gerek var dedi
ama kilosu fazla olursa başka durumlar olursa sezaryen olur dedi
bakalım bizimki nasıl gelmeyi tercih edecek
Benımde şuan acayıp sekılde ağrım ve kasılmam var. Ne yapcagımıda pek bılmıyorum dr gitsem mi gitmesem mi bilemiyorum valla. Yarını beklerim heralde
sağol cnm
tabiki öyle41 haftaya kadar ne kadar dururlarsa o kadar kâr.
Bir gün , bir gün diye düşünüyorum. kuvezde kalmasını ciğer geliştirici iğne olmasını istemiyorum her şey normal seyrinde olmasını istiyorum .
Normal doğum olmayacağı için bizimki planlı olacak ama ne kadar geç olursa o kadar daha vicdanim rahat nedense
Aynen cnm sureklı bi adet ağrısı var. Daha yenı bıraz gectı gıbı sankı. Bakalım yarın devam ederse gıdıcem normalde salı kontrolumBende sadece bel ağrısı var . Üşüttüm mu acaba diye düşünüyorum. Geceleri rahatımı bulup da yatamiyorum ne tarafa yatsam o taraf agriyo ağırlıktan. Dün gece de rahatımı bulmaya çalışırken uyumuş kalmışım üstüm açık. Bi 3 4 saat uyumuşum öyle . Bugünde belim agriyo hafif hafif kasiklarim agriyo .
Bol bol su iç canım kasılma başladığında banada çok sık oluyoAynen cnm sureklı bi adet ağrısı var. Daha yenı bıraz gectı gıbı sankı. Bakalım yarın devam ederse gıdıcem normalde salı kontrolum
Geçmedi kzum ya gidicem hafta içi inşallah sen iyimisin
Yapıp deneyip yaZcam :))
Canım varis olduğunu doktorun biliyo mu? Varis olan kişilere doğumdan sonra hemen varis çorabı falan giydiriyorlarmış öyle duymuştum. Benm bikaç damarımın şişliği hariç diğerlernin sadece rengi bariz belli. Ama morluk çok fazla. İnşallah çaresi bulunur öncelikle sağ salim kucağımıza alalımda :)
Geçmiş olsun canım. Kan sulandırıcı ne zamana kadar devam edeceksiniz? Çoğu doğan bebek boynunda kordon dolanmış şekilde doğuyor. Endişe etmeyin sıkıntı olsa söyler mesela kordon kısaysa gibi.Kızlar hepinizdeki genel Boğaz ağrısı hastalık bende de vartaze zencefil,limon, çubuk tarçın ve balla çay yapıp içiyorum bana mısın demedi ıhlamur içemiyorum geçenlerde içtim e kanı sulandırıyor ıhlamur ben de hem kan sulandırıcı ilaç hem iğne olduğum için çarpıntı yaptı. Günlerce sürdü kafam da aymadı mahvoldum. Dün kontrolüm vardı 35+3 günlük 2800 gr 49 cm çıktı oğluş. Fakat yine aksilik peşimi bırakmıyor. Boynunda kordon vardı korkmak telaşlanmak istemiyorum. Doktorum da çok sıkı değil bebeğin suyu,hareketleri ve doppleri iyi dedi. Bakalım takip edeceğiz. Gevşeyede bilir geçenlerde kordon dolanması olan 2 normal Doğum yaptırdık hiçbir sıkıntı olmadı dedi. Nst ye girdim bi sorun yoktu.artık haftalık gideceğim kontrole hayırlısı artık son düzlükteyiz bitse de kurtulsam havasındayım.
Maşallah bebişe. Aklıma Kutay ismi geldi bi söyliyeyim dedim.Selam kizlar kontrolden geldik 36+1 iz 2900 olmusuz usg da 36+4 gozukuyo tam bi hafta ilerideydi biraz geri dusmus gibi herseyimiz iyimis nstde sanci falan cikmadi biraz kilo olcumunde zorlandi drum demekki bu haftalarda bole oluyor hafta da bir cagiriyodu 10 gun sonra gel dedi anesteziyle gorusturelim seni dediEmira SY 12 sine dogum yazabilirsin hayirlisiyla
Bende şöyle duydum, yere aynı şekil oturuyorsun ve ellerinle uzattığın ayak ucuna dokunmaya çalışıyorsun, eğer parmaklar ayak parmakların ucuna değiyorsa vakit var, yok ulaşamıyorsa Doğum yakın demek oluyormuşben 37+4 üm benimkiler değyo, aşırı kilom da Yok bide kollarım uzun da acaba ondan mı
Geçenler de bana da geri dedi sonraki hafta ileri çıktı. Tutmuyor canım milim oynasa değişiyor ölçü hiç sıkma canını.Selam herkese bugun bizimde kontrolumuz vardı.her zaman uc dort gun ilerde gorunen bebegim bu kez 10 gun geri gorunuyor dedi.su an 34+6 yız ve 2.150 gr gorunuyor.iki hafta önceki kontrolde 2 kiloydu.moralim çok bozuk.
hftaya tekrar gel takip altında ol.yine kilo alamamışsa ona göre karar vericez hareketlerini takipte ol dedi.sizinkiler nasıldı bu haftada.haftaya 36 haftalık olucaz.inşallah kilo alır.bi hafta nasıl gececek bilmiyorum
Doğum kanalına girmesi sezeryansa biraz tehlikeli olabiliyor onu göze alamıyorlartabiki öyle
mesela kendi sancıların başladığında alsa olmuyor muymuş?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?