2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Bizde 8 ayda ağırdık canım. Aslen 6. Ayda ayrılmayı düşünüyorduk ama hasta oldu 1 hastanede yatti kendini toplaması falan 1 ay geçti benim oğlum 2 saate bir emiyordu yani gece 2 de emzirip yatıyordum 4 gibi bide 6 gibi kalkıyordu. Ilk zamanlar zor geliyor ama sonra alışıyorsun bebeğin rutini seninde rutinin oluyor o saatlerde kalkiyorsun Hem aynı odada babası ben o oda çok havasız kalıyordu odamda genişti gerci
Amaaa babam vefat edince annem yalnız kalmasın diye yanına geldik uzun bir süredir buradayiz burası küçük çatı katı alçak tavan ve aynı odadayız sabahları ben bile nefes alamıyorum gerisini sen dusun :KK43:
Bebiş doğmadan evime geçmeyi ümit ediyorum
Başınız sağolsun :( ne güzel düşünmüşsünüz anneni yalnız bırakmadınız. inşallah en kısa zamanda kendi evine düzenine dönersin rahat edersin

Kizlar ya valla kac gundur cekiyorum ama bi cozum bulamdim yasayan vardir mutlaka.tam bulantim gecri biraz derken bu seferde sol gogsumun altinda bi agri var gecmiyo bazen hafifliyo sonra tekrar basliyo ya inanin mide bulantima sukur ya bu nasil bi aci sanki kaburgam kirilmista batiyo gibi.neden olur bu anlamdim ilk baslarda gaz sandim ama surekli devam edince korkmaya basladim nie olur basina gelen varmi

Söylediğin şeye baktım ama daha önce doğum yapmadığım için tereddütte kaldım. Etrafımdan duydugum hemşireler gelip arada alttan muayene ediyormuş kanama için galiba. Hatta bu yüzden pijama değil gecelik istiyolar falan dediler. Bu söylediğin zor mu olur kullanımı sen kullandınmı nasıl oluyo muayene sırasındada rahat oldu mu.
Bende daha önce sezaryenle doğum yaptım ama yapana kadar alttan kanama olayını bilmiyordum Kan zamanla pıhtılaşıyor ,hemşireler ara ara gelir elle o kısımları alıyorlar, içeride kan kalmaması için 2-3 kere yapıorlar ,gecelik daha kullanışlı onun için

Evet bunlar güzel bizimde halamız almış isim yok sadece onu yapıcakmış bide çilekli tulum almış beyaz peluş battaniye almışmı kv çilekli şapka takımı yelek yapmış.. Ben korkudan elimi bişeye süremiyorum hatta getirmedim bile ama çokk şeker şeyler kuz elbiselerine hep hayrandım zaten ahh bi rahat etsem 35 hafta ya gelsem kim tutar beniii
Bende cok erken bakiyorum aslinda ama dayanamiyorum.
Cevap için teşekkürler @Perimasali haftaya randevum var ayrıntılı için o zaman sorayım doktora. Ben daha evvel bir miyom ameliyatı geçirdim zaten ama doktor miyomla ilgili birşey söylemedi hamileliğin başından bu yana. İnşallah önemli birşey değildir.
Ins degildir canim .
Hanımlar ben çok şapşik oldum yaa akşam yemek yer yemez uzanıyorum bebiş tekmelesin diye ama yok azıcık oynaşıyor o kadar sonra gece başlıyor uykumdan uyandırmaya, tabi ben uyanıp daha çok tekmelesin diye bekliyorum buldumcuk oldum. Eşim de çok mutlu çok istekli tabi ama bana biraz abarttığımı hissettiriyor çünkü hep dilimde bebiş var. Deneyimli anneler eşlere nasıl yaklaştınız bebişinizi beklerken gizli mi seveyim :KK70:
Aa bilmem bende seviyorum esim daha cok seviniyor.Belki cok abartmiyorumdur malum oglum kiskanmasin diye

Kızlar ayak bileklerim şişmiş eşim farketti davul gibi daha çok erken değilmi ya acaba tüm gün ayakta çalışıyorum ondan olabilirmi

B Berenimo877 bence biraz sıkıntı olur çünkü bebekler dönmeye başlayınca rahat edemedikleri için çabuk uyanıyorlar . O besiklerde dar oğlum olsun kuzenlerimin bébisleri olsun geniş yatıyorlar. Mesela Oğlum 6.5 aylıktı yüz üstü kollar bacaklar açık yatardı. Bir yere carptiginda bizirdanir bazende uyanırdı.

Kızlar selam, ben geceleri kendimi hep gerinirken buluyorum farkına vardığımda düzeltiyorum kendimi ama 3 4 gündür böyle sürekli uykumda gerinirken buluyorum kendimi. Korkuyorumda birşey olcak diye. Sırt üstü yatan varmı halen bazen yatasım geliyor 5 dk yatıyorum başlıyor benimki hemen kıpraşmaya sıkıştı zannedip hemen dönüyorum soluma. Birde birşey sorcam duş aldığınız su nasıl ben normalde çok kaynar suda yıkanırdım şimdi çok ılık yıkanıyorum sıcak iyi değilmiş diye duydum. Ama alışmışım sıcağa ılık su buz gibi geliyor içim titriyor duş alırkenn :KK43:
Canim gerilmek iyi mi bilmiyorum ama bende korkuyorum sonunda kramp girebiyor cunku elimden geldgince engelliyorum
Slm kızlar. Benim kız sağlam tekme atıyor vallaha şaşırdım bu kadar erken olmasina.çok süt içiyorum ondan mı acaba:)
Ay masallah bende hareket edisini hissediyorum sanki ama erkn diye yaniliyormuyum diyorum hep

Kızlar kontrolümüz vardı bugün herşey yolunda çok şükür drumuz yarım saate yakın inceledi ayrıca ayrıntılıya gitmeyeceğim kalp ve beyin yapımız normal yarık damak dudak gözlemlemedi kol bacak baş değerleri haftasıyla uyumlu gönüşlü bebek olcak dedi idrar torbası olması gereken boyutta ve oluşmuş mide oluşumu normal dedi bir ay sonra beyin ve kalbi tekrar inceleriz kesin konuşmak için dedi boyumuz 26 cm kilomuz 420gr:anneadayı:
Masallah canim bende ayrintiliya girmeyecegim hersey yolunda simdilik
Bu ev tipi ana kucagini hic almasak mi :KK66:. Madem 3 aydan sonra rafa kalkacak :). Benim evim cok cok kucuk doldurmak gibi bi sansim yok. Parasinda degilim ama 3 ay zaten idare edilir ya.
3 aymi bukadarcikmi .oyleyse bende almam bosa masraf
Bugun catkapi gorumcem geldi eltimle beraber. Senin cocuga isim bulduk. (Bir padisah adi soyledi suan hatirlamiyorum) o ismi soyleyip bak bu da cariyesi diyerek eltimin bir yasindaki kizini gosterdi. Ya bunlar varya gercekten gerizekali. Sinir oluyorum ya sinir. Cevap vermedim. Gulmedim bile. Umarim anlamistir rahatsiz oldugumu. Bu varya cocuk dogduktan sonra beni cok bunaltir ne yapacam bilmiyorum.
Allah yardimcin olsun .Ben kelin ilaci olsa modunda oldugumdan sadece sabir diliyorum
Bunlar guzel duruyor da kullanisli olmaz bebege batar o taslar gibi geliyor. Bebegin cildi de nazik , millet biberona bile simli tas yapistiriyor simdi
Evet buyuzden onluktekini eldivenlerdekini yapmayacagim.
Kızlar ayak bileklerim şişmiş eşim farketti davul gibi daha çok erken değilmi ya acaba tüm gün ayakta çalışıyorum ondan olabilirmi
Olabilir canim .tum gun ayaktaysan baska sebep arama

Suç bende galiba flaş kapalıydı bunda açtım canım sağol içimi rahatlattın inan artık kendim için değil bebiş için korkuyorum okadar zor günler yaşadım ki hep başa saracak gibi geliyor Allah korusun... Bugun bi komşum çok heves etme sen yinede dedi bi başka arkadaşta kız ne görsem hamilesin dedi bende cevap olarak karnım doluydu ama kucağımı dolu göremedin demi dedim sinirlerim bozuldu ağladım bugun hep.. Sanki ben çok meraklıyım hiç düşünmüyorlat ni oğlum 15 diğeri 8.5 yaşında çokmu arka arkaya doğuran bi tipim yavrumu kaybettim bu iyi geldi psikolojik olarak bunu kime anlatayım kim anlar... İnsanlar çok boş boğaz gerçekten..
Bence arkadaşınla iletişimi kes bu nasıl bir mantıkla bebeğini kaybetmiş bir anneye böyle söylüyor insanlar ya çok vizcdansız Yada dillerinin ayarı Yok sinir oldum :(

Sağol canım. İnşallah senin çıkmış olur. Çocukla zordur tabiki, genelde uzanmak lazım. Benimde annem yanımda bir süre daha. Doktorumda istirahat yazacaktı çalışıyorsam diye. Ama ben tüp bebek tedavim uzun sürdüğü için işi bırakmıştım. Tamamen bebeğime odaklanmak istedim. Doktorumun tek önerdiği şey istirahat. Korkma dedi, sıkıntı olmayacak dedi. Sana yardımcı olacak birisi varsa kalsın yanında canım.
Benim Dr öyle dinlendiğin sürece problem Olmaz öbür türlü hiçbirşeye garanti veremem dedi maalesef 2 aya yakında kanamam olup yatınca annem de kayınvalidem de gelip gitti böyle idare etmeye çalışıyoruz Allah herkesin yardımcısı olsun

Sen ne diyon canım bebeğim ölmüş üzülme bidahaki
Kızlar merhaba doktor kontrolüm iyi geçti bebiş değişik değişik hareketler yapıyordu yine
Dörtlü test yaptı doktor Ultrasonda epeyce inceledi kan testi de haftaya çıkacak
Cinsiyet konusu da karıştı iyice kızlar İkili testte yani bir ay önce biz sormamış olmamıza rağmen erkek büyük ihtimal dedi hatta pipisi şu falan dedi
Bugün elini ayağını vs incelerken kız demiştik değil mi dedi. Hayır erkek gibi demiştiniz dedik Ama önemli değil zaten dedik Hmm o zaman şimdi hiç kurcalamayalım ayrıntılıda görelim dedi

Ama dördüncü ay bitti erkek olsa kendini kesin belli eder diyor herkes sanırım bebişim kız ❤
Masallah canim hakkinda hayirlisi olsun ins.saglikla gelsin
Kızlar bir bakarmısınız bu benim için önemli
Benim göbeğim genelde sert midem zaten taş gibi çoğu zaman bu normalmi?sizin göbekler nasıl?
Canim benim de oyle sebebini bilmiyorum

Kızlar iyi geceler. Ankarada ayrıntılı ultrason için perinatolog önerisi olan var mi. Doktorum radyoloji uzmanına yaptırma perinatolog olsun dedi

Iste bende kizimdayken kkimse bul demiyordum ama sanki bul demisim gibi herkez farkli diyordu amcam kaynanam dusun amcam melisa diyordu kaynanam hayrunnisa yada halime babam tuturdu huriye esim o siralar cansu diyordu kuzenim zeynep diyor ben fatima daha neler neler nasil sinir olmustum anlaTamam bide oyle diretiyolarki bu bana oyle ders olduki ismi ben onceden dusundum karar verdim esimde simdi batuhan ali diyordu ama yigit aliye isindi cok sukur bence esinle konus guzel karar ver kimse etkisi altinda kalma bebegin icin en guzel ismi seciceginden eminim siz ikiniz ismi bu biz koyduk dedikden sonra is biter biz esimle kaynanam yani o batuhan diyor ben yigit ali oyle kesin konustunki artik kalici oldu. Herkezi siz susturmalisiniz
Daha biz bulamadik ki isim :(
Kizlar ya valla kac gundur cekiyorum ama bi cozum bulamdim yasayan vardir mutlaka.tam bulantim gecri biraz derken bu seferde sol gogsumun altinda bi agri var gecmiyo bazen hafifliyo sonra tekrar basliyo ya inanin mide bulantima sukur ya bu nasil bi aci sanki kaburgam kirilmista batiyo gibi.neden olur bu anlamdim ilk baslarda gaz sandim ama surekli devam edince korkmaya basladim nie olur basina gelen varmi
Üşütmüş olabilirsin. Ben üşüttğümde kaburgalarim kirilmis gibi batar.

Daha biz bulamadik ki isim :KK43:

Üşütmüş olabilirsin. Ben üşüttğümde kaburgalarim kirilmis gibi batar.
Ayy hic bilmiyorum ki hicte usutmus gibi degilimde yani anlamdim bi de tek tarafli olunca korktum.hani bazen midem sudan dolayi cok doluyo acaba o mu baski yapiyo diye diye dusundum ama midem boskende oluyo anlamdim gitti valla

Bende daha önce sezaryenle doğum yaptım ama yapana kadar alttan kanama olayını bilmiyordum Kan zamanla pıhtılaşıyor ,hemşireler ara ara gelir elle o kısımları alıyorlar, içeride kan kalmaması için 2-3 kere yapıorlar ,gecelik daha kullanışlı onun için
Böyle böyle öğreneceğiz bizde demek kanama olduğunu biliyordum da sezaryende miktar daha az diye duydum

Böyle böyle öğreneceğiz bizde demek kanama olduğunu biliyordum da sezaryende miktar daha az diye duydum
Normal Doğumda nasıldır bilmiyorum ama sezaryende ameliyat oluyosun , hastaneden çıkana kadar anca 2 gün kanama sürüyor, hastane hasta bezi takıyor çıkarkende ped kullanırsınız bitiyor zaten

Selam kuzlr bugün bizimde kontrolümüz vardı.kızımız 390 gram olmuş ama annesi fena kilo almış :bicak:toplamda yedi kilo aldım ama olsun doktorumda çok değil dedi biraz tatlıyı azalt yeter dedi (canım doktorum ):KK49:bi de bgün biZim minnak resmen tekmelemeye başladı gecen hafta 4-5 gün hiç hissetmediğim bile oldu ama bgün maşallahı var ilk tekmesinde yerimden fırladım resmen :deli:ya bi de damarına falan baktı sonrada kandızlığın çok dedi ferro sanol kullanıyodum onu değiştirdi bu ay sidefer diye bi ilaç verdi

Canım ben rahat hareket ediyorum sol tarafa yattığımda kalbim sıkışıyor bende sağ tarafa yatıyorum öylede unutamadığım için sırt üstü yatıyorum banyoda ise kaynardan vazgectim ama sıcak sudan vazgecemiyorum ılık suda üşüyüp hasta olucam oglum da genelde sırt üstü yattim şükür ki birşey yok duşu ise üşümeyeceğim şekilde sıcak suyla almışımdır.

Ben oglum da ev tipi anakucagi almadım çok gerekli gelmedi zaten bebiş ilk zamanlar hep uyuyor o uyurken kimse kucağına almaz diye düşünüyorum. Ben park yatağı gündüz salona gece yatak odama tasiyordum. Birde ben ogluma kundak yaptım çok rahat ediyordu. Kundağı battaniyesi ile yaptigimda rahatsız ama benim yünlü şallarımla yaptigimda uyuyordu.
Park yatak alacaklara nacizane tavsiyem benim gibi odadan odaya taşımayacaklarsa en büyük ölçüleri alsın bebek büyüyünce rahat edemiyor

Yahuu zorla çocuk sevmeye çalışanlara sınır oluyorum hem anneye hem cocuga zararlar. Istemedigi bir şeyi kendilerine yaptiramazsin ama çocuklara herşeyi yatırabilirsin diye düşünüyorlar geçen cumartesi misafirlige gittik evin annesi (annemden buyuktur) zorla ogluma a el opturmeye çalışıyor oglum da öpmeyeceğim diye bağırıp çağırıyor koca kadına dedim bazen sinir olduğu insanlara yaklaşmıyor açık açık ama anlamıyor herkesi öptü beni neden öpmedi diye diye oglumu sıkıştırıp durdu. O Akşam huysuzlugunu uykusuzluguna bağlamıştım. Ama ertesi gün eve teyzemler geldi babane dede diye normalde kucaklarindan inmeyen çocuk yüzlerine bakmadı huysuzluğu çabası hiçbir şeyden memnun olmayan halini hiç sorma bi öpücük bir haftadır sabır sınırlarımı zorluyor

Aynen oyle oluyor arkadasima diyorum ellesme zaten hasta huysuz otobus binicem yok. cocuk cildirdi bebek arabasindan kendini atti ben zor kaptim ama az ugrasmadi anliyorum oda sevmek istiyor kizmiyorum ama zaten riskli hamilelik geciriyorum. Bide kizim istemiyorum diyor gozlerini kapatip arabanin golgelini kapatiyor buda ugrasiyo otobus geldi kizimi bindiremedim bebek arabasi zorlugu bana kaliyor. Cok haklisin bende misafirligi pek sevmiyorum. Kizim kucukken gittik uyuyan cocugu vahsie uyandirip seviyo bu cocuk huysuzlanir orkenir korkar dimi
ben bide hic sevmiyorum cocuklarin hunharca sevilmesini. Bazen cocuklarin tepkilerine bayiliyorum haklilar kucukde olsa aklari var kendileri karar veriyor bu gun bi amca otobusde kizimi sevmek istiyo kizim kendini sevdirmiyor benim iyi birsey yabancilara gitmesn adam her yolu denedi bebek var parka goturim aklima hersey geldi ya dedim bu cocuk biraz daha buyuyunce ya bunlara aldanir yanlis birsey olursa cocumuz oluyor ama sorumluluk cok takip takip yani

Back
X