2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar ben kendi kendime diyete başladım :eek: ya geçenlerde eltimle konuşuyordum onda gebelik şekeri vardı hep ölçülü yediğini aç olduğunu falan anlatıyordu ben de dedim ki kendi kendime farz et ki sende de var gebelik şekeriii...hadi bakalım...hamurişi tatlı yiyemiyorum zaten midemi mahfediyor...ekmek de yemiyorum artık...sabah dışarıda kahvaltıya gitmiştik bir dilim kaşarlı pide yedim zeytin peynir yumurta vs...öğleden sonra yoğurtlu kereviz salatası (rendelenmiş kereviz, ceviz, sarmısaklı yoğurt) yaptım 1 kase ondan yedim...akşamüstü elma portakal ve en son da 1 büyük bardak süt 1 avuç çiğ fındık kırdım yedim...Şu anda açım ama yatıcam artık bu şekilde...Vinalac alıyorum vitamin olarak...sizce yetmez mi bebek beslenmez mi bu şekilde? Doktor geçen sefer yavaş ol çok kilo alıyorsun falan dedi korktun, eşim de dalga geçiyordu...ilk zamanlar kusuyordum sadece tost pide vs yiyordum ve akşamları çok uyuyordum 5 kilo falan aldım...ne dersiniz böyle devam etsem nasıl olur
Bugunki yedigi bence cok az, be normal zamanda bile bu listeyle doymam :) ama sonraki mesajlarini da okudum. Et suyu, balik, tavuk, bakliyat eksik etmiyorsan bence sıkınt yasamazsin. Bende daha yeni hamile kaldigim kiloya ulastim, baslarda 4 kilo vermistim. Artik yavas yavas bende dikkat edecegim. Çunku normal dogum istiyorum ve zaten halihazirda kilolu oldugum icin dogumu zorlastirmamasi adina fazla kilo almak iatemiyorum. Yoksa bir cogunun aksine dogum sonrasi kalan kilolar degil. Gercekten saglikli bir sekilde normL dogumla saglikli bebek dunyaya getirmek istiyorum. Bunun icin de benim de fazla kilo almamam lazim. İnsallah 90 olurum max. Daha yukari cikmam.
Bursalılar ben doktorumdan doğum için fiyat aldım yılbaşından sonra değişir dedi şimdiki fiyatlar.
WM Medikal park 3000 normal sezeryan 3500 epidural 500 tl fark
Jimer 3500 normal 4000 sezaryen epidural fark alıyo
Pembe mavi 5500 normal sezeryan epiduralli epiduralsiz farketmiyor fiyat standart
Ayrıntılı ultrason ultramedde 600 lira en iyi aletler buradaymış bursada.
Ben ayrıntılı ultrason için Natal de Ahmet Yılmaz’a gidicem bu konuda bayağı iyiymiş kendisi 300 tl.
tired tired @emsaLus @Zeynosrkn84 @ftmkya etiketlemediğim unuttuğum varsa kusura bakmayın.
Fiyatlara bak ya inanilir gibi degil. Sanki mucize gerceklestiriyorlar. Bu zaten yaradanin bize vermis oldugu bir ozellik. 5500 nedir ya hic insaflari yok.
Günaydın hanimlar. Nasilsiniz ? Ne muhabbetler dönmüş masallah. Ben baya gerilerde kalmışım. Demekki uzun zamandır uğramiyorum. :oops:
Kiz anneleri isim bulabildiniz mi ? Ay ben bi türlü begenemiyorum. Şuan favori ismim Asya. Ama esimin arkadaşının kızının ismi. Sık olmasada arada görüştüğümüz insanlar. Bizde koysak bi şey olur mu ki ?
Bence hicbir sey olmaz. Asya guzel isim :)
Kızlar merak ettiğim bir şey var o_O
Biraz komik gelebilir ama şimdiden düşünmeye başladım. :))
Ben bebişi uzun süre yatak odamızda yatırmak istiyorum. Ne eşimden ayrı yatmak ne de bebeği ayrı odada yatırmak istemiyorum.
Ama şu var ki eşim çok horluyor :işsiz:
Hadi ben idare ediyorum. Yan dön başını kaldır vs. Hatta bazen tekme atıyorum sussun diye :KK53:
Ama bebiş nasıl uyuyacak onu düşünüyorum şimdiden.
Bebeği olan ve bu şekilde sorunu olan arkadaşlar nasıl yaptınız acaba? Bebek alışıyor mu bu duruma? Onu merak ediyorum. :KK23:
Alisir annesi :)) soncuta o da babasi :))
ben balık yiyemiyorum hala, balıkçının yanından geçerken bile kusasım geliyor afedersiniz,
bir de köfte de yanı şekilde, ama kıymayı kavrulmuş olarak yedim denedim ..
baharat kokusu beni mahfediyor bir de
kurubaklagil yiyorum

kısır yapıyorum bu aralar, canım çekiyor, sakıncası yok dimi:süslü:
Ben balik yiyorum Ama gercekten kofte beni de fena yapiyor. Esime bile kofte yapamiyorum. İnan suan bunu yazarken bile midem bulabdi. Kofte dunyanin en kotu yiyecegiymis gibi geliyor suan bana.

Ay ben bunları ilk defa duyuyorum bebeği getirene anneyi giydirene para falan :eek:daha neler görücez acaba...sağ salim kucağımıza alalım da hemence çıkalım inşallah Allah düşürmesin ellerine
Bende ilk kez duydum. Aklima dugun gunumde adim attigimiz yerden bahsis isteyen calisanlar geldi :) kuafor kapiyi acmamisti allahim ya :)) esim de en az bahsisi kuaföre vermisti sinir olmustum cunku kuaforden cok mutlu ayrilmistim :D
Kızlar balık olarak ne tüketiyorsunuz? Tavuk için köy tavuğu mu yoksa marketten herhangi bir tavuk mu alıyorsunuz?
Balik degisiyor surekli farkli bir balik deniyoruz ama bu ara favorimiz cupra. Ben levregide cok lezzetli buluyorum ama lağım agzinda beslendigini okuyunca biraz sogudum. Tavuk malesef market tavugu aliyorum aslinsa faydadan cok zarari var ama yapacak bir sey yok. Kaynanamın tavuklarini tilki yedi. Bu sene ne koy tavugu gonderebiliyor ne koy yumurtası :( civcivleri buyume asamasinda. İnsallah bebegim ek gidaya gectiginde koy tavugu ve koy yumurtasi yetisir.
Canım benim o hareket ediyordur ama sen farketmiyorsundur daha çok küçükler ve çok güçleri yok birde yerleri cok genis hele 20 21 haftayı devirelim yerleri daralsin bak nasıl hissettiriyorlar kendilerini. Hele sevmediği bir pozisyondaysan bak nasıl tekmeleyecek canin yanacak :)

Yaa sevmedigi pozisyonda mi daha hareketli oluyor. Ben hep soluma donuk yattigimda hissederim. Bebisim simdi rahatsiz mi oluyor? Hani en sagliklisi sol du? Kafam karisti :(

2 hafta önce doktora gittiğimde 5 kiloydu :eek: doktorum bu durumdan hiç hoşlanmadı ama ondan beri almadım...sıkı da değil keşke öyle olsa akşam makarnayla fasulye yedim yine...ya karnımı tıka basa doyurmuyorum olay bu...birazdan yoğurdumu yerim 3-4 tane fındık ve ceviz...ama salsam ekmek arası bişeyler yapsam yerim yani ama yemiyorum yemiycem midem de çok kötü oluyor dolu dolu...oğlumda 25 kilo aldım bunda zaten ağırlık var üstümde bi de aşırı kilo alır hantallaşırsam yerimden kalkamıycam

Bencede 5 normal aslında , doktor benim 5.5 a normal dedi :KK53: bide bu 25 i almışsınya ilk yarısında ne kadarını 2. Yarısında ne kadarını aldın hatırlıyormusun , kimiside son aylarda bebek midene baskı yapıcak zaten bişey yiyemiceksin diyo :ukala:

Bencede 5 normal aslında , doktor benim 5.5 a normal dedi :KK53: bide bu 25 i almışsınya ilk yarısında ne kadarını 2. Yarısında ne kadarını aldın hatırlıyormusun , kimiside son aylarda bebek midene baskı yapıcak zaten bişey yiyemiceksin diyo :ukala:
Ama şöyle düşün yani 17.haftada 5 kilo...ya o aralar bulantım anca geçiyordu sulu yemek yiyemiyordum sürekli tost pide ekmek arası vs kuru kuru onları yiyordum ve akşam 8-9 gibi uyuyordum ve 3-4 haftada 3,5 kilo aldım doktor da hoooop napıyosun sen dedi...yiyip yatmak istemiyorum gerçekten... pilatese de başladım kendime geldim biraz

Kızlar aranızda Bezmialem üni. Ye giden bir arkadaş vardı ama hatırlayamadım kim olduğunu :KK43: yazımı görürse ve eğer ayrıntılı için fiyat aldıysa yazabilir mi nekadar acaba?? Ya da ordan Fiyat alan bilen eden var mı??
Canım bezmaileme aldım ben 5 ocağa zaten direk kendisi yazıyor tarihi sormadan.235 dedi ama yılbaşı zam geldiyse bilmiyorum.PROF olduğu için tercih ettim

Kizlar Merhaba

Ben simdiden cok ileriyi dusunmeye basladim ve hamilelik izni ile ilgili birsey soracaktim. Ben 32. Haftaya girince izne ayrilmak istiyorum. Sanirim en erken 32. Haftalik olunca (32+1 yani galiba?ya 33 haftaya girmek demek aslinda bu de mi ) Izne cikabiliyoruz.

32. Haftayi bitirdigimi ve izne cikabilecegimi gosteren SAT tarihi mi yoksa doktorun yaptigi ultrason olcumleri mi? Boyle izin alan oldu mu neye gore belirleniyor beni aydinlatabilir misiniz? Tesekkurlerr

Kadın doğum doktorundan rapor tarzı bi belge alınması gerektiğini biliyorum. Muhtemelen SAT a göre veriliyordur. Çünkü ultrasonda nerdeyse her muayenede farklı çıkabiliyor. Bende erkenden ayrılmak istiyorum ama herkes dogum sonrasina aktariyor. Bu konuda da kararsızım malesef. Ücretsiz izne ayrılmayi düşünüyor musunuz ?

Tesekkur ederim cevap icin doktora da danisayim bakalim ne diyecek.

Ben ogretmen oldugum icin zaten yaz tatiline gelecek zaten iznin bir kismi. mayis basi nisan sonu gibi gorunuyor dogum. O yuzden erkenden izne cikayim dedim. Dogumdan sonraya aktarmama gerek kalmiyor.

Ucretsiz izin konusunda hic emin degilim bakalim annelerimiz ne kadar yardimci olabilecek ona gore ve tabi ki bebegin ihtiyaclarina gore karar veririm dedim.

Sen dusunuyor musun ucretsiz izin?

@fancy life @Hafsa_23 Benim sınıfım seneye 4 oluyor...2 gün öğleden sonralara ingilizce ve din kültürü koyulsa diğer günler de öğlen arası eve gitsem nasıl olur acaba evle okul çok yakın...annem babam gelecek seneye izine ayrılsam da ayrılmasam da tek başımıza kalamıycaz oğlum 1 e başlıyor...izne ayrılırsam bu düzeni 2.dönem kurabilir miyim acaba...sene başından böyle yapsam diyorum...kararsızım yani

Evet canım sat. Doktor onu öne çekse bile alabileceğin max 16 hafta olacağı için doktor değiştirse bile sıkıntı olmuyor bildiğim kadarıyla. Zaten kalanlar sonraya ekleniyor ya.
Ben geçen yıl sömestr da heyet raporu aldım. Mart 9 da 32. Haftam doldu izne çıktım. Haziran sonuna kadar 16 hafta tam doldu yetti bana. Çalışmak istemedim çünkü çalışırsam kalan haklarım yaza denk gelecekti. Ekders için gitgel yapmayayım dedim.

Bizim ayımızda Doğumda çalışıp sonraya atmak çok mantıksız canım. 32 de ayrılınca benim Mart 10 oluyor. Tan 16 hafta haziran sonuma denk geliyor. Çalışıp da sonraya atarsam zaten temmuz Ağustos yaz tatili.
Ben de Mart 15 r kadar çalışayım sonra izne çıkayım diyorum. Seneye de evet ücretsiz izin düşünüyorum. Sen çıkacak mısın?

Kizlar Merhaba doğum izni meselesini ben de düşünmeye başladım Doktora hiç sormadım ama netten hesaplamama göre 31 Mayıs görünüyor Ben de öğretmenim ve olabildiğince erken ayrılmak istiyorum zaten.doğum sonrası yanıyor benim Öncesi şimdi 32+0 mı 32+6 mı?
Ayrıca SAT.ı doktora söyleyen biziz one çekme imkanı da var yani bu durumda değil mi
Önümüzdeki seneyi hiç düşünemiyorum aslında gönül ücretsiz izin al bir sene diyor ama bu ekonomik koşullarda zor görünüyor

Yarın kontrolüm, yarın belli olur canım yazarım hemen
Senin belli mi

Ben perşembe kontroldeydim Doktor 11 ocağa randevu verdi o zaman geldinizde sizi ayrıntılı için Antalyaya yönlendireceğim dedi Zamanını sormayı unuttum
Sen yarın bebişi göreceksin hadi bakalım iyi kontroller

Ssedmikraska Ssedmikraska canım şu anda çok küçük istediği gibi doner rahatsız olmaz ama bebek büyüdükçe 6 7 aylık olunca yeri azaliyir rahat donemedigi için daraliyor Hani o zaman bazı pozisyonlarda çok rahatsız oluyor ve bunu belli ediyor canim pat pat tekmeleriyle.

Hımm bölüm başkanı derken perinatoloji bölüm başkanı öı?? Başka kimseler çekmiyor mı acaba?? Ona randevu almak zor olur, bana hoca olmasa da olur yani. Tanıdık meslektaşta Yok orda,internetten randevu bakayım dedim gebe polk randevu bulmak be mümkün. Eyüp te ki ek binaya aldım bir doktora bakalım bilgi verecek mi ayrıntılı için nasıl oluyor o kü yönlendiriyor randevu nasıl alınıyor??
Üniversitenin kadın hastalıkları ve Doğum bölüm başkan vekili şuan. Başkası çekiyor mu bilmiyorum benim dr direkt ona yönlendirmişti. İkili testimi de o yaptı.
Gece 12 de girersen randevu alabilirsin bezmi aleme. Bayan dr larda yer bulmak sıkıntı ama erkek dr larda yer oluyor genelde.
Onlar da bir kağıt yazıyor sanırım öyle randevu alıyorsun. Ama yer konusunu bilemiyorum. Eyüp ten de gönderilenler nasıl oluyor bilmiyorum. Bir arkadaş da Dragos için sormuştu onu.
Sen bence gece 12 den hemen sonra dene. Alabilirsen Fatih'e al randevuyu.

Tesekkur ederim cevap icin doktora da danisayim bakalim ne diyecek.

Ben ogretmen oldugum icin zaten yaz tatiline gelecek zaten iznin bir kismi. mayis basi nisan sonu gibi gorunuyor dogum. O yuzden erkenden izne cikayim dedim. Dogumdan sonraya aktarmama gerek kalmiyor.

Ucretsiz izin konusunda hic emin degilim bakalim annelerimiz ne kadar yardimci olabilecek ona gore ve tabi ki bebegin ihtiyaclarina gore karar veririm dedim.

Sen dusunuyor musun ucretsiz izin?
Bende ayni durumdayim canim sata gore oluyor izin 32. Haftada. Martin ilk haftasi oluyor benim cunku sat 3 mayis. Dedigin gibi 1 temmuzda yaz tatili basliyor zaten

Benim dr ayrıntılıdan sonra gel demişti. Ama ultrason haftaya pazartesi. Daha çoook var :işsiz:
Yarın da tam 1 ay olacak son kontrolden sonra.
Sanırım dayanamayıp kontrole gidicem yarın :KK53:
Bir taraftan da dr dan çekiniyorum :) kadın belli bir tarih verdi diye. Çok mu sabırsızım ya :KK17:

Kizlar gunduz de yazdim ama kimse beni tinlamadi :110: benim popom cok aciyor 3 gundur hele bu aksam iyice artti nerdeyse yuruyemiyorum :( boyle nasil anlatsam sol taraf. Tam poponun basladigi yerden 4-5 parmak asagida. Kas agrisi saniyoeum bunun hamilelikle ilgisi olabilir mi :(

Kizlar gunduz de yazdim ama kimse beni tinlamadi :110: benim popom cok aciyor 3 gundur hele bu aksam iyice artti nerdeyse yuruyemiyorum :KK43: boyle nasil anlatsam sol taraf. Tam poponun basladigi yerden 4-5 parmak asagida. Kas agrisi saniyoeum bunun hamilelikle ilgisi olabilir mi :KK43:
Ben gördüm Can'ım tınlamamak değil tabi ki:KK66:
Ama benim gibi poposu ağrıyan var mı diye soru sorduğun için ve popom ağrımadığı için cevap vermedim ben kendi adıma :KK68:
Magnezyum kullanıyor musun? Belki magnezyum eksikliğindendir

Canım bezmaileme aldım ben 5 ocağa zaten direk kendisi yazıyor tarihi sormadan.235 dedi ama yılbaşı zam geldiyse bilmiyorum.PROF olduğu için tercih ettim
Sistem nasıl işliyor peki? İlk önce gebe polk gidip ordan mı perinatolojiye yönlendiriyorlar? İlla Prof mu var sadece uzman oerinatolog yok mu acaba??

Üniversitenin kadın hastalıkları ve Doğum bölüm başkan vekili şuan. Başkası çekiyor mu bilmiyorum benim dr direkt ona yönlendirmişti. İkili testimi de o yaptı.
Gece 12 de girersen randevu alabilirsin bezmi aleme. Bayan dr larda yer bulmak sıkıntı ama erkek dr larda yer oluyor genelde.
Onlar da bir kağıt yazıyor sanırım öyle randevu alıyorsun. Ama yer konusunu bilemiyorum. Eyüp ten de gönderilenler nasıl oluyor bilmiyorum. Bir arkadaş da Dragos için sormuştu onu.
Sen bence gece 12 den hemen sonra dene. Alabilirsen Fatih'e al randevuyu.
Ya hep kapalı gözüküyor çizelge. Hani dolu dese anlayacağım direk kapalı gözüküyor. 2 tane kadın dr bir tane doç var zaten gebe polk de,kadınların ikisi de dolu ya da çizelgeleri kapalı bazı günler. Doç de 60tl fark ücreti var. Sırf perinatolojiye kağıt yazacak diye 60tl de vermek saçma geliyor. 235 de çokmuş ayrıca yaa. Yani aslında çok değil de Benim kafam da başka hesaplar var. Benim koç ta da 300zaten ozaman orda yaptırırım. Yani merak ettiğim uzman hekim Yok mu acaba 100-150 tl ye mesela. Neyse gitmeden öğrenemicem sanırım orasını :(

Kizlar gunduz de yazdim ama kimse beni tinlamadi :110: benim popom cok aciyor 3 gundur hele bu aksam iyice artti nerdeyse yuruyemiyorum :KK43: boyle nasil anlatsam sol taraf. Tam poponun basladigi yerden 4-5 parmak asagida. Kas agrisi saniyoeum bunun hamilelikle ilgisi olabilir mi :KK43:
Hiç ağrımadı benim de bilemiyorum ki...ben oram buram ağrıyor dediğimde doktorum hep yiyip yiyip yatma aşırı kilo alma egzersiz yap pilates yap yürüyüş yap falan diyor

Ya hep kapalı gözüküyor çizelge. Hani dolu dese anlayacağım direk kapalı gözüküyor. 2 tane kadın dr bir tane doç var zaten gebe polk de,kadınların ikisi de dolu ya da çizelgeleri kapalı bazı günler. Doç de 60tl fark ücreti var. Sırf perinatolojiye kağıt yazacak diye 60tl de vermek saçma geliyor. 235 de çokmuş ayrıca yaa. Yani aslında çok değil de Benim kafam da başka hesaplar var. Benim koç ta da 300zaten ozaman orda yaptırırım. Yani merak ettiğim uzman hekim Yok mu acaba 100-150 tl ye mesela. Neyse gitmeden öğrenemicem sanırım orasını :KK43:
İşte o kapalı olanlar gece 12 den sonra açılıyor Can'ım. Uzman hekim Yok sanırım. Duymadım hiç. Öyle bir seçenek de sunulmadı zaten. Valla 100-150 ye çeken yer varsa onu bilemem. Ama ben bikaç özel hastaneye sordum. En az 230 dediler. Onda da radyolog çekiyor. Dr bile değil. O yüzden bezmi alem mantıklı geldi bana.
Koç'ta da uygunmuş ama.
Telefon edip sormayı da dene istersen. Perinatoloji sekreterinin dahilisi var bende. İstersen veririm. Ayrıntılı bilgiyi gitmeden alırsın

Fcevriye, ben bu şeker yüklemesi olayına taktım burda herkese rutin yapıyorlar ya sen abd deydin sanırım ordada herkese yapıyorlarmı bu yüklemeyi :işsiz:
daha konusu acilmadi. Anladigim kadariyla yapiyorlar. Ve bir iki kaynakta okudugum gore yapilmasi lazim. cola kadar sekermis bu ama Ben kesin kusarim. Bu testi reddetmeyi deneyecegim. Ama doktoruma hayir demek kolay gelmiyor.

Ya ben de liste aramaya başladım. İnan aynı sebeplerden 5 kilo almıştım artık korkuyorum tartılmaya. Ama senin listene protein de eklemek gerek. Akşamları yaptığın etli yemek varmış madem biraz da ondan yesen vitaminlerinin e alıyorsan me güzel. Senin şansın hamurişi yiyememek. Ben sürekli onları yemek istiyorum :-)
Sanirim 58 den 65 uzerine ciktim. Canim artik tartilmak istemiyor

Kızlar balık olarak ne tüketiyorsunuz? Tavuk için köy tavuğu mu yoksa marketten herhangi bir tavuk mu alıyorsunuz?
organik tavuk var diyor esim ama bakiyorum Dana kadarlar. Nasil oyle buyumusler. Hayatta agzima surmuyorum. Iki - uc yildir tavuk urunu tuketmiyorum. Sadece disarida gezen pilic yumurtasi aliyorum. Iskence ediyorlarmis yoksa tavuklara popolari bozuluyormus surekli ilacla yumurtalattirilmaktan. Icim elvermiyor.

Biz hiç sorun yaşamadık ama o bizi çok uyandırdı orası var. Dönerdi uyanırdık öksürürdü uyanırdık. Ki kilo ve östrojen nedeniyle bende horlama başlamıştı. Kiloları verene kadar da devam etti. Şuan için kızım güven Bile duyuyordur eminim:p

Evet gerçekten sonu yok. Hele o gün menüleri. Geçen hafta yerli malı demişsin ya ben orda en az 2 kilo almışımdır.
Doktor 5 ayda 5 kilo iyi dedi Allahtan. Ben de bişey duyacağım diye geriliyorum çünkü. Eşim de oluyor geriyor beni ortam.
esim Beni de geriyor tabagimdan yemek kaciriyor. Daha cook sinirli olup daha cook yiyorum

2 hafta önce doktora gittiğimde 5 kiloydu :eek: doktorum bu durumdan hiç hoşlanmadı ama ondan beri almadım...sıkı da değil keşke öyle olsa akşam makarnayla fasulye yedim yine...ya karnımı tıka basa doyurmuyorum olay bu...birazdan yoğurdumu yerim 3-4 tane fındık ve ceviz...ama salsam ekmek arası bişeyler yapsam yerim yani ama yemiyorum yemiycem midem de çok kötü oluyor dolu dolu...oğlumda 25 kilo aldım bunda zaten ağırlık var üstümde bi de aşırı kilo alır hantallaşırsam yerimden kalkamıycam
doktorunuz 5 kiloya laf mi etti. Benimkisinin kilomdan haberi yok sanirin

Dolunay22 Dolunay22 sanirim esinizde horlayinca sussun diye tekmeliyorsunuz diye okudum. Yapmayin oyle :) Ben kafasini ceviriyorum sakince, sarilip itekliyorum filan.

Bu arada Tracy Hogg kitabinda bebek ayri odada uyusun yaziyor. Daha onceki bebegini ayri odada uyutan var mi?

Kızlar doktorum.ayrintili ultrason için g.o.p da bilçek görüntüleme merkezineyönlendirdi fiyatı 350 TL bu arada kızım olacağı kesinleşti :)
Birde 5 gün gerilik var belki minyon bebek olacaktır o yüzdendir falan dedi inşallahöyledir kiziiiiiim
Masallah , bes gun bisey degil muz, kasar peynir ye kapatirsin acigi canim. Benim bir hafta onden gidiyordu sonra pek iyi beslenemedm kanamadan canim sikilmisti. Gununde cikinca muz 've kasar peynire yuklendm one gecti hemen farkediyor.

Back
X