2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar duaya ihtiyacım var yengemin 7 düşüğü var yeniden tüp bebek yapıldı 23 unde transfer gerçekleşti. Neyse bu sabah kanaması oldu ve düşük olacak diye çok korkuyoruz. Biraz pihtili gelmis kanamış ama durmuş. Dr a gittik kendi doktoruna ulaşamadık devlet hastanesine gittik kese duruyor ilaçlarında var yapacak bir şey yok ilaçlarını kullanacak istirahat edecek dediler. Dua edin yine aynı acıları yaşamayalım yengemin ismi fatma

Birde kanaması olan arkadaşların pıhtı da geliyormuydu kanaması kan kırmızı şeklinde bu renk sizden ögrendigin kadarıyla kötü bir şeyin habercisi
Allah yardım etsin inş sağlıklı bir şekilde ona bağışlasın canım

Canım banada kimse demedi hatta hiç sorunum var mı onu bile bilmiyoruz bu testler en başında yapılmalı ona göre tedavi başlamalıydı ama tüp bebek merkezim direkt her önlemi alarak başladı tedaviye . Bende be ailede düşük öyküsü de yok . Son kontrolümde doktora ben teklif ettim , hocam tüm testlerimiyaptırsam bu iğneden kurtulabilir miyim diye ? O da bu listeyi verdi sonuçları görelim temizse bırakırız dedi. Tabi ki bırakmak da bir risk bunun bilincindeyim açıkcası belki hiç bırakamıycam iğneyi ama yünede kan ile ilgili bi sıkıntım var mı yok mu kafamı rahatlatmak istedim.

Bana da hiç test yapilmadan verildi daha önce bir düşüğüm olduğu için önlem amaçlı Ondan sordum canım Nerde yaptıracaksın peki testleri Maliyetini benimle de paylaşır misin

Kizlar asiri alinti yaptim ama telefondan da zor oluyor bu isler. Simdi benim 32. Hafta SAT'a gore 10 Mart'ta basliyor. Ama mesela ben sat'i erken soylesem bir hafta filan yani

Ben doktor ne derse o diye biliyordum ama degilmis demek ki. Bu durumda dedigin gibi sat'i one cekebiliriz bebegin gelisimiyle de az cok uyumlu olduktan sonra. Yanlis mi anladim acaba benim sat 1 agustos o halde ben 15 temmuz desem olur mu ki? 2 hafta da az giderim işe. son zamanlar zor gecer zaten. Ben bir sorayim doktora bunu birara :)

Canım işte ben de tam bilmiyorum ama dedigim gibi ben de erkenden çıkmak istiyorum izne zaten devlet doğum sonrası iznimizi yakıyor yani bunu bi öğrenip haberleselim

Yaa ne güzel
Eviniz Bahçeli ama sanırım değil mi? Biz de marketlerden ordan burdan medet umuyoruz işte. Bebiş gelince de ne güzel tazecik yumurtalar yedirirsiniz.
Yok kız işi n zor kısmı o ya evim 3 katlı üstü çelik çatı eşim oraya toprak döktü pazardan sürekli yeşillik topluyor adam onlara diğer bebek gelişim geriliği sebebiyle vefat etti... Hamile kaldığım gün tavuk aldım 7 tane maşallah yumurtluyolar taze taze biri civciv çıkarıcak yatıyor.. Bana özendi herall... Tavuk etni eşim üniversite çalışıyor ziraat fakültelerinde taze kesim tavuk oluyo sağlıklı tavuk sütde ordan alıyor... Yakınında Üniversite varsa ziraat fakültesi olan ordan temin edebilirsiniz rica ile sanırım

@sofiarya bende bisey sorabilirmiyim? Bugun tetanoz asimi vurulmak icin saglik ocagina gittim kan ve idrar testi yaptilar. Idrarda + 30 mg/dL protein cikti tansiyonum normal ve idrarda enfeksiyon yok dedi. Ne yapmam gerekiyor acaba?
Protein yüksekmi yani canım eğer yüksekse muhakkak doktora bildir ecopirin verip destekliyorlar ve belli gıda veriyorlar akrabam öyle ordan biliyorum

Aynen canım. Bana da hissedebilirsin diyorlar ama daha ses yok. Bugün kontrole gittim detaylı ultrasonu beklemeden, daha 10 gün var çünkü. Doktor gayet iyi ve sağlıklı merak etme dedi :) ayrıca 20den önce hissetmemen çok normal dedi. İçerde bebek kıpır kıpırdı, merak etme senin bebişin de karnında ne hareketler yapıyordur, biraz sabır, sonra hissedeceğiz biz de :)
ikinciler daha erken hissedilir diyolar canım ya ondan diyorum bende niye hissetmiyorum.bizim minik kuşlar tembel galiba.
Aynen canım. Bana da hissedebilirsin diyorlar ama daha ses yok. Bugün kontrole gittim detaylı ultrasonu beklemeden, daha 10 gün var çünkü. Doktor gayet iyi ve sağlıklı merak etme dedi :) ayrıca 20den önce hissetmemen çok normal dedi. İçerde bebek kıpır kıpırdı, merak etme senin bebişin de karnında ne hareketler yapıyordur, biraz sabır, sonra hissedeceğiz biz de :)
ikinciler daha erken hissedilir diyolar canım ya ondan diyorum bende.oğlumu 6 aylıkken hissetmiştim.benimkiler tembel galiba :)))sağlıcakla kucağımıza alırız inşallahh..ikinci gebelik mi senin de..

N nisann_tr canım kontrolüm iyi geçti, 170 gr olmuş bebek
18 ocağa randevu verdi, perinatolog haftada bir gün bizim burdaki bir hastaneye geliyormuş, gün içinde arayıp randevu verecekler
18 ocaktan sonraya olur detaylı ultrason dedi 22-23 haftalıklen yapmayı tercih ediyoruz dedi

Maşallah canım. İyi geçmiş kontrolun süper

Protein yüksekmi yani canım eğer yüksekse muhakkak doktora bildir ecopirin verip destekliyorlar ve belli gıda veriyorlar akrabam öyle ordan biliyorum

Hemsire biraz yuksek dedi canim ikindin kan sonuclari cikacak aile hekimine gosterecem bakalim ne diyecek. Hastanede randevum daha 2 hafta var ozaman kendi doktoruma gostersem gec mi olur?

@fancy life toist toist
Ben öğretmen değilim sağlıkçıyım. Ucretsiz izne ayrilmayi düşünüyorum. Ocakta 36 gün yıllık iznim olacak. Doğum öncesi 8 haftamda var. İkisini birlestirip şubat gibi ayrılıyim diyorum. Doğum sonrası zaten ücretsiz izin alcam. Herkes aktarmaya çalışıyor o yüzden kafam karıştı aslında. Birde is yerine 1 saat uzakta oturuyorum. Yorucu oluyor haliyle. Kararsızim ama muhtemelen erkenden ayrilcam.

Kizlar Merhaba doğum izni meselesini ben de düşünmeye başladım Doktora hiç sormadım ama netten hesaplamama göre 31 Mayıs görünüyor Ben de öğretmenim ve olabildiğince erken ayrılmak istiyorum zaten.doğum sonrası yanıyor benim Öncesi şimdi 32+0 mı 32+6 mı?
Ayrıca SAT.ı doktora söyleyen biziz one çekme imkanı da var yani bu durumda değil mi
Önümüzdeki seneyi hiç düşünemiyorum aslında gönül ücretsiz izin al bir sene diyor ama bu ekonomik koşullarda zor görünüyor
32+0da ayrılmak gerekiyor bence canım. Doktorun tarihlerde oynama yapacağını sanmıyorum açıkçası. Sonuçta onlarinda hasta kaydını yaptıkları bir sistem vardır illaki. Rapor verirken o sistemden bağımsız veremez bence.

Yok kız işi n zor kısmı o ya evim 3 katlı üstü çelik çatı eşim oraya toprak döktü pazardan sürekli yeşillik topluyor adam onlara diğer bebek gelişim geriliği sebebiyle vefat etti... Hamile kaldığım gün tavuk aldım 7 tane maşallah yumurtluyolar taze taze biri civciv çıkarıcak yatıyor.. Bana özendi herall... Tavuk etni eşim üniversite çalışıyor ziraat fakültelerinde taze kesim tavuk oluyo sağlıklı tavuk sütde ordan alıyor... Yakınında Üniversite varsa ziraat fakültesi olan ordan temin edebilirsiniz rica ile sanırım
Yok kuzum maalesef yakınımda Yok üniversite. Kayınvalidem köyden bir tavuk getirdi. Buzlukta. Kıyamıyorum pişirmeye:KK45: o kadar kıymetli ki.
Aslında köyler var çevrede. Süt alıyoruz onlardan. Ama yumurtaya güvenemedim nedense.
Can'ım eskisi düşünme. Onunla kıyaslama. Allahın izniyle kucağına sağ Salim alırsın.
Beslenmesi ne kadar sorunlu insanlar gördüm paket paket sigara içenler mi dersin ağzına yemek sürmeyen mi dersin ama sapasağlam oldu yavrucuklar. Önceki yavrun sana şefaatçi olacak inş. Bu dünya nasip değilmiş ona.
Senin de öyle iyi olacak inş. 3 tane oğlun vardı yanlış hatırlamıyorsam. Rabbim onlar gibi büyüdüğünü görmeyi nasip edecek inş.

Kızlar doktordan geldim aşırı öksürüğe dayanamadım doktorum ne dedi düşüp bayılacaktım öksürük erken doğuma sebep oluyomuş şurup verdi çok korkuyorum bir hafta oldu

Bence kontrolde sor...b

Canım daha önce doğum yapmış mıydın? O kadar kolay bişey değil de yani...kimse gelmeden doğurursun gibi seyler nerdeyse imkânsız tabi bünye meselesi de...ben geceyi hep tuvalette gecirdim çişim geliyor sanıyordum bebek gelmeye çalışıyormuş akşam 4e kadar sancı çekmişim karnım ağrıyor ara ara anlamadım...3cm açılma olmuş 65km gittik hastaneye ulaşmak için akşam 7de sezaryenle doğmustu bebek...20 saat daha sancı çeksem doğmazmış çünkü çatı dar bebek kanala giremiyordu
Hayir canim ilk bebek ama sanci baslayinca 1 saate hemen dogurmam heralde ne bileyim. O kadar kolay degildir diye dusunuyorum. Allah kolaylik versin hepimize.

Kizlar benim bir derdim var. Ben ogretmenim ve temmuz ayinda atandim. Guvenlik sorusturmam ekim ayinda bitti. Ve goreve baslayabilmem icin 2 ay sure verdiler.bu cuma son gidip göreve başlamam gerek yoksa atamam iptal edilecek. Gorev yerim mus ben bursada oturuyorm. Eşim bu halde gitmemi istemiyor. Kendisi işinden dolayı benimle gelemez. Araştırdık biraz ve ertelemek için bana heyet raporu lazım. Ama sorduk soruşturduk hamilelikte bi sıkıntım olmadığı için kimse vermeye yanaşmıyo. Var mı tavsiyesi olan. Bursa’da ya da istanbulda Heyet raporu verebilecek bi yer bilen var mı? Çok moralim bozuk. 2 sene uğraştım atandım şimdi gidemiyorum. 1 aylık heyet raporu alsam zaten subat tatili başlıyo. Sonra 1 ay daha rapor aldığımda zaten doğum iznim başlayacak. En azından seneye ertelemiş olacağım. Ama nasıl olacak hiç bilmiyorum:KK42: ftmkya ftmkya tired tired @emsaLus Zeynosrkn84 Zeynosrkn84

Bence kontrolde sor...b

Canım daha önce doğum yapmış mıydın? O kadar kolay bişey değil de yani...kimse gelmeden doğurursun gibi seyler nerdeyse imkânsız tabi bünye meselesi de...ben geceyi hep tuvalette gecirdim çişim geliyor sanıyordum bebek gelmeye çalışıyormuş akşam 4e kadar sancı çekmişim karnım ağrıyor ara ara anlamadım...3cm açılma olmuş 65km gittik hastaneye ulaşmak için akşam 7de sezaryenle doğmustu bebek...20 saat daha sancı çeksem doğmazmış çünkü çatı dar bebek kanala giremiyordu
Bu kadarr zamana ben bursaya gelirim öyleyse ido 1,5 saatte geliyo:KK70:

Kızlar selam ayrıntılıdan geliyorum her şey yolunda dedı ama yüzünü göremedi haftaya tekrar yüzüne bakmak için çağırdı 3 hafta sonra da tekrar ayrıntılı yapacakmış zaten iki kez yapıyormuş doktorum.bizim bebiş ilk günden beri her gidişimizde yüz üstü yüzü kapalı yatıyor sizinde oyle mi ? yeri mi dar dönemiyor mu acaba çocuk ya doktora böyle diyince gülüyor öyle şey olur mu diye bakalım haftaya inşallah gösterir. 24 cm 333 grm bu arada :):nazar:

Hayir canim ilk bebek ama sanci baslayinca 1 saate hemen dogurmam heralde ne bileyim. O kadar kolay degildir diye dusunuyorum. Allah kolaylik versin hepimize.
Yok canım korkma oyle 1-2 saatte pırt diye doğurulur mu ben 3cm açılma olana kadar bile saatlerce sancı çektim...

Kızlar doktordan geldim aşırı öksürüğe dayanamadım doktorum ne dedi düşüp bayılacaktım öksürük erken doğuma sebep oluyomuş şurup verdi çok korkuyorum bir hafta oldu
Ay Allah korusun ya. Bol bal limon ye Can'ım.
Kizlar benim bir derdim var. Ben ogretmenim ve temmuz ayinda atandim. Guvenlik sorusturmam ekim ayinda bitti. Ve goreve baslayabilmem icin 2 ay sure verdiler.bu cuma son gidip göreve başlamam gerek yoksa atamam iptal edilecek. Gorev yerim mus ben bursada oturuyorm. Eşim bu halde gitmemi istemiyor. Kendisi işinden dolayı benimle gelemez. Araştırdık biraz ve ertelemek için bana heyet raporu lazım. Ama sorduk soruşturduk hamilelikte bi sıkıntım olmadığı için kimse vermeye yanaşmıyo. Var mı tavsiyesi olan. Bursa’da ya da istanbulda Heyet raporu verebilecek bi yer bilen var mı? Çok moralim bozuk. 2 sene uğraştım atandım şimdi gidemiyorum. 1 aylık heyet raporu alsam zaten subat tatili başlıyo. Sonra 1 ay daha rapor aldığımda zaten doğum iznim başlayacak. En azından seneye ertelemiş olacağım. Ama nasıl olacak hiç bilmiyorum:KK42: ftmkya ftmkya tired tired @emsaLus Zeynosrkn84 Zeynosrkn84
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de atandım birkaç ay önce. Öğretmenim ama memur olarak atandım. Çok gel git yaşadık. Eşim de istemedi ama yılların çabasını bildiği için karşı çıkmadı.
Çevremdekiler yalnız yapamazsın çok zor süreç dediler. Üstelik eşim haftanın 3 günü yanıma gelecekti. Ben vazgeçtim Can'ım. Çok stresli bir süreçti.
Gitsem stresim ikiye katlanacaktı. Üstelik hamileliğimde zor geçiyor.
Senin yaz tatili imkanın var tabi durum baya farklı. Ama atandığın il bana göre çok daha dezavantajlı ve uzak.
Ben sonrasını düşünüp feragat ettim hakkımdan. Çünkü Doğum izni vs bitince de dönmek zorundaydım ve orada bebeği emanet edebileceğim kimse olmayacaktı. Atanmayı da bebeği de yıllardır istiyor ve bekliyordum. Rabbim ikisini aynı anda verdi.
Bu zamanda atanmak çok çok zor. Şartları mümkün olduğunca zorla. Ama sonrasını da düşün. Tanıdık birini bulup rapor almaya çalış.

Sözleşmeli atama mıydı kadrolu mu? Bu yeni sözleşmelilik koşullarını tam bilmiyorum ben de 10 yıl önce sözleşmeli atanıp sonradan kadroya geçtim...vekaletle göreve başlama yapılıyordu sanki...öyle bişey yapsan...sözleşmeliyse tayin de isteyemezsin bebekle gidip orda yaşayabilecek misin...çok zor bi karar zor iş...yanına birini alıp gitsen ucakla bi göreve başlama yapsan...epey de geç kalmışsın ama

Back
X