2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar benim bir derdim var. Ben ogretmenim ve temmuz ayinda atandim. Guvenlik sorusturmam ekim ayinda bitti. Ve goreve baslayabilmem icin 2 ay sure verdiler.bu cuma son gidip göreve başlamam gerek yoksa atamam iptal edilecek. Gorev yerim mus ben bursada oturuyorm. Eşim bu halde gitmemi istemiyor. Kendisi işinden dolayı benimle gelemez. Araştırdık biraz ve ertelemek için bana heyet raporu lazım. Ama sorduk soruşturduk hamilelikte bi sıkıntım olmadığı için kimse vermeye yanaşmıyo. Var mı tavsiyesi olan. Bursa’da ya da istanbulda Heyet raporu verebilecek bi yer bilen var mı? Çok moralim bozuk. 2 sene uğraştım atandım şimdi gidemiyorum. 1 aylık heyet raporu alsam zaten subat tatili başlıyo. Sonra 1 ay daha rapor aldığımda zaten doğum iznim başlayacak. En azından seneye ertelemiş olacağım. Ama nasıl olacak hiç bilmiyorum:KK42: @ftmkya tired tired Belirtisiznesne Belirtisiznesne @Zeynosrkn84
Canım ben de heyet raporu almak istedim ama alamadım, eski öğretmen olduğundan hizmet yılıma bağlı ücretsiz izin aldım ama sen izin alamazsın tabi, kendi doktorun verirse verir yoksa başka doktordan çok zor, bizim ailede doktor çok, öyle olduğu halde onlar bile yanaşmadı direk soruşturma sebebi diye.. 12 haftalıkken kendi doktorum vermişti 30 günlük kanaması var diye, idareci sinirlenip hakem heyetine gönderebiliyormuş, yani tanımadığın doktorlar muayene edecek, bakıcaklar sorun yok, doktora da soruşturma açarlar. Ama kendi doktorun kanama yazarsa, kanama alanı kapanmış olabilir, ilaç kullandım dersin falan filan, öyle her yerden alma yani tavsiyem, ayy bu KPSS falan kolay kazanılmıyor, yanmasın memuriyetin sonra

Kızlar selam ayrıntılıdan geliyorum her şey yolunda dedı ama yüzünü göremedi haftaya tekrar yüzüne bakmak için çağırdı 3 hafta sonra da tekrar ayrıntılı yapacakmış zaten iki kez yapıyormuş doktorum.bizim bebiş ilk günden beri her gidişimizde yüz üstü yüzü kapalı yatıyor sizinde oyle mi ? yeri mi dar dönemiyor mu acaba çocuk ya doktora böyle diyince gülüyor öyle şey olur mu diye bakalım haftaya inşallah gösterir. 24 cm 333 grm bu arada :):nazar:
Gözünaydın Can'ım. Kız mı bebiş:)
Genelde kızlar yüzünü saklıyormuş :)) nazlılar ondan herhalde.

Kızlar ben hiç sağlıklı beslenmiyorum ya. Daha az önce cips yedim:KK43: yumurta źaten yiyemiyorum kokusundan:KK43: düzenli meyve,ceviz,yoğurt sütte tüketmiyorum. Canım ne isterse onu yiyorum ama vicdan yapıyorum sonra :KK51:off bi düzene sokmak lazım yeme içme işini. bir de üstüne 6 kilo almışım şimdiden. 60 'la hamile kalmıştım.
tarhana cipsi denesene çok güzel oluyor hemde salıklı yagurtlu bide sos yapıyorum ben yanına cıps ısteğimi kesiyor

Kahverengikus Kahverengikus Ayrıca artık rapor almak çok zor doktorlar talimatlı, özellikle olağanüstü hal konuları yüzünden asla vermiyorlar...özelden hele imkânsız...devlet hastanesinden heyet raporu çok daha sağlam...oralarda kimse sana rapor yuzünden falan sorun çıkarmaz normalde çatışma zamanı astımlı annesinin refakat izniyle 3 ay ailesinin yanına geldi arkadaşım ama rapor işi zor...stajyerlik kalkmadan ücretsiz izne de ayrılamazsın onun için de 1 yıl çalışman gerekir...Muş un neresi peki merkez mi??? 2 yıl Bitlis te çalıştım ben bilirim oraları

Canım ben de heyet raporu almak istedim ama alamadım, eski öğretmen olduğundan hizmet yılıma bağlı ücretsiz izin aldım ama sen izin alamazsın tabi, kendi doktorun verirse verir yoksa başka doktordan çok zor, bizim ailede doktor çok, öyle olduğu halde onlar bile yanaşmadı direk soruşturma sebebi diye.. 12 haftalıkken kendi doktorum vermişti 30 günlük kanaması var diye, idareci sinirlenip hakem heyetine gönderebiliyormuş, yani tanımadığın doktorlar muayene edecek, bakıcaklar sorun yok, doktora da soruşturma açarlar. Ama kendi doktorun kanama yazarsa, kanama alanı kapanmış olabilir, ilaç kullandım dersin falan filan, öyle her yerden alma yani tavsiyem, ayy bu KPSS falan kolay kazanılmıyor, yanmasın memuriyetin sonra
Canım zaten rapor alamazsam cuma günü göreve başlamam için son gün. Yani rapor alamazsam yanıcak zaten gidemicem çünkü.

Sözleşmeli atama mıydı kadrolu mu? Bu yeni sözleşmelilik koşullarını tam bilmiyorum ben de 10 yıl önce sözleşmeli atanıp sonradan kadroya geçtim...vekaletle göreve başlama yapılıyordu sanki...öyle bişey yapsan...sözleşmeliyse tayin de isteyemezsin bebekle gidip orda yaşayabilecek misin...çok zor bi karar zor iş...yanına birini alıp gitsen ucakla bi göreve başlama yapsan...epey de geç kalmışsın ama
Sözleşmeli atama.4 sene sonra kadroya alıyor. O zaman kadar haklar çok kısıtlı. Ücretsiz izin hakkım yok rapor yok. Gidip başlatırım o problem değil ama kalmak lazım orda çalışmam lazım eşim istemiyor. Ben olurda önümüzde seçim var belki şartlar değişir diye en azından bu seneyi böyle atlatayım dedim. Yoksa yeni düzenlemede 6 sene orda görev yapmam lazım. 6 sene kalmam zaten mümkün değil. Sırf bu sebeptrn ikinci üniversiteye başladım işte. Şartlar çok zorlaştı maalesef

Kahverengikus Kahverengikus Ayrıca artık rapor almak çok zor doktorlar talimatlı, özellikle olağanüstü hal konuları yüzünden asla vermiyorlar...özelden hele imkânsız...devlet hastanesinden heyet raporu çok daha sağlam...oralarda kimse sana rapor yuzünden falan sorun çıkarmaz normalde çatışma zamanı astımlı annesinin refakat izniyle 3 ay ailesinin yanına geldi arkadaşım ama rapor işi zor...stajyerlik kalkmadan ücretsiz izne de ayrılamazsın onun için de 1 yıl çalışman gerekir...Muş un neresi peki merkez mi??? 2 yıl Bitlis te çalıştım ben bilirim oraları
Muş merkez canım zaten biliyosundur. Batıya hiç kadro açılmadı en batı gaziantepti. O da hep sınır ilçeler olunca muş merkez yazdım sadece. Oldu ama sevinemedik bile.

Kahverengikus Kahverengikus Canım heyet raporunu cuma gününe kadar alman neredeyse imkansız gibi birşey öyle söyleyim. Öğretmenlikle ilgili bir bilgim yok ama rapor işi çok zor bir sürü doktora görünüyorsun en son onlar karar veriyor. Hele Bursa 'da neredeyse 1 ay 2 ay süren bir durum. Kendi doktorunun verdiği rapor yetermi bilmiyorum. Ama senin sanırım başka iş yollarını denemen gerekecek. Eşinle gidebilsen sıkıntı değil belki idare edebilirsin. Ama kendi başına çocukla çok zor, ailenden biri gelse bile yanında. Rapor işini halledebileceğini sanmıyorum ben. Artık denetlemeler falan çok sıkı. Ayrıca rapordan önce sen iyice düşün yapabilecekmiyim zorlanırmıyım. Elindeki şartları gözden geçir öyle hareket et. Belki rabbim başka kapılar açar sana.

Muş merkez canım zaten biliyosundur. Batıya hiç kadro açılmadı en batı gaziantepti. O da hep sınır ilçeler olunca muş merkez yazdım sadece. Oldu ama sevinemedik bile.
Branş neydi??? Sınıf öğretmenliğiyse çok şanslısın diyebilirim...ilk atamada olabileceğin en iyilerinden genelde köy olur 1 veya 2 öğretmenli birleştirilmiş sınıf olur...O kadar kötü değil şartları büyük karayolu şehri ikiye bölüyor bir ucu Bitlis e gider bir ucu Bingöl e...havaalanı da vardı galiba dümdüz bir yer insanı da iyidir...hakkını yakma tekrar uğraşmak çok zor belki kadro verilir 1 sene gider durursun sonra eş durumundan geri gelirsin...buralarda zor rapor işi ben zaten şoktayım...küçük bi yerden alabilsen riskli gebelik düşük tehlikesi vs diye 3 doktor yetiyor ilçe hastaneleri 1 tanıdık hemşire ya da doktor halledebilir

Kızlar doktordan geldim aşırı öksürüğe dayanamadım doktorum ne dedi düşüp bayılacaktım öksürük erken doğuma sebep oluyomuş şurup verdi çok korkuyorum bir hafta oldu

Canım çok gecmis olsun aynı şikayet bendede mevcut fakat benim doktorum dokunokdugubicin başka bir doktora görünmek zorunda kaldım oksurmekten canim çıkıyor beni dahiliyeye gönderdi antibiyotik yazsın diye tabi bende oda dolu olduğu için henüz muayne olamadım size hangi şurubu verdi doktorunuz?

Kahverengikus Kahverengikus Canım heyet raporunu cuma gününe kadar alman neredeyse imkansız gibi birşey öyle söyleyim. Öğretmenlikle ilgili bir bilgim yok ama rapor işi çok zor bir sürü doktora görünüyorsun en son onlar karar veriyor. Hele Bursa 'da neredeyse 1 ay 2 ay süren bir durum. Kendi doktorunun verdiği rapor yetermi bilmiyorum. Ama senin sanırım başka iş yollarını denemen gerekecek. Eşinle gidebilsen sıkıntı değil belki idare edebilirsin. Ama kendi başına çocukla çok zor, ailenden biri gelse bile yanında. Rapor işini halledebileceğini sanmıyorum ben. Artık denetlemeler falan çok sıkı. Ayrıca rapordan önce sen iyice düşün yapabilecekmiyim zorlanırmıyım. Elindeki şartları gözden geçir öyle hareket et. Belki rabbim başka kapılar açar sana.
Canım raporu alırsam şimdi gitmeyeceğim zaten seneye eylülde yeni dönemde başlayacağım. alabilirsem onu da o zaman düşünürüm. Rapor işi için doktorum ayarlayamadı ayarlasa bir günlük iş dedi. Yazmaya yanaşmadıkları için böyle oldu.

Canım raporu alırsam şimdi gitmeyeceğim zaten seneye eylülde yeni dönemde başlayacağım. alabilirsem onu da o zaman düşünürüm. Rapor işi için doktorum ayarlayamadı ayarlasa bir günlük iş dedi. Yazmaya yanaşmadıkları için böyle oldu.

Valla canım çoğu doktor riske girmez bu iş için benim bildiğim yok ücretle yapan varmı bilmiyorum biraz araştırman gerekecek sanırım :/

Branş neydi??? Sınıf öğretmenliğiyse çok şanslısın diyebilirim...ilk atamada olabileceğin en iyilerinden genelde köy olur 1 veya 2 öğretmenli birleştirilmiş sınıf olur...O kadar kötü değil şartları büyük karayolu şehri ikiye bölüyor bir ucu Bitlis e gider bir ucu Bingöl e...havaalanı da vardı galiba dümdüz bir yer insanı da iyidir...hakkını yakma tekrar uğraşmak çok zor belki kadro verilir 1 sene gider durursun sonra eş durumundan geri gelirsin...buralarda zor rapor işi ben zaten şoktayım...küçük bi yerden alabilsen riskli gebelik düşük tehlikesi vs diye 3 doktor yetiyor ilçe hastaneleri 1 tanıdık hemşire ya da doktor halledebilir
Canım branşım fen bilgisi okulun yeri tam merkezde çok iyi havaalanı da var ama devamlı git gel yapılacak gibi değil çünkü uçak saat ve günleri çok saçma. Evraklarımı teslim etmeye gittiğimde gördüm zorlanırım ama yaşanılmayacak bi yer değil. Ama hamilelik olunca başka düşünüyo insan. Tanıdık zübeyde hanımın müdür vardı o bile yapamam dedi başka da bulamadık tanıdık.

ikinciler daha erken hissedilir diyolar canım ya ondan diyorum bende niye hissetmiyorum.bizim minik kuşlar tembel galiba.

ikinciler daha erken hissedilir diyolar canım ya ondan diyorum bende.oğlumu 6 aylıkken hissetmiştim.benimkiler tembel galiba :)))sağlıcakla kucağımıza alırız inşallahh..ikinci gebelik mi senin de..
Ya kızlar ben hiç balık yiyemiyorum, kokusundan tiksindim..ilk birkaç hafta yiyebilirim sadece..doktora da soracam ama kontrolume daha çok var...balık yagi haplarindan alsammi yoksa kontrolü beklesemmi.. :KK51:

SONUCU SÖYLERSEN SEVİNİRİM BEN SORMAYI UNUTTUM BENDE İNANILMAZ TİKSİNDİM BALIK VE ET ÜRÜNLERİNDEN
VİTAMİN HAPI KULLANIYORUM ZATEN BALIK YAPI AMA BALIK YEMEK GEREKTE ZORAKİ Bİ PARÇA ALIYORUM

Canım çok gecmis olsun aynı şikayet bendede mevcut fakat benim doktorum dokunokdugubicin başka bir doktora görünmek zorunda kaldım oksurmekten canim çıkıyor beni dahiliyeye gönderdi antibiyotik yazsın diye tabi bende oda dolu olduğu için henüz muayne olamadım size hangi şurubu verdi doktorunuz?
Canım hemen söyliyeyim bende kuruk öksürük var bir haftadır kbb doktoruna gittim prospan diye bitkisel içerikli şurup verdi.kadın doğum doktoruma da danıştım dediki çok aradayım bu ilaç için ama dedi fazla öksürürsen erken doğumu tetikleyebilir iç sen bunu dedi.eczacıya sordum hamilelere veriyoruz bitkisel bu zaten dedi.şimdi içicem inş öksürüğü keser.reçeteyle almıyosun 25 tl devlet karşılamıyor.dr sordum başka ilaç varsa onu verin dr dedi hiç bir ilaç yok içeceksen bunu iç ama daha fazla öksürme dedi.bilgin olsun erteleme.okulada gitmiycem rapor aldım dinlenip atlatmam lazım

Back
X