2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
iyi aksamlar kizlar.pek yazamiyorum ama takipteyim.kac kilo aldiniz?24+1iz ve tam 7kilo almisim.7kilonun son 3kilosunu son 1ayda aldim.kendimi frenlemem lazim.sekerli seyler cok yiyorum.istahimi bastiracak ne yapa bilirim
20+0 ım 5 kilo aldım o_O ben de son ayda aldım birçoğunu, hep unlu şeyler çekiyo canım (simit, poğaça, börek, makarna vs )
frenlemek şart

detaylı ultrasonun bebeğin beyin hücrelerine zararı var mı?
bugün hamile bir arkadaşım ile konuştum, o vazgeçmiş yaptırmaktan
bir tanıdığı ona böyle demiş, onun doktoru tavsiye etmemiş, normal ultrason bile zararlıymış, bunda 30-45 dk muayene beyin hücrelerini etkiliyomuş
ben zararlı olduğunu düşünmüyorum ama sizlerin fikri ne?
Olur mu canim öyle şey. Doktoru gerek gormediginden yaptirma demistir. Benim kaynanamgil de ileri haftalarda nst ye baglanma diyorlar. Onlarin koyunden bir kadinin bebeginin boynu kirilmista güya o kemerden. Zararliymista bilmem ne. Yavrular dogana kadar allaha emanet biz en iyi sekilde onlara bakmak zorundayiz. Gelecek zararlar allahtan yapacak hicbir seyimiz yok. Ultrasona girmemek daha zararli o zaman. Hicbir sey hakkinda fikrin olmuyor.

Ayrica ultrason cihazlari bebege ses dalgasi gondererek ölçüm yapiyor. Ses dalgalari bebege carparak geri donuyor ve ekranda goruntu beliriyor. Yani röntgen falan cekmiyor. Veya zararli isinlar yollamiyor. Ultrasonun bir zarari yok.

iyi aksamlar kizlar.pek yazamiyorum ama takipteyim.kac kilo aldiniz?24+1iz ve tam 7kilo almisim.7kilonun son 3kilosunu son 1ayda aldim.kendimi frenlemem lazim.sekerli seyler cok yiyorum.istahimi bastiracak ne yapa bilirim
Benim kilo alma durumum biraz karisik. 84 le hamile kaldim. 80 e kadar dustum. Araligin basinda 82 kiloydum. Simdi 85 kilo oldum. Yani esasinda 1 kilo almisim gibi duruyor ama son bir ayda 3 kilo aldim. Hatta bu 3 kiloyi da son iki hafta da aldigima eminim. Benim de frenlemem lazim kendimi. Birden bire cok hizli aldim.

20+0 ım 5 kilo aldım o_O ben de son ayda aldım birçoğunu, hep unlu şeyler çekiyo canım (simit, poğaça, börek, makarna vs )
frenlemek şart
Benim de oyle biliyor musun? Hamileligimin baslarinda hatta son haftalara kadar nerdeyse hic ekmek makarna simit falan yemedim. Ama su aon haftalar gercekten canim ekmekten baska bir sey istemiyor. Cok rahatsiz ediyor aslinda midemi ama canım hep hamurisi istiyor. Napacam bilmem. Bebege de bana da zerre faydasi yok. Ama galiba artik sebze yemekten kusacam. Et ve et urunleri zaten yemiyorum. Bakliyati da esim sevmiyor ve siskinlik yaptigi icin fazla tercih etmiyorum. Geriye tek secenegim hamur isi kaliyor gibi :D

Benim de oyle biliyor musun? Hamileligimin baslarinda hatta son haftalara kadar nerdeyse hic ekmek makarna simit falan yemedim. Ama su aon haftalar gercekten canim ekmekten baska bir sey istemiyor. Cok rahatsiz ediyor aslinda midemi ama canım hep hamurisi istiyor. Napacam bilmem. Bebege de bana da zerre faydasi yok. Ama galiba artik sebze yemekten kusacam. Et ve et urunleri zaten yemiyorum. Bakliyati da esim sevmiyor ve siskinlik yaptigi icin fazla tercih etmiyorum. Geriye tek secenegim hamur isi kaliyor gibi :KK70:
resmen mutlu oluyorum hamurlu şeyler yiyince ya, eti balığı görev gibi yiyorum, suratımı ekşite ekşite
ama dün koskoca bir tabak spagettiyi yüzümde güller aça aça yedim :KK53:
bu hızla yersem artacak çok kilom, azaltmam şart

Kızlar bende 24+2 günlüğüm on kilo almışımdır herhalde gecen ay üç kilo almıştım bu ay da üç kilo almış olsam on kilo eder inşallah üç kilodan fazla almamışımdır

resmen mutlu oluyorum hamurlu şeyler yiyince ya, eti balığı görev gibi yiyorum, suratımı ekşite ekşite
ama dün koskoca bir tabak spagettiyi yüzümde güller aça aça yedim :KK53:
bu hızla yersem artacak çok kilom, azaltmam şart
Aynen aynen. Baligi cok sevmeme ragmen esim hadi balik yiyelim diyecek diye korkarak bekliyorum :D ve suan gercekten firina gidip sicacik ekmek almamak icin cok zor tutuyorum kendimi. Sicacik ekmek üstüne cikolata. Off gidecem valla birazdan dayanamicam. Bugun stresli basladim gune ayrintili yuzunden. Sonuc guzel olsa da stresimi atamadim. Mutlu olmam sart :D

detaylı ultrasonun bebeğin beyin hücrelerine zararı var mı?
bugün hamile bir arkadaşım ile konuştum, o vazgeçmiş yaptırmaktan
bir tanıdığı ona böyle demiş, onun doktoru tavsiye etmemiş, normal ultrason bile zararlıymış, bunda 30-45 dk muayene beyin hücrelerini etkiliyomuş
ben zararlı olduğunu düşünmüyorum ama sizlerin fikri ne?
Ya şu doktordan çok doktorculuk oynayanlardan bıktık artık. İlk defa duyuyorum bunu da.
Can'ım sen zararlı olduğunu düşünmüyorsan hiç kafanı karıştırma. Doktoruna güven en önemlisi bu.

Bizimki de öyle...hep yorgun hep uykusu var versem de bebeği taşısa ikimiz de rahat edecektik...bi de ben sınıf öğretmeniyim bütün gün ayaktayım beyefendi idareci oldu odasında oturuyor 3 ayda 5 kilo aldı :bicak: ben lohusa olunca da o benden daha lohusa oluyor bebeği annemden kıskanmıştı geçen sefer...hazırlıklı olun böyle şeylere...bebeğe olan ilgiyi bile kıskanabilir söylemese üstüne kondurmasa da...onlar ç
n:KK16:fiziksel gücü onlara vermişse de Rabbim esas bize vermiş gücü sabrı

:KK45: Otura otura göbek büyütüyorlar. Bizimki de öyle olmuştu. Ne kadar stresi olsa da o göbek kesin büyüyor. Bıyık da vardı. Bakan gibi oldun diyordum :KK53:
Bir yazı okumuştum. Hamile kadınlarının eşlerinin de aşerdiğini hamileliğin 3-4 ayında bulantılar yaşadığını ve Doğum sonrası lohusa depresyonuna girdiğini :confused:
Bu kadar şey yaşıyorlar bari bir de doğurma kısmını da yapsalar ne güzel olurdu.

Ben size basindan beri diyorum kocam hamile diye ama inanmiyorsunuz.:KK31:
Bazi erkeklerde esleri hamile oldugunda bazi hamilelik benzeri hormonlar salgilanirmis. Maksat erkegin kadinin durumunu daha iyi anlamadi, ve hareketlerinin yavaslamasi, cok sex yapmamak istemesi. Boylece anne adayini ve bebegi tehlikeye atmamasi.

Kızlar alakasız ama granit tencere kullanan var mı aranızda bi takım almak istiyorum ama memnun olan olmayan karacayı cok begeniyodum ama nette acayip şikayet var soyuldu diye

canım ben kullanıyorum schaferın setini çokta memnunum.karacanın sahanı var,karacanınki deforme oldu ama schaferda sorun yok daha.bide servisinden memnunum.

Hanimlar oyle mutluyumki Allahim mucizesi cok buyuk bebegiminn kalbindeki sey yok gibi birsey olmus. Kafasindaki sivi ise suanlik anormal gibi degil dedi. Her hamilelikde oldugu kadar riskin dedi ve kendi doktoruma devam edebilirmisim. Bu gun cok mutlu bi anne olarak hepinizinde yuzu guler insallah.

Hanimlar oyle mutluyumki Allahim mucizesi cok buyuk bebegiminn kanikdeki sey yok gibi birsey olmus. Kafasindaki sivi ise suanlik anormal gibi degil dedi. Her hamilelikde oldugu kadar riskin dedi ve kendi doktoruma devam edebilirmisim. Bu gun cok mutlu bi anne olarak hepinizinde yuzu guler insallah.
Hadi gözün aydın canım ya çok şükür çok sevindim gerçekten ohh ya kendi çocuğumun haberini almış gibi sevindim

Hanimlar oyle mutluyumki Allahim mucizesi cok buyuk bebegiminn kalbindeki sey yok gibi birsey olmus. Kafasindaki sivi ise suanlik anormal gibi degil dedi. Her hamilelikde oldugu kadar riskin dedi ve kendi doktoruma devam edebilirmisim. Bu gun cok mutlu bi anne olarak hepinizinde yuzu guler insallah.
Gözünüz aydın. İnşallah hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız bebişlerimizi..

kızlar bu şeker yüklemesi hakkında dün doktorum bilgi verdi. Şeker yüklemesinin zararlı olduğunu canan karatay tvde çıkıp söyleyince tüm annelerin kafası karıştı, hekimler dava açıp görevden aldırdık ama tekrar geldi dedi. Bana 1. derece akrabalarımda şeker geçmişi olup olmadığını sordu yok dedim ama bebişim (maşallah) önde gittiği için yaptır dedi. Ve şeker yüklemesini son adet tarihine göre olan haftaya değil, bebişin ultrasonda göründüğü haftaya göre yaptırmamı söyledi. yani bende 24 ocakta testi yaptıracağım. hakkımızda hayırlısı...

Canım çok sevindim gerçekten. Anne karnı kapalı kutu hiç ne olacağı belli olmuyor. İyiki kendini strese sokmadın bak gördünmü herşey düzeldi çok şükür. Darısı güzel doğumlarımıza inşallahhh :)

Ben size basindan beri diyorum kocam hamile diye ama inanmiyorsunuz.:KK31:
Bazi erkeklerde esleri hamile oldugunda bazi hamilelik benzeri hormonlar salgilanirmis. Maksat erkegin kadinin durumunu daha iyi anlamadi, ve hareketlerinin yavaslamasi, cok sex yapmamak istemesi. Boylece anne adayini ve bebegi tehlikeye atmamasi.
Bazilarinin gobegini 9 aylik gibi buyutmesi :D yavrucugum haftalardir diyette ama hala gobek buyutuyor :D

Çok sevindim canım. Rabbim tüm yavruları ve anneleri korusun sağsalim kucaklarımıza alalım inşallah

kızlar bu şeker yüklemesi hakkında dün doktorum bilgi verdi. Şeker yüklemesinin zararlı olduğunu canan karatay tvde çıkıp söyleyince tüm annelerin kafası karıştı, hekimler dava açıp görevden aldırdık ama tekrar geldi dedi. Bana 1. derece akrabalarımda şeker geçmişi olup olmadığını sordu yok dedim ama bebişim (maşallah) önde gittiği için yaptır dedi. Ve şeker yüklemesini son adet tarihine göre olan haftaya değil, bebişin ultrasonda göründüğü haftaya göre yaptırmamı söyledi. yani bende 24 ocakta testi yaptıracağım. hakkımızda hayırlısı...
Ben de yarin yaptiracagim. Bugun ayrintilim vardi benimkinde bir hafta onde cikti. Hic seker tuketmeyen bir insan olsaydim yaptirmazdim. Ama simdi cikolata yicem yani zaten hergun seker tuketiyorum. 75 gramin ne zarari olabilir ki. Basta yaptirmama taraftariydim. Ama arastirdiginda her seyin zararli oldugunu savunan bir grup var biliyorsunuz. İnsanin aklini karistirmaktan baska bir ise yaramiyor. Ben her seyi yaptirmaliyim veya yaptirmamaliyim zararli olabilir anlayisina karsiyim. Yaptirsak da yaptirmasak da riskler ayni bence. Bebekler icerde ve ne durumda olduklarini bilmiyoruz. İnsallah iyilerdir. Allaha emanet. Karsit gorusler yuzunden artik aklimi bulandirmiyor ben. İcimden nasil geliyorsa oyle davraniyorum.

Back
X