2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım tv de bir doktordan dinledim balık yağı hapı çok faydaliymis anne karnındaki bebek için omega olarak. Ama balığın akcigerinden üretilen yağdan değil gövdesinden olanı icmek gerekiyor dedi doktor. Fish body oil yazar üstünde dedi. Bide kan pihtilasmasi için ilaç kullananlar dikkatli olsun doktoruna sorsun dedi. Ben eskiden çok kullandım balık yağı hapı gerçekten enerji veriyordu ama şu pihtilasma durumundan korktum cevizden almaya calisiyorm omegayi.

Bende 3. aydan beri krilom omega 3 kullanıyorum, çünkü balıktan hiç hoşlanmıyorum kokusuna dahi tahammül edemiyorum. (Krilomun diğerlerinden farkı cok daha fazla emilim sağlanması ve balığın en faydalı yerlerinden olması. Ayrıca jiletini de sığır bilmemnesinden)

Piyasadaki birçok balık yağı hapının hiçbir numarası yokmuş o yüzden ya haftada iki kez balık yemeli yada hap seçimini iyi yapmalı.

Bu arada kimse de bana 6 aydan sonra kullanmalısın diye bşy demedi. Biri prof olmak üzere iki doktorda bi sakıncası olmadığını söyledi. Hatta yurtdışında tıpkı folik asit gibi omega 3 takviyesine de gebelikten önce başlanması gerektiğini belirten araştırmalar bile mevcutmuş. Tabii doktora danışmadan kafamıza göre kullanmak olmaz, sonuçta herkesin kan değerleri vücut orantıları hastalıkları.. varsa gebelik sıkıntıları başka başka. Bana dokunmayan başkasına zarar getirebilir. En iyisi takip eden doktorun kontrolünde hareket etmek

Kızlar göbek deliğim de ağrı var sabahtan beri geçmedi. Yaşayan var mı bu durumu? Dr randevum 10 gün sonra. Daha çok var malesef

Kızlar şu tupperware in ıslak mendil kutusu varmış ya. Bizim bi arkadaş paketli ıslak mendilleri yıkayıp içine doldurup öyle kullanıyormuş bebiş için.
Ben ilk aylar ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum ama bu da mantıklı geldi. Sizce nasıl? Siz neler yaptınız?
Ben çocuklarımda pamuk kullandım Allah kısmet ederse bunda da öyle yapacağım, bende bir ara ıslak mendili yıkayıp kullandım ama yinede pişiklerden kurtaramadım pamuk kullanmaya başlayınca rahat ettim :KK52:

Hanimlar oyle mutluyumki Allahim mucizesi cok buyuk bebegiminn kalbindeki sey yok gibi birsey olmus. Kafasindaki sivi ise suanlik anormal gibi degil dedi. Her hamilelikde oldugu kadar riskin dedi ve kendi doktoruma devam edebilirmisim. Bu gun cok mutlu bi anne olarak hepinizinde yuzu guler insallah.

Ohh. Cok cok sevindim, dort gozle bu haberi bekliyormusum. Artik sana stressiz sikintisiz bir hamilelik dilerim. Ara ara yuruyus basit spor yada basit ev isi yapmaya calis vucudun elverdigi kadar. Acik, temiz havaya cik, kimseyi takma stres de yapma.

kızlar bu şeker yüklemesi hakkında dün doktorum bilgi verdi. Şeker yüklemesinin zararlı olduğunu canan karatay tvde çıkıp söyleyince tüm annelerin kafası karıştı, hekimler dava açıp görevden aldırdık ama tekrar geldi dedi. Bana 1. derece akrabalarımda şeker geçmişi olup olmadığını sordu yok dedim ama bebişim (maşallah) önde gittiği için yaptır dedi. Ve şeker yüklemesini son adet tarihine göre olan haftaya değil, bebişin ultrasonda göründüğü haftaya göre yaptırmamı söyledi. yani bende 24 ocakta testi yaptıracağım. hakkımızda hayırlısı...

Seker yuklemesi yapiyormusuz. benim doktorum sayisiz bebegi kurtardim ben bu test sayesinde dedi.

Zaten esimi durduramiyorum, her gece tatli cikariyor ortaya. Dun getirdigi tatliyi artik sekerle degil misir sekeri surubu ile yapmislar, asiri sekerliydi. yedikten sonra farkettik ama yemis olduk

Kızlarr geçende yazmıştım bende tutamıyorum kendimi. Ekmek hamurişi çok yemiyorum ama yemekleri deli gibi tıkanana kadar yiyorum. Sonra soluk almadan meyve kuruyemiş birşeyler illaki yiyorum. Birde işim oturarak eve gidiyorum otur işte otur hareket yok. Sanırım bende çok alacağım ne yapacağımı bilmiyorum. Dün güya çok dikkat edecektim. Yemek için masaya oturdum mu resmen gözüm dönüyor. Ne yapacağız biz böyle. Zaten 10 kilo fazlayla hamile kaldım. Hayatımda görmediğim kiloları görüyorum. Boyum çok kısa birde benim. Pandalar gibi yuvarlana yuvarlana hareket edeceğim diye çok korkuyorum. :KK43: Diyet yapmaktan ziyade kendimi tutmanın bir yolunu bulmalıyım :KK43:

Tutamiyorum kendimi. +9 kiloyu gordugumden beri resmen kustum, banyoda tartim var ama cocuk gibi ben tartiya cikmiyorum.

10 kilo aldım bende :KK43: güya bugün başlayacaktım dikkat etmeye ama sabah eşim simit pohaça almış , şuan dada annemler evde hamurişi yapıyor :KK43:
Olmuyor olmuyo olmuyor en güzeli 50 kiloyla hamile kalıp hiç bişeyden sakınmadan yemek 30 kilo alsanda koymaz o zaman :halay:bıktım artık yediklerime dikkat etmekten millet neler yiyiyo kilo almıyor :KK67:

Valla baslangic kilosu kadar boyumuzda onemli. Ben hamilelikte metabolizmamin yavasladigini eskiden yedigim kadar yersem kilo aldigimi farkettim. Bir de eskiden ise bisikletle gidip geliyordum o biraz yardim ediyordu. Simdi sistim sistim...

Kızlar göbek deliğim de ağrı var sabahtan beri geçmedi. Yaşayan var mı bu durumu? Dr randevum 10 gün sonra. Daha çok var malesef
Bende de oldu. Gobek deligim cok kurumustu ultrason sonrasi ( ultrason kayganlastirma sivisindan oldu diye dusunuyorum) sonra bolca krem surdum uyudum. Ertesi iki uc gun boyunca gobek deligim patliyor sandim, simdi agri yok ama o gun bugundur ne zaman yemegi fazla kacirsam gobek deligim agriyor.

Kızlar şu tupperware in ıslak mendil kutusu varmış ya. Bizim bi arkadaş paketli ıslak mendilleri yıkayıp içine doldurup öyle kullanıyormuş bebiş için.
Ben ilk aylar ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum ama bu da mantıklı geldi. Sizce nasıl? Siz neler yaptınız?

Canım bende fatoş gibi pamuk kullandım oglum da. Oglum hala bezli hala pamuk kullanıyorum. Islak mendil hiç sürmedim sürmeyi de düşünmüyorum. Dediği gibi hemen pişik yapıyor pamuk kullanmaya devam

Memnunmu acaba resimdeki kız çok rahat:))
o artık yedinci ayı geçti ve uyumakta zorlanıyorum diyordu. Yastığı aldıktan sonra daha rahat uyuduğunu söylüyor. Henüz benim karnım çok büyümediği için ben ilk gördüğümde çok rahatsız görünmüştü açıkçası

Canım tv de bir doktordan dinledim balık yağı hapı çok faydaliymis anne karnındaki bebek için omega olarak. Ama balığın akcigerinden üretilen yağdan değil gövdesinden olanı icmek gerekiyor dedi doktor. Fish body oil yazar üstünde dedi. Bide kan pihtilasmasi için ilaç kullananlar dikkatli olsun doktoruna sorsun dedi. Ben eskiden çok kullandım balık yağı hapı gerçekten enerji veriyordu ama şu pihtilasma durumundan korktum cevizden almaya calisiyorm omegayi.
Bende pıhtılaşma var canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ohalde benim için çok mantıklı değil ceviz günnde 4 5 tane yiyorum... Bende ona bırakayım bari yerini

Ben pişik için iki oğlumdada ilk başta ıslak mendil kullanmadım birde arko krem varya hami şu klasik tüplerde onlardan kullanırdım yumuşacık olurdu popişleri... Hiç pişik kremi kullanmadım ... İnş bu yavruma da aynen yönteme devam ederim..

Kızlar göğüs ağrılarınızda azalma oldumu benim eskisi kadar ağrım olmuyor daha rahatlar şuan... Tabi sıkınca ağrıyor ellemeyince sıkıntı yok zaten dokunulmazlıkları var:KK48: benim kızım sabahlar olmasın diyip büyün gece kıpır kıpır uyutmuyor maşallah çok şükür şikayetçi değilim onun hali beni mutlu ediyor Rabbim onları bağışlasın :dua:

Kızlar doğum için yeni nevresim takımı alan varmı bebişe uygun şöyle rengi falan ben ni model beğendim bakalım eee ilk kez kızı olunca insanın kendide bi pembe olası geliyor heralde

Evet canım stres büyük bela bende şuan ondan uzak durmaya çalışıyorum bol istirahat edip bol bol konuşuyorum onunla Allah büyük nasipte ne varsa onu görüceğimiz kesin bunu biliyorum... Allaha emanet ettim bekliyorum

insallah sende bende tum hamile tanidimiz tanimadimiz herkez sag salim alalim kucamiza insallah ultrasyonda kapali kutu 2 hafta ince yazilan rpor ve simdi cok farkli insallah sende bebeginle cok iyi olucaksiniz

kizlar gunaydin, kilo mevzusu cok konusulmus ben de kendimi ekliyim :KK54:
ben zaten fazla kilolu baslamadim boyum da kisa. 5 kilo almisim ama son 3 kiloyu galiba 2 haftada aldim :olamaz: nasil aldim o 3 kilo nerden geldi anlamadim bile. yemem ayni farkli yada ekstra birsey yemiyorum. tatli desen haftada bir tost ekmegi uzerine nutella suruyorum hepsi o, baska tatli yemedim hic..ben tersine eksi seyleri seviyorum kivi, limon suyu, portakal suyu gibi. ama onlari da beybi sevmiyor galiba. her yedigimde 5 dk sonra kasiklarim agrimaya basliyor :))

Kızlar göğüs ağrılarınızda azalma oldumu benim eskisi kadar ağrım olmuyor daha rahatlar şuan... Tabi sıkınca ağrıyor ellemeyince sıkıntı yok zaten dokunulmazlıkları var:KK48: benim kızım sabahlar olmasın diyip büyün gece kıpır kıpır uyutmuyor maşallah çok şükür şikayetçi değilim onun hali beni mutlu ediyor Rabbim onları bağışlasın :dua:

Benim göğüslerde hiç büyüme olmadı hassasiyette az ama uçları aşırı kaşınıyor , büyümeden çatlarmıki :olamaz:

Ben çocuklarımda pamuk kullandım Allah kısmet ederse bunda da öyle yapacağım, bende bir ara ıslak mendili yıkayıp kullandım ama yinede pişiklerden kurtaramadım pamuk kullanmaya başlayınca rahat ettim :KK52:

Canım bende fatoş gibi pamuk kullandım oglum da. Oglum hala bezli hala pamuk kullanıyorum. Islak mendil hiç sürmedim sürmeyi de düşünmüyorum. Dediği gibi hemen pişik yapıyor pamuk kullanmaya devam
Islak mendili direkt sürmek çok kötü zaten. Yapış yapış. Kullananlar yıkayıp kullanmış. Tabi yine de güzeli pamuk haklısınız kızlar. Peki nasıl kullandınız? Her seferinde ıslatıp mı sildiniz? Acaba bu dediğim kutu pamukta da işe yarar mı ?
Pratiklik açısından soruyorum aslında bir yere falan gidince?

weryew weryew çok geçmiş olsun arkadaşım. Gözün aydın olsun. Okuyunca icim ferahladi. Çok güzel haberlerle geldin. Bizim içinde dua et olurmu c.tesi ultrasonum var.

hepinize dua ediyorum mubarek haberler al insallah cumartesi gunu insallah benim icin bundan sonra kotu birsey demezler hic birimizede demesinler insallah dogum hikayelerimizide yazmak nasip olur insallah

bende ilk baslarda basladim sonra baya ara verdim bende yavas gidiyorum turkcesi ile beraber okuyorum ama yetisecek insallah doguma kadar yetistiririz Allahin izniyle
Valla sayısını bilmediğin hatimim var şükür ama Türkçesini okuyunca ne okuduğumu anladım geçen sene bende beveyim vefat edince hatim okumuştum birdaha bebeğim olun 7 yemem için hurmaya ve zemzem tavsiye ederim sizde yapın şimdi aklıma geldikçe atıyorum ağzıma şifa niyetine

Ohh. Cok cok sevindim, dort gozle bu haberi bekliyormusum. Artik sana stressiz sikintisiz bir hamilelik dilerim. Ara ara yuruyus basit spor yada basit ev isi yapmaya calis vucudun elverdigi kadar. Acik, temiz havaya cik, kimseyi takma stres de yapma.

Seker yuklemesi yapiyormusuz. benim doktorum sayisiz bebegi kurtardim ben bu test sayesinde dedi.

Zaten esimi durduramiyorum, her gece tatli cikariyor ortaya. Dun getirdigi tatliyi artik sekerle degil misir sekeri surubu ile yapmislar, asiri sekerliydi. yedikten sonra farkettik ama yemis olduk

Tutamiyorum kendimi. +9 kiloyu gordugumden beri resmen kustum, banyoda tartim var ama cocuk gibi ben tartiya cikmiyorum.

Valla baslangic kilosu kadar boyumuzda onemli. Ben hamilelikte metabolizmamin yavasladigini eskiden yedigim kadar yersem kilo aldigimi farkettim. Bir de eskiden ise bisikletle gidip geliyordum o biraz yardim ediyordu. Simdi sistim sistim...

Bende de oldu. Gobek deligim cok kurumustu ultrason sonrasi ( ultrason kayganlastirma sivisindan oldu diye dusunuyorum) sonra bolca krem surdum uyudum. Ertesi iki uc gun boyunca gobek deligim patliyor sandim, simdi agri yok ama o gun bugundur ne zaman yemegi fazla kacirsam gobek deligim agriyor.

ben zaten yerimde duramiyorumki esimde kafayi bana takmisti seni sikayet edicem diye. ev isi kizim kuranim igne oyam hele gezme gidince esim yorulmazmisin diyor. bunu doktorada dedim ben birsey olmaz demisti gorumcem felanda 5 dakika bi oturamiyorsn ya diyo soylenenlerde sadece suna uzuldum. daha hic birseyi benim agzimdan duymadan hakimda herkeze bebegimle ilgili benimle ilgili olumsuz konusmalar ve annem sizofren oldugu icin benimde kafaya takip oyle olucam gibi konusmalar sonra gelip kafana takma bak oyle olursun senin bi evladin daha var gibi konusmalar sanki benim aklim yok ben karalarimi dusuncelerimi veremiyorum. cok olumsuz ve herseyin altindan kendi basima ustunden geldim icin zaten yilmadim hemen. hep sonuc odakli olmaya elimden geleni yapmaya calistim cok arastirdim ama kendim icin aglamadim hic bebegim o kucuk bedeni ile aci cekmesin diyeki oyle aglamak degil hepde tuttum kendimi oglumla bi sekil ustunden gelmeye caliscaz dedim. internette arastirmamda bebeklerini aldirdiklarini cogu kisinin benim gibi soru isaretli kaldini sadece tek bi kisiden olumlu birsey buldum ve o kiside diyor tek sifa Allahdan ben yine devam edecegim boyle sadece hazirlikli olmam istiyorum her acidan

Valla sayısını bilmediğin hatimim var şükür ama Türkçesini okuyunca ne okuduğumu anladım geçen sene bende beveyim vefat edince hatim okumuştum birdaha bebeğim olun 7 yemem için hurmaya ve zemzem tavsiye ederim sizde yapın şimdi aklıma geldikçe atıyorum ağzıma şifa niyetine

hurma bende yiyorum boyle 2 ucgunde sadece 1 tane aslinda gunde 2 uc yicekdim ailemizde hemsidemiz var hic yeme erken dogurursun dedi ama ben tabi bu sekil yeme calisiyorum gene cok faydali oldugu icin zemzemde evet cok iyi dogumuda kolaylastiriyormus normal dogum yaoacak arkadaslar icin diyorum tanidim biri doguma gitmeden zemzem iciyor kolay oyle agri olmayan dogun yapmis ve zemzemden oldugunu soyluyor bende kizimda hic sanci cekmedim ama kizimda son haftalar bol bol hurma yedim belki onun etkisidir

Back
X