- 13 Kasım 2017
- 267
- 380
- 23
- Konu Sahibi kardelen384
- #18.981
Canım tv de bir doktordan dinledim balık yağı hapı çok faydaliymis anne karnındaki bebek için omega olarak. Ama balığın akcigerinden üretilen yağdan değil gövdesinden olanı icmek gerekiyor dedi doktor. Fish body oil yazar üstünde dedi. Bide kan pihtilasmasi için ilaç kullananlar dikkatli olsun doktoruna sorsun dedi. Ben eskiden çok kullandım balık yağı hapı gerçekten enerji veriyordu ama şu pihtilasma durumundan korktum cevizden almaya calisiyorm omegayi.
Bende 3. aydan beri krilom omega 3 kullanıyorum, çünkü balıktan hiç hoşlanmıyorum kokusuna dahi tahammül edemiyorum. (Krilomun diğerlerinden farkı cok daha fazla emilim sağlanması ve balığın en faydalı yerlerinden olması. Ayrıca jiletini de sığır bilmemnesinden)
Piyasadaki birçok balık yağı hapının hiçbir numarası yokmuş o yüzden ya haftada iki kez balık yemeli yada hap seçimini iyi yapmalı.
Bu arada kimse de bana 6 aydan sonra kullanmalısın diye bşy demedi. Biri prof olmak üzere iki doktorda bi sakıncası olmadığını söyledi. Hatta yurtdışında tıpkı folik asit gibi omega 3 takviyesine de gebelikten önce başlanması gerektiğini belirten araştırmalar bile mevcutmuş. Tabii doktora danışmadan kafamıza göre kullanmak olmaz, sonuçta herkesin kan değerleri vücut orantıları hastalıkları.. varsa gebelik sıkıntıları başka başka. Bana dokunmayan başkasına zarar getirebilir. En iyisi takip eden doktorun kontrolünde hareket etmek