2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Islak mendili direkt sürmek çok kötü zaten. Yapış yapış. Kullananlar yıkayıp kullanmış. Tabi yine de güzeli pamuk haklısınız kızlar. Peki nasıl kullandınız? Her seferinde ıslatıp mı sildiniz? Acaba bu dediğim kutu pamukta da işe yarar mı ?
Pratiklik açısından soruyorum aslında bir yere falan gidince?

Evet canım her seferinde islatiyorum. Yanimda su bulunuyor zaten. Hiç ıslatıp bir kutuya koymayı düşünmedim. Zaten ıslatmak zor gelmiyor her seferinde taze taze :P

Kızlar hayırlı cumalar olsun cümleten. işten ve ev yoğunluğundan ötürü buraya bakma fırsatım çok olmuyor. Bende kendimi ekleyeyim istedim ortaya karışık :)
Öncelikle mutlu haberlerle gelen arkadaşlarım için çok sevindim gerçekten. Rabbim her anneyi üzmesin inşallah. Bebişlerimiz sağlıklı sıhhatli olup doğsunlar. Herşey gönlünüzce olsun cumalar hürmetine.

kızlar bu şeker yüklemesi hakkında dün doktorum bilgi verdi. Şeker yüklemesinin zararlı olduğunu canan karatay tvde çıkıp söyleyince tüm annelerin kafası karıştı, hekimler dava açıp görevden aldırdık ama tekrar geldi dedi. Bana 1. derece akrabalarımda şeker geçmişi olup olmadığını sordu yok dedim ama bebişim (maşallah) önde gittiği için yaptır dedi. Ve şeker yüklemesini son adet tarihine göre olan haftaya değil, bebişin ultrasonda göründüğü haftaya göre yaptırmamı söyledi. yani bende 24 ocakta testi yaptıracağım. hakkımızda hayırlısı...

Ya bu konuda bende kararsızdım açıkçası. Kimisi yaptır kimisi yaptırma diyor. Benim ananemde insülin var annemdede gizli şeker. Bende de gebelikten önce kilodan ötürü insülin direnci vardı:110:. ilaçla ve diyetle kırmayı başarmıştım. Gebe kalınca bıraktım ilacı tabii... Şeker yükleme testine gelincede sanırım yaptırıcam. Bebişim bir hafta kadar önde. Hem kilolu hamile kaldığımdan hemde ailemde insülin olduğundan yaptırmayı planlıyorum. Gün içinde kendimi şeker kullanmamaya söz vererek uyanır şekilde buluyorum ama bir şekilde bozuluyor o yemin:( :KK43: Haftaya çarşamba veya cuma gidip şeker yüklemesi ve rutin kontrolümü yaptırcam. o vakte kadar şeker tüketmez bol su içersem belki daha az çıkar yada varsa bile kendimce önlemini almış olurum... Çenem düştü ama kafam çok bulanık ve korkuyorum açıkçası :KK17::KK43:
Can'ım o ağrılar bende de geçmedi yaa. Geçmiyor. Hatta şuan yattığım yerden nasıl kalkıcam bilmiyorum. İnternette araştırdım biraz "pubik-pelvik ağrı" olarak geçiyor. Çatı genişlemesinden oluyormuş. Vajina kemiğinden kalçalara ve bele doğru uzanan ağrı. Bendeki tam da böyle. Bazı gebeler çok şiddetli hissedermiş. Yazan tek Öneri istirahat ve ağır vs kaldırmama.
Çok üzülüyorum. Bi sağlıklı geçiremedik şu süreci. Kilo aldıkça daha da korkuyorum.

Can'ım ben çalışmıyorum evdeyim. Ona rağmen çekiyorum geçmiyor. Kalkıp 15 dk bi işle meşgul olmam markete gidip gelmem yetiyor. Hiçbir şey yapmasam dahi ağrı hep var. Sadece şiddeti azalıp artıyor.
Senin işin masa başıysa daha da zor. Çünkü 1 saat sandalyede otursam felaket ağrı çekiyorum. Kalçama bacağıma ağrılar saplanıyor. Oturmak bile dert yani.
,
Bu konuda bende ara sıra fazlasıyla rahatsızım kızlar açıkçası... :110: hergün değil ama arada bir nasıl oluyorsa tutuveriyor. Bazen oturunca kesiliyor bazende hareket edince... Ağır kaldırınca mı yoksa fazla oturunca mı ya da yorulunca mı oluşuyor çözemedim açıkçası ama bana iyi gelen bir egzersiz yapıyorum gün içinde o beni rahatlattı açıkçası. Sırtüstü yatar pozisyonda ayak tabanlarınızı yere koyun dizleriniz kırık bir vaziyette ve dizlerinizin arasına yastık koyun. yastığı dizinizle sıkıp serbest bırakın. yaparken biraz rahatsızedebiliyor ama ben sonrasında çok rahatlıyorum inanın...:anneadayı::KK200::nazar:

Kızlar dikkat edeyim kilo almayayım tatlı yemeyeyim diyorum, dur yapma sen kız annesisin bu tatlı işi ne alaka diyorum. Tatlı yemediğim gün migrenim azıyor. Abartmıyorum inanın başımı kaldıramıyorum kendimi Şuan karanlık bir odaya kapattım. Şekerim mi düşüyor psikolojik mi nedir bundurum Kızlar. Ben ilk bebişte böyle şeyler hiç yaşamamıştım.

ay o migreni benimde korkulu rüyamdı.hamilelikte ağrı daha başka oluyo.bende 2 3 kere yaşadım.seker beyni beslediği için ağrıdan önce vücut kendisi istiyo şekeri.ben ağrı zamanı kendime bol şekerli turk kahvesi yapıyordum.faydasınız gördüm çoğu zaman sende dene istersen

Kızlar günaydın, şuan yüzüm gözüm şiş bir halde gram uyku uyumadan uykusuz uykusuz yazıyorum. Bu sırt ağrısı artık beni mahvetti. Bugün 1 saat bile zor uyudum oda uyuyup uyuyanarak. Artık pazartesi doktora gideceğim gerçekten bu bebekten kaynaklanan bir ağrı değil diye düşünüyorum. Acıdan ne yapacağımı şaşırdım yatağa bile gitmek istemiyorum :( yine ağlaya ağlaya işe geldim. Sırt hareketi de yapıyorum göğüslerim büyüdüğü için mi acaba çok ağrım var diye düşünüyorum 3 beden birden büyüdü çünkü bir anda. Doktora gitsem ne yapabilecek ki diyorum bebekten mi diyorum göğüsten mi diyorum 10 gündür uykusuzluktan ve ağrıdan artık psikolojim bozulacak :(

o artık yedinci ayı geçti ve uyumakta zorlanıyorum diyordu. Yastığı aldıktan sonra daha rahat uyuduğunu söylüyor. Henüz benim karnım çok büyümediği için ben ilk gördüğümde çok rahatsız görünmüştü açıkçası
Anladım canım biri daha yazmıştı burda adını unuttum çok büyükmüş kullanışlı değilmiş
İyi de nasıl göbeğimin üstüne düşmeyeceğim bilmiyorum

Kızlar birde bir şey sormak istiyorum. Bir günüm bir günümü tutmuyor yani bir gün çok yorgunsam bir iki gün çok neşeli oluyorum, bir gün agresif bir gün hüzünlü bir gün depresif falan :KK49: Olumsuz ruh halinde olduğumda bebişimde sakin oluyor o gün içinde onu farkettim :anne: Hayatım hamdolsun sakin ve rahat geçiyor. Gebeliğimde sağlıklı ama niye ruh halim çok dengesiz anlamış değilim var mı ben gibi olan :halay:

Bir diğeri kilo konusu:spor: Kan ilacına başladığım ay biran da 3 kilo alıp 4 ayda 5 kiloya ulaşmıştım:oha: şu aralar iştahım yok. bide iki öğüne düştü öğün sayım. E gün içindede yürüyorum az da olsa ev işiydi falan derken gün geçiyor derkeeeeennn son bir ayda sadece 2 kilo alarak kendimi 7 kiloyu tamamlamış olarak buluyorum.:skandal: ka. kiloyla doğuma girerim Allah bilir:işsiz::kızgın:

kızlar birde sormak istediğim şey bel ve karın-kasık ağrısı...:KK49: adet olacakmış gibi oluyor bazen bi on sn kadar. Bazende batma kasılma gibi oluyor çok kısa süreli... belimde ya da karnımda. tutmuyo zamanı zamanını var mı ben gibi durum yaşayan :):KK200::anneadayı:

Çok çenem düştü ama insan gurbette ve konuşacak arkadaşı olmayınca sizleri arkadaş biliyorum kızlar. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim :):nazar:

Islak mendili direkt sürmek çok kötü zaten. Yapış yapış. Kullananlar yıkayıp kullanmış. Tabi yine de güzeli pamuk haklısınız kızlar. Peki nasıl kullandınız? Her seferinde ıslatıp mı sildiniz? Acaba bu dediğim kutu pamukta da işe yarar mı ?
Pratiklik açısından soruyorum aslında bir yere falan gidince?
Ben temiz küçük bir kutu ayarladım ve hergün sabah çocuğun altını değiştirmeden önce ogün yetecek kadar pamuk ayarlayıp nemlendirip yaprak şeklinde yerleştirdim kutuya ve günlük bu şekilde kullandım, halen de kullaniyorum benim de küçüğün bezli hala, yalnız ben pamukla temizledikten sonra mutlaka kuruladım poposunu, inan başka ne kullandiysam olmadı pamuk iyi geldi benim çocuklarıma

Kizlar bu arada bugun kontrolde doktora bir suredir ara sira idrarda yanma var dedim tahlil istedi Az once internetten sonuclara baktim lökosit 0-5 arasi olmasi gerekirken 10 cikmis yarin telefonla soracagim
Siz bu durumu yasadiniz mi

Canim bendede sonuc 5 cikti doktorum ilac kullanacak derecede degil dedi bol su ic yeterli dedi. Benki dogru durust su icen biri degilim malesef. Seninde cok asiri yukseklikte degildir insallah. Allahim sifa versin suyumuzu bol bol icelim insallah.

bende ilk baslarda basladim sonra baya ara verdim bende yavas gidiyorum turkcesi ile beraber okuyorum ama yetisecek insallah doguma kadar yetistiririz Allahin izniyle
İnşallah canım benim ara vermek iyi değil kuran dost gibi sen bir adım atsan o on adım atıyor sen uzaklaşırsan o da uzaklaşıyor.okudukça hızımın arttığını farkettim

Kızlar burada diğer konulari gederken okumuştum. Maya üzerine su iciyorsunuz yarim saat hiçbirşey yemiyorsunuz. Sütünüzü çok arttırıyor. Yeni doğum yapan kuzenime demistim bilgin olsun diye o öyle yapmamis ama misafirliğe gittiğinde mayalı poğaça yedim abla gece baktım sütüm nasıl akıyordu dedi.

Aklimizda bulunsun insAllah bol sutlu anneler oluruz:anne:

Kızlar günaydın, şuan yüzüm gözüm şiş bir halde gram uyku uyumadan uykusuz uykusuz yazıyorum. Bu sırt ağrısı artık beni mahvetti. Bugün 1 saat bile zor uyudum oda uyuyup uyuyanarak. Artık pazartesi doktora gideceğim gerçekten bu bebekten kaynaklanan bir ağrı değil diye düşünüyorum. Acıdan ne yapacağımı şaşırdım yatağa bile gitmek istemiyorum :KK43: yine ağlaya ağlaya işe geldim. Sırt hareketi de yapıyorum göğüslerim büyüdüğü için mi acaba çok ağrım var diye düşünüyorum 3 beden birden büyüdü çünkü bir anda. Doktora gitsem ne yapabilecek ki diyorum bebekten mi diyorum göğüsten mi diyorum 10 gündür uykusuzluktan ve ağrıdan artık psikolojim bozulacak :KK43:

canım çok geçmiş olsun. bencede gitmelisin bu kadar zaman geçmeyip o derece rahatsız ediyorsa. belki magnezyum falan verir. :( geçmiş olsun

Kullanıyorum canım magnezyum kan vitamin ne varsa içiyorum. Egzersizde yapıyorum ve anlamıyorum neden ağrıyor :KK43:

:( anladım canım. Tekrardan görün o zaman umarım bir çaresi bulunur. Sen modunu yüksek tutmaya çalış bebişde üzülmesin inşallah

Kızlar gece uyurken bacaklarıma öyle bir ağrı giriyor ki Allah tekrar uykuya dalıyorum yoksa çekilecek bir ağrı değil sabah kalktığımda da hareket ettikce ağrı geciyor ama uyuşukluk oluyor bir kaç saat bu nedir bi fikriniz var mı başına gelen

ben zaten yerimde duramiyorumki esimde kafayi bana takmisti seni sikayet edicem diye. ev isi kizim kuranim igne oyam hele gezme gidince esim yorulmazmisin diyor. bunu doktorada dedim ben birsey olmaz demisti gorumcem felanda 5 dakika bi oturamiyorsn ya diyo soylenenlerde sadece suna uzuldum. daha hic birseyi benim agzimdan duymadan hakimda herkeze bebegimle ilgili benimle ilgili olumsuz konusmalar ve annem sizofren oldugu icin benimde kafaya takip oyle olucam gibi konusmalar sonra gelip kafana takma bak oyle olursun senin bi evladin daha var gibi konusmalar sanki benim aklim yok ben karalarimi dusuncelerimi veremiyorum. cok olumsuz ve herseyin altindan kendi basima ustunden geldim icin zaten yilmadim hemen. hep sonuc odakli olmaya elimden geleni yapmaya calistim cok arastirdim ama kendim icin aglamadim hic bebegim o kucuk bedeni ile aci cekmesin diyeki oyle aglamak degil hepde tuttum kendimi oglumla bi sekil ustunden gelmeye caliscaz dedim. internette arastirmamda bebeklerini aldirdiklarini cogu kisinin benim gibi soru isaretli kaldini sadece tek bi kisiden olumlu birsey buldum ve o kiside diyor tek sifa Allahdan ben yine devam edecegim boyle sadece hazirlikli olmam istiyorum her acidan

Ya bu insanlar ya çok kötü ya da hakikaten kalın kafalı mallar laflara bak ya en gıcık olduğum insan tipi cahil ne konuştuğunu bilmeyen empati yapmayan tipler canım benim sen hiç bir şeyi takma kafaya şizofren olanda değil kabahat onu şizofren yapanlarda... kötü insanlar o kadar kötü ki saf ve temiz insanlar dayanamıyo bu kadar kötülüğe ya psikolojileri bozuluyo ya da intihar ediyorlar bence bu da onların bu kirli kokuşmuş dünyaya tahammül edemeyecek kadar temiz olduklarını gösteriyo...
Ben Allaha havale ediyorum etrafımdaki kötüleri ve mümkün olduğunca az görüşüyorum

hurma bende yiyorum boyle 2 ucgunde sadece 1 tane aslinda gunde 2 uc yicekdim ailemizde hemsidemiz var hic yeme erken dogurursun dedi ama ben tabi bu sekil yeme calisiyorum gene cok faydali oldugu icin zemzemde evet cok iyi dogumuda kolaylastiriyormus normal dogum yaoacak arkadaslar icin diyorum tanidim biri doguma gitmeden zemzem iciyor kolay oyle agri olmayan dogun yapmis ve zemzemden oldugunu soyluyor bende kizimda hic sanci cekmedim ama kizimda son haftalar bol bol hurma yedim belki onun etkisidir

Hurma benimde aklımda ama korkuyorum erken diye son ay hergün bir mi yesek yoksa daha çok mu , zem zemi sadece hastaneye giderken bir kere içmek yeterlimi acaba ?

Back
X