Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    138
Kızlar aile hekimliğinde karma aşı mı yapılıyor yoksa sadece tetanoz mu biliyor musunuz? Bir de kaç doz yapılması lazım doktor tetanoz aşını yaptırısın falan dedi ama aceleye geldi çok soramadm. Dinlediğim kadarıyla karma aşı 24-36 haftalarda yapılır falan diyorlar tek doz diyorlar kafam allak bullak oldu. Yaptırmayı da hiç istemiyorm gerçi ☹️
Bir doz karma diğeri tetanoz sadece iki doz toplamda 2.dozu 25.haftada Olcam ilkini salı günü oldum. İstemiyorsan da belirtip yaptırmaya bilirsin ama hem senin hem bebeğin için yaptırman daha sağlıklı bence

Canım çok teşekkür ederim Amin💝 ben kadın doğum aciline gitmedim sabahı bekleyip prof doktoruma muayene olmak istedim ona da direk muayene olarak girdim acil olarak girmedim gece girdiğim acilde devlet hastanesiiydi serklaj meselesini de inanki hiç bilmiyorum bana gülersiniz ama başıma hiç gelmez sanmıştım doktor ne derse onu yapacağım artık 4 5 gün sonra karar vereceğim ama o zamana kadar yatacaksın dedi bakalım neler bekliyor bizi🥲
Canım iste her hastanede kadın doğum acil olmuyor o yüzden bakmadilar demek ki. Ama seni bilgilendirselerdi keske git baska doktora diye..
Canim insan olumsuz tecrübeler yasamadikca bazi seyler basina gelmeyecek diye düşünüyor normal olarak. Keske hicbirimiz ogrenmesek.. ama bu bilgileri bilmemiz hem bizim icin daha iyi hem bebegimiz icin. Cogu insan hic zorlanmadan hamile kaliyor mesela, sanıyor ki cocuk yapmak cok kolay ama aslinda öyle degil,hastanelerin tüp bebek asilama bölümleri tıklım tıklım.. veya iste hamilelikte bir sorun yasamadan doguma gidenler saniyor ki hamilelik kolay geciyor ama öyle olmuyor iste olumsuz birseyler yasayan o kadar cok kadın var ki ne yazık ki🙁 hic olumsuz seyler yaşanmasa da herkes kolaylıkla kucagina alsa evladını 🙏
Insallah gerek bile kalmaz serklaja Canım benim. Hic sıkma canını. Gerek olsa bile senin ve bebeğin icin en iyisine karar verir doktorun oyle düşün 🤗 saglikla gelir inşallah kuzun

Kasık bölgesindeyken hiç hissetmedim canım hissettiğimde göbek deliğimin sol tarafındaydı birkaç kere yokladı hatta 🥹 çok değişik bir hismiş 🥲
Ben ilk kasık bölgesinde hissetmistim canım seğirme gibi. Simdi daha göbek deligi cevresinde. Cok tatli bir his. Harika bir mucize yiaaaa😍😍😍🙏🙏🙏

Kızlar ya bazen oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum gerçekten bu endişe hali hiç bitmeyecek sanki. 🥹 Hafif kahverengi lekelenme yaşıyorum ama mini minnacık ki doktorum gayet iyi kahverengi lekeden korkmuyoruz dedi ama hemen acaba bir şey mi oldu diye kendimi yiyorum. Çok şükür ki tekme atıyor da yüreğime su serpiyor oğlum ama annelik delilikmiş yine anladım 😔 Rabbim hepimize sağlıkla, zamanında doğum haberini almayı nasip etsin

Yapcan mı hayatım şeker yüklemesi
Ben hakkında hiç bişey bilmiyorum galiba ya
Kuzum muhtemelen yaptıracağım yaa. Baslarda istemiyordum. Ama doktorum ne diyorsa o diyorum artik. Bide bende seker sınırda falan çıktı ya hep. O yüzden bana en basta daha 8 10 hafta arasinda yapacakti seker yuklemesini ama diyetle düşünce biraz tamam dedi erteleyelim dedi. Muhtemelen yaptirmayayim deme şansım yok gibi.
Aslında cokta bilmemek lazim bence. Doktoruna güveniyorsan o ne diyorsa o yönde ilerle bence. Benimde aşı konusunda cok karışık kafam Aslında. Ama yine doktorum yaptir derse ne yapayım 🤷🏻‍♀️

Kızlar ya bazen oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum gerçekten bu endişe hali hiç bitmeyecek sanki. 🥹 Hafif kahverengi lekelenme yaşıyorum ama mini minnacık ki doktorum gayet iyi kahverengi lekeden korkmuyoruz dedi ama hemen acaba bir şey mi oldu diye kendimi yiyorum. Çok şükür ki tekme atıyor da yüreğime su serpiyor oğlum ama annelik delilikmiş yine anladım 😔 Rabbim hepimize sağlıkla, zamanında doğum haberini almayı nasip etsin
Canım duygularımız cok yüksek hormonlarimizin sayesinde. Cok normal seyler yasadiklarin. Minicik birsey ile bizi etkiliyor. Bende dün otururken sacma bir sekilde oturdum sanki karnımı dizimle sıkıştırdım gibi oldu. Pesinden de akıntı artışı yaşadım. O kadar üzüldüm ki valla oturup ağlayacaktım zarar mi verdim incittim mi cocugumu diye.. amin canım aminn Allahım hepimize sağlıkla 9 ayımız dolunca yavrularimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🙏🙏🙏

Kuzum muhtemelen yaptıracağım yaa. Baslarda istemiyordum. Ama doktorum ne diyorsa o diyorum artik. Bide bende seker sınırda falan çıktı ya hep. O yüzden bana en basta daha 8 10 hafta arasinda yapacakti seker yuklemesini ama diyetle düşünce biraz tamam dedi erteleyelim dedi. Muhtemelen yaptirmayayim deme şansım yok gibi.
Aslında cokta bilmemek lazim bence. Doktoruna güveniyorsan o ne diyorsa o yönde ilerle bence. Benimde aşı konusunda cok karışık kafam Aslında. Ama yine doktorum yaptir derse ne yapayım 🤷🏻‍♀️
Bende aşıyı yaptırdım canım 19. Haftamda☺️ tdap tı yaptıkları yaptır dedi ikinciyide yapacağım hatta. Ama şeker yüklemesine bakıcam normal çıkıyor şimdi ama gizli şeker falan olaslığını bi konuşayım dediğin gibi doktor beyin dediğine göre düşüneyim araştırmaya girince kafam çok karışıyor 😄

Kızlar aile hekimliğinde karma aşı mı yapılıyor yoksa sadece tetanoz mu biliyor musunuz? Bir de kaç doz yapılması lazım doktor tetanoz aşını yaptırısın falan dedi ama aceleye geldi çok soramadm. Dinlediğim kadarıyla karma aşı 24-36 haftalarda yapılır falan diyorlar tek doz diyorlar kafam allak bullak oldu. Yaptırmayı da hiç istemiyorm gerçi ☹️
Bebiş bana karmayı yaptılar ilk adı tdap bir ay sonra yine gel dedi o zaman ne yapılacak bilmiyorum ama sistem bize uyarı vermiyor siz ihmal etmeyin dediler yaptıracağım onu da
Doğumdan önce iki doğumdan sonra da varmış hatta tam yapılırsa artık hayat boyu yapmana gerek kalmaz dediler. Onu sonra düşüneceğim ☺️

Kuşum 70 oldum boyum 1.70 7 kilo aldım habire yiyip yattığımdan 😅 işe döndükten sonra duraksadı sadece de dediğin gibi şişiyor ayak bileklerim şimdiden benim doktor hiç bişey demiyor valla bebek almasın fazla kilo demişliği varda ben umrunda değilim galiba 😄
Senin yine boyun varmış aşko normalsin diye bişey demiyor benim boyum da kısa 89 la hamile kaldm ben🙈 😂bileydim az zayıflar öyle hamile kalırdım 😂 doktor da haklı napsın doğurtamıycam yoksa bunu diyor 😂

Ay dimi yaa en rahat yiyip icilecek dönem diye hep kafamiza girmis hamilelik. Ama herkes icin gecerli degil bu. Asıl eglence şeker yuklemesinden sonra baslayacak😁 hepten yemeyi kes demezse iyi doktorlarımız
Sorma o zaman beni bir odaya kapatmaları lazım 😂😂 şaka maka şeker ölçüm cihazı aldm kız yüksekmiş benm şekerim o yüzden ağzım hep yapış yapış oluyormuş kaç gündür şeker diyetindeyim düşürdüm çok şükür. Ama doğuma kadar dikkat etmek zorundayım sanırım 😢 bir doğurayım varya herşeyi yiycem 😂😂 sen ölçüyor musun hiç

Bir doz karma diğeri tetanoz sadece iki doz toplamda 2.dozu 25.haftada Olcam ilkini salı günü oldum. İstemiyorsan da belirtip yaptırmaya bilirsin ama hem senin hem bebeğin için yaptırman daha sağlıklı bence
Hmm o zamn sen ilkini tetanoz mu oldun? İkincisi karma olacak sanırım.

Bebiş bana karmayı yaptılar ilk adı tdap bir ay sonra yine gel dedi o zaman ne yapılacak bilmiyorum ama sistem bize uyarı vermiyor siz ihmal etmeyin dediler yaptıracağım onu da
Doğumdan önce iki doğumdan sonra da varmış hatta tam yapılırsa artık hayat boyu yapmana gerek kalmaz dediler. Onu sonra düşüneceğim ☺️
Kuzu dinlediğim videolarda doktorlar karma aşıyı hep 24. Hafta ve sonrasında söylüyor neye göre erken yapıyorlar ya bunların farklı konuşması bana hiç güven vermiyor nedense. Önceden böyle bir aşı yokmuş çocuklar da gayet iyiydi. Böyle aşılar çıktı sma bebekler çoğaldı ilişkili mi bilmiyorum aşı karşıtı biri de değilim aslında ama bunlar çok düşündüryor beni 😢

Bende aşıyı yaptırdım canım 19. Haftamda☺️ tdap tı yaptıkları yaptır dedi ikinciyide yapacağım hatta. Ama şeker yüklemesine bakıcam normal çıkıyor şimdi ama gizli şeker falan olaslığını bi konuşayım dediğin gibi doktor beyin dediğine göre düşüneyim araştırmaya girince kafam çok karışıyor 😄
Canım iste aslında bir yerde doktorlarin kararlarina bağlı kalmak durumunda kalıyoruz. Sende aşıyı yaptirmis kurtulmussun. Bende o konuda biraz kararsızım ama iste dedigim gibi doktor yaptir derse yaptircam
Aynen canim seker cok cok önemli. Her zaman dikkatli beslenmek lazim ne olur ne olmaz. Şeker yuklemesinde dr sorun cikmaz o zaman senin yüksek ihtimal ama yaptirmazsan da aklında kalacak . Oy oy cok karışiyor kuzum kafamiz ya o kadar haklisin kiii

Sorma o zaman beni bir odaya kapatmaları lazım 😂😂 şaka maka şeker ölçüm cihazı aldm kız yüksekmiş benm şekerim o yüzden ağzım hep yapış yapış oluyormuş kaç gündür şeker diyetindeyim düşürdüm çok şükür. Ama doğuma kadar dikkat etmek zorundayım sanırım 😢 bir doğurayım varya herşeyi yiycem 😂😂 sen ölçüyor musun hiç
Ay hepimizi kapatmalari lazim o zaman😁 yemeden duramayiz ki😁
Ay cidden miii bak iyikide almissin. Kac çıktı da yüksekti? Dikkat et kuzum ya. Aynen oyle doguma kadar dikkat etmen lazim canım, bende edecegim mecbur.
Ben olcmuyorum canim ama gecen acile gitmistim orda bakilmis yemekten hemen sonraydi yuksek çıkmıştı.
Valla bende hep öyle duyorum bir dogurayim saglikla 😍 neler yicem nelerrr. Kaşık kaşık ciko yicem🤣

Ay hepimizi kapatmalari lazim o zaman😁 yemeden duramayiz ki😁
Ay cidden miii bak iyikide almissin. Kac çıktı da yüksekti? Dikkat et kuzum ya. Aynen oyle doguma kadar dikkat etmen lazim canım, bende edecegim mecbur.
Ben olcmuyorum canim ama gecen acile gitmistim orda bakilmis yemekten hemen sonraydi yuksek çıkmıştı.
Valla bende hep öyle duyorum bir dogurayim saglikla 😍 neler yicem nelerrr. Kaşık kaşık ciko yicem🤣
Dikkat etmediğim zaman tokluk şekerimi ölçmüştüm o da yedikten 4-5 saat sonraydı 140 çıkmıştı normalde 2 saat snra 140 ın altında olması lazımmış. Zaten kendimdeki değişimlerden anladm en çok. Yemekten hemen sonra ölçülürse tavan yapar şeker 😂 aa bu arada benim detaylıya 3 hafta sonra demişti yaa benim kafa gitmiş yine 20+6 oluyorum o zaman erken olmaz inşallah 🫠

Kızlar yardımmm idrar yolu enfeksiyonu oldum cuma günü test vermiştim haftaiçi gideceğim doktora gidene kadar evde ne yapabilirim çok yanma ağrı oluyor
Canım değerin kac çıktı gözüküyor mu e nabizda buyuk ihtimalle antibiyotik başlar suyu çoğalt der turna yemisi de idrar enfeksiyonun iyi geliyormuş burada biri önermişti bende de var enfeksiyon

Dikkat etmediğim zaman tokluk şekerimi ölçmüştüm o da yedikten 4-5 saat sonraydı 140 çıkmıştı normalde 2 saat snra 140 ın altında olması lazımmış. Zaten kendimdeki değişimlerden anladm en çok. Yemekten hemen sonra ölçülürse tavan yapar şeker 😂 aa bu arada benim detaylıya 3 hafta sonra demişti yaa benim kafa gitmiş yine 20+6 oluyorum o zaman erken olmaz inşallah 🫠
2 saat değil maalesef 1 saat sonra😂 geçen hafta endokrin doktorum söyledi, ilk lokmayı ağzına attığından itibaren tam 1 saat sonra ölçmen lazım, 140 ın üstüne çıkmamalı demişti.

Back
X