2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
kizlar gunaydin, haftasonu doktor komtrolum vardi ve doktorum nasil yatmam gerektigini anlatti. malum her kafadan bi ses cikiyor kimi istedigin gibi yat kimi aman dikkat diyor :duduk:
kesinlikle artik sirt ustu/yuz ustu yatma dedi. sirt ustu yattigimizda tansiyonumuz dusuyormus ve bebegimize kan yani oksijen gitmiyormus. en uygun pozisyon sol yana donuk yatmakmis, eger cok canin yanarsa arada sag tarafina da donebilorsin ama solda yatmakta israrci ol dedi.
aman siz de dikkat edin kizlar sirt ustu yatmak katiyen yok:KK12:
Sırt üstü yatamıyorum zaten için daraldığı resmen yan yatıyorum bir sağ bir sol ama uyandığımda hep sağ yanda buluyorum kendimi :)

benim eşim de birşey olur diye tedirgin oluyorum, fırsatçı gibi hissediyorum diyor. kardeş olduk resmen :KK50:

ay ben bu konuyu çok kafama takıyorum.1 ayı geçirdik hic bir şey yok.hafta sonu konuştum bi sıkıntı olmaz diye.böyle yapınca da esimi zorunlu tutuyorum diye geçiyor icimden o_O dun geldi başı ağrıdığı için zorlamak istemiyorum dedim oda hafta içine bırakalım dedi :işsiz:gerçi bende çok markalı değilim ama acabalar hep kafamda gerçi netten dün biraz araştırdım normalmiş bu durum ama ne yapacagimi bilmiyorum artik ya

Son düzenleme:
kizlar gunaydin, haftasonu doktor komtrolum vardi ve doktorum nasil yatmam gerektigini anlatti. malum her kafadan bi ses cikiyor kimi istedigin gibi yat kimi aman dikkat diyor :duduk:
kesinlikle artik sirt ustu/yuz ustu yatma dedi. sirt ustu yattigimizda tansiyonumuz dusuyormus ve bebegimize kan yani oksijen gitmiyormus. en uygun pozisyon sol yana donuk yatmakmis, eger cok canin yanarsa arada sag tarafina da donebilorsin ama solda yatmakta israrci ol dedi.
Ben de sola yatmaya çalışıyorum canım.Ama tabi sabah pek yattığım gibi uyanmıyorum:)yakında uykusuz gecelerimiz başlar bol bol uyuyalım:)

Kabızlığa çözüm yokmu çatlayacam :KK43: ferrum fort kullanıyorum kullanmasam demirim yerlerde nolacak bilmiyorum
Simdi yiyeceklerin sonrasini duzeltir. Simdi olan olmus popisi temizleyip, gunde iki uc kez icine disina bol bol zeytinyagi suruyorsun. Rahatlatiyor.

Surekli her ogunde lifli gida tuket ihmal etme. Bir de bol miktarda su icmek gerekiyor, gunde en az 2,5-3 litre.

Kizlar bu arada bugun hamile oldugum aklimdan cikarak otobuse yetismek icin 50 metre kadar kostum. Sonra avm dolastim vs... cok yoruldum. Suan asagi bölgemde agri var. Resmen yurumekte zorlaniyorum. Daha once daha cok dolastigim olmustu ama bu kadar agri olmamisti. Kostugum icin mi agriyor acaba? Bir sey olur mu? Bebegimin hareketlerini hissediyorum cok sukur. Ama yine de endiseliyim. Kontrolum sali gunu.
Demek 30.haftada da unutuluyor :KK48:
Kostugun icindir agrin korkma birsey yoktur dinlenince gecer.bende oturma seklinde unutuyorum bazen ama ilerde iyice sisecegim icin unutmam sanirim .
Ben de evi doldurmak istemiyorum diyorum ama hepsini alasım var hiçbirinden vazgeçemiyorum :110: az önce ağladım ben de, niye karar veremiyorum hangisini alacağım diye. Iyice saçmalamaya başladım :halay:her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum sonra da karar veremiyorum :duduk:

Ben de içimde kalmasın diye sepet beşik almaya karar vermiştim canım ama bu anne yanını görünce çok daha rahat olacak gibi geldi. Ama ikisinden de vazgeçemiyorum :işsiz: eşim de anne yanı daha iyi diyor. Ben sepetten vazgeçemeyince ikisini de alalım o zaman diyor. Onu da istemiyorum. Iyice kafayı yedim :halay:

Baybmall de indirimli 12 ye kadar, onu da kaçırdım şimdi :110:
Bende cok kararsizim sanirim esim kizarark boyle bi hakkin yok dedi ondan karar verebildim :KK53:
Saolsun karar vermeme yardimci olmus :KK70:
Bana birşey vermediler her gittim de zaten farklı doktor oluyo hepside diyorum size oluyo mu bilmiyorum ultrasonla karnınıza balıklar alet varya jel sürüp inanın o bile canımı yakıyor bunu doktora söylüyorum tek dediği biliyorum oluyor o kadar ya kızımda hiç acitmiyordu. Yada diyorum sezeryanli oldum içinmi böyle acaba
Buyuk ihtimal senin sezeyandan aciyor.sezeryanli arkadaslardan duymustum daha once .

Kabızlığa çözüm yokmu çatlayacam :KK43: ferrum fort kullanıyorum kullanmasam demirim yerlerde nolacak bilmiyorum
Ben kullanmayi kestim canim tabiki doktorumun haberi yok:)
Simdi yine basladim baska cozum bulamadim berbat bise hicbirsey durdurmuyor
Selam kızlar nasılsınız, bir haftadır memleketteydim giremedim hiç. Umarım herkes iyidir ve az vaktimiz kaldı çoğu gitti azı kaldı. Çarpıntıları olan var mı 3 gündür benim çarpıntım var çarpıntı mı desem bilmiyorum tansiyonum normal ama kalbim fazla çarpıyor. Soluma 1 saat yatınca düzene giriyor. Bu haftalarda artık normalmiş ama insanı zorluyor gerçekten. Sizde durumlar nedir :anneadayı:
Benimde cok carpintim oluyor canim hatta bazen bogazimdan firlayacak saniyorum.genelde stres olunca oluyor.doktorum da stresten dedi :(
Günaydın güzel anneler.bebişimin yeri daraldı sanırım önceki kadar çok ve rahat hareket edemiyor.dönmelerini hissedemiyorum artik.şu ara ittirmesi oluyor daha çok.ama önceden daha çok karın çevresinde hissediyordum ama bu ara kasık bölgelerinde hissediyorum bukadar cabuk aşağıya inmesi normal mi sizce
Asagi mi iniyormus bilmiyordum daha erkn bence .benimkide ayaklari asagida diye oraya vuruyor dr da dedi.belki oyuzdendir

Benimki de kaciyor. Surekli hatirlatiyorum yapmamiz gerekli saglikli olani buymus diye ama nedense surekli bir bahanesi var. Off. Benim esim Turk degil Turk olsa surekli israr ederdi diye dusunuyorum ama demekki yaniliyorum.
yok kuzum benimki Türk hem de Karadenizli sözüm ona ama görsen içi geçmiş sanki :işsiz: normal Doğum yapmak istiyorum ki sakıncalı bi durumum da yok, faydası olur diyorum yine de adam köşe bucak kaçıyor benden. Karı koca gibi değil, birbirine fazla şevkat gösteren eski dostlar gibiyiz :KK50:

Guzel bilgiymis canim tabi benim kizim solda cok acitiyor rahatsiz oldugunu dusunuyorum :(

Geçen gün bibarkadaşla bahsetmiştik kimdi unuttum bahsettiği tablo bu olsa gerek denedim ben normal haftama doğru çıkıyor eğer kontrolde bebek büyümüştür İnş eğer büyüdüyse bu yöntem çok iyi yaa

Eklentiler

• Screenshot_2018-02-19-11-57-31.webp
    Screenshot_2018-02-19-11-57-31.webp
    26,1 KB · Görüntüleme: 81
Canım sanırım sezeryan la ilgisi var çünkü ilk defa ultrason da remen inliyorum hele bastırınca benim dikiş aram az ondan diyorum çünki diğerlerinde hiç böyle hissetmezdim dikişlerim komple uyuşuk hatta benim hala ve göbüş azcık büyüse resmen gerildiğini anlıyorum Rabbime emanet çokçkorkuyorum bu dikişlerden de ama az kaldı inşallah maksimum 9 haftam kaldı Allah izin verirse

Insallah açılma olmuyordur Sanki bi tarafım attı canım aşırı yandı gozlerimden yas geldi resmen şimdiye kadar sezeryanimdan acı cekmemistim cokda kiloo aldim oda etkiliyor heralde Allah yardimcimiz olsun

Kostugun icindir agrin korkma birsey yoktur dinlenince gecer.bende oturma seklinde unutuyorum bazen ama ilerde iyice sisecegim icin unutmam sanirim .

Bende cok kararsizim sanirim esim kizarark boyle bi hakkin yok dedi ondan karar verebildim :KK53:
Saolsun karar vermeme yardimci olmus :KK70:

Buyuk ihtimal senin sezeyandan aciyor.sezeryanli arkadaslardan duymustum daha once .

Simdiden bu jadar sertse son haftalar nasil geçecek çok zor

Insallah açılma olmuyordur Sanki bi tarafım attı canım aşırı yandı gozlerimden yas geldi resmen şimdiye kadar sezeryanimdan acı cekmemistim cokda kiloo aldim oda etkiliyor heralde Allah yardimcimiz olsun
O acıyı ben 2 3 günde bir yaşıyorum nefesim gidiyor kıpırdayamıyorum yattıksam kalkamıyorum hiç geçmiyecek sanıyorum oan ama yavaş yavaş geçiyor Allah korusun ama şuan için açılma olmaz sanırım geriliyodur yakın süreli olduğu için bukadar hissediyoruz sanırım yoksa sezeryan olanlardaobuo kadar şiddetli olmuyo şikayetler senin kaç ay arasıabenim 5 ay 10 gün :KK43:

O acıyı ben 2 3 günde bir yaşıyorum nefesim gidiyor kıpırdayamıyorum yattıksam kalkamıyorum hiç geçmiyecek sanıyorum oan ama yavaş yavaş geçiyor Allah korusun ama şuan için açılma olmaz sanırım geriliyodur yakın süreli olduğu için bukadar hissediyoruz sanırım yoksa sezeryan olanlardaobuo kadar şiddetli olmuyo şikayetler senin kaç ay arasıabenim 5 ay 10 gün :KK43:
Sizin çok az aranız olduğu için geriliyor canım benim 5 seneyi geçti 2012 de oldum sezaryen ve hiç bir sıkıntı hissetmiyorum ne gerilme ne acı Allah yardımcınız olsun

Benimde cok carpintim oluyor canim hatta bazen bogazimdan firlayacak saniyorum.genelde stres olunca oluyor.doktorum da stresten dedi :KK43:

Aslında kendimi stresli hissetmiyorum ama bilmeden yapıyor muyum acaba? Birde Ankaraya gittim geldim oda etkilemiştir belki. Çarşamba randevum var doktoruma soracağım bakalım.

minikoglan minikoglan canim cok guzel besik.bebegin kullanacagini dusununce cok eglenceli bir goruntusu var gercekten.renkleride cok guzel.tam minik oglana gore.guzel, saglikli ,huzurlu gunlerde kullanin insallah.
Yaa cok tesekkurlerr :) daha guzeli sizin olsun. Aahim icini saglikla doldurmayi nasip etsin.

e .

Aynen unutuluyormus :) gece cok kotuydum ama simdi yavas yavas duzeldim :)

Günaydın güzel anneler.bebişimin yeri daraldı sanırım önceki kadar çok ve rahat hareket edemiyor.dönmelerini hissedemiyorum artik.şu ara ittirmesi oluyor daha çok.ama önceden daha çok karın çevresinde hissediyordum ama bu ara kasık bölgelerinde hissediyorum bukadar cabuk aşağıya inmesi normal mi sizce
kasığımdan kaburgama kadar her yerde geziyo benim bıdış :emir_bebek:dönüp duruyorlar galiba :halay:

ay ben bu konuyu çok kafama takıyorum.1 ayı geçirdik hic bir şey yok.hafta sonu konuştum bi sıkıntı olmaz diye.böyle yapınca da esimi zorunlu tutuyorum diye geçiyor icimden o_O dun geldi başı ağrıdığı için zorlamak istemiyorum dedim oda hafta içine bırakalım dedi :işsiz:gerçi bende çok markalı değilim ama acabalar hep kafamda gerçi netten dün biraz araştırdım normalmiş bu durum ama ne yapacagimi bilmiyorum artik ya
aman boşverelim, neticede rahat hissetmiyorlar. zorla güzellik olmaz :halay:

Back
X