- 26 Mart 2010
- 2.090
- 2.455
- 333
- Konu Sahibi kardelen384
- #31.341
Kizlar ben de normal dogumu cok istiyorum hatta hayalim dogal dogum, suni sanci olmadan (insallaj bu elimizde olan birsey degol tabi) ve epiduralsiz. Epidural olmayinca ikinmalarda ve genel olarak dogumda daha kontrollu oluyormussun bu yuzden kesi olma ihtimali daha dusuk oluyormus. Yani keske epizyotomi suni sanci epidural hicbirsey olmasa. Kendimi oyle sartlamiyorum her duruma acigim ama hep oyle olduguni hayal ediyorum pozitif olmaya calisiyorum ayhhh insallah hersey yolunda gider.
Boyle olmasi icin yaptiklarim: hergun yuruyis, hamile yogasi, kegel egzersizleri, son haftalarda yapacagim perine masaji, veeee ahududu yapragi cayi. Arastirin guzel seyler okudum ing. Red raspberry leaf tea. Ing. Biliyorsaniz babycenter'da yazilan onca yorum cok faydali olduguna dair beni cok mutlu etti. Kimbilir belki ise yarar :)
Canım inşallah bir sıkıntı çıkmazda normal doğururuz bende çok istiyorum normal doğumu epiduralsiz hiç birşeysiz gideyim acıysa çekeyim acıyı ama normal normal doğal halimle doğurup geleyim. Herkes o gücü kuvveti kendinde bulabilsin çok isterim.