- 7 Şubat 2018
- 3.187
- 4.188
- 133
- Konu Sahibi kardelen384
- #62.521
Canin kac günlüksünüz ? Bugünleri mn gececegine inan. Hicbir bebek ömür boyu ağlamıyor. Bebegim bir aylik olduğunda bende ayni senin gibiydim. Resmen el kadar cocuga bağırıp yeter artik diye hirpalamaya baslamistim. Yayaga falan sert sert firlatiyordum bir ara o derece dellenmistin cok uykusuz ve yorgundum. Sürekli açtım. Kendi pisliğimi evin pisliğini saymıyorum bile cok zordu. Simdi 53 gunluguz ve yavas yavas birbirimize alisiyoruz ve düzeliyoruz. Annelik evet guzel ama bence zorlugu guelliginden daha fazla. Annelik gercekten cok zor ve ciddi sabır isteyen bir sey. Yavas yavas bebeginin dilini cozeceksin. Hepimiz çözecez ve her sey yoluna girecek. Sen kendin sakin ol en basta. Anne sütü meselesine de o kadar takilma. Önemli olan bebeginin saglikli olmasi. Gaz sancisi icin de ( anason, papatya, kimyon, rezene, keten tohumu, lavanta) karışımı çayı yap ve bebegine sabah aksam 2-3 cay kaşığı ver. Gercekten ise yarıyor.Hah işte aynı durumdayız.. böyle olmamalı ya böyle olmamalı. Bu işte cidden bir terslik var. Hani çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel şeyiydi. Doğum yaptıgım andan beri çekiyorum ben. Zehirlenmeyle doğum yaptım, bebek küveze ben yogun bakıma.. emziremedim, göremedim günlerce. Sonra sarılıkla uğraş dur. Sarılık geçti kolik başladı hala devam ediyor. Üstüne de benim lohusa depresyonumu zirvede yaşıyor olmam. Uyku yok, yemek içmek yok, dinlenmek yok.. burda herkes yok şu çayı yaptım içtim, yok bu karışımı haşladım komposto yaptım hoşaf yaptım içtim diye sıralıyor. Allah daha iyi etsin, daha iyi yaşasınlar. Ben ise su bile içecek takati ve zamanı bulamıyorum. Tuvaletimi tutmaktan sistitim tuttu, sancıdan ölüyorum. Kızım yatağa çiş sıcrattı, çarşafı değiştirmeye vaktim yok. Daha neler neler.. intiharı düşünmek kaçınılmaz
Puff her seyi cok bilen insanlar. Bir gun ben de görümcemin kalbini cok fena kıracam ya hayirlisi bakalim. Benimki de doktor ne bilir’cilerden. Sanarsin kendi 20 cocuk buyutmus. 20 si de super cocuk.İçimi dökmek istiyorum. Doldum taştım artık sinir küpü oldum resmen. Deliksiz uykuya hasretim. Eve kisildim kaldım,sokağa hasretim. Kahvaltı için menemen istedi canım. Biberleri ocakta unutmusum kömür gibi olmuşlar. Butun yorgunluguma ragmen evi temizlemek istiyordum kızım 8den beri uyumadi. Uyuyacagada benzemiyor. Bugunde kaldı..
Şu bitmeyen koca karı dirdirlarindan biktim zaten. En gencinden en yaşlisina herkes mi bir şey söyler ? Emziriyorum az emzir diyip mememden çekiyorlar. Ne yapacağımı sasiriyorum artık birilerini çok fena kircam o olacak. Zaten yorgun ve uykusuzum. Hala lohusaliktan çıkabilmis değilim. Çok hassas ve alinganim lütfen üstüme gelmeyin diye bas bas bağırıyorum ama boşuna. Takmışlar kafaya bu çocuk kucağa alışmış,pusetine yatır. Yahu ben meraklimiyim kollarım kopa kopa tasimaya ? Yatmiyor işte çocuk bas bas bagiriyor ne yapiyim ? Azicik ağlasa ugunuyor. Bırakayim ölsün mü ? Şimdide ince giydiriyosun hastalanircilar çıktı başıma. Oturduğumuz yerden terliyoruz. Çocuk yeni kurtuldu isilikten. Şeytan diyor kat kat giydir at önlerine. Ama kiyamiyorum ki benim yavrum..Bunların ceneleri yüzünden yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Biraz önce fırçaladim ikisini. Ben doktorun dediklerine göre hareket ediyorum bana akıl vermeyin dedim. Doktor yanlış biliyor dedi bana. Bunu diyen 27 yaşında düşünebiliyor musunuz ? Yaşlı olsa anliycam..Napicaz biz böyle ? Ne zaman rahatliycaz ? Ah kendimi söyle bi deniz kenarına atsam..