- Konu Sahibi cemrem0606
-
Bebeğin kilosu iyi bence haftasina göre ben de 3 şubatta gidicem 27 haftalık olucaz 800 lü bekliyorum kilolarını inşallah.Gorundum dr a kilom 88 olmuş bebek 810 gr hafta ile uyumsuzluk var mi diye bana sorunca tüp bebek ya dedim. 3gun fark oluyor. Diye vitamin hapini birak dedi demir hapı ic.dedim gecen icmede sıkıntı oluyor diye baktirmistik ac olarak icip bir süre beklemek gerekiyor diye. Dedi bilgi kirliligi dedi ama anlamadim sonuçta ilacın içme programını eczaneden alıyorum ilacı alırken. Doğumu nasıl yapacağın konusunda bir düşün normal de düşünüyor isen hafta ici bir doktora daha kontrole gitmen lazim hem ani sezeryan gitmen gerekirse müdahale edilir hastanede dedi.bende ilk dogum olduğu için ameliyattan korkuyorum kararımı soylerim dedim.bu ay 9 a 6 tansiyon 11 e 9 olmus.görünürde bi sıkıntı yok.biseylere karar verip. Ay böyle yapmasaydim. Demek istemiyorum.
tup bebegimin tuttugu dr kontrole almadi.burada dr a gittim özele calisiylrken problem olmasin.cts gideyim diyeBebeğin kilosu iyi bence haftasina göre ben de 3 şubatta gidicem 27 haftalık olucaz 800 lü bekliyorum kilolarını inşallah.
Gitmiş olduğun doktor sürekli seni takip eden doktorun değil mi arkadaşım? Vitamini neden biraktiriyor acaba? Ben de bu gittiğimde sorucam pruloton 33.haftada bitecek demişti.Diğerleri ne olur bilmem.
Doğum şekline karari doktordan çok bebeklerin geliş şekli veriyor diye biliyorum.İkizlerde normal doğum Türkiye'de biraz zor arkadaşım.Gecen başka başlıkta okumuştum yurt dışında yapmış arkadaşın biri normal doğum.Seninki tekiz mi bilmiyorum ana öyleyse de risketmek istemiyordur büyük olasılık.nisan-mayıs tüp bebek anneleri olarak baya azız sanırım. yarın reçete yazdıracağım. kan sulandırıcı raporuma.doktorum karar ver normal mi sezeryan mı istiyorsun dedi. hiç ameliyat olmadım korkuyorum.ilk bebeğim normal doğurabilecekken hemen sezeryan olmak istemiyorum.doktorum tüp bebek riskli gebelik sonuçta dedi.zamanında miyomu ne yaptın demişti gittiğimde. hamilelikten önce.ama ilk gebelik aylarımda kanamamın sebebini de o bulmuştu.5 gün rapaor alıp düzelmiştim.devlete bir gidip muayene olmak istiyorum.ama neden bu doktorum normal doğurtmuyor yaf. ne hazırcı oldu drlar.beni şehir hastanesine sepetledi resmen.ay kime güveneceğim bilemedim.ne tavsiye edersiniz
bebeğim tek.aslında onu sorsam bende iyi olacak. o miyomu soran doktor bile takibimi yaparken miyomla ilgili birşey demedi göstermedi.çocuk naptı yedi mi miyomu acaba?aslında alınacaksa o da alınsa iyi olur da biz böyle hem miyomlu hem kan sulandırıcılı nasıl bir ameliyat olabilir ki canım ya?miyom ameliyatı normalde de çok kanama yapıyormuş o yüzden.Doğum şekline karari doktordan çok bebeklerin geliş şekli veriyor diye biliyorum.İkizlerde normal doğum Türkiye'de biraz zor arkadaşım.Gecen başka başlıkta okumuştum yurt dışında yapmış arkadaşın biri normal doğum.Seninki tekiz mi bilmiyorum ana öyleyse de risketmek istemiyordur büyük olasılık.
Bende de miyom ve çikolata kisti var.Kist aynı ölçüde ama miyom 2.5 iken 5 cm olmuş biraz keyfim kaçtı.Ben sezaryenle doğum yapıcam inşallah.Doktora doğumda alabilir misiniz diye sorucam bakalım.Sonra bir de miyom dan dolayi aşırı adet kanaması ile ve onun ameliyatı ile uğraşmak istemiyorum.
ben doğuma 15 gün kalaya kadar kullanacakmışım.Ben de dün kan sulandırıcı ignemi yapmayı unutmuşum sabah hemen yaptım ama panik oldum.Şimdi pitirciklarin hareketlerini hissedince rahatladım.
Büyük ihtimal ben de kullanırım zaten miyomla çikolata kisti doğumda alınır mı dediğimde yuvarlamisti bu gittigime netlestircem inşallah olumlu ya da olumsuz.bebeğim tek.aslında onu sorsam bende iyi olacak. o miyomu soran doktor bile takibimi yaparken miyomla ilgili birşey demedi göstermedi.çocuk naptı yedi mi miyomu acaba?aslında alınacaksa o da alınsa iyi olur da biz böyle hem miyomlu hem kan sulandırıcılı nasıl bir ameliyat olabilir ki canım ya?miyom ameliyatı normalde de çok kanama yapıyormuş o yüzden.
ben doğuma 15 gün kalaya kadar kullanacakmışım.
senin özel durumun harici burda çoğu doktor kasap gibi. bende bendeki miyom durumunu netleştireyim sonradan sorun çıkarıp da 2. ye beni ameliyat masasına yatırmasın.benim için erken henüz aslında doğum şeklini düşünmek için. valla adam gibi güven verecek dr da yok.fakülte tee fizanda.sanki çocuk yapmayın.yapacaksanız kendi kendinize doğurun demedikleri eksik.çalışan kadınlar hele hiç doğurmasın diyecekler neredeyse.Büyük ihtimal ben de kullanırım zaten miyomla çikolata kisti doğumda alınır mı dediğimde yuvarlamisti bu gittigime netlestircem inşallah olumlu ya da olumsuz.
Güzel haberler almanıza sevindim. Umarım sağlıkla zamanında kucağımıza alırız hepimiz yavrularımızıGüzel bir hafta temennisiyle
Cumartesi günü kontrolüm vardı.27+3 haftalık kiloları biri 900 diğeri 975 gr. ben 800 lerde bekliyordum böyle olunca mutlu oldum.
serviks uzunluğu da gayet güzel dedi.Bu sefer alttan da muayene etti.
Biraz tedirgin oldum altı aydır alttan muayene yoktu ama serviks uzunluğu için en ideal olanı bu.
Rapor sürecine girmiş bulunmaktayım artık evde dinlen dedi.Öyle çok ayakta kalmak yok en fazla 15/20 dk.ev işi yok dedi ki ben zaten yapmiyordum.Halen bulantılarım devam ediyo.
Reflü de başladı.Biraz ayakta kalınca belim catlicak gibi oluyo.Toplamda 7 kilo aldım o da gayet iyi dedi.
ilaçlara aynen devam gina gelse de el mahkum.
Bundan sonra iki hafta arayla görüşelim dedi.Yolculuk da yasak zaten artık araba da kullanamıyorum.Tetanoz aşısı da yaptirmadi.Kuvoz maliyeti de devlet tarafından karşılanıyor bunu da netlestirdim içim rahatladı.
Benden haberler böyle
Yaradan hepimizin yardımcısı olsun inşallah
amin inşallah arkadaşım ☺ aşı hakkında yorum yapmadı.Şeker yüklemesi de yaptirmamisti sürekli takip ediyoruz diye.Güzel haberler almanıza sevindim. Umarım sağlıkla zamanında kucağımıza alırız hepimiz yavrularımızı
Tetanoz aşısını benim doktorum da yaptırmadı. Sizin doktorunuz gerekçe olarak ne gösterdi merak ettim.
Herkes aşı yaptırdığı için tereddütte kaldım ama doktoruma güvenip yaptırmadım ben de. Şekeri de açlık tokluk şekerine bakıldı bir kere normal çıkınca başka bir daha test yaptırmadım. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.amin inşallah arkadaşım ☺ aşı hakkında yorum yapmadı.Şeker yüklemesi de yaptirmamisti sürekli takip ediyoruz diye.
6.5 aylıkta 4 cm cerviks demişti dr haftaya cumaya devlet hastanesinden bir doktor ile görüşeceğim.az çok normal doğum vb ile ilgili bir değerlendirme yapar bana diye düşünüyorum.amin inşallah arkadaşım ☺ aşı hakkında yorum yapmadı.Şeker yüklemesi de yaptirmamisti sürekli takip ediyoruz diye.
kalbini ferah tut arkadaşım onlar da emeklerinin boşa gitmesini istemez o yüzden problem olmaz bence.Çoğu doktor bu ikisini de onermiyor zaten.Herkes aşı yaptırdığı için tereddütte kaldım ama doktoruma güvenip yaptırmadım ben de. Şekeri de açlık tokluk şekerine bakıldı bir kere normal çıkınca başka bir daha test yaptırmadım. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.
Gebelikte kan tahlilinde trigliserid ve kolesterol e bakilmiyor doktorum öyle demişti.Çok önemli değil yani benim değerler de normal değil çünkü.B12 ben de önce bir haftada beş sonra haftada bir sonra ayda bir doz şeklinde dodex benimki.igneye başladığımda tahlil yaptırdım 700 çıktı aile hekimi yüksek bırak dedi kendi doktorum Hayır igneye devam ettiğin için yüksek devam et dedi.Nitekim bugün çıkan sonucumda 300 çıktı ben şimdi ayda bir doza geçtim.kızlar tahlil takibi yapıyordu sağlık ocağı kanımda b12 hala düşük gerçi 2. kutu benexol bitmedi.hala ishal gibiyim nerdeyse hamileliğin ortasından beri. dışkı sanki siyaha yakın kanımda boş boş feritin dolaşıyor miktarı yğksek ama kansızlığa bir faydası yok kan sulandırıcıdan mı böyle olmuş bilmem biraz yüksek kolestrol ve triglesit.haftaya devlette bir dr a görüneceğim.
tesh normal benimde hemen hemen aynı hatta seninkinden birazcık yüksek bir iki gün ilacı içmesem hemen bu seviyeye geliyor önemli olan 3 ü geçmesin.diz kapaklarımdan aşağısı ağrıyor. artık geçmiyor sende de var mı böyle şeyler canım cuma günü doktor için izin alacağım öğleden sonra.fakat şu tıkanam kulağım içinde gitmem lazım. çok kötü bir his ıyy sanki kulağıma su kaçmışta hiç çıkmıyor gibi.fazla duyamıyorum dengem bozuldu.istemsiz elim kulağıma gidiyor kaşıntı ve tıkanıklıktan antibiyotikle geçmedi.Merhaba herkese, benim endokrin doktoru hastaneden ayrılmıştlf bilgi alıyordum sonuçlara göre şimdi yeniden doktor bulmam lazım.28. haftada yim tsh 2.46 normal mi bilgisi olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?