2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Aynı benim oğlum canım. Ben de birkaç gündür bunu yazıyorum buraya. Sürekli memede durabilir benimki de. Uyuyup kalıyor yatağa alıyorum 15dk sonra gözler çakmak çakmak bakıyor. Uyku diye bişeyimiz yok resmen. Napıcamı şaşırdım iyice. Mama da veriyorum içiyor 60cc. Öncesinde emiyor bi de beni. Doymuyor mu bu çocuk anlamadım ben.
Doyup doymadığını bende anlayamıyorum ama bezlerini sayın diyorlar ya ona bakıyorum her şey normal. Mama bende veriyordum ama azalta azalta kestik iki gündür mama vermiyorum. Sürekli memede oluncada ne saat kavramı ne düzen var. 2 saat arayla emzirin diyorlar bizimki uykuya bir saat sonra anca dalıyor bu sefer doğru düzgün uyuyamamış oluyor. Yarın kontrolümüz var ebeler ne dicek bakalım

Kızlar bebeklerinize su veriomusunuz havalar çok sıcakya ağızlarında pamukçuk oluyomus emerken flnda çok zorlanıp acı çeliyolarmış kafam karıştı:deli:
İlk çocuğumda Dr ver demişti günde 2-3 defa küçük kaşıkla dudaklarına ve dilinin üstüne dök demisti ben biraz kulak ardı etmiştim sonra bebeğimin ağzınin içi komple bembeyaz pamukçuk oldu ve ilaç kullanmak zorunda kaldım çok pisman olmuştum vicdan azabı çekmiştim baya bir zaman çünkü artık memeyi reddediyordu bebeğim ama bu defa veriyorum şimdilik yok çok şükür

Kızlar bebeklerinize su veriomusunuz havalar çok sıcakya ağızlarında pamukçuk oluyomus emerken flnda çok zorlanıp acı çeliyolarmış kafam karıştı:deli:
Canım ben uzmanların vardır bir bildiği diye kesinlikle vermicem diyordum ama üç gün mama vermiştim sütüm gelmediği için kabız olmaya başlamıştı doktor günde üç kez verebilirsin dedi bizde verdik. Şimdi emiyor beni ama arada kristal atıyor o zaman yine su veriyorum .

Merhaba kızlar bizimde 10.günümüz kizimizla sezeryanla doğum yapanlara bisey sorcam dogum sonrasi kanamaniz nekadr surdu devam ediyormu.benim 1hafta oda çok az az devam etti 2.3gundur yok benim gibi olan varmi merak ediyorm

Azalir gb olup tekrar az az gelebilir.
Yine durur fln.Degisebilir canim.Normal.

Doyup doymadığını bende anlayamıyorum ama bezlerini sayın diyorlar ya ona bakıyorum her şey normal. Mama bende veriyordum ama azalta azalta kestik iki gündür mama vermiyorum. Sürekli memede oluncada ne saat kavramı ne düzen var. 2 saat arayla emzirin diyorlar bizimki uykuya bir saat sonra anca dalıyor bu sefer doğru düzgün uyuyamamış oluyor. Yarın kontrolümüz var ebeler ne dicek bakalım

2 saat ara cok yanlis anlasiliyor aslinda.
Uyursa 2 saat gecmeden uyandirip emzirmek gerekir.Onun disinda bi saati yok,bebek istedikce emzirilmelidir.
Sut daha ayarlaniyor,bebek kendini hala anne ile bir saniyor.Sadece doymak degil yani mesele;)

Benimkide öyle cnm ilk anlamadım ama emerken yoruluyor uyuya kalıyor yavaş geldiği için..bazen sütümü sağıp veriyorum yada mama o zmn rahat uyuyor. Aç olunca uyuyamıyor
Hani minicik midesi vardı bunların bıraksam akşama kadar emer öyle. Fazlasını çıkarır diyorlar yaa emdikten sonra birazını çıkarıyor bende demek fazla gelmiş emmiş diye düşünüyorum. Fakat yine aranmaya devam ediyor. Duygusal bağ kurmak için güzel bir durum ama benim elimi ayağımı bağlıyor . Şimdi annemler var rahatım ama ilerde naparım bilmiyorum

Azalir gb olup tekrar az az gelebilir.
Yine durur fln.Degisebilir canim.Normal.

2 saat ara cok yanlis anlasiliyor aslinda.
Uyursa 2 saat gecmeden uyandirip emzirmek gerekir.Onun disinda bi saati yok,bebek istedikce emzirilmelidir.
Sut daha ayarlaniyor,bebek kendini hala anne ile bir saniyor.Sadece doymak degil yani mesele:KK66:
Ama bu seferde üç dört saat aç kalmış oluyor . Sütüm azalırsa diye panikliyorum. Bağ kurmak içinde emmek istiyorlarmış ama sürekli memede olmak zor. Lavaboya bile gidemiyor insan.Çözemedim ben bu işi.

Hani minicik midesi vardı bunların bıraksam akşama kadar emer öyle. Fazlasını çıkarır diyorlar yaa emdikten sonra birazını çıkarıyor bende demek fazla gelmiş emmiş diye düşünüyorum. Fakat yine aranmaya devam ediyor. Duygusal bağ kurmak için güzel bir durum ama benim elimi ayağımı bağlıyor . Şimdi annemler var rahatım ama ilerde naparım bilmiyorum
Hemen hemen aynıyız cnm bebek kendi itmeli yada kusmalı o zmn doymuş olur. Ağzının kenarından akması değil yemek yerken bizde döküyoruz bazen :)
Bnm derdim kaka yapamıyor.. acba aç mı kaka olmuyor diorum. O zmn uyumaz hep ağlar diyorum.. kabız olsa yine durmadan ağlar uyumaz fln çözemedim yarn dr ne diyecek bakalım

Ama bu seferde üç dört saat aç kalmış oluyor . Sütüm azalırsa diye panikliyorum. Bağ kurmak içinde emmek istiyorlarmış ama sürekli memede olmak zor. Lavaboya bile gidemiyor insan.Çözemedim ben bu işi.
Mamadan sonra yada durup dururken yada altını değiştiriken özellikle ağlarken ben gıdığını kokluayıp öpüyorum..kulağına yanındayım kızım diye fısıldıyorum hemen susuyo susmazsa alıp göğüsüme dik olarak yatırıyorum..sakinleşiyor

Bundan sonra boyle canim :)
Bugunler gececek farklilasacak,yeri gelecek lavaboya sokmayacak,kapida bekleyecek.O yuzden hic duzen pesinde kosturup,farkli seyler dusunup kendinide bebiside yorma❤
Inan geciyor,kabullen ve tadini cikar.Isin icinde olunca zor evet hele yorgunluk ustuste bindikce iyice sasiriyor insan ama cok normal bunlar.
Iste istedikce emzir,uyursada 2 saati gecmesin simdilik cok kucukken:KK66:

Senin kucaginda flnda cok daha iyi uyur,varsin doldur yanlarini yastikla sende dayan koynunda uyusun.

İlk çocuğumda Dr ver demişti günde 2-3 defa küçük kaşıkla dudaklarına ve dilinin üstüne dök demisti ben biraz kulak ardı etmiştim sonra bebeğimin ağzınin içi komple bembeyaz pamukçuk oldu ve ilaç kullanmak zorunda kaldım çok pisman olmuştum vicdan azabı çekmiştim baya bir zaman çünkü artık memeyi reddediyordu bebeğim ama bu defa veriyorum şimdilik yok çok şükür

Canım ben uzmanların vardır bir bildiği diye kesinlikle vermicem diyordum ama üç gün mama vermiştim sütüm gelmediği için kabız olmaya başlamıştı doktor günde üç kez verebilirsin dedi bizde verdik. Şimdi emiyor beni ama arada kristal atıyor o zaman yine su veriyorum .
Ben vermem demistm ama budefada hava cok sicak die pamukcuk oluomus bunu duyunca korktum acikcasi bide dudaklari beyaz beyaz acaba o pamukcukmu bilemiyorum ama bugun kontrole gtmstk doktor hersey normal diip yolladi bizi soylerdi heralde diyorum ama bilemedm. Sanrm bende vericem korktum acikcasi

Kızlar bebeğimin gözünün biri bu sabahtan itibaren capaklaniyor ama çok fazla üst ve alt kirpikleri yapışıyor bir birine ve sanki gözünün içine merhem sıkmışsın gibi yumuşak çapak dolu sadece sağ gözü böyle acaba nedeni ne :KK43:
Tıkanıklık oluyomuş
Bize tobsin damla verdiler.
Saglik ocağı kaynatılmış ilitilmis suya bebek şampuanı damlat kopurt temiz gazlı bez veya tülbent ile temizle dedi oldukça
Bu da ilaç kadar etkili bir yontemmis

Kızlar süt sağmak sütü artırıyor mu? Aranızda sütü az olupta sağıp çoğalan varmı? Ona göre pompa siparişi vermek istiyorum ama işe yarar mı emin değilim.
Benim öyleydi canım pompayla indi sütüm.
Hiç yoktu.

Canm emin ol hepimizn ki aynı emzirme sayfasında bu durum bebeğin anneyi istemesi olarak söyleniyor bırakın kalsın memede diyor ama dediğin gibi bi yerden sonra insan kendi ihtiyaçlarını göremez hale geliyor.. ben hem kadındoğumcuma hem çocuk doktruma sorduğumda yarım saatten fazla memede bırakma dediler. Ayrılmak istemiyor ama bi şeklde ayırıyrm bi kaç gündür oyalamaya çalışıyrm baktm hala aranıyorsa ya sağdığım sütten veriyorum ya da mama yapıyorum.. biraz olsun rahatladığımı hissettim yoksa kendimi inek gibi hissetmeye başlamıştım:KK48:
O emzirme sayfasının tam adı nedir
Bende sürekli emsiriyrum ama hep aranıyor
Uykuya dalsa yatağa koyunca portletiyo gözlerini hemen ağlamaya başlıyor.
Beni emzik yerine koyuyor mu diye düşünüyorum bazen

Ama emiyor hep
Birde sagmiyorum şu iki gündür.
Gogsumden patır patır süt akıyor hep
:)) aslında aramızdaki duygusal bağ için çok hoşuma gidiyor ama en azından arada bi saat ara verseler iyi olacak. Bana da 15-20 dk emzir her iki memeyi de dediler ama mümkün değil durmuyor. Ya mama verip şişiricem ya sonsuza dek emziricem :) geceleri mama veriyorum yalan yok ama gündüz genellikle emziriyorum.. peki seninki de mi bu kdr emmeye sanki doymuyormuş gibi uyumuyor?
Valla benimki öyle.
30 dk memede kalıyor bir gogsu mde
Diğerine geçince uyuyor sonra hemen yatağa koyayım diyorum pat uyanıyor[/QUOTE]

RYSA RYSA Gecmis olsun.
Goz kanallari daha gelismedigi icin olabilir canim.
Ama kimseyi dinleyip sutunu fln damlatma aklinda olsun.
Serum fizyolojiklerin goz icinde kullanilabilenleri var onu gazli beze döküp ugrasmadan temizleyebilirsin.Hatta cok kapandi diye saglik ocagina gitsen hemsirede yardimci olur bu sekilde.
Ve bi kere burundan goz disina dogru silip birdaha sürme.Cok pamuklu seylerlede silmeyin demisti doktorumuz o kucucuk pamukcuklar yapismasin diye.
Masajda oneriyor,burundan bastirarak tam capaklarin ciktigi yere dogru ama doktorun tarif ederse daha saglikli olur
Eger devam edersede göz doktoruna git;)
Ben kizimda cok uzun sure yasadim.

Kizlar oglumun iki ayagininda iki parmagi ve sol elinin orta iki parmagi yapisik dogdu ya canin cok skldi arada zar gibi bi doku var basina gelen cevresinde olan var mi

Kizlar bir sorum olucak bugun tam 38 haftalık hamileyim.nasipse c.tesi gunu sezeryan olacagim. bugun kntrolde kararlastrdik.ylniz eve geldgmden berihep kasilma ve karnım cok sert bebek suan cok hareketli mesela..ama en çok kafama takilsn karnim tas gibi ve surekli kasilma hali.sanci pek yok hissetmiyrm yani.bzen canim yanıyor ama..tum bunlar hftanin getrdigi normal şeyler mi? Endiselenmeli miyim?

Kizlar mesajlari takip edemedim .Ameliyatım harika gecti .Sonra tum aksilikler bizi buldu.Tek kişilik oda yokmus biri 2 kisilikten taburcu olcakmis. O odaya gectik guya odayi bize kapatcaklardi .Dedikleri saatte taburcu etmediler hastayı (yasli bir kadin rahim ameliyatina gelmis ve basinda 5 kisi )
Ben ameliyattayken bebeğimin basina üşuşmusler.Bizimkiler hastaneyle papaz olmus. Ben geldigimde gitmislerdi .Odanin penceresi ve kapisi bozuktu milyon kere teknik servise bildirdik gece 4 te ancak yaptilar .
O geceki nöbetçi hemsire kabusum oldu. Yaptıgı her bakimi beni aglata aglata yapti.Hatta karna basma olayında beni gerçek anlamda şoka soktu 4.kez yapti ve ben 2.de tepeden tirnaga titriyordum çenem kitlendi .Maksadim kimseyi korkutma degil tamamen benim şanssizligim .11de uyuşukluk gecti yurumem gerekiyordu o an sadece annem vardi .Beni personel az diye oyaladi ve 3 saat sonra yurumeme izin verdi. Esim ve o aptal kadin ilk kaldırdı ...Sonra bana bagirlamaya basladi dik yürü tek sen boylesin.vs.Ben sinirden deliye döndüm. Once bi iki damla süt gelmişti üzüntüyle devami gelmedi .Pompa kullandik uç icin cok ise yaradi. Mama istiyoruz kan sekeri dusmesin diye 1 saat sonra gonderiyor .Kabus gibi bir geceydi. Ne zaman mesai değişti. Hayat normale dondu .Dun aksam da taburcu olduk .Ben dogum sabahindan beri su ana kadar 2 saat uyumusum .Hala tam yuruyemiyorum .Surekli humana ve su iciyorum .
Beni merak eden herkese tesekkur ederim .
Canım öncelikle Allah analı babalı büyütsün. Sanırım devlet hastanesi bu çünkü karna basma vs gibi şeyleri ilk defa duydum. Özelde 3. Doğumum hiç karnıma bastırılmadi. Hepsi geçti gitti bak yanında sağlıklı cok şükür minnosun bunu düşün cnm

Kizlar bir sorum olucak bugun tam 38 haftalık hamileyim.nasipse c.tesi gunu sezeryan olacagim. bugun kntrolde kararlastrdik.ylniz eve geldgmden berihep kasilma ve karnım cok sert bebek suan cok hareketli mesela..ama en çok kafama takilsn karnim tas gibi ve surekli kasilma hali.sanci pek yok hissetmiyrm yani.bzen canim yanıyor ama..tum bunlar hftanin getrdigi normal şeyler mi? Endiselenmeli miyim?
Buhaftalarda normal olağan şeyler canım

Canım bu sancı olayı herbunyede göreceli bence. Ben sert karın ve kemik ağrısı ile gittim sancim 90/100 çıktı. Dr doğurmak lazım derken bebek rahim tersliginden kanalda kalmış öyle çıkamıyordu. Yani bazısı 50/60 la cok ağrı cekebiliyor. Stres yapma kasılmaları takip et ve Dr unla irtibata geç derim

Back
X