• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    165
Kızlar kullandığınız veya bildiğiniz güvenilir bir şeker ölçüm cihazı var mı? Günlük ölçüm yapmam lazım ama elimdeki cihazla denemek için 2-3 ölçüm yaptığımda art arda çok farklı sonuçlar alıyorum, arada çok fark oluyor. Güvenemedim hiç.

Kızlar kullandığınız veya bildiğiniz güvenilir bir şeker ölçüm cihazı var mı? Günlük ölçüm yapmam lazım ama elimdeki cihazla denemek için 2-3 ölçüm yaptığımda art arda çok farklı sonuçlar alıyorum, arada çok fark oluyor. Güvenemedim hiç.
Uzun süreli kullanılan makinelerde oluyır kardeşim ve babam seker hastası sıfırlama varmış babam kendininkine onu yaptırdı sizde bi eczaneyensorun bi isterseniz

Kızlar saçını kestiren var mı🥲
Aslında hurafelere asla inanmam ama yaşı olan bi hocamiz bişeyler anlatınca korktum 😅
Ama iğrenç oldu artık şöyle ferah ferah doğuma gireyim istiyorum uyuyunca birbirine girmeye başladı uçları

Aslında hurafelere asla inanmam ama yaşı olan bi hocamiz bişeyler anlatınca korktum 😅
Ama iğrenç oldu artık şöyle ferah ferah doğuma gireyim istiyorum uyuyunca birbirine girmeye başladı uçları
Maalesef ben de o inanış için kestirmiyorum 😅
Aslında tam kestiriyordum annem saçmala falan demeye başladı Ahahhahaha yeni öğrendimm.

Evet bencede Tuna inşallah ikna olur 😄 alparslana alışamam gibi geliyordu kendi adıma ama alıştım. Rabbim sağlıkla kavuştursun hepimizi🥰

Bende ilk kızıma tüp bebekle hamileydim kullandığımız ilaçların haddi hesabı olmadı o dönem 🥲 rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah. O zamanlar iğne kullanıyordum. Şimdi de işte vücudumda pıhtı atma ihtimali yüksek diye kullanıyorum gebelikte kullanılan aspirinlerin dozu düşük oluyor, ecopirin kullanıyorum şuan mesela 🤗 maşallah bu arada bebişte iyi gidiyor ayrıca burada her hamilelik farklı bunu da söyleyebilirim. Kızımda daha çok dikkat ediyordum zor kilo alıyordu ama bunda ister istemez koşturmam var çok dikkat edemiyorum aksatıyorum yinede iyi gidiyor maşallah.
E peki neden tüm gebelere vermiyorlar ben suan dra desem emnm ki gereksiz der kafam karıştı 😀 cnku fazlası da zarar ozellkle aspirin cok dikkat edılmesi gereken bir ilaç . Gerekenler ıcn demyrm gerekmeyenlere vermeleri gereksiz olmazmı?

Ben ilk haftalarda kestirdim çok uzundu gebelikte vitamini uzun saç çok alıyor dediler kestirdim 😂 Allah’a emanet ettim 🙏

Kızz kestir yok hepsi hurafe ozmaan tırnak da kesmeyelm🤫😀 ben de ışıltı attıracagm doğum öncesi. Zaten kendı sacım hiç boyatmam sac fln ama degsklk ıstyrm rengi çook acık kumral saçlarımın. Biraz ışıltı atsam iyi olur dye dusundum diplere boya yapmadıkca problem yok mesela

Kızz kestir yok hepsi hurafe ozmaan tırnak da kesmeyelm🤫😀 ben de ışıltı attıracagm doğum öncesi. Zaten kendı sacım hiç boyatmam sac fln ama degsklk ıstyrm rengi çook acık kumral saçlarımın. Biraz ışıltı atsam iyi olur dye dusundum diplere boya yapmadıkca problem yok mesela
Ay kestiricem benim de uçları doğal sarı onlar dolanmaya başladı😂

Ben kestirdim valla çok fazla dökülüyordu 4. Ayda hem kestirdim hem organik boyayla boyattım herhangi bi sorun yok çok şükür dipler çoktan tekrar geldi bile 🤭çabuk da uzadı bu sefer

Benimki de 22. Haftada 627 gr dı iki hafta sonra 911 gr çıktı sağlıklı bebek de.
Farklı cihazlar etkileyebilir, korkma son dönemlere doğru bebek gelişimi daha normalleşiyor bir hafta çok ilerleyip diğer hafta daha ağır ilerliyor. Sadece karbonhidrat ve şekere dikkat edip normal protein ağırlıklı beslenmene devam et bence, avokadonun zararı olmaz 😍
🤣🤣Avokadoya midem kalkiyomuş bunu öğrendim sabahtan beri mutfağa giremedim kaç kez çıkardim bilmiyorum sonra annemi çağırdım aldı hepsini götürdü hala iyi değilim hamileliğimin başından beri midem bulaniyor ama ilk defa biseyden tiksindim gerçekten severek yiyen var mı ya 🤭 daha önce de yemiştim bi kere ama güzel gelmişti ilk yedigimde bugün berbattı

E peki neden tüm gebelere vermiyorlar ben suan dra desem emnm ki gereksiz der kafam karıştı 😀 cnku fazlası da zarar ozellkle aspirin cok dikkat edılmesi gereken bir ilaç . Gerekenler ıcn demyrm gerekmeyenlere vermeleri gereksiz olmazmı?
Canim onu bilemiyorum ya yani mesela benim kan pihtilasma testlerim temiz ama gebelikte kan zaten herkesin bir miktar pihtilastigi icin aspirinde risk gorulmuyor diye biliyorum cunku hem benim tup bebek merkezim, hem turkiyede ki kadin dogum doktorum hemde bu yasadigim ulkede tup bebek diye kullandiriyorlar cunku zor elde edilen bir gebelik okdugu icin gebeligi en ust seviyede korumaliyiz diye bu yaklasim oldugunu soyledi yasadigim
Ulke.

kızlar ben kafayı yicem ya sağ kasığım o kadar ağrıyor ki adet olcak gibiyim sanki yine belimden vuruyor bugünde bacaklarımdan vuruyor sanki kasığımı oyuyorlar iğneyle acaba enfeksiyon mu oldum bilemiyorum ki bebek çok hareketli ama bir yere toplanıyor bazen bide karnımı gerdidiyor yani ben acı eşiği düşükte değilim ama dayanamıyorum bunlar sancı mı yoksa başka ne olabilir ki bişe olursa ne yapıcam ben Allah korusun nasıl ayırt edicem ilk bebeğim hiç birşey bilmiyorum 😔

Ben de kararsız kaldım sonra bunlara inanmamaya karar verip kestirdim😂

Back
X