- 15 Aralık 2017
- 578
- 982
- 23
- 42
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #77.581
Canım g geçmiş olsun öncelikle.Biz 20 gün önce haftalık hava tedavisi gördük fakat dun akşam n ateş de oldu sabah Dr gittik yine hava verdi günde 6kez verebilirsiniz dedi arti antibiyotik verdi hic susmadan ağlıyor uykusuzluk tavan Allahim hiç bir yavru hasta olmasın ona geleceğine bana gelsin ben raziyim öldüm resmenAynen ben gece 3 te şefe sms le mektup döşedim resmen. Habersiz işmi olur. Bebekleri grip geçiren anneler süreç hakkında bilgi istiyorum. Randevusu dolu diye almak istemediler kızı doktorunu tekrar aradım prospan şurup kullan sf ile temizlik yap sık sık geçmezse getir dedi. Sizin nasıl işledi ne kadar sürede geçti? Ben hastanedeyim şu an buhar tedavisi alıyorum. Antibiyotik parol ve burun spreyi veriyorum dedi
Kızlar bugün 5 ay kontrolü vardı oğlumun. Doktor girince domuz gribi için mi geldiniz diye sordu direk. Gelen vakaların %50si domuz gribiymiş. Okullar tatil olana kadar avm'ye gitmeyin dedi. Dikkat edin siz de.
Selam kızlar bugün ilk iş günüm ve minnaklarımdan ilk kez bu kadar uzun ayrıldım. Neredeyse gün geçti ama son saatler bitmiyor. 5 te çıkacağım inşallah, normalde 6.30 da çıkıyordum. Bakalım ben eve girince ne yapacaklar.
Son 15 sayfa birikmişti okuyamadım birseyler atladıysan kusura bakmayın.
Bizim doktor önemsemedi gibi geliyor bana ya bu saatte götürsem acilde kepaze ederler çocuğu yarın duruma göre götüreyim diyorum. Öksuruklerini sayıyorum not alıyorum. Hemsire bi arkadaşım 4 ten fazla öksürüyor ise hastadır dedi ateşi yükseliyorsa enfeksiyon yüksektir zatürreye çevirir Allah korusun dedi korkuyorumCanım g geçmiş olsun öncelikle.Biz 20 gün önce haftalık hava tedavisi gördük fakat dun akşam n ateş de oldu sabah Dr gittik yine hava verdi günde 6kez verebilirsiniz dedi arti antibiyotik verdi hic susmadan ağlıyor uykusuzluk tavan Allahim hiç bir yavru hasta olmasın ona geleceğine bana gelsin ben raziyim öldüm resmen
5 ay doktor kontrolünde ek gıda için tadımlara başlamayı da konuştuk. vereceğimiz şeyleri önce 2-3 çay kaşığı ile başlayıp günler içinde arttırarak günde en fazla bir çay bardağı olacak şekilde vermeyi tavsiye etti. Buharda sebzeler ve cam rendeden geçmiş meyvelerle başlayacağız. 3 gün kuralıyla gideceğiz. Alerjik olmadığı şeyleri 3 öğün şeklinde ver daha sonra dedi. Mesela sabah sebze, öğleden sonra yoğurt, akşam meyve gibi. Sebze-meyve emziğini önermedi, bir noktadan sonra elinde sürekli birşey yer halde oluyor çocuklar dedi, çocuğun yediğini öğün olarak görmesi için kaşıkla yedirmeyi önerdi. Bir de bir "kutsal mesafe" belirle kasıgı verirken dedi. Yani çocuk istemezse zorla yedirmiyoruz, kaşığı biraz uzakta tutuyoruz, o uzanıp yemek isteyince veriyoruz. Yumurtaya bir ay sonra başlayacak. Bir yaşa kadar tuz, şeker, bal (tabiki), ve konserve yok. Bir yaştan sonra kurutulmuş veya dondurulmuş meyve sebze olur dedi. Henüz tam oturamıyor olsa da mama sandalyesine oturt yedir, akşam yemeği esnasında da sizle otursun masa hizasında dedi.
@demlicaykeyfi Bu Sami hocanın kendi websitesiymiş. Kahvaltı yazan kısma kadar olan şeyleri vereceğiz dedi: http://www.doktornobette.com/bebek-beslenmesi-ve-ek-gidalar-uzm-dr-sami-akbuga,2,307#.XCylaFwzZPZ Bu sitedeki porsiyonlar biraz büyük oluyormuş, bebek tamamını yemeyecek.
Başka aklımda kalanlar:
İnek sütü içirmiyoruz ama muhallebiyi inek sütü ile yapabiliriz. Anne sütü ile de muhallebi yapabiliriz.
Organik gıda arayışına gerek yok kendi yediğiniz gibi verin , meyvelerin vs kabuklarını kalın soyun yeter dedi.
Tıpta daha çok çocukların damak tadı yoktur diye düşünülür ve tadımlar o mantıkla ilerler ama aslında bebeklerde de damak tadı var. Bazı gıdaların tadını amniyon sıvısına geçtiği için, bazılarını genetik kodlardan dolayı, bazılarını anne sütünden bilirler. Bu yüzden zamanla katı kuralları takip etmek yerine sizin de damak zevkinize uygun düşen gıdaları vermeye başlarsınız kontrollü olarak dedi.
Bizim doktor önemsemedi gibi geliyor bana ya bu saatte götürsem acilde kepaze ederler çocuğu yarın duruma göre götüreyim diyorum. Öksuruklerini sayıyorum not alıyorum. Hemsire bi arkadaşım 4 ten fazla öksürüyor ise hastadır dedi ateşi yükseliyorsa enfeksiyon yüksektir zatürreye çevirir Allah korusun dedi korkuyorum
Hoşgeldin 3 çocuklu hayat çok yoğun ve hızlı geçiyor bizde de....Kv helal olsun ayakta alkışlıyorumcanım teşekkür ederim... 3 çocukla hayat gayet eğlenceli geçiyor... kimi zaman stresli, kimi zaman eğlenceli ama bi şekilde geçiyor...
kv yönünden şanslı olanlardanım evet... saolsun gün boyunca hem 4 yaşındaki oğluşa hem de kızıma bakıyor... bugün ilk günleri nasıl geçti bilemiyorum zorlandılar onlarda elbet ama yapacak birşey yok... evde olmayı çok isterdim ama maalesef elden birşey gelmiyor....
Cnm parmak boyunda 2 tane pırasa yine aynı şekilde 2 havuç 1 tatlı kaşığı pirinç hepsini suda 20 dk haşladım. Sonra çatalla ezdim içine biraz zeytinyağı ekledim.Canım eşinin sana yardımcı olması gerelşyor ama 12de uyuyor diye bişey yok ki. Hiç mi izin günü yok o gün sen uyu 7-8 saat sadece emzirmek için kalk onun dışında gerekirse bi gecede eşin hoplasın zıplasın idare etsin. Benim eşim haftasonları 3-4 saat bakıyor ben uyuyorum. Sonra ben alıyorum o uyuyor kahvaltı yapmamız 2 falan oluyor ama benimde dinlenmem lazım bunun farkında. Dünde tatildi mesela sabah 8de kızım kalktı dürttüm karnı tok biraz bak gece çok uyandı dedim 11e kadar bakmış uyutamayınca bana geldi. Ben kalktm emzirdim uyuttum o sırada eşim yattı 2ye kadarda o uyudu. Bence sizde eşinle buna benzer paylaşımlar yapın. Ben olmadan durmaz uyumaz vs diye düşünme canm farzet ki çalışıyorsun o zamanda mecbur ayrı kalıcaktınız
Hem bebekle babasının ilişkiside güçlenir alışırlar birbirleribe.
Bende pırasa aldım nasıl yedirsem diye düşünüyordm :) minik minik mi doğradın pırasaları normal yemek gibi mi pişirdin
Yaa kıyamam :) geçer Canım sizinde bazı bebeklerin gazı 6.ayda bitiyormş sizde yakında rahat edersiniz
Ataktan bu yalniz kalmak istememeleri bizimde aynı. Oyun halısında oynarken bile gözü bende. Ayağa kalktığm an mızırdanıyot.
Allah razı olsun bebekler hasta olmasın yaGeçmiş olsun canım ..
Allah razı olsun bebekler hasta olmasın ya
Benimki ile aralarında 1 hafta var herhalde. Benimki 20 sinde 7. ay oluyor. Neyse sağlıklı olsun da inşallah emekler :)Bizim bebekler daha erken doğdu cnm o yüzden merak etme. Benimkilerde başladı emeklemeye artık bırakamıyorum. Haftaya 7. Ay kontrolüne gidiyoruz.
Bana akşamları uyu diyor da ben de bu saatlerde uyuyamıyorum ki. Daha yeni yemek yemişken mide şiş falan, hiç uyunmuyorCanım eşinin sana yardımcı olması gerelşyor ama 12de uyuyor diye bişey yok ki. Hiç mi izin günü yok o gün sen uyu 7-8 saat sadece emzirmek için kalk onun dışında gerekirse bi gecede eşin hoplasın zıplasın idare etsin. Benim eşim haftasonları 3-4 saat bakıyor ben uyuyorum. Sonra ben alıyorum o uyuyor kahvaltı yapmamız 2 falan oluyor ama benimde dinlenmem lazım bunun farkında. Dünde tatildi mesela sabah 8de kızım kalktı dürttüm karnı tok biraz bak gece çok uyandı dedim 11e kadar bakmış uyutamayınca bana geldi. Ben kalktm emzirdim uyuttum o sırada eşim yattı 2ye kadarda o uyudu. Bence sizde eşinle buna benzer paylaşımlar yapın. Ben olmadan durmaz uyumaz vs diye düşünme canm farzet ki çalışıyorsun o zamanda mecbur ayrı kalıcaktınız
Bende pırasa aldım nasıl yedirsem diye düşünüyordm :) minik minik mi doğradın pırasaları normal yemek gibi mi pişirdin
Yaa kıyamam :) geçer Canım sizinde bazı bebeklerin gazı 6.ayda bitiyormş sizde yakında rahat edersiniz
Ataktan bu yalniz kalmak istememeleri bizimde aynı. Oyun halısında oynarken bile gözü bende. Ayağa kalktığm an mızırdanıyot.
Anladm canm bizde oyle sorunlar olmadigi icin uzattkca uzatmaya calisiyorum. En son yerde ucretsize çıkicam artk. Ozamana insallah ev borcumuzda bitmis olucak rahat olucazSon maasimi ağustosta aldim .Eylulde başlayacağım insallah. Ben ucretsize cikmasaydim raporluyken aktif çalışıyor gibi gorunecektim .Ve yerime ogretmen vermeyeceklerdi .O zaman da öğrencilerimin hakkina girmis olacaktım .
Tek maasla cok zorlanıyoruz ama bir sekilde ilerliyor süreç.
Evet ya tadim gazz tadım kabiz ...Yedirecek bir sey kalmadi .Bence onceden gaz filan yoktu. Degilse anneler nasil ev isi yapip o kadar cocuga bakcakti mEmzir uyut yatir hopp sabah oldu .
Çok geçmiş olsun cnm ins bir an önce toparlanır.Allah razı olsun bebekler hasta olmasın ya
Nede 4 den fazla anlamadım. Dakikada saatte? Benimkinin de öksürüğü arttı şimdi halsiz. Doktora ne zmn endişelenmeliyim diye sorduğumda uyutmayacak kadar çok öksürürse dedi.Bizim doktor önemsemedi gibi geliyor bana ya bu saatte götürsem acilde kepaze ederler çocuğu yarın duruma göre götüreyim diyorum. Öksuruklerini sayıyorum not alıyorum. Hemsire bi arkadaşım 4 ten fazla öksürüyor ise hastadır dedi ateşi yükseliyorsa enfeksiyon yüksektir zatürreye çevirir Allah korusun dedi korkuyorum
Cnm inşallah hemen atlatırsınız, geçmiş olsunAllah razı olsun bebekler hasta olmasın ya
Maşallah canım. Benim eşim asla paylaşım yapmaz. Geçen gece hiç uyumadık huzursuzdu. Sabah 7 de ona verdim ben yatayım biraz dedim 7yi 10 geçe bana getirdi ben işe gidicem al diye ve yattı uyudu. Maalesef insanın içinde yapacak his olmadıktan sonra yapmıyorlar.Canım eşinin sana yardımcı olması gerelşyor ama 12de uyuyor diye bişey yok ki. Hiç mi izin günü yok o gün sen uyu 7-8 saat sadece emzirmek için kalk onun dışında gerekirse bi gecede eşin hoplasın zıplasın idare etsin. Benim eşim haftasonları 3-4 saat bakıyor ben uyuyorum. Sonra ben alıyorum o uyuyor kahvaltı yapmamız 2 falan oluyor ama benimde dinlenmem lazım bunun farkında. Dünde tatildi mesela sabah 8de kızım kalktı dürttüm karnı tok biraz bak gece çok uyandı dedim 11e kadar bakmış uyutamayınca bana geldi. Ben kalktm emzirdim uyuttum o sırada eşim yattı 2ye kadarda o uyudu. Bence sizde eşinle buna benzer paylaşımlar yapın. Ben olmadan durmaz uyumaz vs diye düşünme canm farzet ki çalışıyorsun o zamanda mecbur ayrı kalıcaktınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?