Gebeliğe Hazırlık 2018’e Hamile olarak girmek isteyenler burada buluşalım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bol bol portakal mandalina yedir vitamin patlaması yaşasın

Pardon senin alıntıladığın yoruma cevap yazacaktım yanlışlık oldu
Sanırım yorumu bana atmıştın tamam teşekkür ediyorum tavsiyeleri harfiyen yapıcam o sipocanların bu ay er yada geç kurtuluşu yok benden

Kızlar Estradiol 31.4
Progesteron 0.2
Tsh 1.43
Serbest t4 1.48
Ferritin 60.8
Fsh 9.1
Lh 5.8
Prolaktin 23.9
Total testesin 10
İnsülin 4.95
Kortizol 8.76
Canim yaşım kaç,değerlerin normal aslında..
Sadece fsh ve lh arasındaki fark biraz fazla genelde birbirine yakın isteniyor ve fsh büyük olmalı..
Doktor ne dedi hormonlara

Sakın içme şu anda bir şey sakince bekle. Güzel beslenmeye bak şu anda. O yazıyı bulamıyorum bayağıda uzun yazmış aslında arkadaş ama benzer bir mevzuya denk geldim onu paylaşıyorum. Hatta okurken denk geldiklerim arasında ultrasonda gördüm diyenlerde var

Eklentiler

• 504AC860-B7C7-472A-88DC-83BEA323E58E.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 51
Canim yaşım kaç,değerlerin normal aslında..
Sadece fsh ve lh arasındaki fark biraz fazla genelde birbirine yakın isteniyor ve fsh büyük olmalı..
Doktor ne dedi hormonlara
23 yaşındayım canım. Normal dedi. Ilaclik bir şey yokmuş

O zaman 1 hafta daha bekleyim tekrar başka yerde kan vereyim. Çıkmazsa da çaya başlarım canım. Hayırlısı bakalım. Inşallah yanıltmıştır bu kan testi :)

Adamı bir kaldırıcan tam kaldırıcan yani Sen vitamine proteine boğ iyileşsin düz duvara tırmancak seviyeye gelsin ozaman geceyi gündüze katarsınız artıkın

Canım iyi aksamalr bi kere kanda çıkmayan sonuç hassas gebelik testinde hiç çıkmaz. Dersen ki geç dollenme olmuştur kanda da daha cimayabilir evet olabilir. Ama kendinizi yormayın artık. Dr unuza güvenin bide senin sonucun şu benimki bu bunlarıda boşverin çünkü hormonlar mentrual siklus un 4 evresi var her evrede farklı bir değer de oluyor yani bu kanın verilmiş zamanına göre değişir hadi diyelim iki kişide adetinin ikinci günü kan verdi sonuçlar daha doğrusu normal sonuçlar yine değişir. Çünkü her laboratuvarin kitine göre referans aralığı farklı. Bir kaç gündür baya yıprandin sen şu hatalı testler yüzünden. Bence artık önümüzdeki günlere bakın derim.

Yaaaistediği kadar teklemelesin tepiklesin o günleri bekliyorum:)
Çok tuhaf birşeymiş hamilelik anne olmak,inan bir gün belirtim kaybolsa diğer günlere nazaran iyi hissetsem acaba birşey mi oldu diye evham yapıyorum elimde değil.Bir kere o tehlikeyi yaşayınca insan hep tedirgin oluyor.Ama ne olursa olsun iyi düşünmeye çalışıyorum karnımı okşayıp sürekli dua lar okuyorum konuşuyorum bebeğimle çünkü biliyorum ki hissediyor..
Neyse.. sen nasılsın? Nasıl gidiyor çalışmalar?

Tamam tatlım çok teşekkür ediyorum Bir eşim iyileşsin zaten o sipocanlara rahat yok benden
Bu arada sen de hamileymişsin Allahım sağ salim kucağına almayı nasip etsin
Yok gülüm değilim testim negatif çıktı :) gecikme var 1 gün.. bekliyoruz bakalım

O zaman 1 hafta daha bekleyim tekrar başka yerde kan vereyim. Çıkmazsa da çaya başlarım canım. Hayırlısı bakalım. Inşallah yanıltmıştır bu kan testi :)

İnşallah kuzum bekle bakalım adet olmadan içme çayı aman Allah korusun valla beklemesi çok zor şimdi ama yapçak birşey yok neler neler denk geliyor araştırdıkça ya aklım şaşıyor cidden, doktorların dediği cidden doğru tam gecikmeden test yapmayın diye. Mesela senin döngün kaç ? Düzenli mi oluyorsun ilk kezmi geciktin böyle ? Bunlarıda düşün kuzum

Şaşırdım ne yapacağımı erken testler ilişkiden 4-5 gün sonrasını gösterir diyor. O yüzden dedim belki çıkmadı diye de. En iyisi 1 hafta daha sakince bekleyim. Tekrar kan verip rahatlarım :)

Normalde düzensiz olur canım. Pico var dediler ama hormonlarım doktorlara göre hep normal çıktı. Soğan kürü sayesinde düzenli adet oluyordum. Çünkü o yumurtamı geliştiriyordu. Geçen ay yaptım adet oldum. Bu ay yaptım hala olmadı. 30 günde bir olurum ama belki 35e kaymıştır yarın olurum inşallah ne deyim :) yarın 35. Gün olacak

Aynen canım çok şükür anneler olmasa ne yaparmışız biz Allah onları başımızdan eksik etmesin..
Maalesef çoğu gebeliklerde türlü türlü sıkıntılar tehlikeler var sorunsuz hamilelik geçirenler çok şanslı:)
Allah sizlerede en hayırlısından güzelinden hamilelikler doğumlar nasip etsin.

Hcg önce kanda olur sonra idrara gecer canim.Yani idrarda cikip kanda cikmama ihtimali pek yoktur.
Degerin tam 0.100 mü cikti dedim cevap yazmadin?
Insallah gec dollenmedir ne diyelim
Ama bazi seyleri once netlestir kafanda rahatla

Canim testte cikmayip sonradan cikma ihtimali hep var.Ama cikip yanlis olma ihtimali az aslinda ama o da artik testlerin ne kadar basitlestirildigi ile alakali sanirim.Bu kadar cok cesit yerine tek ve saglam utunler olsa keske.
Benimde degerim yuksek olmasina ragmen idrar testinde cikmamisti.

Vallaha ben de anlamıyorum canım. Doktora göstermedin mı ki

Çarşamba göstereceğim sonucu canım. Boşuna panikliyorum ya değer normal herhalde. Nette bünbir türlü şey yazıyor.

Kan tahlillerinde okunan estradiol seviyesinin normal değer aralıkları aşağıdaki gibidir:

• Erkekte: Her mililitrede 10 – 50 pg/mL
  • Menopoza girmemiş kadında: 45 – 400 pg/mL, adet döngüsü içerisinde bu değerler arasında artıp azalır
  • Menopoza girmiş kadında: 0 – 30 pg/mL
  • Çocuklarda: 0 – 25 pg/mL

Normal o zaman canım takma :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…