- 26 Mayıs 2015
- 4.989
- 5.513
- 158
- 34
Hib diye yazanmışbugün çok şey öğreniyoruz
![]()
Sen yaptırdın değil mi canm menenjit büyük ihtimal bende yaptırcam
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hib diye yazanmışbugün çok şey öğreniyoruz
![]()
Evet benim de son iki haftadır aldıklarımın tadı tuzu yokBen bu hafta yedim çok lezzetli değil ama vitamin için iyi bence al
B tipinden 1 doz yaptırdım. 2. Doz önümüzdeki ay. Diğer tipi tek doz 9. Ay diye yazmış. Bu ay da rota varSen yaptırdın değil mi canm menenjit büyük ihtimal bende yaptırcam
Bana da özellikle önerdi mutlaka yaptırın Diye İki çeşidi var biri acwy biri de b mikrobuna karşı ikisini de söylediği aylarda yaptıracağımKızlar doktorumuza sordum. Aradan en az 28 gün geçmesi gerekiyormuş 1. Ve 2. Doz rota virüsü aşıları için. Yani 1 ay arayla oluyormuş.
Özel menenjit aşısını sordum yaptıralım mı diye.
Sağlık ocağının aşı takviminde yaygın 2 menenjit mikrobu için aşı yapılıyor. Özel olanı bağışıklığı zayıf risk grubundaki çocuklara öneriyoruz. Sağlıklı görünen her çocuğa önermiyoruz. Fazlaca reklamı yapılıyor sadece dedi. Menenjit konusunda kararsızdım yeni bir aşı olduğu için şimdi tamamen vazgeçtim.
Yok devlette yapılanın içinde de var menenjit ama bütün çeşitleri dahil değilYa ben yanlış biliyorum ya doktorun. Aşı takviminde menenjit yok. Menejitin 2 aşısı var ikisi de özel.
Evet Türkiye de en sık görülenler varmış. Okudum ben de birkaç yerdenYok devlette yapılanın içinde de var menenjit ama bütün çeşitleri dahil değil
İnşallah hepimize sağlıklı günler olsunÖyle yapicam ınsallah teşekkür ederim ilginiz için yavrunuzla sağlıklı günler insallah![]()
Bizde yaptrmadık ama bu gidişle ben tüm aşıları yaptrcam korkuyorum artıkEvet Türkiye de en sık görülenler varmış. Okudum ben de birkaç yerden
Korona çıkmadan önce de yaptıracaktık ama bu dönemde daha bi önemli oldu .Afrika’da son bi kaç haftada menenjit çok artmış .Bizde yaptrmadık ama bu gidişle ben tüm aşıları yaptrcam korkuyorum artık
Ben bunu yaptırmıcam canım. İnş sıkıntısını görmem. Aşı da çocuğa verilen zayıflatılmış mikrop ve çok yoğun bir aşı takvimi var. Yeterince yorduğunu düşünüyorum bebeği bu mecburi takvimin zaten.Yaygın görüleni varmış sağlık ocağında vurulan aşıda. İnş nadir görülene rastlamayız. O da artık nasipBizde yaptrmadık ama bu gidişle ben tüm aşıları yaptrcam korkuyorum artık
İnşallah cnm ya aşı konusu ztn karmaşa yaptırmam diyodum bende ama böle olunca korktum artık sağlık diliyorum allahtan sadeceBen bunu yaptırmıcam canım. İnş sıkıntısını görmem. Aşı da çocuğa verilen zayıflatılmış mikrop ve çok yoğun bir aşı takvimi var. Yeterince yorduğunu düşünüyorum bebeği bu mecburi takvimin zaten.Yaygın görüleni varmış sağlık ocağında vurulan aşıda. İnş nadir görülene rastlamayız. O da artık nasip![]()
Tadı yoktur ama vitamin için al benceKızlar sizce balık sezonu bitti mi? Şu andan sonra balık yenmez mi? Haftada bir alıyordum ama artık kararsızım. Bugün alsam mı almasam mı bilemedim
Bebeğinde bir sıkıntı yoksa normaldir canım bence endişelenme doktorunla görüşebiliyorsan ona danış istersen yine de için rahat etsinKızlar ya size bişey sorucam ben şimdi kızımın kendi kendime ölçümlerini yaptım
Kilosu 9 kg
Boy 68 cm
Baş çevresi 42
Tam 4 ay 19 günlük her değeri fazla çıktı doktorumuz kilosu fazla ama normal içiyo sık sık diil 3 saatte bir beslemeye çalış fln demişti ama diğer değerleri bilmiyodu tabi bu durumda ne oluyo herşey ileri olunca korkmalımıyım stres oldum aşırı
Benim de ilk bebeğim canım o yüzden ne desem bilemedim. Deneyimli annelerimiz daha iyi bilebilir Doktoruna da danış istersenKızlar ya size bişey sorucam ben şimdi kızımın kendi kendime ölçümlerini yaptım
Kilosu 9 kg
Boy 68 cm
Baş çevresi 42
Tam 4 ay 19 günlük her değeri fazla çıktı doktorumuz kilosu fazla ama normal içiyo sık sık diil 3 saatte bir beslemeye çalış fln demişti ama diğer değerleri bilmiyodu tabi bu durumda ne oluyo herşey ileri olunca korkmalımıyım stres oldum aşırı
Yani normal gibi ama çok fazla acıkıyo 2 saati zor buluyoruz oyalıyarakBebeğinde bir sıkıntı yoksa normaldir canım bence endişelenme doktorunla görüşebiliyorsan ona danış istersen yine de için rahat etsin
Evet cnm ztn 10 gün sonra 5 ay olcak nerdeyse kontrole götürmekte istiyorum ama olmazsa telefonda sorucam ztn bende bilen anneler varsa diye sorym dedimBenim de ilk bebeğim canım o yüzden ne desem bilemedim. Deneyimli annelerimiz daha iyi bilebilir Doktoruna da danış istersen
Ama onu Dr söyler sana canım. 2 ay ara ile sanırımSen de mi 2 ay arayla yaptırdın? Biz ilkini 3. Ay yatırdık. Şimdi ikinci doz ama 4. Ay mı yatırsam 5. Mi bilemedim
Öyle mibana 4 hafta arayla dedi sağlık ocağı ve eczane
![]()