- 28 Eylül 2018
- 5.971
- 21.561
- 348
Masallah bebiseeee canim 2 kiloya bisey kalmamis. Rabbim hayirlisiyla dogurmak nasip etsinherşeyin yolunda olmasına sevindim, saglıkla kavuşun inşallah :)
Maşallah kuzulara, aman dikkat et canım
Selam kızlar
Bugun yogundum yazamadım. Bebek gayet iyi şükür. 1850 gr 46 boy olmuş. 2 hafta sonra, kontrol dedi
Amin canım, hepimiz saglıkla kavuşalım inşallahMasallah bebiseeee canim 2 kiloya bisey kalmamis. Rabbim hayirlisiyla dogurmak nasip etsin
kendi doktorum beni yarı yolda bıraktı. Tayini Antalya ya çıkmış, gidiyormuşC A N O gözünaydın canım bebeğinde sende iyisin şükür. Kendi drun işe başladı mı
Sagol canım, onların kendileri ne kadar ki bacakları ne olsunMaşallah büyüyor kuzucuklar. Benimde geçen hafta 1700grdı ama kafası kocaman karnı kocaman bacakları küçük. Bizde bacağı küçük kimsede yok ama kime çekmiş bilemedim.
Amerkaya geldik cnm. İkizler içinde gelmek istiyorduk kısmet olmadı.. bende merakla bekliyorum. Burda sistem farklı, doktorların olduğu bi klinik oluyor sen hiç hastaneye gitmiyorsun hep doktor muayenehanelerindesin. Doğuma az kala doktorun çalıştığı hastaneye gidip kaydını yapıyorsun, doğum zamanı hastaneye gidiyorsun ve o gece kim varsa o doğurtuyor, gece nöbetçi olanlarda senin gittiğin muayenehanede çalışan diğer doktorlardan biri oluyor. Yani 3-5 doktor bir arada poliklinik açmış biri hastanede kalıyor o kalan diğerlerinin doğumu yaptırıyor. birtek planlı gebelikse ozaman sürekli kontrolüne gittiğin doktor doğuma giriyor. Doktor cep telini vermiyor sen klinik ile bağlantıya geçiyorsun. Girdik bi yola allah utandırmasın.
Sagol canım, aminMaşallah canım allah sağlıkla kavuştursun inş
Evet canım ikizlerdeyken gebe okuluna girmiştim orda demişlerdi 36. Haftadan itibaren yağlarla perine masajı ilk önce acıyacak ama düzenli yapın demişti. Son haftalar günaşırı ilişki demişlerdi ama ben onu es geçiyorum. Son haftalrda yine oturma kalkma hareketi işte bulaşık mak boşalt çamaşır öak boşalt vs birde meme ucu masajıyla ara ara kegel egzersizi.Canim perine masaji mi ne varmis son zamanlarda onu deneyebilirsin yirtilmayi engelliyormus kesiyede gerek kalmiyomus. Insallah hakkinizda hayirlisi olur
Evet canim insallah ansizin bisey olmaz son haftalarda yaparsin da hepsini normal dogurursunEvet canım ikizlerdeyken gebe okuluna girmiştim orda demişlerdi 36. Haftadan itibaren yağlarla perine masajı ilk önce acıyacak ama düzenli yapın demişti. Son haftalar günaşırı ilişki demişlerdi ama ben onu es geçiyorum. Son haftalrda yine oturma kalkma hareketi işte bulaşık mak boşalt çamaşır öak boşalt vs birde meme ucu masajıyla ara ara kegel egzersizi.
Amin canım allah hepimizin bebeğini bi avaZda zamanında sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinEvet canim insallah ansizin bisey olmaz son haftalarda yaparsin da hepsini normal dogurursun
Canım hayırlısı olsun senin ve bebeğin için en iyisi olsun inşallah. Orda sistem değişikmiş evet. İnşallah herşey gönlünce olur.Maşallah büyüyor kuzucuklar. Benimde geçen hafta 1700grdı ama kafası kocaman karnı kocaman bacakları küçük. Bizde bacağı küçük kimsede yok ama kime çekmiş bilemedim.
Amerkaya geldik cnm. İkizler içinde gelmek istiyorduk kısmet olmadı.. bende merakla bekliyorum. Burda sistem farklı, doktorların olduğu bi klinik oluyor sen hiç hastaneye gitmiyorsun hep doktor muayenehanelerindesin. Doğuma az kala doktorun çalıştığı hastaneye gidip kaydını yapıyorsun, doğum zamanı hastaneye gidiyorsun ve o gece kim varsa o doğurtuyor, gece nöbetçi olanlarda senin gittiğin muayenehanede çalışan diğer doktorlardan biri oluyor. Yani 3-5 doktor bir arada poliklinik açmış biri hastanede kalıyor o kalan diğerlerinin doğumu yaptırıyor. birtek planlı gebelikse ozaman sürekli kontrolüne gittiğin doktor doğuma giriyor. Doktor cep telini vermiyor sen klinik ile bağlantıya geçiyorsun. Girdik bi yola allah utandırmasın.
İnşallah canım hayırlısıylaHadi bakalim insallah kurtulursun ilaclardan canim
Hayırlısı olsun canım. Belki bu drdan daha çok memnun kalırsın.kendi doktorum beni yarı yolda bıraktı. Tayini Antalya ya çıkmış, gidiyormuş ☹kanamam oldugu akşam gittiğim doktora devam ediyorum, Sagol canım benim
Sagol canım, onların kendileri ne kadar ki bacakları ne olsunminicik oluyorlar. Saglıklı olsunlarda gerisi mühim değil
Sagol canım, amin
İnşaallah canım :)Canım hayırlısı olsun senin ve bebeğin için en iyisi olsun inşallah. Orda sistem değişikmiş evet. İnşallah herşey gönlünce olur.
İnşallah canım hayırlısıyla
Hayırlısı olsun canım. Belki bu drdan daha çok memnun kalırsın.
Benim bebek okadar aşağıda kendini belli ediyorki ne ciğere baskı var nede kaburgaya, bende diyorum baskı yapmaması normalmiAyyy kaburgamin acisina ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum. Bebislerin buyumesi, ictigim suyun haddi hesabi olmamasi iyice kaburgama vurmaya basladiuykum var uyumak istiyorummmmm
Allah yardımcın olsun canım. İki bebiş çok normal, biz tekle zorlanıyoruzAyyy kaburgamin acisina ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum. Bebislerin buyumesi, ictigim suyun haddi hesabi olmamasi iyice kaburgama vurmaya basladiuykum var uyumak istiyorummmmm
Maşallah canim sürekli yatmak zor biraz daha sabir ve bizler için insallahCanim bende simdi eve geciyorum. Kasilmalarimin devam ettigini soyledim doktora. Nidicardi 3 saatte 1 sekilde 8 kere alabilirsin magnezyum 2 yi gecmesin progestani da 2 den 3 e cikarabilirsin dedi. Bundan baska yapabilicegimiz bisey yok asla yormucaksin kendini disari cikmak ev supurmek vs. Yok ilk hedef 32 sonra 35 en son 36 38 arasi dedi. Rahim agzini karindan baktigi icin goremedi skisik gel dedi. Bende bi dahaki kontrolde alttan bakin garanti olsun dedim. Ayin 30una da randevu aldim. Bebisler 1600 ve 1630gr olmus. Erkek kiza gore hala biraz onde gidiyor. Dogarlarsa bu onde oluslarinin avantaji olur mu dedim. Tabiki olur 1 gun 1 gundur dedi.
bebekler için canimCanim bende simdi eve geciyorum. Kasilmalarimin devam ettigini soyledim doktora. Nidicardi 3 saatte 1 sekilde 8 kere alabilirsin magnezyum 2 yi gecmesin progestani da 2 den 3 e cikarabilirsin dedi. Bundan baska yapabilicegimiz bisey yok asla yormucaksin kendini disari cikmak ev supurmek vs. Yok ilk hedef 32 sonra 35 en son 36 38 arasi dedi. Rahim agzini karindan baktigi icin goremedi skisik gel dedi. Bende bi dahaki kontrolde alttan bakin garanti olsun dedim. Ayin 30una da randevu aldim. Bebisler 1600 ve 1630gr olmus. Erkek kiza gore hala biraz onde gidiyor. Dogarlarsa bu onde oluslarinin avantaji olur mu dedim. Tabiki olur 1 gun 1 gundur dedi.
Vücut kendini bebişler doğduktan sonrasına hazırlıyor demekkiGunaydin kizlarrr saat 4 gibi yattim zorla 6 bucukta actim gozumuanlamadigim 1 gun cok guzel uyuyorken yani ben bile buna sasiriyorum uyuyabildim diye. Ertesi gun boyle uyumak icin yalvariyorum. Vucudumda sapitti resmen.
Simdiden hazirlamasaydi iyiydi yaa zaten senelerce uyku nedir bilemicemVücut kendini bebişler doğduktan sonrasına hazırlıyor demekki
İkizler biraz büyüyünce çok rahat oluyor ama bunu düşünüp teselli et kendiniSimdiden hazirlamasaydi iyiydi yaa zaten senelerce uyku nedir bilemicem
süper valla ne iyi doktormuş genelde riske atma diye hep sezeryan öneriyorlar ne isteyeceğini, diyeceğini şaşırıyorsun.Kızlar kontrolden çıktım bebeğin boyu 43 cm kilosu 2 kilogram olmuş doktor normal dedi. doktora ilk kez gidiyorum o yüzden detaylı ultrason da yapıldı. O da iyi dedi.biraz suyu azalmış görünüyor ama endişe edecek bişey yok.onceden görmediğim için belki hep biraz az gidiyor dur. Önemli bişey yoktur dedi. 3 hafta sonra kontrol dedi.ben 72 ile hamile kaldım su an 81 oldum 9 kilo almışım.kilo limitini doldurmussun daha fazla alma dedi.en baştan bana gelsem sana en fazla 3 kilo almani öneririm dedinormal doğum taraftarı bu doktor.tup bebek olması farketmez öncelikle normal doğum düşün olmazsa tabi ki sezeryan olur ama normal doğum öneririm dedi.benim içime sindi.samsuna 2bucuk saat uzaktayız dedim su boşalması yasa kanama olursa orada devlet hastanesine git.dogum başlamış derlerse hemen gel dedi.3 hafta sonra kontrol.
aynen benim doktor da aynı şeyi yaptı bebeği riske atacak bir doğum istemem tabi ama şimdiden bu şekilde yönlendirmeleri uygun mu?Benim doktorda ben normal dedikçe bekleyecm dedikçe sezeryan daha Garanti olur diyor ama sana bırakıyorum diyor içime kürü dusurdukten sonra bana bıraksan ne olacak eşimde tutturdu sezeryan olsun ya bişey olursa normal doğumda diyip duruyor herkes aynı şeyi düşünüyor işin garip yanı benden başkane yapacağım bilmiyorum.
valla ben de deneyim yenidoğan yazınca güvendik şimdi ben şampuan yağı yuz kremi nesi varsa test ederimEki Görüntüle 2269399
Kizlar yenidogan diye Eşim bundan almis 3,4 paket
Kendimde kullandım nasılmış diye
Kolanyalı mendil gibi sanki inanılmaz yaktı
Bide safsu+pamuk yazıyor tamemen yalan
Benim bile yaktiysa bebeklerin narin popişleri ne olur düşünemiyorum artık ☹
Sizde aldıklarınızı kendinizde deneyin bi kızlar
maşallah canım bebekler önde gidiyor gerçekten benim doktor hiç ölçmedi galiba bu hafta kontrolde sordum artık bakmanın gereği yok dediCanim bende simdi eve geciyorum. Kasilmalarimin devam ettigini soyledim doktora. Nidicardi 3 saatte 1 sekilde 8 kere alabilirsin magnezyum 2 yi gecmesin progestani da 2 den 3 e cikarabilirsin dedi. Bundan baska yapabilicegimiz bisey yok asla yormucaksin kendini disari cikmak ev supurmek vs. Yok ilk hedef 32 sonra 35 en son 36 38 arasi dedi. Rahim agzini karindan baktigi icin goremedi skisik gel dedi. Bende bi dahaki kontrolde alttan bakin garanti olsun dedim. Ayin 30una da randevu aldim. Bebisler 1600 ve 1630gr olmus. Erkek kiza gore hala biraz onde gidiyor. Dogarlarsa bu onde oluslarinin avantaji olur mu dedim. Tabiki olur 1 gun 1 gundur dedi.
maşallah canım kiloları aynı kuzularımızınherşeyin yolunda olmasına sevindim, saglıkla kavuşun inşallah :)
Maşallah kuzulara, aman dikkat et canım
Selam kızlar
Bugun yogundum yazamadım. Bebek gayet iyi şükür. 1850 gr 46 boy olmuş. 2 hafta sonra, kontrol dedi
evet ya buyudukleri için mi dönüyor mu uzanıyor mu bazen korkutuyor hareketleriAyyy kaburgamin acisina ne oturabiliyorum ne yatabiliyorum. Bebislerin buyumesi, ictigim suyun haddi hesabi olmamasi iyice kaburgama vurmaya basladiuykum var uyumak istiyorummmmm
Ben çok normal doğum dedikçe sanırım direticem diye korktu bı hastasının eşi diretmis kadın illa normal doğum olacak diye bebeğin olesantasi ayrılmış kesesine kan dolmuş acil almamz gerekti eşini hastaneden gönderdik annesi imza attı sezeryana girdik dedi böyle durumlar olmasn falan dedi diretme diyor kısaca olursa normal olmazsa da zorlama demeye getirdi niye zorlaym ki zaten ama şu saatte gel alalım desin istemiyorm kendisi geleceği zamanı Belirlesn beklersen 40. Haftayı bulur kakasını yapma ihtimali var diyor bende suni sancı verirsinz dedim doktorla böyle bı cebellestm yarın gidicem bakalım muayeneye yine konusucmsüper valla ne iyi doktormuş genelde riske atma diye hep sezeryan öneriyorlar ne isteyeceğini, diyeceğini şaşırıyorsun.
aynen benim doktor da aynı şeyi yaptı bebeği riske atacak bir doğum istemem tabi ama şimdiden bu şekilde yönlendirmeleri uygun mu?
valla ben de deneyim yenidoğan yazınca güvendik şimdi ben şampuan yağı yuz kremi nesi varsa test ederim
maşallah canım bebekler önde gidiyor gerçekten benim doktor hiç ölçmedi galiba bu hafta kontrolde sordum artık bakmanın gereği yok dediçok rahat. kan sulandırıcıyı da kesti 7 ay burnum kanadı benim :)
maşallah canım kiloları aynı kuzularımızın
evet ya buyudukleri için mi dönüyor mu uzanıyor mu bazen korkutuyor hareketleri
babamız haftasonu bari uyuyun ana-kız diye yalvarıyoradamın da uykusunu bölüyoz kıpır kıpır
yani ne direteceğiz ne riske atacağız ama imkan olursa doğal bir süreçte dünyaya gelmesini isterim tabi benBen çok normal doğum dedikçe sanırım direticem diye korktu bı hastasının eşi diretmis kadın illa normal doğum olacak diye bebeğin olesantasi ayrılmış kesesine kan dolmuş acil almamz gerekti eşini hastaneden gönderdik annesi imza attı sezeryana girdik dedi böyle durumlar olmasn falan dedi diretme diyor kısaca olursa normal olmazsa da zorlama demeye getirdi niye zorlaym ki zaten ama şu saatte gel alalım desin istemiyorm kendisi geleceği zamanı Belirlesn beklersen 40. Haftayı bulur kakasını yapma ihtimali var diyor bende suni sancı verirsinz dedim doktorla böyle bı cebellestm yarın gidicem bakalım muayeneye yine konusucm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?